Nadal pošesté dobyl Paříž!

5. 6. 2011, 19:09
Aktuality 152
Rafael Nadal získal na French Open už svůj šestý titul a vyrovnal tak rekord legendárního Björna Borga. Španělský tenista porazil v dnešním dramatickém finále Rogera Federera 7-5 7-6 5-7 a 6-1 a díky svému desátému grandslamovému triumfu si navíc udrží pozici světové jedničky.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© rolandgarros.com)

Rafael Nadal měl sice před dnešním finále French Open s Rogerem Federerem lichotivou bilanci 16-8 a na antuce dokonce 10-2, souboj o grandslamový titul ale začal lépe Švýcar, proti kterému se nejlepší hráč světa dlouho hledal. Federer chybujícího Nadala v úvodních minutách přehrával a sebral mu hned první podání. Po čtyřiceti minutách měl dokonce za stavu 5-2 při Španělově servisu setbol, jenže ten neproměnil, což se mu vymstilo.

Do té doby výborně hrajícího Federera v další hře zradilo podání a vítěz 16 grandslamových titulů nechal Nadala srovnat na 5-5. Zatímco na Nadalovu raketu se vrátila jistota pětinásobného vítěze French Open, švýcarský tenista začal hrát nepřesně a vzápětí podruhé v zápase přišel o podání. V následujícím gamu Nadal dokonal obrat a po 62 minutách získal úvodní set poměrem 7-5.

"Pro Rogera to je zničující. Hraje výborně a nevím, co by měl dělat lépe. Bojuje jak boxer, ale Rafa je nezdolný," řekl Australan Pat Cash během utkání.

Vítězové posledních deseti ročníků French Open:
2011 - Rafael Nadal (Španělsko)
2010 - Rafael Nadal (Španělsko)
2009 - Roger Federer (Švýcarsko)
2008 - Rafael Nadal (Španělsko)
2007 - Rafael Nadal (Španělsko)
2006 - Rafael Nadal (Španělsko)
2005 - Rafael Nadal (Španělsko)
2004 - Gaston Gaudio (Argentina)
2003 - Juan Carlos Ferrero (Španělsko)
2002 - Albert Costa (Španělsko)

Úderová nejistota Federera neopustila ani v úvodu druhé sady, kterou začal třemi nevynucenými chybami v řadě a další ztrátou servisu. Přeliftované Nadalovy forhendy mu dělaly problémy a skoro nebyl úder, kterým by ho mohl ranit. Rodák z Basileje pak prohrál i sedmý game v řadě, ale kdo by čekal jeho rezignaci, zmýlil by se. Od šesté hry se Federer začal znovu prezentovat vynikajícími údery a o dva gamy později srovnal na 4-4.

Nadal vzápětí v několika fantastických výměnách ukázal, proč dosud v Paříži našel jen jednou přemožitele, a ujal se vedení 5-4. Při vlastním podání se mu ale set ukončit nepodařilo. Poté, co Federer odvrátil setbol, začalo pršet a těsně před koncem turnaje musel rozhodčí vůbec poprvé přerušit hru. Pauza trvala jen deset minut, Nadala ale jako by na chvíli rozhodila, a tak Federer srovnal na 5-5. Set proto dospěl do tie-breaku, v němž Švýcar znovu zahrál několik nepřesných úderů a ztrátu 0-4 už nedohnal.

"Roger hraje dobře, ale ne v důležitých okamžicích, ve kterých příliš často chybuje, což dělá rozdíl v tomto utkání," komentoval Becker průběh utkání.

Vítězný Rafael NadalV následujícím setu se diváci dočkali prvního brejku až v šesté hře, po které se Nadal ujal vedení 4-2 a byl tak pouhé dva gamy od zisku své šesté trofeje z French Open. V té chvíli ale začal úřadovat jeho soupeř, který srovnal na 4-4, o dva gamy později udeřil znovu a při svém servisu dotáhl sadu do vítězného konce.

Ve svém nejpovedenějším setu zahrál Federer 16 vítězných úderů a pouhých sedm nevynucených chyb a na začátku čtvrté sady se zdálo, že má dost sil na to, aby utkání otočil - tím spíš, když si hned v úvodním gamu vypracoval tři brejkboly. Nadal ale všechny odvrátil a od stavu 1-1 už se dění na kurtu Philippe Chatriera odehrávalo jasně pod jeho taktovkou. Federerovi dvakrát sebral podání a za stavu 5-1 si vypracoval tři mečboly. Díky Švýcarově 56. nevynucené chybě proměnil hned ten první a po 220 minutách zvítězil 7-5 7-6 5-7 a 6-1.

"Jak už je zvykem, je na antuce nejlepší. A znovu to dokázal," konstatoval zklamaný Federer, který usiloval o sedmnáctý zápis do historie, ale s Nadalem pařížské finále prohrál stejně jako v letech 2006 až 2008.

Po využitém mečbolu Nadal poklekl do antuky na kolena, skryl hlavu v dlaních a rozbrečel se štěstím. Pohár mušketýrů letos převzdal z rukou Američana Jima Couriera.

"Porazil jsem ve finále jednoho z nejlepších hráčů světa i historie, což je z mého pohledu fantastické. Splnil jsem si jeden ze svých nejkrásnějších snů," řekl Nadal, který má nyní na Roland Garros bilanci 45 výher a jedné porážky. "Je neuvěřitelné, co se mi povedlo. Tohle je srdeční záležitost. Není to obyčejný turnaj," uvedl Nadal, který směrem k Federerovi dodal: "Vedl sis výborně. Hráli jsme skvělý zápas, a promiň."

Pro Nadala dnešní vítězství neznamená jen desátou grandslamovou trofej a vyrovnání rekordních šesti titulů Björna Borga, ale také to, že zůstane světovou jedničkou. Pokud by s Rogerem Federerem prohrál, na jeho místo by usedl Novak Djokovič. 

Výsledky - French Open - muži:
Dvojhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Federer (3-Švýc.) 7:5, 7:6(7:3), 5:7, 6:1.

Statistiky:
Esa: 4 - 11
Dvojchyby: 3 - 1
Úspěšnost prvního podání: 69 % - 63 %
Vítězné údery: 43 - 64
Nevynucené chyby: 27 - 56
Brejkboly: 7/15 - 5/15
Vyhrané body: 143 - 130

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

152
Přidat komentář
smazaný uživatel
Preboha, ľudia..To ste takí krátkozrakí, alebo takí hlúpi?..Koľko zápasov ešte potrebujete, aby ste zmenili názor?..Roger Federer je jeden z najlepších tenistov, ale kecy o "Best ever" sú drasticky prehnané a každý, kto troška sleduje tenis to vie. Federer má síce 16 titulov, ale prvých 7 nahrabal v časoch, kedy bol vykradnutý rebríček, bez veľkých mien..Ťažil z toho, že z veľkých šampiónov súčasnosti prišiel na scénu ako prvý.To je všetko..Súperi, ktorých musel v tom čase vo finále porážať ( Philipousis, Roddick, Hewit, Safin, Gonzales či Bagdathis sú síce fajn tenisti, ale žiadne legendy)..Ak by v tom čase bol napríklad Murray, už dávno má grandslam. Nehovoriac o tom, že aj grandslam č. 8,9,10 získal v čase, kedy nemal Rafa ešte ani 20 rokov..Takže argumentovať počtom GS je maximálny alibizmus a strašne prvoplánová myšlienka. Rafa je určite lepším tenistom ako Federer..A neopíjajte sa antukou, je lepší na všetkých povrchoch, mimo haly...Roger ešte získa GS, ale max. 2...Rafa ak bude zdravý, má 6 rokov do 30ky, 16 titulov pokorí skôr či neskôr..Kecy o tom, že každý tenista niekomu sedí a niekomu nie, sú tiež iba kecy...Toto nejsú hocijakí tenisti, to sú Nadal a Federer vážení. Výhra v tomto súboji je viac, než 10 výhier s hocikým iným...Takže piánko, triezvy úsudok poprosím...A nehovorte už o tom "Best ever", ved to je absolútne irelevantné..Najlepší tenista na svete, predsa nemôže mať s niekym takú bilanciu...to potom nie je šampión...Skutoční šampioni sú preto iba Sampras a Nadal, hráči, ktorí s nikym na okruhu nemajú zápornú bilanciu..
Reagovat
Teo
Super, zápas. Tlačil jsem Rogera jak to šlo, ale to, co předváděl Rafa, bylo neuvěřitelný: Marně přemýšlím, co by musel Federer včera udělat, aby ho porazil. Dropshotů bylo spousta, od základní čáry v rámci možností, ale jak už včera někdo poznamenal v diskuzi, je pravda, že se tolik natlačil do kurtu jako Nole v zápasech s Nadalem. Tím dal Rafovi dost čas na to doběhnout každej míček...
Reagovat
Frantz
Mistre,kde mas ten GS cislo 17,kterym tady vcera vyhrozovals? Prej to je jasny,Roger ho smazne 3:0 :-D
Reagovat
Teo
Hlavně buď v klidu. Jasně že jsem byl na začátku v euforii a mýlil jsem se. Nedělá mi problém ocenit výkon Rafana. Byl lepší a zaslouženě vyhrál. Avšak Roger forever samozřejmě!
Reagovat
tito
Palec nahoru :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, až na tak velké přemýšlení to není. Stačilo by, kdyby neměl ty své výpadky na servisu, kdy třeba za celý game nezahraje ani jeden první servis, a víc si věřil v rozhodujících momentech. Mimochodem, to spolu dost souvisí - ty výpadky servisu přicházejí téměř zásadně v rozhodujících hrách. Herně rozhodně včera horší nebyl,tedy až do těch čtyř neproměněných breakballů v první hře čtvrtého setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to neuvěřitelný, ale naprosto souhlasím s komentářem 99.9 ze včerejška 23:29(hodnocení tenisu, tedy nad čarou). Podobně to vidím já, asi s rozdílem, že RF snad nějaký GS titul přidá.

Zápas to byl vynikající a oba hráli na hranici svých současných možností.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mejďžr rozhodně přidá.....nepíšu že nikoliv
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý týden hrály ženy na trávě v Nottinghamy "sedmdesátpětku", tento týdenrají tamtéř "stovku". V kvalifikaci bojuje Kristýna Plíšková, první dvě kola s přehledem vyhrála a v posledním kole kvalifikace ji čeká britské hvězdička Laura Robson, která Kristýnu lni porazila v SF jumiorky na AO (a poté ve finále podlehla její sestře Karolíně). Doufám, že se Kristýně podaří "pomsta".

Karolína naproti tomu hraje tento týden na "Wozniacki Open" :-)) v Kodani, kde dostala volnou kartu do hlavní soutěže. V prvním kole dostala Angeliku Kerber, což bude nesjpíše konečná, ale kdyby se jí náhodou nějak podařilo vyhrát, zahrála by si v 2. kole nejspíše se samotnou Wozniackou. ;-) V Kodani mimochodem startují i Lucka Šafářová a Klára Zakopalová.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafanovi, poděkování oběma borcům za pěkný zážitek, navíc s dobrým koncem. Opět nějaké 2-3 cm možná rozhodly o dalším vývoji utkání. Být to po prvním setu 2-6, asi by to s Rafou dobře nedopadlo.
Jsme na skore 10-16 a pokud vydrží zdraví, může mít ještě určitou šanci na vyrovnání počtu GS titulů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, Nadal na vyrovnání Rogera v počtu GS titulů má, otázka je, kolik let v top formě mu ještě zbývá. Vezmeme-li v úvahu, že největším favoritem bude už asi jen na RG (možná ve Wimbledonu), musel by hrát na špici ještě další tři, čtyři roky. A to nevím, nevím. Je tady Djokovič, Del Potro, Murray a doufejme, že se brzy objeví někdo další.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis vznikl na písku, na antuce, v moderní době se později přešlo na trávu a beton!

Hláška dne :-))

V Paříží měli trávu snad až do 20. let (přesně nevím). Amíci ve Forest Hills trávu do roku 1974, pak bylo přechodné období na antuce (pamatuje to někdo? a z jakého důvodu?) a od roku 1978 zelený beton v novém areálu ve Flushing Meadows.
Reagovat
smazaný uživatel
tento tvuj vpis je na urovni 12leteho dorostence .......

"Také si myslím, že kdyby Nadal proti Djokovičovi hrál tak, jako dnes první tři sety s Federerem, prohrál by patrně 0:3 na sety. :-)

Ale to se už holt nikdy nedozvíme, jak by ten zápas byl býval vypadal, bohužel.

Každopádně dnes byl Nadal silně porazitelnej, Federer si to víceméně pokazil především sám (obvzláště v prvním setu
Reagovat
smazaný uživatel
A co jako? Jistě jsi viděl, jak Novak přejel Rafaela v Madridu a Římě. Myslíš si, že dnes hrál Nadal v prvních třech setech výrazně lépe, než třeba posledně v Římě? Navíc jsem to sám označil za hypotetickou spekulaci, jejíž platnost bohužel nelze žádným způsobem ověřit. Oporou mi budiž ale to, že MTF totožý názor zastává i velká většina Federerových fanoušků.

Jak jsem psal tuším předevčírem, u té velké trojky panuje momentálně tato situace:

Nadal ve formě je špatný matchup pro Federera.

Djokovič ve form je celkem špatný matchup pro nadala.

Djokovič ve formě vs. Federer ve formě: může vyhrát kdokoliv, komu to aktuálně o něco líp sedne.
Reagovat
smazaný uživatel
Osobne by som si počkal na Djokovičovu druhú polovicu v roku...Je potrebné si uvedomiť, že formu akú mal, už mať nikdy nebude a podobnú sériu už nikdy nezažije...Myslím, že Djokovič už dobrú formu mal viackrát a napriek tomu s Rafom prehral.
Reagovat
smazaný uživatel
"It's always me who's going to dictate play & decide how the outcome is going to be. If I play well I will most likely win in the score or beat [Nadal]; if I'm not playing so well, that's when he wins."

Inu, věří si, chlapec. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska hrál dobře a stejně prohrál. Měl by si zvykat
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě tak Fed dvakrát zmínil, že měl pocit, že Nadal vypadal ve třetím setu unaveně:

I thought he was getting quite tired actually midway through the third set. That's why I definitely got a lift, because I was feeling well all the way through. And even though sometimes you feel you're a little bit tired, I wasn't.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoplaa..Niekto nám nevie prehrávať..:)
Reagovat
Fandina
si neustále sahá na šev kalhot naa zadku. Nevíte proč mu neudělají nějaké speciálně šité kalhoty, aby to nedělal, jestli ho to tam škrtí? Nedá se na to už dívat.
Reagovat
smazaný uživatel
a nenapadlo tě, že to nedělá kvůli tomu, že jsou mu nepohodlný kalhoty?:)
Reagovat
Fandina
Nic mě nenapadlo,jen je to trapný, protože to dělá pořád. Asi úchyl.
Reagovat
smazaný uživatel
je to zlozvyk z dřívějška, ani si to neuvědomuje. myslim, že kalhoty má pohodlné až moc.
Reagovat
smazaný uživatel
No já osobně už to ani nevnímám...
A souhlasím s Lakatosem- dělá to pravděpodobně ze zvyku...on je Nadal celkově takovej podivín:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale sympatický podvín, teda aspoň pro mě
Reagovat
Fandina
Nadal je sympatický a tenis hraje super, proto je škoda takovýchto úchylnosti. Měl by to vědět.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty si myslíš, že si jedinej/jediná, kdo si toho všiml?:) A kdo to kritizuje? Podle mě si za tohle Nadal vysloužil hodně ošklivejch poznámek...a přesto to dělá pořád. Takže asi nebude tak lehký toho nechat:)
Jak říkám, já osobně už to nevnímám a ani si nepřeju, aby toho nechal...to by nebyl on:)
Lakatos: Mimo kurt ujde no:)
Reagovat
smazaný uživatel
Je vrcholem kreettenizmu uvažovat, že Rafael má třeba špatně šité spodary !!! Kdyz ho to neodnaucil ani stycek Toni - tak uz nikdo. Je to zkratka ťik ( podobně jak jeho srovnavaní/směrování vlaštiček nápisem a nepřešlapovaní lajn .....Zkratka Geniové maji sve vyšinuté jaksi libustky....vy Tupci
Reagovat
Fandina
A proč se tak čílíš? Normální člověk to prostě musí vidět a je to vada toho tenisty. Tak z toho nedělej vědu. Jestli to Nadal ví a nic s tím nedělá, je to ještě horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to taky ani nevnímám. Asi sleduješ tenis krátce nebo se moc věnuješ rafově prdeli místo sledování jeho topspinů :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina: Mě prostě jen překvapuje, že to ještě někoho otravuje, když to dělá od nepaměti
99.9: No to je taky objev jak stehno:)
Reagovat
Fandina
Tomu se bohužel nejde nevěnovat. Sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji, k té bilancí Nadal - Federer bych měl jednu poznámku. V žádném případě nepochybuji o tom, že Rafa na Rogera prostě umí, ale musíš taky vidět, že ta bilance je zkreslena tím, že většina těch zápasů se odehrála na antuce (11:3). Mimo ní je to pouze 6:5 ve prospěch Rafy. Taky nejsilnějším Rogerovým povrchem je tráva, na které se hrajou všehovšudy 2 (slovy DVA) turnaje za rok, zatímco na antuce se jich hraje mnohem více. Nesmíš zapomínat, že Nadal je nejlepší antukář všech dob a není proto překvapivé, že na ní Rogera válcuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Na druhu stranu bychom pak měli možná odečíst i ty tři zápasy z TM, které se v kontextu jejich H2H také zdají trošku anomální.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč tady furt mluvíte o tom, že většina turnajů se hraje na antuce? Vždyť o tom tenis přeci je ne? Tenis vznikl na písku, na antuce, v moderní době se později přešlo na trávu a beton! Takže tenis se hraje především na antuce!
Reagovat
smazaný uživatel
Dovoluji si jen upozornit, že tenis vznikl v Anglii a ne nadarmo se mu původně říkalo "lawn tennis" -- právě podle toho, že se hrál na trávě. Ostatně, hádej co znamená zkratka I. ČLTK?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říká doctor, nejlepší tenis se hraje na antuce.
A k té bilanci: Rafa porazil Rogra v 17 letech na hardu, když byl Roger zrovna čerstvá světová jednička. Dokážete si někdo předsavit, že by dneska nějaký 17 letý hráč porazil světovou jedničku? Já teda ne. I to svědčí o naprosté výjimečnosti Nadala
Reagovat
smazaný uživatel
LOL, tenis prej vznikl na písku :-D

Kde se hraje nejlepší tenis je věc vkusu, pro mě to je na amerických betonech.
Reagovat
smazaný uživatel
tak proti gustu... ale já tu zamilovanost do betonů fakt nechápu :). Co se vám na tom lidi líbí?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád nekonečné výměny na antuce, naopak jsem fanda rychlého tenisu se snahou o winner. Pro mě bylo top utkání třeba Gonzalez : Tsonga na US Open 09. Bum bum forhendy.

Dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim, proč se ti tenhle styl tenisu líbí, protože si netrpělivej člověk! A když koukáš na tenis, tak si ho nevychutnáváš, ale chceš rychlý a krátký výměny s brzkym koncem zápasu, to mě teda fakt nebere..V delších výměnách se naopak ukáže, kdo je jak dobrej tenista...
Reagovat
rib
Jen malý výlet do historie pro ty, kteří váhají, jaký povrch je ten "tradiční". Tenis v moderní době vznikl v 19. století v Anglii, jako "lawn tennis", takže vše začalo na trávě :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
pouze 6:5?..:)..o čom svedčí tých 6:5?...podľa mňa o tom, že na ostatných povrchoch je Rafa mierne lepší a na antuke o dosť lepší....Federer si nemôže byť istý víťazstvom na žiadnom povrchu..Rafa nie je žiadny antukár, to by bol ak by bol inde jalový...On je geniálny na všetkých povrchoch a na antuke je najlepší...Tak je to správne..
Reagovat
smazaný uživatel
Je fascinujicí, že na centrálnim kurtu místo oslav a "famfár ovládl spíše duch smutku ( Roger Federer musí mít neskutečnou sílu oblíbenosti ! Myslim, že i tomu Rafaelovi to nedělá potěšení - porážet ve final pravě svojí ikonu.

Španěl naznačil - meta šesnácti Grand nemusí být věčná...Švýcar i nadále musí mít obrovskou motivaci ( předpokládam, že Djokovič a Potro - právě Rafela budou schopni "střílet a tím pomohou Rožerovi....

Odehrané finále bylo mezi těmito dvěma hrači snad najkvalitnější na RG...bylo to dáno vyšší urovní Federera.

Velká gratulace vítězi

---------------------------------------

Suveréně největší Fanatik a schizofrénik musí být ! Matej ! To, co tady předvádí nemá moc s životní realitou moc společného....i přesto, že zachovává srozumitelnou a slušnou formu vyjadřování ( sorry, ale opravdu si to myslím. A píšeš už i pěkný bludy...!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super. :-) Jakoukoliv "kritiku" od tebe lze totiž vlastně brát jako obrovskou pochvalu.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo,skvěle napsaný,hlavně rozumně a spotovně:-)fakt tenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ty si hroznej trouba...Mtěji
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bol Rafa veeeeeeľmi poraziteľný, takéto vyrovnané finále RG nebolo už pekne dlho. I za stavu 5:2 pre Federera bolo jasné, že to bude tvrdý boj, aj keby ten set Fedex získal. No získal by tým psychickú výhodu, ktorá by mu možno tento zápas vyhrala - keďže Nadal nepredvádzal najlepší tenis na Roland Garros tento rok.

Až som sa divil, že aj po prehranom prvom sete dokázal ten druhý Federer dotiahnuť do tie-breaku, no opakujem, hra bola nesmierne vyrovnaná a Federerovi skvelo fungoval hlavne return - prvé tri sety skoro 100%ne.

Získaný tretí set bol pre mňa nečakaný, veď hrať za stavu 0:2 na sety je asi najťažšie zo všetkých stavov v tenise. Po získaní setu a následnom vedení 40:0 na Nadalovom servise, som veril, že Federer to dokáže zvládnuť ! Maximálna psychická výhoda ale nestačila, Nadal ukázal aký je to šampión a štvrtý set vyhral zaslúžene.

Summa summarum : Nadal víťazstvo vybojoval, záležalo len na maličkostiach (v prvom sete milimetre, v druhom tie-break). Federer hral na turnaji najkrajší tenis, zo všetkých 128 zúčastnených a nutno dodať, že ma celé 2 týždne bavil svojou hrou.

PS : Ak je Federer bagatelizovaný za bilanciu s Nadalom, uvedomme si, že Nadalov tenis je ako šitý na mieru proti Federerovi. Ich bilanciu skresluje jeden fakt - ANTUKA. Nadal je najlepší antukár v histórii tenisu - a práve tam sa stretávali najviac. Všade inde je ich bilancia vzácne vyrovaná, takže o tom potom. Z tých Nadalových 10 GS titulov je 6 z Roland Garros, a Federer to má aspoň trošku pestrejšie. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se na opakování, je jasné,že vyhrál antitenis, proti ofenzivní klasice, bohužel....
Reagovat
smazaný uživatel
"Antitenis" :) je zřejmě dost účinný, když díky němu má Nadal H2H s Federerem 17:8.

Mimochodem, asi nenajdeme v historii tenisu člověka, který by měl 7 a více grandslamů na svém kontě a zároveň měl se svým největším rivalem tak nepříznivý poměr vzájemných zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
A navíc 7:2 ve prospěch Nadala na grandslamech!!! Bude-li to takhle pokračovat, Federer půjde do tenisového důůchodu s bilancí typu 8:25 s Nadalem ...
Reagovat
smazaný uživatel
no antitenis:-)))ne,ne souhlasím,toto je velmi náročnej způsob hry,jen obdiv Nadala...ale pravda je taková že Roger na ni neumí,a pokut si tenista,tak máš také soupeře,na které se Ti špatně hraje:-)a máš s ním velmi negativní bilanci...je to sport,a je potřeba k němu tolerantněji přistupovat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Federerovi půjde spíš o to, s jakými CELKOVÝMI výsledky do toho důchodu odejde: grandslamy, turnaje mistrů, celkový počet vyhraných turnajů, týdny na n.1... určitě tam budou (kromě různých rekordů, samozřejmě, je jasné, že si na ně potrpí:) i bilance s největšími rivaly (Nadal, Hewitt, Nalba, Djoko, Murray, Roddick atd.) tam bude, ale určitě to pro něj nebude alfa a omega konečného bilancování.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkově hej, ale aby hráč Federerova takhle psychicky nezvládal rozhodující momenty zápasů se svým největším rivalem, to myslím opravdu nemá v historii obodbu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak nazývat Nadalovu hru antitenisem může asi jen zhrzený fanoušek Rožera. Nicméně mně osobně se více líbí tento tenis, kde se někdo excelentně brání a druhý buší, než se dívat na dva bušiče, kteří jen občas přepinknou síť více než 3krát
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhé straně je třeba podotknout, že nadal má obrovské štěstí, že je levák. Kdyby byl pravákem a měl stejně "kvalitní" bekhend obouruč, jaký předvádí v posledních dvou měsísích včetně RG, tak by proti Federerovi (zejména dnes) vůbec neměl šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
na kdyby se nehraje, jen k Rafovýmu bh: dneska ho neměl až tak špatný, několikrát ho pěkně přetočil. Myslím, že podle toho jak ho hraje, se pozná Rafovo psychické rozpoložení, resp. sebedůvěra.
Reagovat
smazaný uživatel
Opět: já neříkám, že se hraje na nějaké "kdyby", ale přece jen to trošku hodnotu všech těch Nadalových vítězství podle mě snižuje, když vlastně vítězí hlavně proto, že měl to štěstí a je levák.

Neříkám, že dnes měl bekhend "až tak špatný", ale v porovnání s tím, jaký jej míval třeb minulý rok, to byla podle mě dost bída. Ty jeho kopečky (které hrál z bekhendu cca v 70 % případů) by zřejmě Djokovič rozcupoval se stejnou suverenitou jako v Římě a Madridu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím hodnotu Nadalových vítězství nad Federerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
štěstí, že je levák. To je přece práce strýčka Toniho, Nadal je od přírody pravák. Toni je podle mne génius tenisové strategie. I ta účinná psychologická strategie "slabého Nadala bez sebedůvěry" byla podle mne jeho nápad.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě má štěstí, že ač narozen coby pravák, je schopen hrát kvalitně levou rukou. tak například já bych se levou rukou tenis, ping-pong ani cokoliv jinýho s pálkou hrát pořádně nenaučil, i kdybych dřel třeba 10 let 16 hodin denně.
Reagovat
Stan_Borowitz
to ale netušíš, co bys všechno dokázal, kdyby si tě vzal do parády strýček Toni :-) On přece sám někde přiznal, že malého Nadala různými triky přesvědčil o tom, že umí přivolat déť nebo nechat prohrát Lendla vyhraný zápas (ve skutečnosti běžel v TV záznam)....
Reagovat
Stan_Borowitz
...přivolat déšť...
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodom, Nadal nie je lavák...ďalšia nepresná formulácia...Nadal je pravák, hrajúci tenis ľavou rukou...ROvnaké možnosti má aj Federer, nech si to prechytí, ak si myslí, že to je výhoda a dokáže to.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že měl Nadal dneska hodněkrát docela namále, až jsem si říkal, že takhle špatně jsem ho už dlouho hrát neviděl, ale pak hru zpřesnil, přestal chybovat a vyhrával důležité míče. Každopádně si myslim, že do jeho top formy ještě docela dost chybí. Pokud bude chtít uspět ve Wimbledonu bude muset hodně zabrat, protože takový výkony by na titul ve Wimbledonu nestačil...
Reagovat
smazaný uživatel
Po psychické stránce ja zcela jasné, že to Rafu nakopne , Nole ho asi může rozhodít až ve Wimblasu (osobně finále?)
Reagovat
smazaný uživatel
jen mě snad už ani nepřekvapuje kolik je tu hlupáků,urážky a netolerance vůči hráčům a jejich fanouškům...no to je strašný,viděli sme dnes skvělí zápas a vůbec celej turnaj:-)Rafa si na hru Rogera evidentně věří,a naopak Rogerovi hra Rafi nesedí,gratuluji všem hráčům k jejich výkonům,všichni si zaslouží poklonu za celej svělej turnaj:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V semifinále rozhodčí Noleho upozornil, za zdržování před servisem, (běžně dribluje s míčem až 25x, poté to snížil na polovinu), což ho podle mne muselo rozhodit. Rafovi to ale prochází (ty trapné pohyby). Rytmus hry je důležitý faktor, to se dá změřit.! Pavidla jsou jasná pro každého!
Reagovat
a.magerova
Jak mám Rafu ráda, tak ve chvíli, kdy si začne často utírat ruce a nohy, no to bych ho praštila. Ale dnes mu tyto zdržovací rituály znemožnil hlavní rozhodčí (prý nejmíň oblíbený u tenistů, zvláště pak ho nemá rád Rafa), komentátor i říkal, že se rozhodčí pořád kouká na hodinky, aby to hlídal.
Reagovat
smazaný uživatel
Jake bude poradi na konci roku??? Prvnich pet
Reagovat
smazaný uživatel
Můj názor:

1. Djokovič
2. Nadal
3. Federer (popř. Murray)
4. Murray (popř. Federer)
5. Del Potro (jestli ho zase nebudou trápit zranění -- v Race je zatím osmý).
Reagovat
kombajn
tak tvuj bez mozkovity nazor si nech pro sebe jak muzes murraye srovnavat s rogerem
Reagovat
smazaný uživatel
Murray měl nejlepší antukovou sezonu v životě a je za Federerem v závěsu. A část sezony od Wimbledonu po TM mívá obvykle velmi silnou.

Naproti tomu předpokládám, že Federer bude běžné turnaje hrát v podobné formě, v jaké je hrál zatím letos, tj. až na výjimky (Doha) nic oslnivého.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to je hodně nesmysl, čím nás tady krmíš..
Reagovat
smazaný uživatel
1. Djokovic
2. Nadal
3. Federer
U prvnich trech bude rozdil max 1000 bodu a neni vyloucene jakekoliv obracene poradi
4. Murray
5. Soderling
5.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím. rafu mám hodně rád, ale nevyhraje wimbledon, ani us open. proto bych ho na dvojku moc nepasoval..
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze Wimbledon vyhraje Roger a zdramatizuje se to pred Us open, prip. pred Turnajem mistru
Reagovat
smazaný uživatel
tak o tom jsem přesvědčenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vtipné, že některých Fed fans se hrozně dotkne dokonce i taková malichernost, že někdo naznačí, že by snad na konci roku mohl být Murray postavený výše než jejich favorit (když navícz pořadí, v jakém jsem je uvedl, jasně vylývá, že ani já sám to nepovažuji za tu pravděpodbnější variantu). To se opravdu domníváte, že něco takového je zhola nemožného / nereálného? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, môžeme sa kľudne aj staviť. :-)

Ako je to každého osobný názor, možno nám vytrie kocúra Roman Jebavý, a skončí na treťom mieste, prvý krok musí urobiť vo Wimbledone :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jako těžko se můžeme vsadit, když sám uznávám (nejrpve implcitně -- tím pořadím, poté i výslovně), že Murray před Federerem je ta méně pravděpodobná varianta. :-)

Ale můžeme se vsadit, jaký bude odstup mezi Murrayem a Federer na konci roku; já bych tipoval, že nebude větší než 1 000 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
o pivo ?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo "o kilo". :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abych svému odhadu dodal větší oporu, Murray má letos nahráno zhruba o 1000 bodů více, než měl loni po RG; Federer zhruba o 500 bodů víc než loni touhle dobou.
Reagovat
smazaný uživatel
Resp. Federer o 400 bodů víc.
Reagovat
Mark976
1.Nadal
2.Djokovic
3.Ferrer
4.Federer
5.del Potro
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, tak přece jen platí ta první varianta (o 500 bodů víc).
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je super hrac, urcite ma na to potrapit elitni trojku...ja jen to vim jinak:) Cas ukaze...Rafa pujde s vykony na trave a na hardu dolu, Djokovic bude dobrej,ale ne tak dominantni jako dokonce kvetna, Federer se jeste naposled zvedne a Murray zustane tam kde je, tedy cista ctverka o min. 1500 bodu za tretim
Reagovat
smazaný uživatel
Víš to jinak, nebo vidíš to jinak? :-) Tak sázka na Murraye nikdy není úplně "safe", takže můj tip je dost odvážný / riskantní.
Reagovat
kombajn
ja chci uz wimbledon za prvy´se bude rejzovat a za druhy bude slavit kral at uz je 20.6
Reagovat
Stan_Borowitz
opět prokázalo pravdivost toho, co řekl v roce 2010 sám "arogantní" Federer: "Look, no matter what people say, I never thought my problem was clay. My problem was Rafa. The guy is unbelievable. There are some people who don?t want to believe it, but that?s the truth, unfortunately for a whole great generation of clay courters." Pro neangličtináře v překladu: "Podívejte, bez ohledu na to, co lidé tvrdí, jsem si nikdy nemyslel, že by pro mne byla problémem antuka. Mým problémem je Rafa. Ten kluk je prostě neuvěřitelný. Někteří lidé tomu nechtějí uvěřit, ale tak to prostě je, bohužel pro celou generaci velkých antukových hráčů."

|
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, Federer je na antuce skvělý, fakt nebýt Nadala, vyhrál by RG víckrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je skvelej antukovej hrac, jeho problem je opravdu Rafa, ale myslim, ze nema komplex z neho...ale ten Rafuv styl mu zkratka nesedi..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak. A dnešní zápas to ukázal. Federer zahrál spoustu skvostných úderů a nestačilo to. Rafův způsob hry opravdu nemusím, ale přiznávám, že vítězství si zasloužil. Škoda závěru prvního setu. Přesto mě ale Roger svou hrou na celém turnaji a zvláště v semi potěšil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastně od roku 2005, kdy Nadal tuším začal na RG hrát, prohrál Federer jen s ním a jednou se Söderlingem. Takže by býval klidně Borgův rekord vyrovnal sám, nebýt fenomenálních výkonů Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
a proto jsem rad, ze ten titul z RG Roger ma, ikdyz neporazil Nadala. Takovy hrac si to zaslouzi, aby aspon jeden mel ze vsech. Dneska Rafa zaslozeny vitez. Jeho obrana je neskutecna na pohled ma Roger hezci hru, ale efektivnost Rafa no. Byl to pekny zapas docela. Ale vrchol letosniho RG bylo semifinale. Roger s Novakem.. Uz ted jsem zvedavej na wimblednon.
Reagovat
a.magerova
No tak to je šaškárna, to nova nemá ani na to, aby si koupila pár obrázků z letošního FO, když ukázali jak vyhrál ve žlutém tričku, nad Rogerem v modrém.
Reagovat
smazaný uživatel
Na CT1 zase ukazovali finále AO 2009, asi jim ještě nedorazily obrázky?!
Reagovat
smazaný uživatel
Neměli snad ani jeden obrázek během turnaje, i Schiavone ukazoval asi 3x rok starý zápas se Serenou. Možná to byl i starší zápas.
Reagovat
kombajn
Ten nadaluv v tenis mne nebavi roger ma smulu ptze ta nadalovo hra je delana presne co fedexovy absolutne nevyhovuje proste hnusss ale co ve WIMBLEDONU mu ukaze kde je kralllll roger ferever INDIANI do plynu
Reagovat
smazaný uživatel
hoď se do klidu... tohle je na pár facek! (Jsem fanoušek Federera)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi ocas... taky jsem fandil Rogerovi, ale do plynu bych (obrazně) poslal spíš tobě podobné...
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim..
Reagovat
smazaný uživatel
voni tam byli ňácí indiáni? seš koukal na Winetoua snad, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič by ho porazil:-P
Reagovat
mekmor
Dnes?!!Neměl by šanci!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Také si myslím, že kdyby Nadal proti Djokovičovi hrál tak, jako dnes první tři sety s Federerem, prohrál by patrně 0:3 na sety. :-)

Ale to se už holt nikdy nedozvíme, jak by ten zápas byl býval vypadal, bohužel.

Každopádně dnes byl Nadal silně porazitelnej, Federer si to víceméně pokazil především sám (obvzláště v prvním setu).
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to zkusím v jeho stylu: Škoda, že Federer dnes zahrál hluboce pod svoje možnosti, daleko hůř než v celém průběhu turnaje a zejména proti svému výkonu v semifinále s Djokovičem. Jinak by s ním měl Nadal daleko víc práce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, Matěj souhlasí. :-) tedy s tou výhradou, že hrát hluboko pod své možnosti, to je u federera v zápasech s Nadalem natolik chronický problém, že to člověka už ani nepřekvapuje. Spíš by jej překvapil opak, upřímně řečeno. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
ale tomu se nedalo odolat... Já si to tak úplně nemyslím. I v semi s Djokovičem měl Federer slabší chvilky, ale Nadal je - na rozdíl od Djokoviče - stoprocentně využil. Federer by měl každopádně zlepšit proměňování breakballů, nebo obecně klíčových míčů, to je u něj o dost horší než u Nadala nebo i Djokoviče.
Reagovat
smazaný uživatel
A kterou slabší chvilku Federera podle tebe Nole nevyužil? Navíc Federer v tom zápase -- na rozdíl od dnešního -- skoro vždy své slabší chvilky zachránil tím, že v rozhodujících chvílích začal super servírovat.

A hlavně Federer neměl s Djokovičem slabší chvilky v době, kdy se opravdu lámal chleba -- opět na rozdíl od dneška -- viz jeho kolpas v prvním setu od stavu 5:3, nebo totální kolaps v tiebreaku ve druhém setu.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak třeba tu, kdy měl Federer opět totální výpadek prvního servisu ve čtvrtém setu a prohrál své podání na 4:5.

V prvním setu dnes Federera nějak nepochopitelně rozhodil ten centimetrový aut při setbolu při Nadalově podání. To byl možná klíčový moment celého zápasu. Od té chvíle se Nadala chytil. V zájmu vyloučení pochybností ale konstatuji, že tím nechci říct, že kdyby Federer ten setbol proměnil, tak by jistě vyhrál. Ale možná jo... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale jak se to liší od Nadala? Ten ve druhém setu nevyužil hned několik výpadků Federera na servisu a sám prohrál své podání (dokonce 2 x, jestli se nemýlím), když podával na vítězství v setu. Ve třetím setu měl break navrch, set nakonec prohrál. A Federer nepředvel s Djokovičem žádným podobný výpadek, jako v prvním setu od stavu 5:3 do stavu 0:2 v druhém setu (+ zpackaný to break ve druhém setu, kdy první dva ztracené body při jeho podání byly hloupé nevynucené chyby).
Reagovat
smazaný uživatel
Mělo to být: + zpackaný tiebreak ve druhém setu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, s tou poslední větou naprosto souhlasím. To byl trestuhodný výpadek, jaký se proti takovému soupeři jako Nadal prostě musí vymstít.
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je třeba říct, že když Djokovič podával na vítězství ve čtvrtém setu, Federer tam zahrál fantasticky; Novak sice mohl hrát taktičtěji, ale to nic nemění na tom, že si Federer ten break uhrál výtečnou hrou.

Za stavu 5:5 si pak Nole vybojoval další breakbol, ale Federer tou šanci zlikvidoval vynikajícím servisem, na nějž vzápětíé navázal dalšími těžko hratelnými podáními. V podstatě se ten čtvrtej set až tak nelišil od toho, čeho jsme byli svědky v druhém setu mezi Nadalem a Federerem dnes, s tou výjimkou, že s Novakem Roger tiebreak zvládl bravurně, kdežto naopak s rafaelem jej totálně - s prominutím - zkaňhal.
Reagovat
smazaný uživatel
jaky meritko pouzivas,kdyz rikas,ze federer proti nadalovi hraje pod svy moznosti??hrac hraje proti hraci,ne proti stene s idealnimi vlastnostmi,vzdy zalezi na tom druhem,pokud se federerovi hraje proti nadalovi spatne,znamena to,ze hraje pod svy moznosti?
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že tato otázka je spíš na Stana, ale minimálně dnes podával daleko hůř než v pátek s Novakem. A dělal chyby z úderů, které normálně s přehledem zatlouká.
Reagovat
smazaný uživatel
No co na to říct... Nadal je zosobněná síla a rychlost! Jeho styl hry opět porazil Fedexovu eleganci. Roger zde odehrál skvělý turnaj a myslím, že může být spokojen a tím i jeho fanoušci.:) Federer si nás ovšem zkazil tím, že za své éry vyhrával skoro všechno a teď se nám může zdát prohrané finále jako neúspěch... GO ROGER GO;)
Reagovat
Stan_Borowitz
prohrané finále RG s Nadalem nebylo u Federera ani dříve nějak zvlášť neobvyklé :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, na RG s ním prohrál asi 3 nebo 4 krát, ale to jsem nemyslel...
Reagovat
smazaný uživatel
semifinale se mi libilo vic...jsem zkratka zastance primych uderu,na oko lahodnejsich...nez skvelych razantnich topspinu
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutní souhlas, Rafův styl mě nabere, není důvod !
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní špíl pro mě stokrát lepší špíl než semifinále a to su Federovec, protože řekněme si na rovinu dva sety semi byla jen pinkaná tady to byla jedna lepší výměna než druhá celý špíl. Vůbec mě prohra nemrzí, protože Roger asi desetkrát utekl hrobníkovi (Rafovi) z lopaty, jinak taky ač zarytý Federerovec Rafovi nefandím ale uznávám ho a sem nadšen, že Djokopič vyšel naprázdno. Btw: Na českém eurosportu by se měli zamyslet nad angažováním komentátora Moravce nebo jak se jmenoval, celý zápas z něj číšila jasná zaujatost (podpora Rafy) a nejvíc mě vysekal výrok je to doma, když Rafa přebíral pohár, takto ne pánové i když tam si nevybereš (viz poulíček)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nevím, já jsem to tak rozhodně nevnímal. Ten výrok při přebírání poháru si podle mne taky vykládáš zkresleně.
Reagovat
smazaný uživatel
no jak myslíš, je to tvrzení proti tvrzení, já si za tím svým svojím, za celý zápas byl jasný nepoměr v chvále Fedexe a Nadala ;) Jistě svým způsobem hra sváděla k tomu blahořečit Rafu ale toto byl mnohem větší nepoměr
Reagovat
gocii
máš možná pravdu že stál tak nějak trochu víc za nadalem ale nebylo to tak strašny, bidrman na nově je horší, a to předávání trofeje si špatně pochopil nebylo to myšleno že by mu fandil ale spíš že rafa to má opět už po šesté doma
Reagovat
spaniel
Mím opačný názor. Já fandím Federerovi a přitom se mně zdálo, že komentátor mu fandí taky.
Reagovat
Stan_Borowitz
pubertálními id.i.oty typu Frantz, nadalisto (a další asi ještě přibudou), kteří si nedokáží užít krásný zápas se zaslouženým vítězstvím hráče, který v klíčových momentech prokázal pevnější nervy a o něco více tenisového umu. Škoda toho prvního setu, ten měl Federer vyhrát, klidně bych se vydržel ještě hodinu koukat :-)
Reagovat
mekmor
Konečně rozumný názor:-)Bravo.Rafa si zasloužil vyhrát, stejně tak to mohl vyhrát Federer, vyhrál dnes ten lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má s Rafou fakt asi psychický blok, jinak si neumím vysvětlit jeho výpadky na servisu a slabý return.
Reagovat
Stan_Borowitz
Return tak špatný nebyl, ale ty výpadky na servisu jsou evidentně psychická záležitost. V některých hrách nedal ani jeden první servis, a to třeba rozhodlo první set, možná i druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimavy zapas, Nadal vyhral zaslouzene druhy a ctvrty set..Celkove byl o neco malo lepsi,takze vyxhral lepsi...ale Rogerovi poklona...stale ma na to na konci roku byt svetova jednicka..
Reagovat
Denis92
ja si myslim ze prave Rogerove chyby rozhodli o vitastve Nadala.V 1 a 2 sete spravil prilis vela chyb na to aby ich vyhral a tym stratil aj cely zapas.Roger prepasol najvacsiu sancu v kariere porazit Nadala na RG..dnes na to urcite mal.Nemyslim si ze Nadal bol dnes lepsi,ale Federer spravil prilis vela chyb
Reagovat
smazaný uživatel
Chyby zkratka k tomu patri...kdyby Rosol nedelal chyby, tak porazi vsechny\:|)
Reagovat
Stan_Borowitz
nebo Hájek.
Reagovat
Denis92
tak to je hlupost..preco potom tie chyby nerobi Nadal? v 3sete Federer chyby vyrazne obmedzil a vyhral ho
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal dela vseobecne nejmene chyb, protoze ma herni styl zalozeny na hluboke topspinove obrane a neuveritelne fyzicke kondici...takze mus staci vracet i oblouckem do stredu hriste a pri utocich je razantni topspin lepe ovladatelny, kdyz ma na to potencial nez rizikove tvrde prime vitezne udery.
Reagovat
a.magerova
I když TO nedopadlo dle mého přání, zápas byl moc pěkný.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se teda víc líbilo to semifinále, ale myslím, že se Roger nemá za co stydět. Vyhrál ale ten lepší, to musíme sportovně uznat. Těším se na další bitvy těchto velikánů!
Reagovat
smazaný uživatel
Uznávám, že Rafa byl ve finále lepší a vyhrál zaslouženě. Přesto je pro Federera už jen účast ve finále myslím velký úspěch, hlavní je, že to nevyhrál Djokovič, to by mě fakt štvalo. Rafu já osobně velmi uznávám, i když mu třeba přímo nefandím. Takže gratulace oběma, hlavně Rafovi a doufám, že Djokoviče na trůn ještě dlouho nepustí.
Reagovat
tito
:)
Reagovat
smazaný uživatel
je hotovo
V poslednim gamu si Rafa "Mr. Bezchybneho" povodil jako maleho kluka. Rafa si zkratka hral s Rogerem jako s hrackou cely zapas. Daroval mu treti set, aby ho a jeho elegofandy navnadil a pak mocny Spanel nemilosrdne znicil veskere nadeje elegosu. My znali jsme vedeli, ze finale jinak skoncit nemuze. Doufam, ze jste si finale krasne uzili. Ja si ho uzil nadherne. 8-)

A Wimbledon? Ten nebude jiny. Rafa je na trave v plne forme v soucasnosti skoro stejne tak dominantni jako na antuce. 8-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Hral sa s ním ako s hračkou", "daroval mu prvý set" ...
Ty si komediant :)

Je síce pravda, že Rafa v plnej forme na tráve je SKORO ako na antuke, ale Federer je tráve niekde inde v plnej forme :)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, tretí set, nie prvý ...
Reagovat
vorixxx
nereagujte na trolla... presne to chce
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Rafovi,je neskutečný co umí. Gratulace i Rogerovi, uhrát set proti Rafovi v Paříži je pro něj určitě malé vítězství, na víc bohužel na tomto turnaji proti Nadalovi nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger v prvom sete vedenie 5:2, setbal, nedopodával, v druhom tie-break - to je lotéria, tretí v závere dominoval no ale štvrtý dominoval Nadal - tu mu pomohlo, že vyhral prvý set - pretože hrať za stavu 2:1 a 1:2 je sakra rozdiel. Uvidíme na Wimby :)
Reagovat
Frantz
VAMOS RAFA! Eleganovci puknete zlosti :-D Vas arogant muze dekovat bohu,ze mel Rafa v 09 zdravotni problemy,protoze by tu Pariz NIKDY NEVYHRAL!!!
Reagovat
Pe3k
A Nadal může děkovat všem bohům, že na US open 2010 nehrál s Del Potrem, protože by dostal ze 6:2 6:2 6:2 a šel by dom :D
Reagovat
mekmor
Ses praštil do hlavy, viď?!!!!!Nadal je NEJ!!!Není potřeba o ničem dlouho diskutovat-to je ztráta času:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos Rafa!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist