Nadal přehrál Gasqueta pošestnácté v řadě a neporazitelnost v Paříži prodloužil na 35 setů

2. 6. 2018, 16:49
Aktuality 40
FRENCH OPEN - Rafael Nadal na Roland Garros smetl 3-0 na sety domácího Richarda Gasqueta a drtivé vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 16-1. V osmifinále bude desetinásobný šampion, který na pařížské antuce neprohrál už 35 setů v řadě, favoritem proti Němci Maximilianu Martererovi.
Rafael Nadal

Rafael Nadal suverénně pokračuje v útoku na jedenáctý titul z Roland Garros, kterým by vyrovnal v počtu triumfů na jednom z grandslamů rekordmanku Australanku Margaret Courtovou. Ta ovládla jedenáctkrát dvouhru na Australian Open.

První hráč světa dnes porazil jednoznačně 6-3 6-2 6-2 Francouze Richarda Gasqueta a na pařížské antuce tak vyhrál už 35 setů za sebou.

Jednatřicetiletý Španěl ve všech třech setech získal první čtyři gamy a pouze v úvodní sadě, v níž vedl dokonce 5-0, dovolil soupeři jediný brejk. Svého o dva týdny mladšího vrstevníka tak porazil již pošestnácté v řadě, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 16-1. a už téměř deset let s ním neprohrál sadu.



"Hrál jsem velmi dobře. Je mi to líto kvůli Richardovi, je to dobrý přítel a člověk," uvedl Nadal, jenž si po zápase na hlavním dvorci Philippa Chatriera ještě zahrál několik výměn s podavačem míčků.


Na Roland Garros antukový fenomén naposledy prohrál sadu v roce 2015, kdy ho ve čtvrtfinále vyřadil Novak Djokovič. O rok později musel z turnaje po dvou hladkých vítězstvích kvůli zraněnému zápěstí odstoupit a loni pro jubilejní desátý titul dokráčel bez ztráty setu.

Nadal, kterému jen úspěšná obhajoba titulu zajistí setrvání v čele světového žebříčku, dnes vylepšil svou skvostnou antukovou bilanci v zápasech na tři vítězné sety na
107-2.

V osmifinále bude rodák z Mallorky čelit německému outsiderovi Maximilianu Martererovi, který dnes porazil 6-2 6-1 6-4 estonského lucky losera Jurgena Zoppa a při svém teprve třetím startu na grandslamovém turnaji a premiérovém v Paříži postoupil poprvé do 4. kola.

• FRENCH OPEN 2018 •
Francie / Paříž, antuka, 39.197.000 eur
úterní výsledky (29. 05. 2018)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6-3 6-2 6-2
Čilič (3-Chorv.) - Johnson (USA) 6-3 6-2 6-4
Del Potro (5-Arg.) - Ramos (31-Šp.) 7-5 6-4 6-1
Anderson (6-JAR) - M. Zverev (Něm.) 6-1 6-7(3) 6-3 7-6(4)
Goffin (8-Belg.) - Monfils (32-Fr.) 6-7 6-3 4-6 7-5 6-3
Isner (9-USA) - Herbert (Fr.) 7-6(1) 6-4 7-6(4)
Schwartzman (11-Arg.) - Čorič (Chorv.) 7-5 6-3 6-3
Chačanov (Rus.) - Pouille (16-Fr.) 6-3 7-5 6-3
Fognini (18-It.) - Edmund (16-Brit.) 6-3 4-6 3-6 6-4 6-4
Marterer (Něm.) - Zopp (Est.) 6-2 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ja bych mu ten titul i pral, ale toho excelentniho travare Maxe Marterera asi uz neda. Z travy ma Rafa fobii. Velmi tazky super... no skoda. Ale treba mu to nejak vyjde a Max nebude mit svuj den.
Reagovat
Patik
Pri takých losoch čo dostáva by každý robil rekordy.
Reagovat
Pe3k
Díky těm směšným losům a komické konkurenci nemaj ty jeho tituly žádnou hodnotu.
Reagovat
Patik
Presne tak.
Reagovat
Frantz
Prej nejsem hater Nadala, lol ty trapacku :D
Jeste ze ten zbabelec elegan ma z letosniho AO jeden z nejhodnotnejsich titulu, po tom, co tam porazil jen ty nejtezsi kalibry....
Reagovat
Patik
zbabelec elegán :D
Reagovat
Pe3k
Krom finále to měl víceméně jednoduché, rozdíl je v tom, že já to přiznám...
Reagovat
a.magerova
Kam si mám zajít pro dort... jakože jestli má Rafa nějaké zastoupení v ČR, protože jak jsem si právě přečetla, v Bratislavě není pro cizince a ženy bezpečno, tím teda padá cesta k Forehandovi (dost už, že jsem FFF, prostě za ten risk mi ten kus žvance opravdu nestojí)... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Dnešní 32. narozky Rafy nemusí být pro nadalovce dobrou zprávou. Po těchto narozeninách na FO slavili titul jen dva tenisti. Letos se k nim Rafa prav. připojí, ale historie ukazuje, že o opakovaných úspěších na antukovém grandslamu po dosažení 32 nemůže být řeč.
Reagovat
Pe3k
S tímto neustálým připomínáním co se stalo v minulosti nesouhlasím. Federer a Nadal jdou zcela mimo nějaké tabulky a všemožné historické rekordy trhají jak papír. V minulosti byly neustále nové a silné generace, teď dominují hráči 31+, Federer téměř 40 let...
Reagovat
spaniel
Steroidy > kokain. Zadne prekvapeni.
Reagovat
smazaný uživatel
French Open je jediným grandslamovým turnajom, kde sa John Isner dostal do 4. kola aspoň trikrát. Na žiadnom inom GS sa do druhého týždňa turnaja toľkokrát nepozrel. Túto fázu si na GS zahrá opäť po dvoch rokoch.

John potvrdzuje, že antuka nemusí byť nepriateľom extrémne vysokých hráčov. Vysoký odskok im hrá do karát, rovnako viac času k tomu, aby sa správne postavili k úderu. Je len nutné hrať agresívne, čo John tento rok v Paríži predvádza. Hrá naozaj parádne. Výhra s Federerom, či 5 setov s Nadalom neboli náhoda.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
A naopak, Fernando Verdasco dosiahol na kazdom dalsom GS aspon QF, okrem RG, kde v tomto kole nikdy nebol.

Tak snad tento rok, držme palce turista :)
Reagovat
turista
No jo ale to by Fernando musel vyřadit Novaka což bych nerad.
Reagovat
Davor1
Zrejme nepovažuješ US Open za GS turnaj, kde mimochodom Isner uhral QF a dvakrát OF, okrem toho ešte 7x tretie kolo a je to jeho ďaleko najúspešnejší GS, kde ešte toho roku pravdepodobne bude hrať a môže bilanciu vylepšiť. Keď vynecháme americkú antuku, ktorá má iné parametre, tak Isnerove čísla na tej klasickej sú jasne najslabšie so všetkých povrchov. Keď sa pozrieme na iného extrémne vysokého tenistu Karloviča, tak jedine na antuke má zápornú bilanciu a RG je jeho najslabší GS. Podobne to platí u Mullera,
Raoniča a v podstate väčšiny tenistov, ktorí majú založenú hru na servise. Jasné, Isnerove výsledky na RG sú na jeho pomery nadštandardné, ale stále platí, že antuka je jeho najslabší povrch a u typologicky podobných hráčov to ani nikdy inak nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Hello Davorko. Uz vies ako sa robia titulky?..Si sa vtedy tak hrdinsky vytratil z tdebatky...

Mimo je porovnávat Mullera s Isnerom na antuke...O QF samozrejme nikto nepísal ani o najúspešnejšom Grandslame. Tak, či onak..Stále platí, že na žiadnom inom GS sa nedostal do 4.kola častejšie, než na RG. Jednoduché. Ale palec hore, že si sa ozval :)
Reagovat
kada.tom
http://www.club.fft.fr/_adc/services/resprogv2/pdf/OOP_Sunday_03.06.18_20180602192712.pdf

Bára na kurtu Suzanne Lenglen :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Romská paterčata dnes slaví páté narozeniny. gratulace i za všechny diskutéry z tenisportálu.
Ať se daří a ať ve svém životě potkáte co nejmenší množství toxických a žlučovitých majoriťáku, co si hrají na slušné lidi. :-)))
Jak ten čas letí ještě nedávno vylezly s bříška a za rok už se budou chystat do školy, gratulace ještě jednou. :-)))
Reagovat
Frick
To si pamatuju. Starý Kiňový praskla voda a v Praze byla (druhá) nejhorší povodeň za posledních 70 let...
Reagovat
slacker
tihkle romsky nackove by meli dostat ban
Reagovat
woody
Nemyslím si,že má šanci někdo letos Rafu na RG porazit. Jediny kdo na to ma je Novak,ale tomu chybi momentalne lepsi servis. Zverev ani nahodou, Thiem by ho mozna potrapil,ale neverim ze porazil. Ten navic musi porazit cestou do finale nejspise Nishikoriho,Zvereva Djokovice,to je dost tezka cesta oproti Rafove celkem prijemnem losu az fo finale...
Reagovat
kada.tom
je to všechno o tom, že GS je o třech vyhraných setech - na dva vítězné by měli soupeři, které si zmínil o něco vyšší šanci, ale takhle to nefunguje :-)

no, zkrátka a dobře, Rafu těžko někdo porazí pokud mu vydrží zdraví :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Dominik Thiem ho vyprovodí z kurtu...
Reagovat
dappe
U Nadala už je ale hodně znát to, za jakého hraje počasí. Dnes měl ideální podmínky a naprosto zoufalého soupeře. Pokud se potvrdí předpověď, tak dnes hrál v těchto podmínkách naposledy, příští týden má být deštivo. A tím současná Nadalova hra už celkem trpí, už není schopen v pomalejších podmínkách toho tolik vyběhat a jeho údery ztrácejí trochu na síle. Nadal je favoritem, ale pokud bude druhý týden deštivý, tak by měl mít problémy. Otázka taky s kým se na tom turnaji dále potká.
Reagovat
smazaný uživatel
Predpoveď počasia, posledná šanca :)

..Prípadne ešte Nadalove kolená, zápästie, slepé črevo, hrubé črevo. Všetko len nie tenis, súperi :)
Reagovat
turista
No Gasquet je dlouhodobě kvalitní hráč, ale na Nadala má naprostý psychický blok. Příští kolo to bude mít Rafa jednoduché. Soupeř proti němu málo známý a málo zkušený. Ostatní to budou mít mnohem těžší.
Reagovat
smazaný uživatel
To áno. Ale Fogninimu už stačí vyhrať len dva zápasy so servismanmi a neantukármi a možno sa dočkáme Epic Semi..
Reagovat
woody
Gasquer vubec neumi na " velkou ctyrku" to je vzdycky brutalni odchod na parek...
Reagovat
kada.tom
Zápas přesunut ze SL na 18ku.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak majú len 3 hodinky. Odteraz :)
Reagovat
kada.tom
jasný no, těžko to dohrajou, když lze předpokládat minimálně 3-4 TB a jestli to půjde do 5 setů, tak to může být nekonečný :-D
Reagovat
kada.tom
Marin v suchým triku ve 4. kole :-)
Reagovat
Kozoroh
Rafa potřebuje vyhrát ještě šest setů v řadě, aby vyrovnal rekord Björna Borga. Ten v ročnících 1979-81 získal 41 po sobě jdoucích setů.
Reagovat
kada.tom
tak minimálně 3 v řadě by proti Martererovi uhrát určitě měl .-)
Reagovat
peggy
Rafo,hral si dobre.Vamos Rafa.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenista, ktorému predpovedali skory koniec kariéry a strmý pád výkonnosti v zrelom veku odohral po 30ke v Parizi 35 setov a vsetky vyhral :)
Reagovat
a.magerova
Vím, kdy má Rafa narozky.... :-)))

Takže buď:
...odohral po 30ke v Parizi 29 setov a vsetky vyhral :)

Nebo:
...v zrelom veku odohral v Parizi 35 setov a vsetky vyhral :)

--------------------------
Poznámka pod čarou:

Rafovi všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidis, a napriek tomu počas tej série bolo RG, ktoré nevyhral :)

Tych 6 setov, z 2016 ma zmiatlo.

Po 30ke absolvoval len komplet RG2017, 18
Reagovat
a.magerova
RG 2017 a 2018 mu neberu a zaslouží obdiv, ale... pokud hráč nenastoupí k zápasu, tak bych automaticky vyloučila nějaké takovéto souvislé statistiky.... prostě nenastoupil, jako by prohrál A BASTA... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist