Nadal odmítl čestný doktorát. Nechce poškodit reputaci univerzity

26. 3. 2014, 12:18
Aktuality 96
Rafael Nadal odmítl čestný doktorát, který mu mohla jako prvnímu sportovci udělit univerzita z Mallorky. Baleárská univerzita (UIB) zařadila prvního hráče světového žebříčku mezi potenciální kandidáty, Nadal však podle svých slov nechce případným přijetím titulu poškodit její reputaci.
Profily hráčů
Rafael Nadal

O rozhodnutí slavného rodáka z Mallorky informoval rektor UIB Llorenc Huguet. Rafael Nadal podle něj v dopisu uvedl, že si možné nabídky cení, ale doktorát odmítá kvůli negativním reakcím španělských médií, kde i pouhé úvahy vedení univerzity rozpoutaly rozsáhlou polemiku.

Univerzita podle Hugueta na Nadala nezapomene a zřejmě se k nabídce čestného doktorátu v budoucnosti vrátí, i když s jeho udělením nesouhlasili ani někteří členové vedení.

Podle Hugueta by si však vítěz třinácti grandslamových titulů tuto poctu zasloužil. "Je zajímavé, že v Paříži mu dají zlatý klíč od města, ale my tu kvůli takové věci vedeme válku. Nikdo jiný by si to nezasloužil víc," uvedl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

96
Přidat komentář
r.Fever
Myslím, že za toto gesto môžeme Rafu len pochváliť.
Reagovat
smazaný uživatel
iba niekto chce prilakat studentov na skolu,ktorej diplom ma aj Rafael Nadal(akokolvek cestny)tj.zvysit prestiz skoly v ociach verejnosti a prizivit sa na Rafovej slave
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je rektor fanatický Nadalovec a chce vyhnat všechny Federerovce ze školy. :D
Reagovat
smazaný uživatel
skor by ten rektor dal doktorat aj Rogerovi ak by na tom nieco trhol:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jestli je to pravda tak federerovci by meli hned zavcasu dobrovolne odejit sami :D
Reagovat
Olympiada
Ten pyj Pe3k tenkrat napsal "vystudoval jsem ... Inženírství " :))))) Vymlouval se, ze az tolik neovlada matersky jazyk :)))

ON tady bude mluvit o osobni rovine ?! ten co urazel do cikánů ( neuveritelnej blbec.....a vy mu to obcas žerete !
Reagovat
Pe3k
Zato ty jsi přímo excelentní češtinář :) Zalez zase do kanálu ty kanále :D
Reagovat
Olympiada
vzkazoval sem ti prece nekolikrat - ze pronasledovat te budu do konce tvyho zatracenyho zivota ! Jsi rasisticky extremista
Reagovat
Pe3k
Nejsi ty tak trochu blázen? Tím pronásledovat myslíš psaním trapných komentářů tady na tenisportálu? Příjemné doživotní pronásledování přeji :)
Reagovat
Roger_Federer
To je letos?..urcite si pamatuji clanky pres 700 komentu..
Reagovat
a.magerova
Jj to je jen letošek.
Absolutní rekord je 779 nebo 778 už nevím přesně.
Reagovat
Stan_Borowitz
No vida, jak to krásně kopíruje realitu. Předpokládám, že ten historický vítěz bude Roger. No a letos se taky pomalu, ale jistě dere nahoru. Viděl bych to na takových 750 po WB a 1000 po TM...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten clanek: letosni suverenka NaLi padla... jsme take dost nakopli na prvni plac s freedomem, montym, frep, haitikem atd. a take dadaftem nejen rozborem trate na slalom sileneho Kostelice;DD)))
Dost pomohla i Fandina ;D), ale ta pomaha vsude tomu rustu...takze na to se vase ekipa proste nemuze vymlouvat...

To vis nasa banda s WTA je sviznejsi (a nemeleme porad o jednom tematu, kdo je nej...;D), diky tomu jsou Nalinka s Lucy, Petrou a Petrou suverenkami;D)

Fedex paty... no, ale uprimne.....to take neni spatne, je to asi odpovidajici postaveni soucasnym moznostem, a na vyssi pricky to hned tak asi nebude;DDD))) Ty detinske hadky, kdo je nej. na Svete, to proste nevytahnou vys...no...;) Nebot kazdemu je jasny, ze nej. na svete, je ten jeho oblibenec, nehlede na ranking...vlasne decka jsem urazil, tohle vi kazde decko;DDD)))

Ale jinak vyborna prace!!!;)
Reagovat
smazaný uživatel
....jo, a krom toho mame v nasich WTA radach dost tezkyho drice montyho, a ten vam proste ve vasem tymu citelne chybi, teda;D)))
Pak nemuzete vubec pomyslet na prvni pricky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jas...Petra (opet WTA), ale nam jde o letosni sezonu...;)
Reagovat
a.magerova
Njn.... drtí to tu baby :-/
Ale mám eso v rukávu, inspiraci jsem našla na Blesk.cz :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Monty, mas jasny ukol...ty Tvoje eseje delit min. na 25 prispevku, hlavne pod clankami Lucky;D)))
Reagovat
Stan_Borowitz
To je tedy zklamání, že to není Roger. Opravdu to tady ani za nejlepších časů Barneyho a spol. nedotáhl někam k tisícovce?
Reagovat
carolyn
takže nový výzva? :-P
Reagovat
a.magerova
Barney neměl tu vytrvalost Fandiny, takže ani v jeho éře :-/

Ale koukni na co jsem tam narazila :-)))
Od: a.magerova 25.10.2012 15:45
Fandina
No to mi ještě vysvětli co se Ti na Felicianovi nelíbí, jakože svým způsobem jsem ráda, že mi ubyla 1 konkurentka, ale o vysvětlení bych stála, protože onehdá i Stan_Borowitz přiznal jisté sympatie směrem k tomuto muži... :-)))
Reagovat
Fandina
Pěkně a co jsem na to odpověděla?
A Stanovi se líbí Feli???????? oho
Reagovat
a.magerova
Od: Fandina 25.10.2012 15:54
Re: a.magerova
Asi to není, že by se mi nelíbil, ale že by to byl ten nej, já vlastně nevím, má krásné oči ale celkově mě nějak nebere, ale mě nebera ani Verdasco i ten je udáván mezi tenisty jako sexychlap. Asi ta obrazovka, nebo co. Ono mě se spíš zhruba tak všichni líbí, nebo většina líbí, ale nenapadá mě nikdo kdo nejvíc. Asi bych si potřebovala k nim přivonět, sahnout ... úsměv
Reagovat
Fandina
Díky, hezké a koukám, že se od té doby toho moc nezměnilo, co se týká mých názorů na kluky, je to pořád podobné. Není to tak dávno tedy, ale asi bych to řekla nachlup stejně ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to trochu zkreslené vyjádření. Řekl jsem, že se líbí mé manželce a že do trojky bych ho klidně přibral, že proti této volbě nemám námitek. Ale na druhou stranu, ona ho neviděla naživo, já ano, a nechci ji zklamat, tak jsem jí to neřekl, že v reálu by to kouzlo asi nefungovalo. Stejně tak Fernando. Stejně jako herci, na obrazovce vypadají i sportovci až na výjimky líp než v reálu...
Reagovat
carolyn
Jak jste tu zmínili toho Nanda,
tak já myslím, že Verdasco je spíš mediálně označován za sexy. Já když ho viděla vivo tak on má z blízka docela divnej xicht :-) snad mám i někde fotku, kde je to vidět. Ale v tv mi to tak nepřijde. Ale tím nechci říct že nevypadá dobře, jen prostě v tv je to trochu víc lepší :-D a nesežerte mě za to :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlíp když ho namaluješ, jak opravdu vypadá
Reagovat
a.magerova
No na tu diskuzi si zrovna živě pamatuju, bylo to na téma doživotně odsouzen a tos připustil, že sdílení cely s Feliciánem by v této zcela krajní situaci nemuselo být zas tak nejhorší, ale jinak samozřejmě vím, že láska k ženám u Tebe vítězí na plné čáře ;-)
Reagovat
Fandina
Nando je tak trochu týpek jako sexy symbol Banderas, i když ten je asi menší.
Reagovat
carolyn
asi si myslel nakreslit, ale to ti radši pošlu tu fotku :-)
Reagovat
Chrenda
Je to asi fakt hodný kluk, ale měl by se naučit předstírat úsměv s větší profesionalitou. Jak se pořád vynuceně usmívá do fotoaparátů, to nemá obdoby. V podstatě je to asi smutný kluk.
Reagovat
Roger_Federer
Tady..to vypada jak po umrtvovaci injekci.;)
Reagovat
smazaný uživatel
pravda,taky Roger to ma nacvicene ovela lepsie
Reagovat
Fandina
Na všem tom mi tak trochu nesedí ten nadpis v článku, že chce poškodit reputaci university, protože se níž píše, že si možné nabídky cení, ale doktorát odmítá kvůli negativním reakcím španělských médií, kde i pouhé úvahy vedení univerzity rozpoutaly rozsáhlou polemiku. Ale může se nabídky university opakovat. Možná, že by v názvu článku stačilo uvést právě jen že jí nepřijal. Ne psát, že by poškodil reputaci university.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přečti si ten nadpis ještě jednou a pak se zkus zamyslet, kde jsi udělala chybu tentokrát...
Reagovat
Fandina
já ne ... to klávesnice ... pane učiteli
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to asi nebude ono, nemyslím překlepy ani pravopisné chyby...
Reagovat
Fandina
Stan ... podle mě by reputaci poškodilo, kdyby měl být jmenován nějaký člověk, který si absolutně ten titul nezaslluží svými činy, ale tady to sami navrhovatelé chtěli, jen tlak médií a rozporuplné názory tomu zamezily.
Reagovat
carolyn
vy dva - máte pocit že i u nadala se musí udělat rekord? :-)
Reagovat
Fandina
carolyn ... já ne, jen mám pocit, že Stan mě musí všude jmenovat, viz příspěvek dole, ale rozumím tomu, že se mu to celkem hodilo, moji odborníci, i když si nejsem jistá, jestli to věděl i ten, o co go, kterému byl Stanův příspěvek určen. Jinak já si opravdu myslím, že v tomhle článku nejde o poškození reputace, když už tak třeba jen o nevhodnost udělení titulu na téhle univerzitě, ale ne o poškození reputace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nene, na rekordy je Roger... moje poslední poznámka v tomto vláknu, zbytek nechám na neverbální komunikaci, protože chytří přece slova nepotřebují:

"... mi tak trochu nesedí ten nadpis v článku, že chce poškodit reputaci university."

Jenže v nadpisu nic o tom, že by Nadal chtěl poškodit reputaci univerzity určitě není... a zůstaň v klidu, napsal jsem dnes asi deset příspěvků a jmenoval tě jen v jednom, to má ke "všude" hodně daleko...
Reagovat
Fandina
Stan ... omlouvám se, napsala jsem to nešikovně, carolyn napsala my dva, že chceme rekord a byly to aliby z mé strany, že ne, že jednou jsem reagovala na tebe protože si mě jmenoval a podruhé ty sám. Samozřejmě, že na mě pořád nereaguješ, sorry.
Jinak v tom nadpise mi nesedí to slovo reputace celkově, není důležitá ta osoba Rafy, ale asi bych napsala, že poškozuje reputaci školy špatný uplatnění jejich absolventů nebo nedobré výsledky práce nebo menežmentu v hospodaření, nebo fakulta jako třeba plzeňská na rozdíl od jiných fakult.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě moje chyba je to slovo chce, nechce, respektive z obsahu příspěvku vyplývá jasně, že rozporuji slovo reputace. Omlouvám se za to.
Reagovat
Alois_Mlok
Čestný doktorát je k ničemu, mají mu udělit titul TenDr (Tennis Doctor).
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bere z prvních deseti, víc ani ťuk
http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html
Reagovat
Stan_Borowitz
To je hlavně o kvalitním PR, nedávno jsem jako absolvent univerzity, která se umístila na 201-300, místě vysvětloval absolventovi inženýrského oboru na MIT (4. místo), co je to Ohmův zákon. On o něm evidentně nikdy neslyšel...
Reagovat
smazaný uživatel
A kdy absolvoval? MIT byla dlouhou dobu na 5. místě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Už to nějaký ten pátek bude...

Ale díky za ten žebříček, mám oficiálně potvrzeno, že jsem větší odborník než odborníci z Fandiny rodiny, protože jejich škola se vůbec neumístila do 500. místa...
Reagovat
Fandina
Stan ... také koukám, že se tam maji odborníci neumístili, ale zase mi dobře poradili, jak jednoduše napsat, že mezi streamem a televizí v HD je principiální rozdíl ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, pak se ale nemůžeš divit, že se tam ČVUT neumístilo, když produkuje takové "odborníky", kteří neznají ani základní princip digitálního televizního vysílání...
Reagovat
Fandina
Stan ... úsměv. Ono tady nejde o odborníky, ale o to, že jeden pisatel na internetové diskusi, neměl sebemenší ambice se rozebírat cokoli odborného, jen slovy zkonstatoval, že to není stejné a proč, to vbí každé malé dítě, jak jsme se dohodli ... úsměv
Reagovat
Fandina
oprava ... proč to ví ... překlepy a úsměv
Reagovat
VlS
abychom jako uživatelé TP udělovali titul " Čestný Marťan"
Reagovat
Stan_Borowitz
Jestli má ta univerzita nějakou sportovní fakultu (něco jako FTVS na Univerzitě Karlově), tak by to neměl být pro nikoho problém a bylo by to ze všech možných úhlů pohledu v pohodě.

Pokud nemá, tak plně souhlasím s tím, co píše vencape, zejména příspěvek ve 13:51 je velmi výstižný...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak odvolávám, na té univerzitě je tolik pochybných studijních oborů, že Nadalův čestný doktorát by se tam úplně ztratil bez ohledu na to, jestli má sportovní fakultu, či nikoli. Viz můj příspěvek níže.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je tato celá věc jenom šaškárna, jak nalákat na tu školu studenty, protože tu má čestný doktorát Rafa, vědcům taky nikdo nedává čestný Grand Slam...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak pochvala pro Rafu, má víc rozumu jak rektor, což je obdivuhodné a děsivé zároveň.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, to je naprostý nesmysl. Ale na druhou stranu třeba zítra ve škole "vyhraju" grandslam :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jsem na to kouknul a oni na té univerzitě udělují bakalářské tituly mimo jiné z takových "vědních oborů", jako je turistický ruch, reklama a public relations. Z něčeho, co se nazývá "Principy rovnosti a násilí na základě pohlaví" nebo "Euro středozemní vztahy" tam lze získat titul magistra a z turistického ruchu dokonce doktorát!

Nadal by tedy klidně mohl dostat čestný doktorát z fyzioterapie, protože masírování se tam taky studuje a dává se za něj titul...
Reagovat
Fandina
fyzioterapie ... to mě pobavilo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jde vidět, že si vystudoval techniku či medicínu a teď se na ostatní obory díváš trochu shůry. Všechno beru, ale napsat o fyzioterapii, že je to masírování je teda fakt úlet, který bych čekal spíš od Fandiny.
Reagovat
Fandina
vencape, má to k sobě blízko, bylo to vtipné, žádný úlet ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Má jen na první pohled. Jinak jsou ty obory dost odlišné. Na maséra stačí masérský kurz, který si člověk udělá snad za měsíc za dva, na fyzioterapeuta se musí studovat na vysoké škole. A často je to těžké studium, mám dobrou kamarádku na fyzioterapii a anatomii například mají stejně těžkou jako medici. A opravdu to není žádná procházka růžovou zahradou nehledě na to, že to je práce určitě hodně užitečná a důležitá.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, máš pravdu, trochu jsem to zlehčil. Mám taky kamarádku fyzioterapeutku a vím, že o anatomii toho musejí vědět opravdu hodně a že to není legrace. Tímto se omlouvám všem fyzioterapeutům že jsem je zneužil jako příklad.

Na druhou stranu ale třeba doktorát z turistického ruchu, to se na mne nezlob, to je opravdu k smíchu. Nebo ta rovnost a násilí mezi pohlavími a euro-středozemní vztahy, to si snad dělají prču. I když bohužel asi ne.

Jinak se ale na ostatní obory rozhodně nedívám spatra, pokud ovšem nejsou uměle vytvořené, aby se splnily Bruselem stanovené kvóty pseudovzdělanosti.

A třeba o ČVUT si myslím, že by v tom žebříčku mělo být někde v první stovce. UK potom v první padesátce.
Reagovat
Fandina
vencape ... díky za vysvětlení, já to vzala jako repliku k důvodu udělení titulu, ne jako odborný rozbor na tohle téma a to se podařilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to beru, ty obory zní fakt podivně. Nejhorší na tom je, že do takových oborů nabírají určitě třeba 200 lidí místo dejme tomu 3 0. Jenom mě do očí bila ta fyzioterapie, kámoška už mě vycvičila v tomto. Ta je na označení masérka přímo alergická. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Neboj, já bych fyzioterapeuta ve skutečnosti nikdy nenazval masérem :-)

Byla by to velká náhoda, ale nejmenuje se ta tvoje kamarádka Žaneta?
Reagovat
smazaný uživatel
Nee. :) Jak jsi na to došel? Taky je tvoje kámoška s tímto jménem alergická? :) To by musela být přímo kolosální náhoda, když si uvědomím, že z toho co si tu kdysi psal, jsi ze Severu Čech, kdežto já přesně z druhé strany.
Reagovat
Stan_Borowitz
Alergická je, ale na kočičí chlupy :-) Jsem ze středních Čech, ne severních, bydlím jižním směrem od Prahy. Tím sice pravděpodobnost roste, ale máš pravdu, bylo by to skoro stejně málo pravděpodobné jako výhra ve sportce. A tu bych - nic ve zlém - bral raději :-)
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... ty bydlíš jižním směrem od Prahy, zajímavé, máme tam někde chalupu, tak to tě třeba znám ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
... kdo ví ...
Reagovat
Fandina
A také na té chalupě je ten jeden satelit s těmi čtyřmi konvektory, konvertory a ti moji odborníci přes ně naladili ty správné televizní stanice a teď mohu přijímat ten televizní signál, protože zkrátka a dobře pracuje na jiném principu než stsream v počítači ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebyly ty čtyři konverktory (takto to tehdy bylo) náhodou původně na baráku a na chalupě dva?

No, každopádně, když si připlatíte pár stovek měsíčně, tak tam můžete přes satelit přijímat i webové streamy, i když je to v principu nemožné. A to se opravdu vyplatí, jak říká Horst Fuchs. Kde jinde si za pár korun můžeš dopřát nemožné?
Reagovat
Fandina
Stan máme jich deset dohromady a psala jsem to tu x krát a hlavně je to docela unikátní, má to málokdo. Jinak já se tím vůbec nezabývám, jsem konzument, přepínám, mám na to doma odborníky a dokonce si nedávna za pár tisícovek koupili nějaký přístroj, se kterým u známých a sousedů pomáhají s nastavením signálů, ale mají to jako koníček, není to výdělečné. Takže já se o to nestarám, co mi připraví, to přepínám. A co nevím, tak se zeptám, oni mi poradí.
Reagovat
Stan_Borowitz
To chápu, že to má málokdo. Ono to je totiž dost nešikovné řešení, šest konvertorů na jedné ofsetové parabole. Upřímně si myslím, že 5 je takové rozumné maximum, výš už to nemá smysl. Pokud chceš přijímat signál z více než čtyř satelitů, je daleko lepší než multifokus parabola s motorovým naváděním. Pak můžeš přijímat signál prakticky ze všeho, co tam nahoře lítá a je od nás viditelné...zkus to doma nadhodit, třeba se toho šikulové chytnou a budeš moct přepínat ještě víc...
Reagovat
Fandina
Samozřejmě jim to mohu přečíst, jenže ty asi nevíš, že oni se tím zabývají dlouhodobě a sledují trendy a tohle samozřejmě mohou vědět a o otáčivé parabole se také bavili, takže přečtu jim to. Co se týká těch šesti, tak to právě udělali jako jedno řešení a jen vím, že víc už se jim prý za současné velikosti naší i tak velké paraboly nevyplatí na to jsem se ptala určitě. A jinak moji šikulové mají hodně široký záběr zájmů, například na několika letištích v okolí je od jednoho z nich, těch mých odborníků používán i nějaký hardware software co se týká počasí, ale to jen odbočeno. Ale přečtu jim to co píšeš určitě.
Reagovat
Mayo
Nadal je veľký pán.
Reagovat
Pe3k
Má Nadal vůbec maturitu? Vidím, že i on se směje tomu, že by měl dostat doktorát...
Reagovat
Amputace
A ty maturitu máš? Pokud ano, tak musela být hodně vydřená.
Reagovat
smazaný uživatel
Představ si, že ano dokonce začal studovat i vysokou, ale nechal toho z důvodu vytíženosti.
Reagovat
Pe3k
Nevím proč to musíš o5 přenášet do osobní roviny...Mě jen zajímá, jak někdo kdo hraje od 16 let 11 měsíců ročně tenis může dostudovat alespoň tu střední školu...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty maturitu máš? Pokud ano, tak musela být hodně vydřená.
Reagovat
Amputace
Nevím, proč by nemohl. Mohli mnozí jiní tenisté, proč by nemohl Nadal.
Reagovat
Amputace
To svědčí o vpravdě vysoké inteligenci, když se nezmůžeš ani na vlastní příspěvek.
Reagovat
Pe3k
A osobní útoky svědčí ještě o vyšší inteligenci...
Reagovat
Amputace
Nerozumím tomu, proč by Nadal neměl mít maturitu, když ji desítky jiných tenistů běžně mají. Dokážeš mi vysvětlit, co by mělo být kolik podivného na tom, že ji právě Nadal má?
Reagovat
Pe3k
Ty nerozumíš více věcem...Nikde jsem nepsal, že byl Nadal neměl mít maturitu. Nauč se číst, pak přestaň komentáře přenášet do osobní roviny a než něco napíšeš, tak se 10x zhluboka nadechni :)
Reagovat
Amputace
"Mě jen zajímá, jak někdo kdo hraje od 16 let 11 měsíců ročně tenis může dostudovat alespoň tu střední školu..."
Potom by sis měl ovšem lépe uvědomovat, co píšeš :)
Reagovat
Amputace
Já tvrdím, že na tom není nic zvláštního, je to zcela běžné, že mají tenisté maturitu. Proto mě zajímá proč "Má Nadal vůbec maturitu?" Jednoduché.
Reagovat
Fandina
Pe3k ... to co si napsal má logiku, jestli vůbec má maturitu napadne každého a netýká se to Rafy, je to obecná fráze, natož u tenistů o kterých je známo, že na studium jakékoli nemají moc čas.
Reagovat
nitrotaj
Máš tu maturitu nebo ne? A nezamlouvej to :D
Reagovat
Pe3k
No mám i VŠ...Na maturitu jsem se nemusel učit vůbec, to přišlo až na Vysoké škole. A co ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina rozumie Petríkovi.

Vždy som vedel, že tí dvaja by si sadli.
Reagovat
Fandina
Forehand ... tak určitě P3kovi rozumím, ale vadí mi, že on bývá neslušný ve výrazech, i když v poslední době to tak nevidím, ale jinak souhlasím, příspěvky hlavně v poslední době tak neslušné nemá a jsou pro mě čitelné, samozřejmě, že ne vždycky s ním souhlasím, ale myslím, že mu v tomhle dost rozumím. Já mám ráda jasná a stručná řešení, jsem tak zvyklá hlavně z důvodu povolání a pak většinou názor neměním, proto třeba neumím moc diskutovat. Pro něco se rozhodnu, vyřeším a hodím za hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, co si mám představit pod pojmem čestný doktorát. Určitě je to jen symbolické, pokud to nemá stejnou váhu jako ten vydřený při studiích, tak v tom nevidím problém. Děje se to po celém světě. Určitě by měl studentům, při převzetí, co říct. O cestě k úspěchu, dřině, penězích, pádech a cestě na vrchol.

O to asi i jde ne, aby měl čestný doktorát místní rodák, který to dotáhl až na vrchol a byl inspirací.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist