Nadal porazil Murrayho. Ve finále vyzve budoucí jedničku Djokoviče

1. 7. 2011, 17:19
Aktuality 94
WIMBLEDON MUŽI - Mužský tenis bude mít od příštího týdne nového krále. Rafaela Nadala vystřídá dosud druhý Novak Djokovič, který dnes ve Wimbledonu porazil Francouze Tsongu 3-1 na sety a postoupil do finále. Nadal stejným poměrem zdolal Murrayho.
Rafael Nadal (© wimbledon.com)

Nadal tak ukončil sen domácích fanoušků o prvním britském finalistovi na trávě v Londýně od roku 1938.

„Je to sen být opět ve finále,“ řekl Nadal po zápase. „Soucítím s Andym. Zasloužil by si finále. Přeju mu jen to nejlepší do zbytku sezony a US Open," dodal Španěl.

Rafael Nadal se s Andy Murraym do dnešního dne utkali již celkem patnáctkrát. Britský tenista si ze vzájemných utkání odnesl čtyři výhry, tu poslední si připsal loni v Torontu. Nadal naopak uspěl v semifinále nedávno skončeného French Open. Zároveň byl dnešní souboj o postup do finále odvetou za loňské semifinále Wimbledonu, kdy Nadal zvítězil ve třech setech.

První set nabídl po dlouho dobu vyrovnanou bitvu. Za stavu 5-5 sice Nadal vybojoval při servisu Murrayho dvě shody, ale první příležitost k brejku v zápase si nevypracoval. Následně, už při svém podání, Nadalovi nevycházelo první podání a Murray se dostal do vedení 40-0. Poté využil druhý breakball a úvodní sadu získal pro sebe poměrem 7-5.

Ve druhém dějství se ze stavu 2-2 dostal Španěl k prvnímu breakballu v utkání. Domácí tenista si u sítě neporadil s vysokým míčem a servis ztratil. Situace se opakovala i za stavu 4-2 a Nadal nakonec získal druhý set jasně 6-2.

Zlomový bod utkání?

Ve druhé sadě Nadal prohrával při svém podání 1-2 a 15-30. Murraymu se nepodařilo vybojovat brejk a vytvořit tak na Nadala ještě větší tlak. Místo toho Murray hru prohrál, což následně vyústilo v zisk celkově sedmi her pro Nadala v řadě.

"Byla to od něj důležitá chyba. Snadný forehand. Jednalo se nejspíš o jeden ze zlomových okamžiků utkání," potvrdil Nadal, jenž měl v utkání jen sedm nevynucených chyb proti soupeřovým 42. "Byl to důležitý okamžik. Pak jsem začal dělat další chyby," přidal čtvrtý hráč světa.

Hned na začátku třetí sady se Nadal dostal k dalším dvěma breakballům. Skot je sice odvrátil, ale při třetím už neuspěl a svůj úvodní servis prohrál. Světová čtyřka poté ztratila podání ještě v sedmé hře a po výhře 6-2 se Nadal ujal vedení.

Ani začátek čtvrtého setu Murraymu nevyšel. Opět totiž neudržel své úvodní podání. Za stavu 2-1 pro Nadala měl Skot dvě příležitosti k brejku, ale ani jednou neuspěl. Tyto nevyužité příležitosti se ukázaly jako osudné. Murray si už další nevypracoval. Nadal sice už za stavu 5-3 při soupeřově servisu první mečbol nevyužil, ale následně při svém podání celkově třetí využil a čtvrtý set vyhrál 6-4.

„Dnes jsem hrál velmi dobře. Potřebuji předvádět svůj nejlepší tenis. Andy je velký šampion. Abyste ho porazili, musíte hrát opravdu dobře a to se mi dnes podařilo,“ zkonstatoval po utkání Nadal.

Španěl si v osmifinále poranil nohu, ale byl to Murray, který nevypadal stoprocentně zdravotně fit po čtvrtfinálových problémech s kyčlí. "Ze začátku mě pobolívala. Tak jsem si od fyzioterapeuta vzal prášek na bolest a bylo to v pohodě. Prakticky jsem tu kyčel necítil," řekl Brit.

Andy Murray se v průběhu své kariéry ve Wimbledonu stále zlepšoval. Při své premiéře v roce 2005 prošel do třetího kola. O rok později se dostal již do osmifinále a v roce 2008 nestačil ve čtvrtfinále na Rafaela Nadala. V roce 2009 doputovala aktuální světová čtyřka do semifinále a loni tento výkon zopakovala. Ani letos se však do finále neprobojovala.

Rafael Nadal prohrál s Rogerem Federerem ve finále Wimbledonu 2006 a 2007. V roce 2008 Švýcarovi porážku oplatil a loni si ve finále poradil s Tomášem Berdychem. V neděli ho tak čeká celkově páté finále na dvorcích All England Clubu.

Djokovič si poradil s Tsongou

Čtyřiadvacetiletý Novak Djokovič, který prožívá nejlepší sezonu v kariéře, postoupil do pátého grandslamového finále. Získal dva tituly na Australian Open a dvakrát odešel poražen z rozhodujícího souboje na US Open.

"Jen těžko se mi hledají slova, ale jsou to ty nejlepší okamžiky, které jsem na kurtu kdy prožil," řekl Djokovič v televizním rozhovoru krátce poté, co na oslavu postupu do finále poklekl a políbil trávu na centrálním dvorci. "Je to splněný sen a jsem nadšený, že jsem ve finále Wimbledonu. Snad bude ještě více důvodů k radosti," dodal. 

Djokovič podle svých slov snil o finále na londýnské trávě již od čtyř let. "Celý život jsem kvůli tomuhle pracoval. V neděli to bude nádherné," uvedl Srb.

Do utkání vstoupil druhý nasazený Srb pomaleji a Tsonga, čtvrtfinálový přemožitel šestinásobného wimbledonského šampiona Rogera Federera, vedl 5:3. Djokovič však dokázal skóre otočit a vybojovat tie-break, v němž první sadu získal.

Druhý set papírový favorit jasně ovládl a navrch měl i v třetím, v němž se dostal do vedení 4:2. Dvanáctý nasazený Francouz se ale nevzdal, získal brejk zpět, a i když další ztrátou servisu umožnil Djokovičovi za stavu 6:5 podávat na vítězství v zápase, dotáhl dalším brejkem set do zkrácené hry.

V dramatickém tie-breaku měl bělehradský rodák dva mečboly, ale Tsonga je i díky zlepšenému podání odvrátil. Sám využil třetí setbol a po výsledku 11:9 poslal utkání do čtvrtého setu.

Na stejný obrat jako v duelu s Federerem, s nímž také prohrával 0:2 na sety, už ale nedosáhl. Djokovič prolomil hned jeho první podání v sadě a brejk už udržel.

"Dokázal bych porazit kohokoli na světě, ale ne Djokoviče. Hraje neuvěřitelně dobře a jeho obrana je prostě fantastická. Byl všude a parádně returnoval, pořád hluboko do pole. Teď je bezpochyby nejlepší na světě," ocenil Tsonga srbského protivníka.

Nejlepší tenista sezony tak vylepšil svou letošní bilanci na 47 výher a pouze jednu porážku, kterou mu uštědřil Federer v semifinále Roland Garros. Odložil tehdy Djokovičův nástup na tenisový trůn o měsíc.

Djokovič letos s Nadalem neprohrál

Vzájemná bilance hovoří lépe pro Rafaela Nadala, ten vede nad Djokovičem 16-11. Letos však vyhrál Srb proti aktuální světové jedničce čtyři finálové duely - v Indian Wells, Miami, Madridu a Římě. Zatím jediné grandslamové finále, které proti sobě aktuálně dva nejlepší tenisté světa svedli, se odehrálo loni na US Open a uspěl v něm Nadal.

"Proti Novakovi to je vždycky obtížné. Navíc letos hraje fantasticky. Letos prohrál jen jeden zápas a čtyřikrát mě porazil. Takže to bude opravdu těžké. Myslím ale, že hraju dobře a jako vždycky se budu snažit do toho dát všechno," řekl Nadal s výhledem na své páté wimbledonské finále.

 

Výsledky - Wimbledon - muži:

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (2-Srb.) - Tsonga (12-Fr.) 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11), 6:3.

Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 66 % - 68 %
Esa: 5 - 12
Dvojchyby: 1 - 5
Nevynucené chyby: 13 - 29
Vítězné údery: 34 - 41
Brejkboly: 6/12 - 3/5

Nadal (1-Šp.) - Murray (4-Brit.) 5:7, 6:2, 6:2, 6:4.

Statistiky:
Úspěšnost prvního podání: 68 % - 58 %
Esa: 6 - 15
Dvojchyby: 1 - 5
Nevynucené chyby: 7 - 39
Vítězné údery: 37 - 42
Brejkboly: 5/8- 1/4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

94
Přidat komentář
SubOptikT
... tak fajně - Novak konečně jedničkou. Jde vidět, že on jako osobnost vzbuzuje hodně emocí - zdejší hysterické příspěvky jsou toho jasným důkazem. A předpovídat, jestli skončí nebo neskončí rok 2012 na 1. fleku - to mi přijde mimořádně úsměvné :D - stejně tak jako názory zdejší pubertální fanynky Feliciana Lopeze, která tvrdí, že FL není arogantní :D ... myslím, že tenisté by se tomu hodně posmáli :D
Reagovat
smazaný uživatel
zjevne mas o jeho aroganci mnoho dukazu, tak sem s nimi! Nejde o toho hezouna, ale o princip. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co říkáš tomu, že Indy De Vroome (21. května 1996) dnes po druhé v krátké době za sebou porazila tvou oblíbenou Putintsevu, a to ještě přesvědčivěji než minule -- 6:3, 6:1 (přičemž vyhrála 12 z posledních 14 gamů)? :-))

Mimochodem, slyšel jsem, že Putinsteva dostala během zápasu několik napomenutí od rozhodčího za nesportovní chování a prý vzteky rozmlátila tři rakety.
Reagovat
skott
Zapas pomerne slusny, vyjma poslednich dvou gemu, kdy to Yulia uz moc nedavala psychicky, to bylo naprosto vyrovnany.Ale co pises neni pravda.Napomenuti sice dostala ve druhem setu, ale jen jedno (za nadavku), jinak by prisla o fiftyn coz se nestalo.Bylo to kvuli nehlasenemu autu De Vroome, kdy mela Yulia sanci na brejk.Raketu behem utkani zadnou nerozmlatila, jednou s ni lehce prastila, kdyz o tenhle gem prisla.Znicila jednu az po zapase, nez odesla:))
Nejsem si jistej skore, protoze zadny poznamky si nedelam, ale mohlo se to vyvijet cele jinak, kdyby Yulia udrzela uplne na zacatku brejk, mela tusim 40-0 na svem servisu.
Reagovat
skott
Videl jsem jeste zapasy Iriny (singl i debl) a oproti predchozi bide s domaci Borthwick to byl o 100% lepsi vykon.S timhle by vyhrat cely turnaj mohla.Ve ctyrhre to taky tahnula, jako jedina na kurtu to hecovala, jinak by to byla strasna nuda.Ostatni vypadaly jako kdyz je to vubec nebavi.
Jen skoda, ze tolik zapasu jde casto ve stejnou dobu proti sobe, takze treba Garciu jsem vubec nevidel a zitra nepochopitelne zas obe semi od 12 h.
Reagovat
smazaný uživatel
No, a jak se ti líbila Indy? Trváš stále na tom, že do balonu bouchá jako "slepej do vrat"?

Jsem zvědav, kdo to nakonec celý vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, na základě aktuálních fotek se mi zdá, že od loňskýho září musela Indy hodně vyrůst, protože tady vypadá ještě stále jako malá holčička (ale možná to video zkresluje):
http://www.protenis.cz/video/clip.php?vid=1934 (ZENTIVA Junior Open 2010, září)
http://www.protenis.cz/video/clip.php?vid=1878 (finále ME "14" proti naší Siniakové, červenec 2010)
Reagovat
skott
Nic proti ni nemam, na jeji hru se da dobre divat.Spousta krasnejch ciste trefenejch winneru.Az se celkem divim, kde se v ni bere takova sila, dava vazne neskutecny rany.A jeji servis je technicky paradni, z toho by si mely vzit priklad takovy Pliskovy, jak vyuzivat nohy.
Podle videa tezko rict, jak vysoka tam je, ale ona je porad takovy komar.Dlouhy nohy, ruce a stehna ma doslova stejne siroky jako lytka! Tomu se clovek skoro musi smat, kdyz ji vidi:)

Ja preju samozrejme Irine, pokud se dostane do finale, tak pujdu i na nej ji povzbudit, pokud mozno ve finale s Barty, ktera hraje taky skvele.Takovy chlapsky styl, super forhend a pri hre je ledove klidna za kazdyho stavu, vubec zadny emoce nedava znat.Na jeji vek, bych ji netipoval podle projevu.
Reagovat
smazaný uživatel
No já to posuzuje třeba podle týhle fotky (letošní červen, Rosmalen): http://www.mytennisphotos.be/galerie/displayimage.php?pid=3714&fullsize=1

Porovnej jí z fotkou z Ex Pilsen (červenec 2010):
http://www.protenis.cz/fotogalerie/image.php?pixid=22595 -- tam ještě vypadá jako deseti či jedenáctiletá holčička.
Reagovat
prost
Mates vyjímečně, opět kecal? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli myslíš to s těma rozmlácenýma raketama a napomenutími od rozhodčího, to psal někdo na tennisforu; proto jsem se ptal, abych si to ověřil.

Viz: http://www.tennisforum.com/showpost.php?p=19834644&postcount=25
Reagovat
skott
No, do vysky asi ano, ale jinak jako dvanactka vypada porad:)

Jinak jsem se pro zajimavost kouknul, jestli jsi pridal neco na blogu a mas to samozrejme statisticky pekne osefovane a vsechno kolem, odkazy atd...ale v jednom clanku pises, ze Irina zije a trenuje ve Francii a sve vitezne udery doprovazi slovem ¨allez¨.Obavam se kdyz budes psat o Ruskach budu te muset neustale opravovat.
Ira je tvari ¨Sesteho smyslu¨ Justine Henin a Carlose Rodrigueze a pripravuje se v jejich akademii v Belgii.Spolu s ni napr. take Elina Svitolina.Patrne si ji pletes s Gavrilovou nebo Putintsevou, ktere trenuji v Parizi u Mouratougla.
A co se tyka toho allez, nevsiml jsem si, ze by to pouzivala.Jeji nejcastejsim pokrikem je bud jen ¨da¨ nebo v kombinaci s c'mon.Francouzske ¨allez¨ pouziva Yulia a jeste to mixuje treba s lets go apod:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s dneškem jsem spkojený tak napůl Rafa sice postoupil, ale zároveň je tam i ten bláznivej SRB! no po dnešním zápase Andyho už podobně jako u Federera pochybuju že někdy vyhraje Grandslam, Roger podle už podle mě žádný nepřidá a Andy i když bych mu to přál tak nato bohužel nemá hlavu.....jinak finále vidim 50 na 50 i když mírně favorizuju Novaka, ale je ted na Rafovi aby mu to všechno vrátil a ukázal že je to král!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to mne je hej, ja uz mam sve tenisove srdce v kufriku a travu opoustim. :-) Z principu (abych neutikala od rozdelane prace), jeste doufam, ze Nole s Rafou padne. Neni to otazka krale, tu ja mam vyresenou, :-) ale osobnich sympatii. Jinak fandeni, vesteni vysledku zapasu - turnaje, pranim, statistikam atd. rozumim, ale co nepochopim, je to dejinne mudrovani, zda Andy nebo Fedex vyhrajou (uz, jeste) nejaky GS. U Andyho mi to prijde uplne absurdni, porad mu snad je jen 24!
Reagovat
smazaný uživatel
Nejdůležitější zprávna dnešního semifinálového dne : Feliciano Lopez je hrozně sexy
Reagovat
a.magerova
tos zaspal dobu :-(( , tady už to všichni víme :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mamce se taky líbí, i když mi je krajně nesympatický. Ale mamka má divný vkus, když se jí líbí Nadal například.
Reagovat
spaniel
Mamka má divný vkus, když se jí líbí tata :D
Reagovat
smazaný uživatel
Být teď někde poblíž, asi ti jednu pěkně vlepím. Tyhle ubohé vtipy byly in tak na 1 stupni základní školy. Navážení do rodiny ale nesnesu, jsi fakt ubohý.
Reagovat
smazaný uživatel
veď už toľko nezáviď že je Feli sexy :-P
Reagovat
spaniel
ty jo, kdybych věděl, že jsi tak útlocitný, tak bych to nenapsal. Vůbec jsem to nemyslel tak, jak jsi to vzal.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, o takových věcehc se nežertuje, jsem na to fakt háklivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto typickej zápas pro Murrayho. V prvnim setu zahrál dokonce několik agresivních úderů a vypadalo to že by fakt mohlo jít ikdyž sem nepochyboval že to Rafa otočí. Pak ale hrál zase tu svoji tužku jak je obvyklé a Rafa si ho vychutnal. Ve finále vyhraje taky a to je dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce agresivní, aha. Kdyby ses někdy díval na Murrayho s Nadalem, viděl bys, jak dokáže hrát Murray agresivně. A tu, jak nazýváštužku, hraje jen v důležitých momentech proti top 3 hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
Řikam v prvnim setu to bylo fakt dobrý, ale pak už jenom výjimečně jako je zvykem bez ohledu na soupeře. Většinou mu to stačí, protože se soupeři vyházej, ale to u Nadala naštěstí nehrozí. V minulosti ho sice párkrát porazil, ale Nadal se od tý doby hodně zvednul a hraje trochu vyšší level..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatímco ženské finále z mého pohledu lepší obsazení mít prostě nemohlo, mužské finále je mi naopak zcela volné. Jediné pozitivum na to vidím v tom, že v neděli zase odjíždím do zahraničí, a tak ho neuvidím, což mě vzhledem k okolnostem teda nemusí vůbec mrzet.
Reagovat
spaniel
Blbost. Já sice fandim Rogerovi, ale ve finále se utkají nej hráč posledních let s nej hráčem roku. Na trávě. Paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko se mi hledají slova, opravdu jsem cítil, že by to letos už mohlo vyjít přes Rafu projít. Chvíli to vypadalo hodně nadějně, jenže se ukázalo, jak je Andy opravdu labilní. Jeden míč ho neuvěřitelně položil a vzpamatoval se až bylo pozdě. Rafa 2 sety nemusel zahrát nci extra, jenže pak když viděl, jak Andy je dole, tak se rozjel a začal hrát výborně. Podle mě hrál Rafa loni v semi lépe než letos. Tak příští rok Andy veme Rafovi dva sety a za dva roky třeba vyhraje :D

Ve finále bude určitě úřát Djokovičovi, myslím, že i vyhraje, Rafa s ním 4x v řadě prohrál a na jeho sebedůvěře by to mělo jít znát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už si loňské semifinále nepamatuji natolik dobře, abych to mohl porovnávat, ale pravdou je, že v prvním setu a do stavu 2:2 30:15 byl Murray lepším hráčem. Pak následoval totální kolaps a trochu se vzpamatoval až v tom posledním setu.

Co se týče finále, jsem na to zvědavej a výhru přeju samozřejmě Djokovičovi. Vidím to tak fifty - fifty.
Reagovat
smazaný uživatel
Loni měl Murray taky na Nadala setbol v tiebraku 2. sady, brejk navrch ve třetí sadě, ale Rafa zahrál big pointy ohromně. Dneska to byl viditelný zkrat, Andy zklamal, rozsypal se a nechal Rafu se rozehrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga vs Djokovic 1:3
Murray vs Nadal 1:3
Jak uz jsem psal v predchozim clanku pred zapasy.
A jde to i bez zbytecnych kecu, prognoz, analyz.
Finale Djokovic vs Nadal 1:3

Jedinej, kdo dokaze porazit Rafu ve Wimbledonu je Roger.
Tak ze jasnej vitez, opet!!
Nadal 11 GS!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer by ho porazil leda tak na playstationu. A to nefandím ani jednomu z nich a ani jednoho moc nemusím.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, možná jo a možná ne, ale rozhodně by měl větší šance než Murray...
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuju, Federer má z Nadala v gatích už v šatně před zápasem. Murray až během zápasu.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, na trávě s ním má aktivní bilanci, tak by to možná tak hrozné nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak po dnešku myslím, že Andy Wimbledon nikdy nevyhraje. GS asi jo, ale ne v Londýně. Bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, vyšlo to přesně opačně, než jsi předpovídal. Tj. místo aby Murray svým výkon "zavřel svým kritikům h.ubu", naopak ji tu h.ubu opět otevřel široce dokořán. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
... naopak jim tu h.ubu otevřel široce dokořán.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn jen do mě. Máš ostře nabito. No nic já to snesu.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tomu Andy asi nikdy neprídem na chuť. Hraje skvelo, zrazu spraví jednu školácku chybu, jeho hra sa rozsype, začne tam chodiť jak mátoha, psychicky sa zosype a Achoj.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak byval driv presne takovy, akorat to mival casteji nahoru a dolu behem zapasu, Andy se vetsinou uz nevzpamatuje
Reagovat
Pe3k
Naprosto nečekaně vyhraje Nadal... Jinak tento souboj útočícího obranáře a bránícího se obranáře bude jen stěží tak zajímavý zápas jako předešlé semifinále. Murray nemá nic čím by ho mohl překvapit. A hlavně v hlavě má nas.áno.
Reagovat
smazaný uživatel
v hlave máš nas.rané akurát tak ty...chudáčik...a koho vlastne zaujíma tvoj dementný názor??odpoviem ti: NIKOHO!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím, Andy má velmi solidní šanci (zraněného) Rafu porazit. Dneska to prolomí, ve finále si povodí Jugoše a ve druhé polovině sezóny předvede to, co Djokovič v té první. Potenciál na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím, podle mě šanci, jen když vyhraje první set ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť ho taky vyhraje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak ho Murray fakt vyhrál 7:5; Nadal ten závěr moc nezvládnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to říkal. :-) Ale k vítězství je ještě cesta dlouhá. Hlavně se teď Andy z toho nepos.at!

Btw od kdy je tady ta funkce na hlídání "zakázaných" slov? To tady nebylo, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ten Murray je lempl, to snad není možný. Nejdřív má při Nadalaově podání za stavu 15:30 nahraný míč, který pošle kousek do autu (měl by pak dva breakboly), a potom začne kupit chybu za chybou a přijde o svůj servis. :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Je to blb! Teď už je ten set asi pryč. No nic, musí zabrat ve třetím.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, 7:5, 2:6 ... od stavu 2:3 to byla z Murrayho strany katastrofa. No, uvidíme, jak to bude pokračovat, ale moc mu nevěřím. Stále mu holt něco podstatného chybí k tomu, aby byl šampionem. :-(
Reagovat
Vojtaakk
Teda, jak může jedna chyba ovlinit celej set. Murray to měl skvěle rozehrané, Nadal nebyl moc ve své kůži... a teď už je to zase jako dycky... Uvidime jestli se dokáže sebrat, ale už mu moc nevěřim, nechal Nadala nadechnout a...
Reagovat
smazaný uživatel
Ha, a Murray hned na začátku třetího setu prohrál své podání /potřetí za sebou), opět především vlastními chybami. Jak si ho má jako člověk vážit, to mi povězte (zejm. Tomasinho a Mutademus)?
Reagovat
smazaný uživatel
Hned na úvod break pro Nadala. Na tohle nemám nervy, jdu ven. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No tak já ani jednomu nefandím, takže o nervech nemůže být řeči, ale pro změnu na to přestávám "mít žaludek". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vážti ho můžeš, ať dělá chyby jakékoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestliže někdo v klíčových okamžicích opakovaně selhává a po zkažení jednoho míčku se rozsype jak balíček karet, tak sorry, ale takového hráče si fakt vážit nemohu. Něco jinýho by bylo, kdyby šlo o nezkušeného dvacetiletého hráče, který je v podobné situaci poprvé.
Reagovat
smazaný uživatel
... měl by se nad sebou zamyslet a konečně něco podniknout. Chce to trenéra, který ho dá dohromady a taky přetřihnout pupeční šnůru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si třeba vážím za to, jaký je tenista, jak prostě reaguje, dokžáe uznat kvalitu soupeře a že ví, kde je potřeba se zlepšit. Nikdy to nebude šampion jako Rafa nebo Roger, to je mi úplně jasné. Přesto i po dnešku věřím, že grandslam ještě urve.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože prečo??Kto sa má stále pozerať na ten nadutý Djokovičov ksicht? Takého odporného arogantného namysleného športovca som ani nezažila...sa hádzal o zem ako keby vyhral 20ty grand-slam...otrasné!!keby nerobil také teátro okolo toho tak mi je to jedno ale takto dúfam že veľmi skoro jeho závratná kariéra zhasne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si dovoluje říct fanynka narcisistního "metrosexuála" Feli Lopeze. :-))

Poprvý v životě postoupil do finále Wimblledonu, tak snad má právo to trošku oslavit (/nic excesivního jsem ostatně neviděl).
Reagovat
smazaný uživatel
Feli aspoň nie je arogantný a nebije do hrude za každú pokazenú loptičku od súpera a každú svoju dobrú loptičku...na srbovi mi vadí to že muchýba pokora- tej nemá ani štipku, tvári sa ako keby dokázal neviem čo pritom v porovnaní s duom RR dokázal len malý zlomok...
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo se raduje, když vyhraje v loterii, někdo zase tehdy, když postoupí do finále Wimbledonu a stane se světovou jedničkou :)) to záleží na jedinci.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím. Už mám toho ksichta na terči na šipky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mutademus: :D :D

ad arogance: me pripada sympaticky, sem tam to s gestama prehani, simuluje zraneni etc.. na druhou stranu asi nikdo jiny netleska souperovym peknym udeurm tak casto jako on, umi to uznat kvalitu a vubec, je to takovy stylař.. pro me mnohem sympatictejsi nez Nadal teda:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to je mi teda sympatičtější Nadal, ale Nadalovi stejně nefandim.
Reagovat
smazaný uživatel
tak s tým tvrdením že je jediný kto tlieska súperovi aboslútne nesúhlasím...taký nadal sa ešte aj postaví a zatlieska keď porazený súper odchádza z kurtu...ale nie o tom som chcela- djokovič je jediný ktorý sa vysmieva svojimi gestami za pokazené loptičky od súpera...
Reagovat
smazaný uživatel
"djokovič je jediný ktorý sa vysmieva svojimi gestami za pokazené loptičky od súpera..." --

Co prosím? To myslíš jako vážně? :-( Doufám, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ještě začne prodávat zápasy a bude to 2. Köllerer. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Co po tobě člověk může chtít ty ubohá čobolko.Jinak ti gratuluju k umístění na ms v hokeji.
Reagovat
VlS
Ale fuj, netahej do toho národnosti
Reagovat
smazaný uživatel
Matej- ano myslím to vážne s tým že sa djokovič vysmieva súperom svojimi gestami, teda aspoň to tak pôsobí- súper zahrá zle, djoko sa hneď bije do hrude, zatína pästičku a tým svojim hnusným namysleným pohľadom pokýva hlavou...proste nagrc...je jedno proste ja djokoviča nemusím a nikdy ho mať rada nebudem je to len môj názor vám môže byť ukradnutý...
a pre pána xenofóbneho pipodc: to s kým sa bavíš? ja som úbohá čobolka zato že neznášam djokoviča? chudáčik ty máš v hlave riadne nas.rané...dúfam že nie všetci češi sú takí dmentní ako ty...a btw. čo sem ťaháš hokej? ti nedopína že je to úplne o niečom inom? ach jaj ty chudák sporstý!
Reagovat
smazaný uživatel
ten tvoj lopez nikdy nic nevyhral ani nevyhra
Reagovat
smazaný uživatel
Až na špatný začátek hrál Djokovič dnes velmi dobře, asi nejlíp na turnaji (z těch zápasů, co jsem viděl). Doufám, že vyhraje i finále.

U Tsongy se zdálo, že podával podstatně hůř než proti Federerovi, ale možná to bude mít těsnou souvislost s kvalitou Novakova returnu.
Reagovat
smazaný uživatel
V řeči čísel: Dnes 1. servis 68%, ve ČF 70% - tady není velký rozdíl;
Dnes 12 es - ve ČF 18 (ale o hráno o set víc);
Dnes 5 DF - ve ČF 4 (tady je rozdíl);
ale hlavně dnes 29 UE ve 4 setech (to je ten Tsonga, jak ho známe), ve ČF 22 v pěti setech.
Winners: dnes 41 (průměr 10 na set), ve ČF 63 (průměr přes 12 na set).

Suma sumárum - dneska to byl solidně hrajicí Tsonga, ale žádný zázrak. ČF se mu ale mimořádně vyvedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík. :-)

Mimochodem, to s tím kafem a "jekem" Azarenky, to mě dost pobavilo. Příště budu předem varovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Varuj, varuj! :-)
Reagovat
lofas
Dlouho tam ten Lofas srbský stejně nevydrží příští rok je dole zas , ty body neobhájí i kdyby se mu u prdele dýmilo s té jeho hry. Je první jednička která si tam dlouho neužije což je rozdíl mezi Federerem a Nadalem
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo jiný než Djokovic si to za tenhle rok nezasloužil víc. Měla bych se dát na věštění, vzhledem k tomu, že jsem mu post světové jedničky předpověděla tři roky zpátky...
Reagovat
Pe3k
Obdivuji jeho psychickou odolnost. V tom tiebreaku 3. setu když tsonga dal snad 9 prvních servisů v řadě by většina lidi kapitulovala.

Nová světová jednička Novak Djokovic! Jsem rád, že je na prvním místě opravdu ten nejlepší. Rafael Nadal se vrátil na druhou příčku světa, kde patří a kde po většinu své kariéry taky přebývá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj veď on sa ten tvoj pán dokonalý ktorý si to tak straaaašne zaslúži byť svetovou jednotkou že si sa z toho rovno pokadil, neboj on sa vráti tam kam patrí a kde po väčšinu kariéry prebýva- teda na 3. miesto za Rafu a Rogera, dvoch najlepších hráčov svtea...henten trapko srbský tam nemá čo robiť...zažiaril na chvíľu a ochvíľu zase spadne...
Reagovat
smazaný uživatel
Jou, jou...Tenisový rebríček je krutý ku šampiónom..K tým, čo majú veľa obhajovať..Tento rok bol krutý k Rafovi, o rok bude krutý k Nolemu..Je prakticky jasné, že rok 2012 Djokovič ako jednotka neskončí..Holt, tenisový rebríček je k obom šampionom krutý...
Reagovat
smazaný uživatel
To vůbec ne ní jasný, že v roce 2012 neskončí jako č. 1. To, že pravděpodobně neobhájí ani zdaleka všechny body z první půlky sezony, ještě neznamená, že nemůže za celou sezonu uhrát víc bodů než kdokoliv jiný a skončit jako č. 1.
Reagovat
smazaný uživatel
Skôr vôbec nie je jasné, že Djoker skončí rok 2011 ako jednotka..V druhej polovici sezony má obhajovať viac bodov ako Rafa...

Čo sa týka roku 2012, Djoker neskončí na 90% ako jednotka, a to sa kľudne stavím..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám snad, že něco jisté? :-) Tys to naopak podával, jako kdyby bylo skoro 100% vyloučeno, že v příštím roce skončí jako jednička, přičemž jediným tvým argumentem bylo, že v první polovině roku neuhraje tolik bodů jako letos. Fajn, ale to je úplně vedlejší. Sampras v roce 1995 taky ani zdaleka nezopakoval báječnou první půlku sezony z roku 1994, a přesto skončil jako číslo jedna, protože prostě za celej rok uhrál víc bodů.

A co se týče letošního roku, Djokovič pravidelně uhrává na hardu a hlavně v hale víc bodů než Nadal, takže není překvapivé, že od Wimbledonu toho obhajuje víc.
Reagovat
Matti
pozor, pozor, letošek možná zakončí jako jednička Rafael Nadal. Vyhraje v neděli-snad a pak se uvidí.
Reagovat
Matti
a tupý Petřík alias armstrong zase ostrouhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Když vyhraje v neděli, stáhne letošní Novakův náskok na nějakých 460 bodů; je ale vysoce pravděpodobné, že na hardu a hlavně v hale uhraje Novak víc bodů než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Viac menej je to oficialne, lebo tie vykony co podava tuto sezonu, tak uz mal byt No.1 davno, co sa tyka tohto zapasu tak Tsonga nehral nic extra ale je to dane aj superom proste na returne je Nole dakde inde ako Roger, inac ak vyhraje Wimbledon tak bude o to vacsia skoda tej prehry proti Rogerovi v SF na RG, lebo verim ze finale s Rafom by zvladol
Reagovat
Matti
a co budeš říkat, když náhodou Rafa vyhraje v neděli? Hráč, který získal dva poslední grandslamy není světovou jedničkou . Neměl by být tou jedničkou už dávno :-):-):-)
Reagovat
Matti
a ty hypotetické úvahy, že by případné finále RG Novák proti Rafovi zvládl, si nech jako pohádky pro děti. Je to hodně irelevantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý zápas Noleho..Stretnutie vrhlo svetlo aj na zápas Federer - Tsonga...Djokovič na rozdiel od Rogera použil rozum, nepretláčal sa s ním cez forehand, všetko trpezlivo cez backhand, skvelý return, ktorým nalomil Tsongove sebavedomie a veľká výdrž vo výmenách...Nole bude vo finále favoritom, post svetovej jednotky mu ešte zvýši už tak vysoké sebavedomie..
Reagovat
Matti
souhlas co se týče zápasu Nole Tsonga. Nesouhlas ohledně finále. Rafa je favorit. To, jak se hrály poslední zápasy mezi něma, v neděli nebude mít význam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist