Nadal poprvé ztratil vedení 2-0, letos už potřetí podlehl Fogninimu

5. 9. 2015, 07:28
Aktuality 276
US OPEN - Rafael Nadal poprvé na grandslamovém turnaji prohrál zápas, v němž vedl 2-0 na sety. Zároveň tak skončila jeho rekordní série deseti sezon, v nichž získal vždy minimálně jeden grandslamový titul. Španělský tenista na US Open prohrál čtyřhodinovou bitvu s Italem Fabiem Fogninim, s nímž letos prohrál už potřetí.
Rafael Nadal

Rafael Nadal po loňské sérii zdravotních potíží prožívá výsledkově nejhorší sezonu v kariéře. A potvrdil to i na US Open.

Už v prvních dvou duelech devětadvacetiletý Španěl strávil na kurtu celkem skoro šest hodin a rozhodně nebyl v optimální formě. A ve 3. kole ho navíc čekal Fabio Fognini, který si na něj začal věřit. Sice ve vzájemné bilanci prohrával 2-5, ale letos už Nadala dvakrát porazil a navíc na soupeřově oblíbené antuce.

A nyní to dokázal poprvé i na tvrdém povrchu, na kterém v období od loňského do letošního US Open vyhrál jediný z patnácti zápasů a na kterém nikdy neporazil hráče Top 10. A na turnaji, na němž byl ve třetím kole teprve podruhé v kariéře a nikdy dál.

Fabio FogniniPřitom to dlouho vypadalo na Nadalovo vítězství. Měsíc po jejich finálové bitvě Hamburku, kde se do sebe tenisté pustili v ostré slovní přestřelce během výměn stran, vedl po hodině a půl 2-0 na sety a předváděl velmi dobrou hru. Na kontě měl do té chvíle jen sedm nevynucených chyb. 

Navíc všech 151 zápasů na grandslamech, v nichž vyhrál první dva sety, Nadal dovedl do vítězného konce. Ovšem ne dnes. Fognini se nevzdal, začal stupňovat svou agresivitu, bývalou světovou jedničku ničil dělovými forhendy po lajně a diváci na stadionu Arthura Ashe si užívali skvělou - nakonec téměř čtyřhodinovou - bitvu. 

Nadal ve třetím setu neudržel vedení 3-1, ve čtvrté sadě pak ztratil náskok 2-0 a rozhodnout musel pátý set plný skvělých momentů i ztracených servisů. Fognini nedokázal třikrát po sobě brejk potvrdit, ale na čtvrtý pokus za stavu 5-4 konečně uspěl a těsně před půl druhou v noci mohl slavit vítězství 3-6 4-6 6-4 6-3 6-4.



"Jak se mi to podařilo otočit? Nevím, opravdu nevím. Bylo to strašně těžké utkání a všichni víme, jaké to je hrát proti Rafovi. Obzvlášť, když prohráváte 0-2. Vůbec nechápu, jak se mi povedlo vyhrát," řekl Fognini, jenž Nadala přestřílel na vítězné údery drtivým rozdílem 70-30. Ovšem současně zahrál mnohem více nevynucených chyb (57-18). 

"Hrál skvěle. Nemám z toho radost, že hrál lépe než já, ale bylo to tak," řekl zklamaný Nadal.

"Rafa je jedním z nejlepších hráčů na světě. První set jsem prohrál, ale řekl jsem si, že to není tak špatné. Po druhém setu to bylo už horší, ale řekl jsem si: 'Pojď to ještě zkusit, dát do toho všechno'. Ten pátý set byl už strašně těžký. Když získáte Rafovo podání, tak cítíte, že jste blízko, ale pořád je to těžké potvrdit," komentoval Fognini utkání hrané ve skvělé atmosféře. 

"Tohle je jeden z největších stadionů na světě. Před lety jsem tu prohrál s Roddickem, ale dnes je to pro mě docela něco jiného. Prohrával jsem 0-2, ale teď tu stojím jako vítěz. Neumím popsat, jak moc jsem šťastný. Hráli jsme skoro čtyři hodiny a je půl druhé v noci. Je to neuvěřitelné," řekl sedmadvacetiletý Ital.


Rafael Nadal a Fabio FogniniNadal ztratil zápas, v němž vedl 2-0 na sety, teprve podruhé v kariéře. Poprvé to bylo před deseti lety na Masters v Miami, kde prohrál finále, tehdy hrané ještě na tři vítězné sety, s Rogerem Federerem. 

Vítěz US Open z let 2010 a 2013 Nadal prohrál zápas ve Flushing Meadows poprvé od finále v roce 2011. Ročníky 2012 a 2014 kvůli zranění vynechal.

Čtrnáctinásobný grandslamový šampion Nadal letos neprodlouží rekordní sérii deseti sezon, v nichž získal vždy minimálně jeden grandslamový titul. V tomto roce si zahrál pouze čtvrtfinále na Australian Open a na Roland Garros.

Fognini si ve svém premiérovém osmifinále na US Open zahraje v prvním měření sil s Felicianem Lópezem. Španělský tenista letos prolomil prokletí třetích kol, ve kterém v New Yorku ztroskotal čtyři roky po sobě. Třiatřicetiletý López, který se v červenci oženil, zdolal 6-2 7-6 6-3 Milose Raonice, jehož porazil podruhé během měsíce a počtvrté v sedmém vzájemném duelu.

"Zápas byl náročný. Ale Milos měl problémy se zády a podání mu nefungovalo na sto procent. Já toho dokázal využít. Odvrátil jsem brejkboly, hrál jsem dobře, věřil jsem si a jsem teď spokojený," řekl osmnáctý nasazený López, který bude usilovat o své první čtvrtfinále na US Open.

Desátý nasazený Kanaďan Raonic, který už téměř půl roku nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě, si tak ani letos nezahraje poprvé ve čtvrtfinále US Open. V předchozích třech letech skončil vždy v osmifinále. Letos ještě o kolo dříve.


Djokovič musel poprvé zabrat
Novak Djokovič v prvních dvou kolech nečelil brejkbolu a ztratil jen deset gamů. Ani ve třetím kole neprohrál set, ale o výhru už musel bojovat. S Andreasem Seppim si po dvou ztracených servisech poradil 6-3 7-5 7-6 a vyhrál tak i jedenáctý vzájemný duel.

"Jsem ve čtvrtém kole a to je hlavní. Výhra je výhra, ale do příštího zápasu se musím zlepšit," komentoval Djokovič, který v přípravě prohrál finále v Montrealu (s Murraym) i v Cincinnati (s Federeem). Včetně čtyřhry odehrál 14 utkání během dvou týdnů.


"Před US Open jsem odehrál opravdu velké množství zápasů. Cítím se tu být dobře připravený," pochvaloval si osmadvacetiletý Srb, jenž letos vyhrál Australian Open a Wimbledon. Jedinou porážku na grandslamech utrpěl ve finále French Open se Švýcarem Stanem Wawrinkou. V New Yorku usiluje o jubilejní 10. grandslamový triumf.


Na US Open svěřenec Mariána Vajdy a Borise Beckera nechyběl už osm let v semifinále, celkem pětkrát byl ve finále a to v roce 2011 proměnil v zatím jediný newyorský triumf.

V osmifinále se Djokovič utká s Robertem Bautistou, se kterým ve dvou vzájemných střetnutích neztratil ani set. Španělský tenista měl ve třetím kole štěstí, neboť s Davidem Goffinem prohrával už 0-2 na sety. Belgický tenista ale bojoval se žaludečními potížemi, začal ztrácet sílu a za stavu 6-2 7-5 3-6 a 1-3 utkání 3. kola vzdal.


Hrozbu vyřazení odvrátil obhájce titulu Marin Čilič. Šestadvacetiletý Chorvat
po šestnácti vyhraných setech v řadě na US Open poprvé zaváhal a ve třetím kole musel svést pětisetovou bitvu s Michajlem Kukuškinem. Kazacha však nakonec udolal po čtyřech a čtvrt hodinách boje 6-7 7-6 6-3 6-7 6-1 a v New Yorku vyhrál už desátý zápas po sobě.


O postup do čtvrtfinále si Čilič zahraje s Jeremym Chardym, s nímž má vyrovnanou bilanci 1-1Chardy se v pátek postaral o jednu ze tří porážek hráčů Top 10, když zdolal 7-6 4-6 6-3 6-1 světovou sedmičku Davida Ferrera. Španěla přehrál teprve podruhé v devátém vzájemném střetnutí a poprvé v kariéře postoupil do osmifinále US Open.

"Byl jsem připravený ne těžký zápas. Řekl jsem trenérovi, že klidně na kurtu vydržím čtyři hodiny, jen abych vyhrál. Podařilo se mi být trpělivý, čekat na šance a ty jsem pak proměňoval," hodnotil Chardy, jenž bude p
roti Čiličovi usilovat o své druhé grandslamové čtvrtfinále. To první si zahrál předloni v Melbourne.

Jo-Wilfried Tsonga na US Open 6-3 7-5 6-2 Ukrajince Sergeje Stachovského a vyhrál již pátý vzájemný zápas v řadě.

O vyrovnání newyorského maxima z roku 2011 se Tsonga utká s krajanem Benoitem Pairem, se kterým dosud neztratil set. Paire porazil rovněž ve třech setech 7-6 6-1 6-1 Španěla Tommyho Robreda. "Rozhodl ten první set, tam se to lámalo," řekl francouzský tenista, který v prvním kole vyřadil světovou čtyřku a loňského finalistu Nišikoriho a nyní se může těšit na své první grandslamové osmifinále.

• US OPEN 2015 •
USA / New York, tv. povrch, 19.852.700 dolarů
páteční výsledky mužů (04. 09. 2015)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Seppi (25-It.) 6-3 7-5 7-5
Chardy (27-Fr.) - Ferrer (7-Šp.) 7-6(6) 4-6 6-3 6-1
Fognini (32-It.) - Nadal (8-Šp.) 3-6 4-6 6-4 6-3 6-4
Čilič (9-Chorv.) - Kukuškin (Kaz.) 6-7(5) 7-6(1) 6-3 6-7(3) 6-1
F. López (18-Šp.) - Raonic (10-Kan.) 6-2 7-6(4) 6-3
Bautista (23-Šp.) - Goffin (14-Belg.) 2-6 5-7 6-3 3-1 skreč G.
Tsonga (19-Fr.) - Stachovskij (Ukr.) 6-3 7-5 6-2
Paire (Fr.) - Robredo (26-Šp.) 7-6(3) 6-1 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Haas/Štěpánek (Něm./ČR) - Bellucci/Demoliner (Braz.) 6-3 3-6 7-6(3)
Čermák/Veselý (ČR) - Hyeon Chung/Kukuškin (Korea/Kaz.) 6-3 7-5
Delbonis/Schwartzman (Arg.) - Rosol/Kližan (ČR/SR) 6-4 5-7 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

276
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://m.youtube.com/watch?v=1tgfEcwicHM
Reagovat
stopan
odchod legendy
Reagovat
spaniel
To byl ten odchod, na ktety jsem dole narazel. Smutny pohled. Hodne ho to vzalo.
Reagovat
smazaný uživatel
..do šatne
Reagovat
smazaný uživatel
Fabio si zasloužil vyhrát, ale nerada vidím Rafu se takhle trápit :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ani sa nedivím, že po takmer 4-hodinovej neúspešnej bitke je ako zbitý pes. Aj iní tenisti tak chodia do šatne. On je teraz zaujímavý, preto video šikovne hodili na YT. Možno je to nejaký týpek, ktorý ho chce znemožniť alebo sa mýlim. uff, asi som už paranoik. :-(
Reagovat
spaniel
Ja ho nemam rad a vzbudilo to u me sympatie, takze pochybuju. Navic podle nazvu to tam dal jeho fanda, stejne jako sem.
Reagovat
l00bor
Jsem zvědav jak se Rafa vypořádá s tímto nevydařeným rokem.Myslím že to bude další příležitost ke srovnání dvou velikánu tenisu jako je on a Roger kterému se podařilo po nevydařeném roce 2013,kdy mu většina předpovídala ustup a vypadnutí z tenisové špičky a on se dokázal vrátit myslím ve velkém stylu.Roger to dokázal ted je na tahu Rafa.Uvidíme.
Reagovat
stopan
Nadal ma pouze 29 federer mal vtedy uz 32 a mal probelmy s chrbtom, mne u Nadala nie su dosial známe ziadne zdravotné problemy tento rok, takze problemom bude najskor herny.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě předběhl Davor1: po shlédnutí highlights jsem chtěl položit otázku: Zatím nejlepší zápas turnaje? Neskutečné věci předváděli oba, Rafa jako ve svých nejlepších letech a Fabio naprosto rovnocennej soupeř...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezdá sa mi, že bol najlepší...16 brejkov/ 7 v 5.sete... Ak by si videl celý zápas, iste nenapíšeš, že Rafa ako v najlepších rokoch, to veru nie. Bol úplne zlomený a to sa nestávalo, rsp. nebolo tak viditeľné. Som jeho fan, ale oči mám otvorené.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, já to posuzuje jenom podle těch highlights...je jasný, že kdyby hrál jako ve svých nejlepších letech, tak s Fogninim neprohraje. Zajímalo by mě, kolik byl v live sázkách kurz na vítězství Fabia za stavu 2-0 a 3-1 pro Rafu...200? 500??
Reagovat
spaniel
100 na betfair
Reagovat
Davor1
Najlepší zápas turnaja, neskutočný Fabio... Nadal hral na jeho súčasné pomery celkom dobre, ale Fognini od tretieho setu prepol do úplne iného módu, začal hrať svoj najlepší tenis a Nadal zrazu nestíhal, výhra Fabia úplne zaslúžená, prajem mu ešte postup cez Lopeza a QF s Djokom, kde už ale bude mať problém uhrať dvojciferný počet gamov...

Rafa tento rok na harde proste nulový, je strašne veľa hráčov, ktorí ho tam dokážu poraziť a to nie len zo špičky, aj hráči ako dôchodca Berrer, keď sa hecnú, tak ho dokážu vystrieľať, to bolo ešte 2-3 roky dozadu úplný nonsens. Do konca sezóny to už z jeho strany iné nebude, uvidíme, čo s ním spraví prestávka a príprava na novú sezónu, mal by sa úplne vyhnúť hlúpostiam ako IPL a trénovať ako blázon. Ak to ani potom nebude o triedu lepšie, tak je zrejme jasné, že jeho strop už proste spadol o niekoľko desiatok percent a ten bývalý vrchol už nikdy nedosiahne...
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/1538817_806316126153718_5684647617748235029_n.jpg?oh=41d379c711b89cc4e3d1afdbacca3c8f&oe=5663C154

Tak tak.
Reagovat
pockerface
:-) hm zase mu to vyčistili, Novak se moc neunaví a zase předvede nejlepší tenis ve finále, když soupeř (věřím, že to bude Roger) bude více unaven. Novak má z pr*ele kliku. A to ze začátku vypadalo jako docela těžký los.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako těžký los? :D Měl ho nejlehčí už od začátku. A jinak to taky nesmysl, zrovna Novak nikdy ve finále nehraje svůj nejlepší tenis teda.
Reagovat
pockerface
Proti Rogerovi nebo Andymu se vždy vyhecuje a hraje dobrý tenis. To, že mu to nevyšlo v Cincinety neznamená, že bude hrát blbě v případném finále. A Novakovi to vždy šlo o trochu lépe, když se hraje na 3 vítězný, to je daleko hůře porazitelný.
Reagovat
Mayo
Veru. Zrejme to vyhra celé.
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, ale ve finále GS hraje pravidelně o level hůř než normálně. Pokud pominu ty dva poslední Wimbledony, tak v každém z těch finále byl porazitelný, dost o tom svědčí i ta bilance.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna Roger si na los taky moc nemusí stěžovat, jediný těžký zápas se mu rýsuje v SF :) A i přesto myslím, že cestou do případného finále stráví na kurtu v součtu kratší čas než Novak.
Reagovat
spaniel
Nikdo nevi jak na tom Berdych je. Porazil ho dostkrat na to, aby nebyl ignorovany.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych se nedivil, kdyby Berdych skončil dneska. A když ne dneska, tak s Gasquetem.
Reagovat
spaniel
Ja taky ne, prave protoze vubec nevim jak na tom je.
Reagovat
Davor1
Zatiaľ nemal súpera, ktorý by odkryl jeho formu. Fratangelo je challengerový priemerak a Melzer dávno za zenitom, to GL už bude trochu lepší test, s Gasquetom by som to videl 50 na 50.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos oba zápasy jasně pro Federera, navíc Berdych se poslední měsíce nezdá být v extra formě. Dosavadní soupeři na USO nebyli měřítko. Samozřejmě může mít den, ale dával bych mu teď proti Rogerovi tak 20 %.
Reagovat
pockerface
Ono se to může zdát jako lehký los pro Rogera, jenže v dalším kole zřejmě Izzy (pokud se nepletu), pak Tomáš u něj taky člověk neví kdy 1x za sezonu zahraje životní zápas a mohl by to být třeba právě ve QF no a Andyho bych nepodceňoval. Teď se v každým zápase trochu trápí, ale jestli přeleze QF, tak pak taky může hrát uvolněně a to, že ho Roger před 14 dny porazil nemusí platit na USO. Jo a když to vezmu kolem a kolem, tak Kohlschreiber taky není nějaký nazdárek a když mu to sedne, může Rogera potrápit. Takže bych byl opatrný s tím, že už jasně vidíte Rogera v SF s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Předem dané to nemá, ale prostě v současné formě a s tím losem by bylo velké překvapení, kdyby v SF nebyl. Pořád je to v dolní půlce našlapanější než nahoře (kde by byl nepostup do finále pro Djokoviče v tuhle chvíli velký fail), ale dva největší konkurenti Rogera (Stan / Andy) se potkají v QF a on bude hrát jen s jedním z nich. Nepostup Rogera do SF by byl rozhodně neúspěch, tam už narazí na hráče, který ho při dobrém výkonu může porazit. Ale zase by byl favorit - s Andym vyhrál 5 zápasů a 10 setů v řadě, se Stanem mimo antuku neprohrál.

Složení SF vidím takhle:
Novak 98 %
Roger 90 %
Andy/Stan
Tsonga/Čilič/Paire/Chardy - tam fakt nevím, to je nejvyrovnanější čtvrtina
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex skončí dnes na raketě Kohla. 8) :D
Reagovat
Davor1
Súčasný Ferrer a Nadal by sa s Djokerom len strápnili, takže tam je to bezpredmetné. Ten Kei, to bol fail ako prasa, strašne sa mu ten Paire v prvom kole vypomstil, nebol ešte rozohraný, trestuhodne zahodil MP a Paire v najlepšej forme života trestal. Fakt som to nečakal, lost v prvom kole, som sklamaný, verím, že ak by sa dostal do rytmu s nejakým jednoduchším súperom (alebo nespravil totálnu hlúposť na MP v TB), tak by to SF urobil... Teraz je pre Djoka finále naozaj len formalitou, Stan, Andy, Roger v druhej polke pavúka, jedine ten Paire by ho mohol nejakým zázrakom vyprevadiť, ak by ešte vystupňoval formu a pokračoval na tej vlne...
Reagovat
smazaný uživatel
Strápnili...To sú také strašné kecy..Na jednej strane vyššie píšeš, že Fognini odohral životný zápas a na druhej, že by ten istý Fognini neuhral dvojciferný počet gemov, keď sa to podarilo pinkálistovi Seppimu..Už tam bol Novak pomerne nepresvedčivý, s Nadalom by bol velký favorit, ale debaklu by som sa neobával, Rafa predviedol aj dobrý tenis, s ktorým pohodlne viedol 2:0, len potok znervóznel..

Každý zápas je proste iný, brať zakopnutie súpera s dobre hrajúcim súperom a z toho vyvodzovať výsledok s Nolem je skreslujúce..Touto logikou by potom dostal naloženo aj Nishikori, kedze vypadol s nenasadeným hrácom uz v 1. kole..
Reagovat
Davor1
Presne tak, obaja by dostali 3-0 za 2 hodiny a bolo by hotovo. Ak prehral Nadal s antukárom, ktorý si ho brejkoval kedy chcel, tak s Djokom by ten set nedal ani omylom.

Páči sa mi to tvoje podceňovanie Seppiho, zrejme to budeš robiť až do doby, kým nestrápni Nadala aj on... Pritom si jeho zápas s Djokom ani predchádzajúce isto nevidel...

Fognini odohral ťažký päťseťák, ak postúpi cez Lopeza, v troch to zrejme tiež nebude, fyzicky už nebude mať šancu s Djokom uhrať viac gemov, aj ak by hral podobne dobre, ako s Nadalom. Takisto Nadalova hra mu totálne sedí, Nadal mu tými krátkymi kopčekmi doslova nabíja na winnery, s Djokom sa k svojej najlepšej hre ani nedokáže dostať.
Reagovat
Mayo
S Djokovicom by vyhral v troch setoch (:
Reagovat
Kozoroh
V Maykově snu :-)
Reagovat
Mayo
Kozorohu, to ani náhodou...mne sa snívalo, že Býk prehral s Fogninim v piatich ale v poslednom sete 5-1...bolo to zvláštne :/
Reagovat
Pe3k
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa dal Seppimu myslím v Hamburgu 2x 6:1 na jeho obľúbenom povrchu, s Nolem sa Talian držal na oblubenom povrchu Djokovica a porazil aj Federera v Austrálii..Čo to ukazuje, resp. čo by to ukazovalo pred zápasom Rafy s Nolem, resp. Rafy s Federera?..No proste nič, kazdý zápas je iný..

Djokovic este nemal ziadny test, o to viac je zbrklé predpokladat jeho výsledky terminátora, o to viac, ze v pripravnych turnajoch na svoje pomery vyhorel..
Reagovat
smazaný uživatel
Těšil jsem se, že by tím prvním větším testem mohl být Goffin, ale bohužel se k tomu nedostal. :)
Reagovat
stopan
Nadal dnes znervoznel?? asi som zle videl, prva dva sety typicke nadalovsko-fogninovske, fognini prehana nadal po kurte, fognini povacsinou bud pokazil alebo nadala pretlacil. Prva sety Fognini dost kazil, Nadal nehral ani horsie ani lepsie dalsie tri sety, jediny kto sa zlepsil bol Fognini, ktory zacal menej kazit, v 5tom sete bol nervozny akurat tak fognini ked trikrat nedokazal potvrdit break a zacal hrat na istotu ala posledny set finale v Hamburgu, dnes vsak so stastnym koncom pre neho. Nadal okrem nevynutenych chyb supera sa nemal o co prakticky opriet, tenis bez myslienky a momentu prekvapenia povacsine stojaci okolo baseliny.
Reagovat
Mayo
Prehrat z dva nula ach jaj...no co uz je v lese ...Fabio kalap dole, ze sa nezložil...uz nejako pretrpiet tuto sezonu a uvidi sa v novej...vamos
Reagovat
a.magerova
No hlavně se dnes soustředit na nás bo nejednou se stalo, že po vypadnutí Rafy na GS jsme my taky kolabovali.... takže PŠŠŠT nezakřiknout a držím Ti večer fleka vedle sebe v lóži ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko dá přednost určitě moji fuckující lóži :-)))
Reagovat
a.magerova
Hele co bude dělat Mayko nad ránem je mi celkem jedno, v té době už já budu (doufám) zcela ukojena :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, tys psala dneska. Tak ok, si ho podělíme až do SF a pak se rozhodne :-))
Reagovat
a.magerova
Musím nastudovat "Svádění muže", ať jsem v SF ve výhodě :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Nás stejně vypráská ve čtvrtfinále Stan :-((
Reagovat
a.magerova
Stan má pro letošek splníno.... ten zas až příště :-)))

A navíc, se mu daří v hadrech s červenou barvou a na USO zatím hrál v modré....
http://news.bbcimg.co.uk/media/images/83475000/jpg/_83475321_wawrinka_getty.jpg
http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/002/726/020/hi-res-465149361-stanislas-wawrinka-of-switzerland-holds-the-norman_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75
Reagovat
Mayo
A.magerova, tomasinho ... budem priat titul vasim konom
Reagovat
smazaný uživatel
A kdyby se naši koni střetli v SF? :D
Reagovat
a.magerova
Jdeš na to blbě :-P
Reagovat
Mayo
No len neviem, ci to SF nebude svajciarske :D
Reagovat
a.magerova
Mayo, kterou barvu si mám pro Tebe koupit? :-))
http://www.spodnipradlo24.cz/wp-content/uploads/eroticke-spodni-pradlo-2-300x230.jpg
Reagovat
Mayo
Som na mobile, takze to nevidim...ale kazdopadne jedine biela! :D
Reagovat
Nola
kde mas Cica?
Reagovat
Mayo
Ta ja znam
Reagovat
a.magerova
Jj bílá se ke mně hodí, OK domluveno a až budeš u PC, tak se rozhodně znovu koukni, ať víš o co hraješ :-))))
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=7nnZYSyKwKM

Nejlepší highlights toho zápasu...
Reagovat
stopan
Fognini v prvych dvoch setoch hodne kazil co bola voda na superov mlyn, potom sa uderovo zlepsil a Nadal nenasiel ucinnu protizbran.
Reagovat
pockerface
Z Nadala se vytratila radost ze hry, radost v obličeji. Ten kluk musí být ve strašným stresu a tlaku, který na něj vytváří novináři, fanoušci a v neposlední řadě i sponzoři a vlastně i sám Rafa. Všichni chtějí, aby hrál, tak jak hrál před operací, prostě tak jak hrál v r.2012, 2013, ale ejhle ono to nějak nejde. Potřeboval by klid, pořádně potrénovat. Možná by nebylo od věci zabalit sezonu a pořádně se připravit na příští rok. Jenže Rafa tohle neudělá. Už jsem psal níže Rafu nemusím, tedy jeho styl hry mě moc nebere, ale bojovník to zase jo, ne že ne. Ale to, že teď je ve sra*kách, nebudu zneužívat k tomu, abys se tu radoval nebo na něj plival. Je fakt, že jeho styl hry na okruh patří a ty bitvy s Novakem, Andym a Rogerem prostě něco do sebe mají. Tak snad se dá kupy, ale bude to asi dlouhá cesta.
Reagovat
Pavol
Fognini si na Nadala veri to samo o sebe nestaci ale ked prida dobru hru tak je akoze prekvapivi vysledok na svete. Ktosi tu nedavno napisal vsadzajte proti Nadalovi su to dobre kurzy a zacinaju vychadzat.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpadl jsem za stavu 2-0 s tím, že už to Rafa nějak dotáhne. No, dotáhl to pěkně. Podle průběhu ten 5. set musela být slušná fraška. Když ne Rafa, tak aspoň Toni by měl mít trochu soudnosti a udělat změny v týmu (nemyslím jeho odchod, ten by Rafu srazil ještě víc, ale rozšíření o superkouče).
Reagovat
a.magerova
Pátý set byl právě suprový, nervydrásající pro fanoušky obou a nádherný pro nezávislého pozorovatele ;-)
Reagovat
spaniel
Tento rok krásné ukazuje, ze historie se opakuje a karma je svině. Z par komentu tady:

- fanousci očekávají mnoho, protoze si zvykli. My meli to same. Melo by nam delat radost uz jen to, ze jeste hraji.
- ma strach z jména, ktere si udelal. To same Roger. Nekdy v 2010-11 mel rozhovor, ve kterem rekl, ze stvořil monstrum a kazdy od nej očekává jen vyhry. Je to velky tlak.
- Rafa stárne. I Nadalovci zacinaji poznávat, ze vek ma vliv.
- ztracené sebevedomi. Nebuduje se snadno a mozna uz nikdy nebude jako v bezstarostnem mládí.
- meli jsme na talíři denne posmesky za prohry s Robredem, Tsongou, Mayerem, Seppim atd. Jsou Rafovi přemožitele vetsi jména? Zalezi na tom?
- pry jde jen o GS. Roger uz vyhraje maximálně 500ky, s tim se musíte uspokojit. Nu, vyhral i M1000. Ted jste vy v te pozici.
- běžte si pustit neco na youtube. Dnes tady čtu od Nadalovy fanynky "jdu se podivat na stare zapasy na YT". Vime, ze uměli lepe. Vítejte v klubu.

Neni důležitější ze porad hraje? Ze je komu fandit? Ze to bude pro obě strany velka ztráta?
Reagovat
Roger_Federer
Uprimne si neumim predstavit konec ani Rafy, ani Rogera.15 let je pro nekoho kdo se zajima o tenis strasne moc.
Brzy prijde doba temna.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Lord Voldemort opět povstane? :)
Reagovat
a.magerova
Že zrovna my 3 tady budeme smutnit nad Rafou, když nás roky tolik (no nebojím se toho slova) sral !!!
Jj bude nám bez R+R smutno....
http://images2.gazzettaobjects.it/gallery/Tennis/2011/01_Gennaio/queensland/1/img_1/queens_09_672-458_resize.jpg
Reagovat
spaniel
No, trochu me dostal záběr na Rafu jak sel po zapase chodbou do útrob stadionu. Ale vemeno Ivan me z te nostalgie nejspis hodne rychle dostane.
Reagovat
a.magerova
Ale přece Tě nenahlodá nějaké přiblblé vemeno, které má jistě dost práce samo se sebou ;-)
Reagovat
spaniel
No, nevím. Clovek pocítí sympatie, neokomentuje zapas, nerype a pak prijde vemeno a zacne jednu z klasických debat a tahat do toho Rogera. Nekdy clovek nechápe. Otazka je, zda se da pochopit vemeno. Zkusim jeho iniciativě odolat :)
Reagovat
a.magerova
Ať už jim říkáme energetičtí upíři, přísavky, nebo ?negáči?, pokud nenajdeme účinnou strategii, jak s nimi bojovat, mohou se stát katastrofou.

Řešení:
- Omezte kontakt
- Distancujte se od problému
- Obrňte se barvami a vybudujte si clonu

http://www.marianne.cz/tema-marianne/3-kroky-jak-se-nenechat-vysat-energetickym-upirem
Reagovat
smazaný uživatel
Šetři se, chlapče, máš před sebou emotivně více vyčerpávající pohled ve finále, až se Fedex opět skloní před králem Djokem. :)))
Reagovat
spaniel
Jsem rad, ze ho vidis automaticky ve finale, tak to ma byt.
zabavne jak hledas utechu a zachranu u jinych, tve slzy jsou balzam

http://mashable.com/wp-content/uploads/2013/07/crying-waterfalls.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Umím si přiznat, že může být a nejspíše taky bude ve finále. Nejsem tak nízký, jak si možná myslíš. :))) V současné době totiž má přímou konkurenci jenom v Novakovi. A na to, že by se někdo zbláznil jako Marin loni to nevypadá. :))
Reagovat
pockerface
Viď? Já Rogera sleduji od r.2000 a jsem velký fanda a kolikrát nám Rafa pokazil radost. Jenže, my jsem si tím už prošli, když měl Roger krizi, takže víme jaké to je a proto se asi umíme vcítit do toho co prožívá sám Rafa (virtiálně samozřejmě) a co asi cítí fanoušci. Ale pravý fanoušek se pozná podle toho ze za tím Rafou bude stát i teď, když se Rafova forma potápí.
Reagovat
Roger_Federer
Ja Rafu bez problemu zkousnu.Nevadil mi ani kdyz porazel Rogera, protoze byl proste lepsi v tech zapasech a vyhraval..
Ovsem jeho fanousci, ktery umyslne dehonestovali jednu celou eru a hrace kvuli snizovani Rogera to uz je jina..
Reagovat
VlS
Nepřijde, budou hrát jiní a budou nová velká jména, věř mi. Za t´měř 50 let, co tenis sleduji ( i když teprve s rozvojem satelitní televize a streamingu to nabralo na intenzitě) těch generací a " nejlepších všech dob" bylo několik. Nic zásadního se nestane a ještě 20 let po jejich konci aktivního hraní sem tam budou staří zbrojnoši brečet, že to už není, co to bejvalo. Není, je to rychlejší, atletičtější a tomu se říká vývoj. A sentiment a nostalgie vývoj nezastaví. Král je mrtev, ať žije král.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zazivam tuhle generaci, ale nesdilim tvuj optimismus. Rogerovych 17 a Rafovych 14 je skoro cha v minulosti soucasne nehrala dvojice, ktera by se jim v tomhle smeru vyrovnala. Pridejme si Djokovice a mame tu naprosto mimoradne tri hrace. Co kdyz to za par let bude jak ETA v soucasnosti akorat bez Sereny?
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaj automaticka oprava, WTA pochopitelne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby to nedopadlo jako dva a půl chlapa s kutcherem to fakt nebylo ono
Reagovat
smazaný uživatel
http://static01.nyt.com/images/2009/02/01/sports/01aust3_span.jpg
Reagovat
spaniel
Teď jsi se predvedl. A omlouvám se za vemeno. Ted uz je asi každému jasne, ze jsi jeste hluboko pod vemenem.
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva přijata :)))
Reagovat
D@nny
Tohle je část jednoho tvého příspěvku... Nevím jestli se zeptat, ale zeptám se. Proč si sem dal tu fotku, není to trochu ubohé?
Reagovat
spaniel
Nejspis obranna reakce ze zlomeneho srdicka. Kazdy to snasi jinak. Nekdo zhodnoti, co mu neslo a co by mel zmenit, jiny neprispeje a pak je tady tento, co si zalozi nick a jde ryt do nekoho, kdo s tim nic nema. Takovy uboha dusicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Soob začal s R+F fights, nikoliv já. Máš to zase popleteno, chlapče. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už to ubohé není, spaniel nechtěl být slušný. :))
Reagovat
D@nny
Jasně zcela s tebou souhlasím. Mně bratr včera řekl, že jsem blbec, tak jsem mu ukázal fotku jeho dítěte jak brečí, když prohráli fotbalový turnaj a strašně jsem se mu smál. Přišlo mi to trochu ubohé, ale přece řekl, že jsem blbec, tak je to v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí spaniel můj bratr není. :))
Reagovat
D@nny
Proto je asi podle tebe v pořádku jsem dát takovou fotku, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že je to v pořádku, je to volně přístupná fotka, která na tebe vybafne takřka hned na googlu. :)))
Reagovat
Roger_Federer
Nejzajimavejsi na celem pribehu je, proc vlastne fans Rafy maji potrebu menit nicky.Co je k tomu vede?
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, co je k tomu vede. To by mě taky zajímalo. :))) Ale mě k tomu vedlo to, že jsem přestal pokládat dohadování se s elegoš fanatiky v diskuzích pod články za svůj smysl života. Vrátil jsem se po delší době a založil nový nick, automaticky.
Reagovat
spaniel
Zvlastni ze? Chtelo by to nejaky sociologicky vyzkum.
Reagovat
a.magerova
http://www.rogerfedererfans.com/forum/uploads/monthly_03_2014/post-25-0-51125100-1396016405.jpg

http://www3.pictures.gi.zimbio.com/Roger+Federer+2009+French+Open+Day+Fifteen+yi5oB4-Y-ZLl.jpg

http://i.imgur.com/jAlLKYe.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQC-daTaiB-D7dWeSHFrAkTr1bUDznWso0_y2C_T1HYEp_mlformQ
Reagovat
pockerface
Dnes se těším, hlavně na ženy, to asi budou výborné zápasy. No a u chlapů jednoznačně Roger a budu přát a fandit Jirkovi a Tomášovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím, aby ste umožnili návštevníkom stránky maximalizovať videá z YouTube na celú obrazovku. Z maličkého obdĺžnička nemá divák vôbec nič. Technicky to nie je žiadny problém, stačí pridať do kódu allowfullscreen (15 znakov textu), resp. keďže predvolene tam už je, ho neodstraňovať. Zakázanie zväčšovania sa tu totiž stáva akousi novou módou. Ďakujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nie som expert, ale kliknem na YouTube a tam si už môžeš dať video na celú obrazovku.
Reagovat
spaniel
Mne to taky jde v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce mít o 2 kliky více no :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, ale doteraz (zmena nastala pred pár týždňami) to vždy išlo priamo, tak som spohodlnel :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta night session je fakt parada, kdybych si.mohl vybrat tak nejvic bych si chtel zahrat na wimbledonskem centr courtu a hned v zavesu je night session na US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj ja by som si tam chcel zahrat..Ale radsej len tak s tebou s divákmi, no bez televiznych kamier :)
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně bez kamer. By se jim totiž rozbily, kdyby na mě došla vyhazovací fáze, při níž netrefím kurt ani kopačákem. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím zo záznamu ten piaty set..Fognini za stavu 4:4 v piatom zadelí 4 winnery hodné highlightov turnaja, akoby sa nechumelilo..Neuveritelné..Rafa sa vsak do stavu 4:4 v piatom vobec nemal dostat..Celý set bolo cítiť, že je v kŕči, roztrasený a nehrá to, čo v uvode zápasu..
Reagovat
stopan
cely zapad hral Nadal rovnako, Fognini hral od tretieho setu presnejsie s mensim poctom chyb a to Ndalovej hre nevyhovovalo nikdy a pri jeho sucasnej forme to bola smrt, len bola otazka ci tak dokaze hrat Fabio pocas zvysnych troch setov.
Reagovat
smazaný uživatel
Bol zviazaný strachom o výsledok. Jeho výraz bol toho dôkazom, zúfalosť, bezradnosť ...
Reagovat
martinek37
Pátý set byl parádní, bohužel rozhodlo Rafovo současné psychické rozpoložení. Je to v tuto chvíli alfa a omega všeho. Samozřejmě některé údery úplně nefungují jak by ideálně měly, ale hlavní problém je opravdu v psychice. Ať už se na TM dostane či ne, měl by za špatnou sezonou udělat tlustou čáru a začít od nuly. Zbavit se toho tlaku z toho, co se od něho očekává. Stále věřím, že ještě něco dokáže. Tím myslím GS titul alespoň z toho FO, kde byl tolik let králem.
Reagovat
stopan
nebyt fogniniho psychickeho rozpolozenia tak to skonci 6-2 v nerospech Rafana. nie Fognini dotahol, ale Rafan ma niekolkoraz namale a fognini si presustroval podanie pri potvrdzovani breaku.
Reagovat
smazaný uživatel
V jeho veku sa nedá začať od nuly.
Reagovat
pockerface
Ráno se vzbudím v 7 hod. a co nevidím? Rafa a Fabio ještě hrají. Viděl jsem jen 40 min., ale i ty byly úžasný. Jak Rafu nemusím, tak mi ho bylo docela líto z toho důvodu, že to zase bude schytávat ze všech stran. Na Fabiovi se mi líbilo, že po posledním míčku oslavoval tak nějak s pokorou, žádná bláznivá gesta. Ale ona za to asi mohla i strašná únava. Čest poraženému, gratulace vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
No, on tomu sám neveril.
Reagovat
stopan
hehe asi ho spomienky na nedotiahnuty zapas v Hamburgu matali v piatom sete, pocas prestavky na lavicke uz inak ako s turbanom na hlave ho vidiet nebolo :D , treba povedat ze mu Rafan v tom poslednom geme pomohol nevynutenymi chybami, inac mam pocit ze by to este fognini prehral :D
Reagovat
TheRoyalBlue
Myslím si, že na vine sme trochu aj my fanúšikovia, keď tak očakávame od svojho favorita ďalšie rekordy, že sa konečne zdvihne a bude nám robiť radosť. Má strach z mena, ktoré si spravil. Lenže ten tlak žiaľ neopadne, Rafa potrebuje niekoho, kto ho v prvom rade naučí si užívať tenis. Podľa toho, čo pozorujem na kurte, si viem predstaviť, čo Rafa prežíva. Kým sa darí a spraví chybu, tak ide ďalej, neobzerá sa. Ale keď už ide do tuhého, obzerá sa - vidí sklamaných fanúšikov, vidí ohlasy v médiách, vidí minulé prehry, vidí zúfalú špirálu, do ktorej sa dostal a ktoviečo ešte. Pri Rafovej pedantnej a sebakritickej povahe sa trochu čudujem, že takýto problém neprišiel už skorej - zrejme to bude najmä tým, že už nedôveruje svojmu starnúcemu telu. Ani telo už nebude mladšie, i keď stále by podľa mňa zvládol odohrať lepšie výsledky. Áno, pohyb je o niečo slabší, servis nepodrží, ale už veľa krát bol v problémoch v prvých kolách na GS a dostal sa z nich, pretože veril a postupne sa jeho hra spontánne zlepšovala. Súmrak kariéry už nastal a je nezvratný, ale rád by som videl svojho favorita, ako dohrá s chuťou, hoci aj bez ďalších veľkých úspechov, než v takejto agónii. Keď získa odstup, možno aj najme nového kouča a pozitívne zmení niektoré veci na svojej hre, ale predovšetkým ho nechcem vidieť takto trpieť :/. Možno aj založenie rodiny a mať inú prioritu než športové výsledky by značne pomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
hej, ohlasy v médiách, na každej tlačovke ho masírujú aj keď vyhrá, pripomínajú mu predošlé neúspechy...
Reagovat
vrabejka
Nevěřím tomu co říkáte. Nemyslím že je Rafa odepsaný. Že ztratil kondičku že je zpomalený. Možná je problem v otm co říkal Tomasinho. Neměl téměř žádnou přípravu. Musí mu vydržet zdraví a vrátí se. Nevěřím že už v 29. začne jeho fyzička stagnovat to je blbost. Trápí mě spíše to jeho sebevědomí bojím se že tento problem bude dal přetrvavat. Pokud ano bylo by možná na čase udělat nějaký impulz na trenerském postě. No nic stejně píšu blbosti. Jdu si pustit Rafovy nejlepší zápasy (Všechny jeho RG tituly, W 2007,2008,2010, AO 2011, 2013) a věřím že se Rafa vrátí :)
Reagovat
Tornes
No když se podíváš na různé tenisty historie, tak právě 29 je věk, ve kterém většina tenistů odchází a začíná hrát o level hůře.
Reagovat
Tornes
V noci jsem vstal, vidím, že Rafa vyhrál první set, říkám si, kašlu na to, jdu spát, to vypadá v pohodě...
Pak se v jedenáct podívám na výsledky a vidím, že Rafa to projel 3:2 :(

Nevím jak hrál, ale překvapilo mě to. Jasný, Fogna ho letos už dvakrát porazil, ale já jsem stejně nečekal, že to zvládne i na hardovém GS.

Škoda. Tak příští turnaj je další šance na zlepšení. Stále pro mne zůstává sen finále GS Rafa-Roger. Stále doufám ;)
Reagovat
Tornes
V noci jsem vstal, vidím, že Rafa vyhrál první set, říkám si, kašlu na to, jdu spát, to vypadá v pohodě...
Pak se v jedenáct podívám na výsledky a vidím, že Rafa to projel 3:2 :(

Nevím jak hrál, ale překvapilo mě to. Jasný, Fogna ho letos už dvakrát porazil, ale já jsem stejně nečekal, že to zvládne i na hardovém GS.

Škoda. Tak příští turnaj je další šance na zlepšení. Stále pro mne zůstává sen finále GS Rafa-Roger. Stále doufám ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, toto je posledný klinec do rakve. Vôbec si neviem predstaviť, čo sa mu teraz melie v hlave. Musí to byť strašné. Toľko príležitostí zahodiť je priam trestuhodné. Nechápem, že to jeho tím nevidí a niečo nezmení. Rafa nemal čím Fabia prekvapiť a ani neprekvapil. Stále dookola tá istá hra bez iskry. Majú ho všetci prečítaného a mnohí si už na neho veria. Bude veľmi náročné odraziť sa odo dna, čo už. Začínam byť pesimista. :(
Reagovat
a.magerova
Jj bude to mít těžký.... v takové chvíli si myslím, že je na tom Roger teď mnohem líp.... prohraje - v šatně posmutní...... ale už cestou z šatny vzpomíná, kterou že tu panenku mám sehnat a jaké to autíčko..... no a doma: "Táto budeme si hrát?".... a je v pohodě :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nuž, asi by stačilo oženiť sa. Djokovič, Andy i Berdych si pochvaľujú. :) Potom by doma nerozoberali iba tenis, ale čo zajtra uvariť, kto vynesie kôš a .... :D
Reagovat
a.magerova
No.... právěže svatba nic neřeší, pokud si vezme dlouholetou přítelkyni, tak vcelku žádná změna i Berdych to přece říkal, tam musí být ten nový impuls - to malé děcko, které se každý den postará o něco nového, nabourá každodenní rutinu... a posune tenis na jakože druhou kolej ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok bude od Rafy lepší. Neříkám, že bude zpátky na vrcholu, ale bude to lepší. Sám vím jako fanoušek Andyho, co udělá se sezonou zanedbaná příprava díky zranění. Po plné přípravě na tom prostě bude lépe. Musí, jinak by to byl průser.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim dva zasadni rozdily. 1. Murray se dostaval aspon do QF, vypadaval s hraci na jinem levelu, na AO to byl tusim Fedex ve ctyrech, na USo Djoko ve ctyrech. Rafa vypadl vyjma FO vzdy s hracem, ktery nasledne vypadl (uvidike, co Fogna, ale tipuju, ze to bude stejne) 2. Rafa ma za rok 30, coz je zlomova hranice, Andy je pod ni.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bude to těžší to nepopírám, protoež i sebevědomí je o hodně níž prostě. Ale pořád je to Rafa, který byl už několikrát odepisován a zvedl se, o dsot kvalitnější hráč, než kdy byl Andy, takže možnost tam je. Ale jak píše Forehand, jestli to příšít rok nepůjde, je to konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda, ze tenis je v tomto nevyzpytatelny. Mam v zive pameti, jak jsme po USo 2013 zacli byt trochu nervni, Roger v rici a rafa rozebral ve finale krale hardu Nolehi. Nikdo by nerekl, ze Nadal za dalsi dva roky vyhraje jediny GS a Roger se jeste tak zvedne.
Reagovat
stopan
viem ze historia sa pytatm na to ako kto hral nebude, ale pozri sa ako mdlo hral ten rok Djokovic finale na US open, podobne ako finale wimbledonu s Andym, jedna tenisova neistota a katastrofa v podobe nevynutenych chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezóna 2016 bude bohužiaľ v kontexte Rafovej budúcnosti absolútne kľúčová...Ak neuhrá ani jedno GS finále, nedostane sa do TOP 4 a pohorí na antukovej sezóne, tak to už bude mať zrejme trvalý charakter..
Reagovat
stopan
Rafan vykonostne pomaly povzvolne klesal uz od roku 2012 (prve varovanie prehra s Rosolom na wimbledone, pol roka nasledne nehral), aj ked sa vratil v roku 2013 a ziskal neskutocnu fazonu na americkych betonoch, vo wimbledone vybuchol, na french open mal v prvych kolach velke problemy s Brandsom, Fognini ho uz vtedy hryzol a nahanal po kurte. Cincinatti si vydrel vdaka pevnejsim nervom , skvelemu podaniu v tiebreakoch. US open az do finale nemal prakticky ziadneho supera ktory by ho ohrozil, potencionalne hrozby koncili uz o kolo skor, a djokovic vo finale podal rovnako mdly vykon ako vo finale wimbledonu s Andym. V 2014 mal aj slabsiu antukovu cast, napriek vitazstvu na french open a zlepseniu na trave sa opat zranil, a tento rok z kazdeho kuska mu nieco chyba (podanie, pohyb, return vsetko priemerne)
Reagovat
Kozoroh
Rok 2016 bude klíčový v boji o rekord v počtu získaných GS titulů mezi Rogerem a Rafou. Pokud se Nadal nezvedne, Rogerovi rekord zůstane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rekord s velkou pravdepodobnostou neprekoná, ani nevyrovná...Zaciatkom roka 2014, ked mal Rafa 27 som pisal ze do konca sezóny 2015, kedy bude mat 29r. musí vyhrat tri GS a má to v kapse..Vsetko je inak..

Veľmi dolezitým aspektom prečo sa to zrejme Rafovi nepodarí je aj fakt, ze v rokoch 2012-2014 vynechal Nadal vzdy aspon jeden GS ročne (vzdy ten, kde bol pred rokom aspon vo finále)..K tomu vynechaný W09 (opat rocnik po obhajobe a rocnik pred dalsim ziskom)...To sú proste styri absencie v najlepsich rokoch tenistu (23-28) a tie potenciálne tituly (1-3) proste Rafovi budú chýbať. Tento rok paradoxne po styroch rokoch absolvoval vsetky GS, no s mizerným výsledkom..
Reagovat
spaniel
Mimo antuky ma Nadal úspěšnost na GS cca 30%. Takze musel odehrát vice nez 3GS na zisk jednoho titulu. Takze mohl mit 1 navic.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tennis-arena.cz/lendl-trenovani-jedine-kdyz-to-bude-mit-smysl-9034cz/
Reagovat
Bloody13
Porazil Nadala vůbec někdy hráč mimo Top Ten třikrát za sezónu?
Reagovat
Tornes
Nadala třikrát nebo víckrát za sezonu porazili pouze Federer, Djokovič, del Potro a Fognini. Nikdo jiný.
Reagovat
Bloody13
Zajímavá společnost, žádný ořezávátko. Jen ten Fabio se trochu vymyká :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taková vybraná společnost a Fognini :D neuvěřitelné :)))
Reagovat
Bloody13
Zrovna na ten zápas koukám a Fognini v něm hraje chvílema fakt luxusní hru. Hezky se na to kouká.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Rikal jsem, ze bude rad, kdyz se dostane do ctvrteho kola, ale nakonec se mu to nepovedlo. Je mi ho lito, prohrat z 2:0 na sety Fogninim na US Open je pruser. Doufam, ze za rok bude silnejsi, clovek vzdy potrebuji mit nejakeho rivala a pro nas fans Rogera to vzdy byl je a bude Nadal.
Reagovat
Kozoroh
Djokoviče nevnímáš jako Federerova velkého rivala?!? Vždyť právě s Djokem odehrál Fedex nejvíc zápasů - 41, zatímco s Rafou 33. Proti No1emu odehrál 3 GS finále, jen s Nadalem a Roddickem se ve vrcholné fázi GS turnajů střetl častěji.
Reagovat
spaniel
Jejich rivalita byla prvni, Nadal zastavil totalni dominanci, jejich styly jsou nejrozdilnejsi jak je jen mozne, jejich osobnosti jsou rozdílné, potkávali se ve vrcholné forme. S Nolem jsou to krásné zapasy, ale neni tam ten kontrast, navic Fed je na sklonku kariery, pocet zapasu neni vse.
Reagovat
Tornes
Já osobně vnímám několik velkých Federerových rivalů - Nalbandian, Hewitt, Roddick, Nadal, Djokovič, Murray (popořadě). Z této šestice je největším rivalem Nadal, následuje trojice Roddick, Hewitt, Djokovič a poté i Nalbandian a Murray. Ale Rafa je rozhodně největším. Djokovič přece jenom přišel na scénu až poté, co Roger měl svá nejlepší (jako opravdu nejlepší) léta za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Djokovič je hned na druhém místě. V neprospěch této bilance hraje, že se nepotkávali v nejlepších letech a zatím spolu neodehráli zdaleka tolik F a SF grandslamů jako Fedex s Nadalem. Pro Djokoviče je hlavní rival taky Nadal.
Reagovat
Tornes
Pro mne jde Djoker na druhém až čtvrtém místě spolu s Roddickem a Hewittem, jak už jsem psal. Ale není úplně pravda, že by Djoker nehrál tolik SF/F s Fedexem jako Rafa. Hrál jich dokonce více. 3 finále + 9 semifinále oproti 8 finále a 3 semifinále, dohromady 12:11. Ale je pravda, že častěji hráli v SF místo F.
Ale hlavní důvod, pro Novaka nevidím jako rivala na úrovni Rafy, ale až Roddicka a Hewitta, je ten, že proti Rogerovi začal hrát až v roce 07.

Roddick s 4 finále a celkem 8 GS zápasy v Fedexových nejlepších letech (03-09) byl největší rival, kterého Fedex měl ve svých nejlepších letech, Hewitta tam dávám hlavně kvůli létům 04 a 05. Federer v té době vyhrál 5 GS a na všech z nich musel porazit právě jeho.

Kdybych to měl rozdělit na období - 03 Roddick, 04-05 Hewitt, 06-13 Rafa, 14-15 Novak.
Reagovat
Tornes
A vlastně možná Novak už od roku 11. 7 GS zápasů proti 3, 2 GS finále proti 1... Ale Novakův problém je, že Roger v roce 11 a později už jednoduše nebyl na vrcholu své kariéry (byť stále dokázal a dokáže hrát skvěle) a tak se Novak stává největším rivalem už "starého" Rogera... A já si více cením rivalů z doby, kdy byl na vrcholu. Takže se prostě nedostane na úroveň Rafy ani nad úroveň Andyho a Lleytona, alespoň ne v mém osobním žebříčku ;)
Reagovat
peggy
Rafa zapomnel na sve prohozy po care a rychle,dlouhe a presne udery.Kde jsou ty rotace a dalsi.Rafo,zamakej a dej se hlane nervove dohromady.Zase vse pujde a budes jednicka.
Reagovat
stopan
na ty prohozy po ciare potrebuje mat rychlejsie nohy, je tak o meter , meter a pol pomalsi ako kedysi, takze snivaj dalej, zdanlivy nervovy kolaps je sposobeny prave stratou svojej nejvacsej zbrane a to pohyblivosti na kurte.
Reagovat
Pe3k
3. kolo a Ferrer s Nadalem venku. Obvykle bych byl spokojen, ale takové ponížení jsem Nadalovi nepřál. Prohrát s někým, kdo na US open nikdy neporazil hráče top 10 s vedením 2:0 na sety, to už muselo Rafu úplně položit. Navíc Fabio hrál v prvním setu otřesně a ve druhém to za vyrovnaného stavu odevzdal při svém servisu a vedením 40:0. Tolik chyb co Ital udělat stylem naperu to backhandem do sítě jsem ještě neviděl, přesto zápas vyhrál. Do konce sezony už může mít Nadal jediný cíl, a to vyhrát turnaj mistrů. Vzhledem k jeho výkonnosti by pro něj bylo nejlepší, aby tam vůbec nepostoupil, protože prohrát všechny 3 zápasy v základní skupině by mi k ničemu stejně nepomohlo...Těšil jsem se na zápas Djokovic Nadal, škoda no, snad příště :)
Reagovat
smazaný uživatel
jsi napsal, jak hrál Fabio hrozně první dva sety (které Nadal vyhrál) a úplně jsi vynechal to, jak hrál ve zbylých třech.
Reagovat
Pe3k
To proto, že jsem šel spát...Každopádně se určitě zlepšil, jinak by asi nevyhrál, že?
Reagovat
stopan
zlepsil sa minimalne o level, triafal ku ciaram backhand a forehand, a najma obmedzil nevynutene chyby, ktore boli podobne ako v hamburgu voda na mlyn rafanovi.pomer winnerov cca 70-30 hovori za vse.
Reagovat
smazaný uživatel
Petříku, klidně napiš, že ses těšil na zápas Rafy s Djokerem proto, aby ho Djoker pořádně zesměšnil. :)))
Reagovat
Fandina
A další opakování, pátý set tentokrát na Eurosport 2.
Reagovat
Fandina
sorry běží čtvrtý set
Reagovat
a.magerova
Tak jsem dokoukala záznam Rafa vs Fabio.... moc pěkný tenis v pátém setu, no nechtěla bych být zarytou fanynkou kohokoli z nich a koukat na to nad ránem, by mě asi museli křísit, nervy by to byly neskutečný....
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalův problém rozhodně není jenom servis, i když je to podstatná část problému. Další problém je pohyb, už se nedostává k tolika míčkům jako předtím a ani se tak dobře "nenašteluje" na forehand, čímž se mu maže největší ofenzivní zbraň. Backhand hraje většinou pouze na údržbu a z obou stran hraje moc krátké údery, což ale ve své největší slávě hrál někdy taky, ale dokázal se k nim dostat, protože měl lepší pohyb.

Největší problém je ale podle mne sebevědomí a psychika, kolikrát letos ztratil servis, když servíroval na výhru v setu? Včera hrál zase 2 sety super, ve třetím měl brejk, najednou mu Fog vyrovnal a Nadal se za stavu 4-5 podělal, 2 úplně nevynucené chyby. Ve čtvrtém setu ho Fog rozmlátil, ale v pátém měl Nadal zase momentum-prorazil Fogovi servis, divácí křičí radostí, komentátor mluví o otočení, a Nadal tam zarve 2 forehandy do autu a sítě. 5-4, 30-30, Fog nervozní, Nadal zarve forehand do autu.

Všechny faktory rozhodují o tom, že je na tom Rafa tak jak je. S jeho náturou rozhodně nebude hrát servis volej a s jeho servisem se bude dostávat do problémů, s tím se nic neudělá. Ale i v jeho nejlepších letech měl WTA servis a často hrál nic moc (hlavně v prvních kolech), ale dokázal se z toho vyhrabat a v nejdůležitějších momentech byl vždy ten na koni, umlátil to ve výměně, uběhal to. Což letos rozhodně neplatí a to zase vše souvisí s předchozími problémy.
Reagovat
stopan
tie prve dve sety hral Nadal rovnako ako ostatne tri, len Fognini prestal vyrabat tolko nevynutenych chyb a zacalo mu to tam padat viac z backhandu ako aj z forahnadu po ciare. Takze bolo len otazkou ci Fognini sa zlepsi alebo bude pokracovat v paskovani a autovani.
Reagovat
stopan
Nadal bol od stavu 3-1 v tretom bezradny, sice fogniniho breakol aj v nasledujucich setoch vzdy ako prvy, ale proste herne nestacil, v piatom keby fognini nemal cierne spomienky na Hamburg, tak by to skoncilo s prehladom 6-2 a neboli by to nervy dokonca :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasné, že Rafovi chybí dynamika, jak v pohybu tak i v úderech, je to smutné srovnávat současného Rafu s tím z minulosti, a to není tak dávno, před 2 lety byl magický. Brejknout třikrát soupeře v setu a prohrát si 4krát servis je příšerná vizitka. Zrcadlí se to zejména ve výrazu tváře. Rafa už prostě není ten, kým ho nazval kdysi John McEnroe - zvíře. Tragická tenisová evoluce.
Reagovat
gigin
https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xap1/v/t42.1790-2/11211018_1026054010761921_403031693_n.mp4?efg=eyJybHIiOjc3MiwicmxhIjo1MTJ9&oh=17a8166decbb153290564b3d6071d6f0&oe=55EAD85A
Reagovat
gigin
Škoda no, měl jsem ho i v týmu v naší TP lize, věřil jsem mu, hlavně jsem mu přál úspěch za ty nejapné kecy a urážky na něj. Tak jak to přeju Evženě.

Jinak Fabio od půlky zápasu fakt famózní, moc se mi líbil. Podle mne dá i Feliho a pak sa uvidí no..
Reagovat
a.magerova
Njn.... potřebovala jsem ho na vyklepnutí Noleho, tak nic budu hledat jiného.... a na E2 nám opět Rafu opakují od půlky 4. setu.... mám ho ráda a nedělá mi dobře vidět ho takhle.... ale zas jak porážel Rogera, tak to mě sr.al neskutečně !!!

Tady se mi líbí nejvíc :-))))
http://38.media.tumblr.com/ffc89d3c8314d59398a4bd645c873fca/tumblr_miafmxMjJZ1s6269eo7_250.gif
Reagovat
Fandina
Na Eurosportu právě opakují zápas pátý set.
Reagovat
VlS
Stan - Bemelmans Stan, Bemelmans už si kliku letos vybral
Vik - Donald , ani jednoho moc nesleduju, tipnu Donalda, že je doma
Kevin - Dom, Kevin, aby se Gigin nenaparoval
Tomas - Andy, Andy, není co dodat
Tom - Garci Lopez - Tom, aby šel před Keie Samuraje
Bernard - Ríša, těžko říct, tipnu Ríšu
John -Jirka, přeju to Jirkovi, ale ........
Reagovat
VlS
Jo a Kohli - Roger - Roger
Reagovat
smazaný uživatel
to je sice pěkné, ale v pár bodech to neodpovídá Velkému Plánu, známeho pod krycím názvem "Jdeme si pro titul, Tome"... konkrétně v bodě 4, kdy je zde zcela mimo osnovy z nepochopitelných důvodů zařazena výhra Andyho Murrayho. Naopak bod 5 odpovídá naprosto přesně, s o to větším podivem je, že v bodě 8 je to znovu zcela mimo rámec. Cituji z Velkého Plánu:"...bude Federer odstaven dřív, než s Tomášem musel by se utkat, neb známe jejich letošní bilanci" s dodatkem, že se tak musí stát ve 3.kole, protože pak už by to bylo o nervy. To jenom tak pro pořádek...
Reagovat
a.magerova
My máme Velký Plán: "Je načase přepsat číslovku na botách, už tam straší kurewsky dlouho!" ;-)

https://pbs.twimg.com/media/COBdBIDVAAAGo_y.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CN3YH5mWoAAVHu3.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Fabio teda neskutečnej tenis... jinak nechutně ustřižený highlighty, snad by bylo citlivější dát tam i záběry, jak si podávají ruce a tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Fabiovi ke krásnému tenisu :)
Reagovat
Fandina
Gratulka Fabiovi. Viděla jsem dva sety a bylo to hodně vyrovnané. Nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní USO opravdu dává zabrat. Opět nebyl den bez skreče v kvalitně rozjetém zápase. Těšil jsem se na souboj Djokera s Goffinem, s Bautistou to bude jednoznačná záležitost, takže na prd. :)) Davida jsem taky netipoval, že by s Jeremym vypadl, jakkoliv má Chardy slušnou formu, tak na něj zahrát neumí a zrovna tady na USO jsem to fakt nepředpovídal. No a zlatý hřeb Rafa. Fakt síla. Kdyby od samého začátku tahal za kratší konec, neřeknu, ale vést pohodlně 2:0 a 3:1, ve čtvrtém začít hned brejkem a přesto vyhořet. Člověk, aby se po probuzení už bál pomalu kouknout na výsledky. :))) Tak dnes ještě chybí, aby García porazil Berďu, Bemelmans Wáwru a bude to komplet. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bautista > Goffin... nečekal jsem, ale skreč už bychom asi měli čekat automaticky na tomhle turnaji, a být překvapení, že nepřišla :-)
Chardy > Ferrer... tohle čekaly i sázkovky a nastavily na Chardyho kurz něco přes 2, takže tento zápas nepovažuji za překvapení.
Fognini > Nadal... věřil jsem Rafovi, a že vyteče z 0:2, to je něco, ale jsem rád, že má tak Feli hratelnějšího soupeře, nevím jestli by si s Rafou znovu poradil.
F.Lopez > Raonic...3:0 pro Feliho, to je příjemné překvapení.
Keys > Radwanska...tady jsem očekával bitvu :D
Mattek < S.Williams... nakonec tradičně pro Serenu, ale Bethanie zatápěla, škoda že to pak ve druhým nevyšlo, byl bych boháč.

Berdych >>>>> Garcia-Lopez... ať se neopováží prohrát s tím, když jedem na titul :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurz na Ferrera a tím pádem i na Chardyho jsem bral jako fair, výsledek už ne, ten mě překvapil dost. Rafu už nebudu komentovat, akorát bych se zase naštval. :D Lopezovi jsem taky věřil, že by mohl postoupit, Raonic mě v zápase s Nandem celkem vyděsil, ale 3:0 je nářez. Anežce jsem věřil, že ji porazí i popáté, přeci jen Keys letos docela limitována zraněními a další masakr výsledek. Bethy jsem na set věřil, ale Sereně přeju vítězství a poslání na dálku vzkazu Steffi. :)))

García na Berdu umí zahrát, celkem mu v minulosti zatápěl, ale Tomáš hrál proti Melzerovi fakt dost slušně, tak uvidíme. :)
Reagovat
spaniel
Vzdyt Ferrer nekolik mesicu nehral pro zraneni. Posledni dva sety si ledoval loket. Dalo se cekat, ze prohraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsem se nechal ukolébat vzájemnou bilancí, prostě jsem si nedokázal připustit, že by Chardy vyšel z toho souboje jako výraznější vítěz. Ten loket si ledoval v zápase s Krajinovičem? Pokud v zápase s Chardym tak je to jako argument bezpředmětné. No na každý pád, stejně tak mohl vést 2:0 na sety. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ztratil set s Albotem, s Krajinovicem musel každý set ubojovat. Chybí mu zápasya Chardy umí být nebezpečný. To fakt není žádné překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Chardy ztratil set se Shanem, co je víc? :D Jo, asi jo, nechal jsem se zmást H2H a výkony Ferrera z antuky. Ale jak píšu, David mohl klidně vést 2:0 na sety, takže... :))
Reagovat
smazaný uživatel
a viděl jsi někdy, jak hraje Shane? :-) A co je to za blbost, že mohl vést 2:0, když první set prohrál, přičemž ani jednou do setu nepodával a neměl ani setbol, naopak musel dohánět své ztracené podání.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to žádná blbost přeci, když v TB byl na koni. A TB rozhodoval. :)) Tam tahal Chardy za kratší konec. Měl to David doklepnout a psal bys tu dnes něco jiného. Prostě z toho děláš takovou tutovku, které vůbec ale polovina zápasu neodpovídala. Nehledě na to, že i na začátku třetího setu měl Ferrer šance. Boha spíš jak ty můžeš napsat, jaká to byla tutovka, že Ferrer vypadne. :))) Shanea jsem neviděl, nemůžu sledovat každého mladého hráče z druhé tisícovky rankingu a futures standardně taky moc nesleduju, ani první kola kvalifikací challengerů. :))
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem nenapsal, ale co se divím, ty píšeš jednu blbost za druhou. Tohle dohadování jsem ani neměl v plánu, jdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys to neměl v plánu, tak bys nebyl tak ofenzivní. :)) Jojo raději jdi, je fajn se vyhnout argumentům takhle při sobotě. :))
Reagovat
Roger_Federer
Redakce:
Vy opravdu nemate zadne Rafovi normalni fotky?
Ze tady furt davate nektere kde vypada jak Bruce Lee v bojovych scenach?;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si jak cca 3-4 roky zpatky, tady nekdo a nechci rikat kdo:D, vykrikoval, ze Nadal prekona vsechny Rogerovi rekordy, vyhraje 20 GS a ja nevim co jeste a Roger bude klesat zebrickem, sem tam mozna vyhraje nejakou 250. a na GS bude vypadava cim dal tim driv.... Pokud se dnes podivam na zebricek, na vysledky, a predvadenou hru obou tenistu, muzu se jen usmat rict: "My ti to rikali" :DDDD
Reagovat
Frantz
My to rikali, ze... maestro uz nevyhraje zadny grandslam :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime, uz za tejden :D
Reagovat
Frantz
jj, tohle vyhrozovani uz tady taky ctu zepar let, ctyrikrat do roka.... :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
na GS tak nejak jsem poukazovat nechtel, spis na ten volnej pad tim zebrickem a poklesem vykonnosti... Pro me Roger proste v tomhle veku, predvadi uzasnej tenis, je po zasluze svetova dvojka a dokaze potrapit a obcas i porazit svetovou jednicku... S tim co dokazal, v jeho veku a se 4. detma, teda klobouk dolu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to jen logický výsledek Rogerovy dlouhodobé hry a práce s tělem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa zbytečně tak 3 GS finále prokaučoval, takže za normálních okolností by ted Rogera už měl. :)) Na druhou stranu byly i opačné názory, jak to bude Roger válcovat a kolik ještě přidá GS. Takže obojí se nějak nevyplnilo. Pokud Rafa změní zásadní věci, konečně se dokope zejména k výměně kouče, tak může ještě slavit GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to beres takhle, tak Roger taky par finale prokaucoval, takze v tomhle ohledu si nemaji co vycitat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex nebyl na USO ve finále tak šest let ne? Takže to bychom měli. V Austrálii vlastně to samé. V Paříži má lepší vizitku, ale v posledním finále neměl šanci proti Rafovi, takže nic neprokaučoval. Nejlíp je na tom ve W, kde dokázal dvakrát za sebou hrát finále, ale ani o jednom se nedá říct, že by ho nějak extra prokaučoval, páč nastupoval poprvé z pozice outsidera a ve druhém finále v pozici mírnějšího taky. V těch finále s Djokerem se prostě nedalo mluvit o klasickém prokaučování, jelikož Roger neměl až takové šance před a během zápasu. Djoker si koncovku vždycky s přehledem kontroloval. Jediné prokaučované finále by se dalo brát to poslední tady na USO s Del Potrem, to byl opravdu výrazný favorit. Podobně jako Rafa v Austrálii s Wawrinkou. Pak ještě finále 2012 Austrálie, kdy měl Rafa v 5. setu brejk a měl to už doklepat. To jen tak z hlavy. Naopak Roger měl třeba štěstí ve finále W 2009 s Roddickem, to měl prohrát.
Reagovat
stopan
ked sme pri proakucovani :D , tak federer mal na to Nadala porazit minimalne vo finale french open 2006 (prvy set 6-1 potom odisiel totalne) a 2011 (prvy set 5-3 set, setbal tesny out, prehal set 5-7, potom sa uz viezol :D), kde ma to rozohrate vcelku dobre, ale hlava je hlava a federer nema povahu extra bojovnika, z tych rafovych obhadzovani a krotenych forehandov do backhandu ma strach snad doteraz. Australian open 2009 ako aj US open 2009 Federer posral a to na celej ciare, ten rok mohol ziskat paradoxne kalendarny :D , ale mentalne nezvladol tretie sety (v oboch pripadoch 6-2 hovori za vela)
Reagovat
stopan
teda piate sety som chcel povedat
Reagovat
smazaný uživatel
Rok 2006, který je brán jako Rogerův celkově nejmagičtější, byl narušen z pohledu jeho nadvlády Rafou hned několikrát. Finále French Open byl poměrně racionální výsledek předešlých vzájemných zápasů na antuce i mimo ni. Pokračování v trendu. :)) Roger v nich nebyl nikdy cíli až tak blízko. To že vyhraje první set, nic neznamená, zejména pokud si soupeř další průběh zápasu suverénněji ohlídá. Jo, kdyby třeba vedl 2:1 nebo byl v pátém setu o brejk nahoře, je to něco jiného. Vždycky se říkalo, že Roger prohrával s Rafou už v šatně. Jediné, kde to neplatilo byl turnaj mistrů. Tam byl Roger král, ale Rafa už častokrát hrál v té době na 40%. Proto vzájemná GS finále nelze brát jako prokaučování, protože byl Roger v drtivé většině outsider a v drtivé většině neměl moc šancí během zápasu, mělo to své rozumné opodstatnění. Něco zdánlivě podobného se klube ve finále s Djokem, byť má Roger vícero šancí než proti Rafovi kdy měl, tak už dvakrát selhal, přestože na posledním Wimbledonu hrál magický tenis. Uvidíme, co příští týden.
Reagovat
stopan
Tvrdit ze na turnaji majstrov je niekto len 40% je take hodne ospravedlnovanie rafafans :D , kazdy ma rovnake podmienky, a je skutok, ze Nadalovi hala nevyhovuje, ci je 60% alebo 100%,v roku 2006 si pozri finale Federera s Nadalom v Rime, ako Federer odflakol metchbaly a ako sa nechal trapne poobhadzovat vo finalovom tiebreaku :D , Federer ma panicky strach z obranarov, pretoze nema psychiku na neustale pinkanie hore dole, chybaju mu v tom smere trpezlivost a nervy. Ked uz sme pri tych sancach, tak pozri kolko krat nedokazal Federer v zapascoh Nadala breaknut aj ked mal to mnozstvo sanci, pricom nasledne z ojedineleho zavahania prisiel o podanie :D
Reagovat
stopan
vacsina velkych zapasoch medzi federerom a nadalom boli vyrovane zapase s mnozstvom sanci na oboch stranach, kde rozhodovali detaily a hlavne vyhral ten kto mal silnejsie nervy a pokoj na rakete.
Reagovat
spaniel
Rogerovi proste Rafa nikdy nesedel. Kdybych mel postavit hrace, ktery by byl schopny zastavit Rogera, tak by vypadal jako Rafa (akorat bych mu dal lepsi backhand a servis). Idealni matchup. Tech faktoru, proc s nim Roger prohraval bylo vice: neustala masaz jeho BH strany, neskutecna obrana Nadala nutici hrat nekolik winneru za sebou, bojovnost az do konce... Plus par dalsich veci jako zpomalovani povrchu, vysoke odskoky. Casto bylo videt, jak si Roger v pulce zapasu prestal verit a vzdal to.
Reagovat
smazaný uživatel
To není žádná obhajoba, to je holý fakt. Rafa prostě už neměl tolik sil na konci. Vždycky hrál na sto procent, ale na sto procent toho, co mu zbylo po sezoně, kterou válcoval neskutečně půl roku. Takže v té době byl na svých 50% běžné výkonnosti, ze kterých odvedl 100%. Až tak velký problém není pro Rafu hala, jak se zdá. Jinak by vždycky na TM úplně vyhořel.
Reagovat
spaniel
lol
Myslel jsem ze jsi jakztakz seriozni, ale toto je trapné. Vsichni maji stejne podminky. Tenis se hraje cely rok, nikoho nezajima ze pro nej po antuce rok konci. Vetsinu kariery je druhy pulrok neviditelny, tak z ceho je jakoze unaveny? Nadalovci=mistri trapnych vymluv.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, opravdu nemá každý stejné podmínky. Ale to bys při své jakože vznešenosti v komentářích měl vědět snad, ne? :) Když někoho sužují zranění, tak asi nemá stejné podmínky jako ostatní atd. Rafův herní styl prostě neumožňoval aby předváděl po celou sezonu stejnou výkonnost. Jo, není to problém nikoho jiného jen jeho, ale je to prostě fakt. Půlrok tradičně odváděl obrovský kus práce, což se při jeho náročném devastujícím stylu hry ještě násobilo. A když k tomu připočtu i několik Wimbledonů, kdy se dostal až do závěrečných dní, tak z toho vyšla smrtící kombinace. A to často vyhrál i nějaký Masters na betonu před USO. Přesto jeho drastickým problémem není hala, jinak by tam Rogera nikdy neporazil a to navíc na TM. To by sis mohl ve své makovičce dát dohromady, že problém bude jinde, než že by hala byla pro Rafu takovým bubákem. A z čeho je jakože unavený? No třeba z té masivní první půlky sezony? :D Ale to ti nemůže dojít, jasné. Rafa fans všichni trapné výmluvy, už z principu neochota připouštět, že by to mohlo být jinak, házení do jednoho pytle. Good job :))
Reagovat
stopan
Mal hrat inym stylom, aby jeho telo netrpelo, nie potom vyhlasi, ze na antuke je uspesny lebo dokaze trpiet :D , Federera porazil to myslis v tom roku 2013, ked federer bol skoro pocas celej sezony mimo a nedokazal uhrat ani trapnu 250ku? :D inak si pozri 2006, 2007 a 2010 vzajomne zapasy na turnaji majstrov federera a Nadala, nemal som pocit zeby Nadal bol nejaky unaveny, proste federer bol lepsi a v halovych podmienkach ho nicil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi kvítko povedené hele. Takže spatřuješ moje důvody proč Rafa v hale zejména prohrával, za výhovorky ale ted jsi plácl výmluvu jako Brno. :))) Z tebe mají doma asi radost.
Reagovat
smazaný uživatel
Mal hrat inym stylom je taky dobré..kdyby hrál inym stylom, tak možná Rafu znají jenom jeho sousedi. :))) Každý hraje to, z čeho dokáže nejvíc vytěžit. Ty se prostě nedokážeš smířit s fakty a pořád hraješ na to, že každý má stejné podmínky a rovné příležitosti. Komunismus už padl, bud trošku flexibilní. :))
Reagovat
spaniel
Co sem pleteš komunisty, vemeno? Roger zmenil styl, Novak zapojil hru na siti, pracoval na servisu. Delas jakoby to nikdy nikdo nedokazal. Mozna ze jen Nadal to nedokaze.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to asi vůbec nečteš. "Každý hraje to, z čeho dokáže nejvíc vytěžit". A to je prostě pravda. Djoker potřeboval tyhle změny, aby se posunul na vyšší level, tzn. aby více vytěžil. Roger taky změnil hru kvůli tomu, aby v tu danou dobu vytěžil více směrem ke vzrůstající konkurenci, tahle změna taky přijít musela. Nebo nemusela, ale opakoval by se rok 2013. Prostě flexibilně reagoval se záměrem být v tu danou dobu konkurenceschopnější. Jenže Rafa nemá co měnit k lepšímu, může se jen pokus vrátit k tomu, co hrál v dobách své největší slávy. To byl jeho best herní styl. Zatímco Novak posouval svou hru na vyšší úroveň (zlepšený servis, hra na síti, fyzička, mentální síla), tak Rafa se jen může vrátit k tomu, co v minulosti předváděl. Nic zvláštního nového už nevymyslí.
Reagovat
spaniel
Tady se opět neshodnem. Roger nevymyslel jak se zlepšit. Vymyslel jak se v daném stavu, s horším pohybem a horším forehandem, držet na top urovni. Reseni je zlepšit servis, chodit si pro body na sit, kratsi vymeny, tim padem mensi únava. Myslim ze Novak to vidi a chce jit podobnou cestou. Rafa s jeho servisem nebude hrat SV, ale muze se na sit dostat ve vymene po dobrém forehandu. Muze pridat na agresivitě, nehrat percentage tenis, rozhodnout se pro tvrdší uder driv. Muze zkusit ve vhodných chvílích zahrat plochy uder. S jeho stylem nebude vyhravat do čtyřiceti. Takze mu moc moznosti nezůstává. Bud se s tim smirit a doufat, ze bude znovu běhat jako dvacetiletý nebo zkusit změnu.
Reagovat
smazaný uživatel
To už slovíčkaříš, protože v podstatě jsem v souvislosti s Fedexem napsal to samé co ty. O tom, že se udržel konkurenceschopným = udržel se top. A v porovnání s rokem 2013 konkurenceschopnější byl, takže změna byla k lepšímu co do důsledku. Smyslem toho bylo, aby mu neujel vlak. Bylo to něco jiného než u Djokera, to je jasné, Fedex se nikam neposouval.
No právě, odvíjí se to od forhendu, tedy Rafa musí reinkarnovat své největší zbraně, aby mohl něco měnit vůbec, ale tato změna by pro něho mohla být natolik cizí, že by si na ni dlouho zvykal, tím spíš se asi pokusí vrátit k tomu, co hrál v minulosti. Vidím to jako nejreálnější a ne zcela utopické. Servis se bude odvíjet od stabilizování psychiky, pak bude prostor pro zlepšení podání.
Reagovat
spaniel
Proc dokážeš napsat i normalni prispevek?

Jasne ze nejlepsi a nejjednodušší by bylo vratit se ke stare hre. Jenže otazka je zda je toho schopny a jak dlouho ji muze udržet? Je jasne ze Karlovič svou udrží klidne do 40, ale Nadal s jeho stylem ne. Kdyz je u forehandu pozde, tak se mu nevrátí. nemyslim ze to je cesta.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nečelím vulgaritám a nemám pocit, že cokoliv napíšu se míjí u protistrany účinkem, tak nemám problém diskutovat. :) No, jenže bez kvalitního forhendu není asi moc prostoru ať už pro návrat ke kořenům či pro změnu...bohužel. Nohy, hlava a forhend. Bude to těžké.
Reagovat
spaniel
Ty vole, ty jsi vemeno :D Jaky je vyssi stupeň trapnosti?
Federer 2006, bilance 94-6. Mel nekdy Rafan tolik zapasu? Ty masivní pulko :D
Nadal, Federer, Djokovic...ti vsichni neustale postupovali do poslednich kol a meli podobne silné pulroky.

Delas, jakoby Rafa za pul roka odehrál 2x vice zapasu nez oni a vzdy prisel na TM jediny unaveny. Opak je pravdou, oni vetsinou odehráli prvni půlrok podobne a druhy jeste vic nez on. Djokovic ma podobne náročný styl, stejne jako Murray. Ale ne, jen Rafa je unaveny a 40%.

Dalsi hlod ani nema smysl komentovat, on byl na kazdem TM zraneny? :D Klasika, zdravy Rafa zůstavá neporažený.

Bylo by asi moc priznat, ze existuje povrch, na kterem je horsi nez Roger, Nole, Andy, ze? Mimochodem, Rogera tam porazil v jeho krizovém roku. Myslis ze by Fognini porazil Rafu v 2010? Neni to tou jeho současnou krizi? To same si totiz myslim o Rafove výhře na TM 2013.
Reagovat
stopan
jednu skutocnost si si nevsimol, Nadal nemal viacmenej nikdy problemy s hracmi mimo top ten, tak preco by mal vypadavat vo svojich najlepsich rokoch s hracmi mimo top 20 s hracmi top ten uz maval vacsie starosti :D , je to uplne trapna vyhovorka, ako povedat ze zdravy rafan nikdy neprehrava, a ze za prehry mozu len zdravotne problemy, poviem tolko, kazdy hrac je zodpovedny za svoje zdravie a musi si vediet sily rozlozit na celu trat, je trapne sa vyhovarat na unavu, kazdy ma rovnake podmienky pocas celej sezony, ked niekto pri behu na 1000 metrov prepali na zaciatku tempo a na konci nezvaldze, je to jeho chyba. A je faktom ze rychlejsie povrchy a halove podmienky nadalovej hre nevyhovuju a mozem sa vyhovarat aj na to ze hral udajne na 10%
Reagovat
smazaný uživatel
O tom nic nevím, že zdravý Rafan neprohrává, tak co mi to podsouváš? Už jsi jako výše spaniel, házet všechny Rafa fans do jednoho pytle je ohrané. :))) Možná se tak můžu přiklonit k tomu, že zdravý Rafa neprohrával v Paříži. Jistě si všimneš toho minulého času a nebudeš mi podsouvat zase nějakou svou fantasmagorii :) Halové podmínky Rafově hře vyhovují nejméně ale pořád se řadí k přední špičce a rozhodně by neprohrával s hráči, se kterými prohrál, kdyby byly velké halové turnaje na začátku sezony. Za tím si stojím. Jeho halová vizitka by byla jiná. Nehobloval by nějak brutálně ale určitě by měl o dost lepší stats a možná by i vyhrál TM. Kdyby Rafa nepřepaloval starty tak není taková antuková legenda. Prostě do toho šel naplno, jak píšu, není to ničí chyba, ale prostě s tímto faktem je třeba dál pracovat a na jeho základě spojovat s ostatními událostmi.
Reagovat
spaniel
Vemeno, nikdo ti nic nepodsouva, tohle jsi napsal o 5cm výše:

"Když někoho sužují zranění, tak asi nemá stejné podmínky jako ostatní atd. Rafův herní styl prostě neumožňoval aby předváděl po celou sezonu stejnou výkonnost."
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdíl napsat, že Rafův herní styl mu neumožňoval po celou sezonu předvádět top výkonnost a rozdíl napsat, že zdravý Rafa neprohrává. Aneb že Rafa v top zdravotní formě nemůže prohrát. Určitě takových zápasů bylo povícero, kdy Rafa byl super ale soupeř ještě lepší, v roce 2011 se jich s Djokem najde hodně nebo finále Melbourne 2012. Takže nezaměňovat dvě rozdílné věci. A na pištění Rafa fans radši ani nic nepsat, protože to je jádro problému u Tebe, opět generalizuješ. Vemeno si nech od cesty, taky ti neříkám že jsi ultra-giga cocot, i když si to myslím. :))) Ale nějaká slušnost by snad byla v pohodě, ne? Ale jde vidět, že těžce neunášíš, takže asi zas tak mimo nebudu, chlapče. :)))
Reagovat
spaniel
Hele, vemeno, pokračováním ktereho nicku jsi? Copak se stalo, ze si ho zmenil? Neunesl jsi uz stigma trapnosti, ktere neslo? Protoze tomuto nakládat takovou rychlosti, ze taky moc asi nevydrží. Vy to mate nejake v povaze, ty různé nicky. Cim to je? :)

Ja generalizuju jednu skupinu fandu, ve ktere jsi i ty. Skupinu vemen.

Ohanis se komunisty, mame si to urovnat v makovickach a pak cekas, ze te nekdo bude brat vazne a psat ti slusne? Pro me jsi vemeno, takze to napisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tento vydrží, to se neboj, chlapče. :) Ne, ty generalizuješ skupinu Rafa fans, už několikrát jsi to potvrdil a je to výsostně trapné. Klidně si nadávej, je to tvoje vizitka. :)) Komunismus je mi proti srsti, to vy dva se tu opíráte neustále o rovné příležitosti, takže mi to fakt nedalo, tím pádem jste mi proti srsti i vy dva. :))) Neschopní si přiznat fakta, za vším hledat výhovorku a rovné příležitosti. :))
Reagovat
spaniel
Jen totální dement tahá do sportu politiku. Kdyz jsou podmínky stejne pro dva hrace na kurtu, nema to spolecne nic s rovnými podmínkami pro ruzne schopné lidi ve vsech oblastech. Jsi totalni mimon a odpad.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejné podmínky jsou často utopie, jediné, v čem je to vždycky stejné, tak je fakt, že oba začínají od nuly. :))) Opírání se o rovné příležitosti v každém příspěvku a absence touhy pochopit že tomu tak ne vždy je, mi prostě vnukly do mysli ideu komunismu. :))) Fanatičnost a slepost tu byla také. :))
Reagovat
stopan
snivaj dalej o tvojich idelanych podmienkach, keby keby keby boi povrchy rychlejsie, tak Nadala si nepipne ani na betonoch :D a nie to na trave :D skoda reci s tebou, zij si svoje "realne" vyhovorky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ony ty povrchy rychlejší byly v době, kdy Rafa začínal hoblovat. :) Záleží na tom, jak moc bys je zrychlil, ale počítám že hodně, aby Rafa neměl šanci. :) Jenže i pak by jistě šanci měl, minimálně na Rogera by měl stále zbraně. Otázka je, jak by Rafa uspěl spíš, kdyby nebyl levák. I to dělá mnoho.
Reagovat
spaniel
Mimochodem, kdyby s jeho vysledky na TM mela co delat únava a ne halové podmínky, tak by Rafa a jeho fandove pisteli, at se přesune termin a ne at se hraje na antuce.
Reagovat
Pe3k
Je sice pěkné zrovna nyní rozebírat Federerovy prohry s Nadalem, ale realita je taková, že Roger je i ve 34 letech druhý nejlepší na světě, vyhrává masters 1000 a dokonce je schopen postoupit do finále grandslamu, kde ho porazí jedině suveréně nejlepší hráč světa Djokovic. O proti tomu Nadal prohrává ve 29 letech téměř s kýmkoliv a proti hráčům špičky nemá nejmenší šanci. Jasně Nadal míval ve vzájemných soubojích s Rogerem výhodu, ale Roger prohrával prakticky jen s ním a zbytek Atp si dával s prstem v nose. Roger měl svoji éru, kdy naprosto dominoval tenisu jako ještě nikdo v historii, pak byl chvilku druhý za Nadalem a nyní je zase druhý (třetí) za Novakem a to je v jeho věku neuvěřitelné a obdivuhodné a proto je taky nejlepší v historii :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petříku ale notak, už si zvykni, že je Roger třetí a ne druhý. :))) A teď jsi urazil Seppiho, Gulbise, Cilice, Rafu a Wawrinku, ti všichni ho za poslední dvě sezony na GS vyřadili. :))) Zase si nevidíš do huby.
Reagovat
Roger_Federer
Wawrinka, Kyrgios (140?), Berdych, Djokovic, Brown (120?), Foghnini..
Reagovat
a.magerova
Jsem to zaspala a teď nevěřím svým očím.... Aza, Rafa, David :-/
Tak se na to aspoň kouknu ze záznamu - Eurosport - Rafa, E2 - David
Reagovat
gigin
Aga. Aza cajk.
Reagovat
a.magerova
Jo máš pravdu, dík, ještě mám zalepený oči, tak nevidím co píšu, ale myšlenka byla už bdělá :-)))
Reagovat
Nola
moze byt aj Aza :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem si byl jistý rafou, a teď to mám :D Davida jsem čekal.
Reagovat
Nola
sme dvaja, Fogna prekvapil...
Reagovat
jackiec
jaký masakr, ani jeden z nich nepatřil k favoritům, nní to žadné překvapení všici hrajou kulové hlavně elos ři´tuál
Reagovat
Kozoroh
Jaká je podle Vás pravděpodobnost, že:
A - Nadal překoná Federera v počtu vyhraných GS turnajů?
B - Nadal vyrovná Federera v počtu vyhraných GS turnajů?
C - Nadal překoná Samprase v počtu vyhraných GS turnajů?

Za mně:
A - 15%
B - 20%
C - 40%
Reagovat
SwissMaestro
A - 1%
B - 20%
C- 79%
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už bude bez GS není ochotný mít nového trenéra ani útočit on dokud neskončí tak bude 2metry za lajnou a pinkat na servislajnu a to nemyslím špatně ale je to tak
Reagovat
smazaný uživatel
15% na to, že vyhraje ještě ČTYŘI grandslamy? (Za předpokladu, že RF už žádný nedá)

Možná tak na Playstationu :)
Reagovat
Kozoroh
U Nadala bude velmi záležet na průběh příští sezóny. Může se v ní zvednout, vyhrát GS, ale taky žádný titul z GS získat nemusí. Pokud ani roce 2016 nevyhraje žádný GS, tak jeho šance na překonání Federera z mého pohledu klesnou na nulu. Teď mu ještě dávám 15% s ohledem na rok 2016.
Reagovat
Bloody13
A - 0%
B - 5%
C - 50%
Reagovat
Frantz
Neni nad to si zatancit na cizim hrobe, hm? A neboj se, ten tvuj jogurt taky nebude vyhravat vecne, bude rad, kdyz dokaze i pres svoji labilitu urvat alespon jednou tu Pariz..

Jo a za mě, tak to se pise bez N ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakej cizí hrob, takový šance na GS mu dává :)
Reagovat
a.magerova
Doufám, že A, B nikdy.... né kvůli Rafovi, ale kvůli Rogerovi.... Rafu bych ale neodepisovala..... škoda jeho zelený obleček na USO mě rajcoval !!! :-)))

Fabio je fracek, ale vždy bylo NĚCO co mě na něm přitahovalo, takový pán harému ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pasák z Palerma :))
Reagovat
VlS
Jseš na zlobivý kluky?
Reagovat
Frantz
jj presne! A jeste kdyz jsou arogantni, usklebeni a chlupati...tak si magorka muze utrhnout rodidla :DDD
Reagovat
a.magerova
No právěže ne..... asi nějaká podvědomá touha :-))))
Reagovat
letityfanousek
000
Reagovat
jackiec
za mě 100% že ten šulínek ukončí kariéru a půjde vyrábět pánská tanga
Reagovat
Pe3k
0%
15%
Reagovat
Mayo
Kozorohu...se.r nato...ty vsade splietas len rekordy nejake..az pojde Djokovic dole, tak ty sa podla mna obesis...my budeme radi ak v novej sezone bude hrat lepsie Byk a ne prekonat Rogera ci koho
Reagovat
spaniel
:D panes
Reagovat
letityfanousek
udělal jsi mi radost :)
Reagovat
UnrealTom
co na to Barney ještě se leze provokovat ten vocas?:D po těchto výkonech Nadala asi ne, jinak už sem to jednou psal Nadal už je jen stín toho starého Nadala hlavně že se zdejší Nadalovci smáli Rogerovi za sezonu když mu bylo 31 a vyhrál jen jeden turnaj, Nadal je na tom hůř v 29 ikdyž vyhrál tři tunaje, 250 500 ok má šanci ale 1000 a GS jsou pro něj tabu.
Reagovat
dappe
Nadal nehrál vyloženě špatně, ale už to prostě není dobré. A není to jen psychika nebo servis, ale od všeho něco. Vždyť dnes od druhé poloviny zápasu nestíhal ve výměnách, příšerný return atd. Dalším rozdílem je pohyb, pořád je rychlý, ale už je mnohem jednodušší ho zatlačit, přejít z obrany do utoku atd. Tenhle tenis může ještě třeba rok stačit na top 10, ale na nějaké větší tituly to není a nebude. Tady by mohla pomoci jedině změna herního stylu, na síti umí, ale bohužel pro něj servis není. Navíc i v období, kdy hrál útočně, jednalo se hlavně o postupný útok, ke kterému mu pomáhal fyzický fond, který už jako dřív nebude. A to jsou všechno věci, které by vedly k tomu, dostat se alespoň k těm zápasům o titul, kde čekají hráči ještě o další level výš. Pokud bude nějakým zázrakem schopný změnit svou hru s přijít s něčím novým, tak ještě něco vyhrát může. V opačném případě je to skoro nerealné, zvlášť při pohledu na hráče, kteří jsou v čele (Djokovic, Murray...), tedy hráči, kteří už jsou z obrany, na servisu i returnu daleko před Nadalem. Výhodou Nadala je, že už nemusí nikomu nic dokazovat.
Reagovat
baggik
Nemel jsem tenhle tyden vubec sledovat tenis, ale jak ted koukam na pavouka a postupy tak Novak a Serena vyhrajou v suchym tricku.
Reagovat
baggik
* cas
Reagovat
smazaný uživatel
Uz to tu bolo spomenuté, ale gro vsetkYch neúspechov je najma v servise..Rafa stráca svoje gemy, tým stráca sebavedomie a celé zápasy..Veď to snáď nie je možné, ze pocas setu súpera 2-3 breakne, ale on stratí servis 3-4krat..Na porovnanie, v roku 2013 do SF USO nestratil servis ani raz a čelil len 6BB..
Reagovat
stopan
ano pisal som to nizsie, v 2013 mu siel servis neskutocne, preto dokazal od baseline pri vlastnom podanie vyvijat tlak, naviac jeho pohyb na vyssej urovni a v najhorsom pripade dokazal vybehat neksutocne veci, ktore mu pri zhodach dokazali stav zvratit na jeho stranu, Slabsi pohyb mu znizuje sebavedmoie , lebo myslim ze sam si je vedomy, ze to bola jeho najsilnejsia zbran, a sucasne uz nedokaze za nepriazniveho stavu sa o svoj pohyb natolko opriet, a ked mu nejde podanie ma o to vacsie problemy so supermi, ktori to na neho vedia.
Reagovat
smazaný uživatel
Najmout nejakyho spickovyho servismana. Vsak to rikam uz davno SAMPRAS na scenu prosim. Treba jen na pul roku, ale delej uz!!!!
Reagovat
Roger_Federer
RIP
Reagovat
Frantz
Neboj, na tebe (vas) taky dojde, uz brzy ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechval dne pred vecerem starousi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Loucim se. Na tohle ja uz proste nemam. Uz nema smysl vymyslet nejake obhajoby, proc Rafa hraje tak nebo onak. Jestli si neda rict a neci nezmeni, tak nevim. Myslim, ze si spousty veci nedokaze priznat sam sobe a jede porad to svoje...no proste byk..nebo beran...vlastne blizenec :-)
Musim si dat od Nadala pauzu, jinak ten chlap me privede s nervama do Bohnic.
At vyhraje Paire ;-) To je cernej konik.
Reagovat
stopan
Posli mu na Mallorcu energizer, mozno ho to nastartuje :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
Prijedu tam osobne, dat mu par facek...at se vzpamatuje.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale Fon hral dobre
Reagovat
steve79
Fognini hrál dobře, ale hrál to co mu Rafa dovolil. Nadal musí více utočit a nechápu proč nezkusí jiného trenéra třeba na rok. Kdy vyhrál naposledy nějaký velký turnaj masters 1 000? Letos vyhrál akorát Hamburk 500, kde nebyla taková konkurence.
Reagovat
stopan
hral to co mu rafa dovolil ??? si rob kozy :D :D :D nebolo to nahodou presne naopak :D :D :D !!?? , posledny set je toho dokazom, bud sa fognini trafil do kurtu alebo nie, Nadal bojoval to je vsetko.
Reagovat
steve79
Se podívej. Nadal byl téměř pořád pod tlakem. Hrál velice krátké udery a Fognini to do něj rval. Nemluvím o Nadalově servisu. To je děs a hrůza.
Reagovat
stopan
to ze bol Rafan pod tlakom, je dokaz toho ze fognini hral to co mu Rafan dovolil!!??, pozri kazdy hra to co mu super na druhej strane dovoli,Ja ti poviem tolko Fognini dnes jasne Nadal prehraval, prva dva sety si Fognini prehral nevynutenymi chybami, pomer winerov bol priepastny. Fognini bol dnes lepsi, aktivnejsi a utocnejsi hrac, dokazal obmedzit nevynutene chyby a preto zasluzene vyhral
Reagovat
stopan
teda fognini dnes Nadala od tretieho setu jasne prehraval.
Reagovat
stopan
naviac Nadal nikdy nebol typ utocneho tenistu, takze neviem cim by utocil, to ze sa mu darilo na harde 2013 bolo zapricinene aj tym ze mu siel neskutocne prvy servis, co mu umoznovalo z lajny vyvijat tlak, ale aj vtedy si vela fitinov proste dokazala este vybehat skvelymi nohami.
Reagovat
tito
Přesně tak, pokud hraje krátce, navíc si neudrží opakovaně podání, tak potom i podprůměrný hráč vypadá, že hraje životní zápas. Opak je pravdou. V takovém případě je to jen a jen o Rafovi.
Reagovat
steve79
Vést dva nula na sety a takto prohrál z toho se bude Rafa vzpamatovávat hodně dlouho. S touto hrou Nadal na vítězství pomýšlet nemůže. Hraje hodně krátké údery a soupeři do něj buší a je to hodně fyzicky náročně.
Reagovat
stopan
niekdy za mlada si to proste dokazal vybehat, dnes uz bezecky nestaci tolko co kedysi a o podanie sa moc opriet nemoze.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist