Nadal se po více než deseti letech představí v hale v Rotterdamu

20. 1. 2021, 14:54
Aktuality 19
Rafael Nadal si poprvé od roku 2009 zahraje halový podnik série ATP 500 v nizozemském Rotterdamu. Informaci potvrdil ředitel turnaje a bývalý tenista Richard Krajicek. Turnaj je na programu v prvním březnovém týdnu.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Majitel 20 grandslamových trofejí Nadal se v nizozemské hale naposledy představil v roce 2009, kdy ve finále nestačil na Andyho Murrayho. O rok dříve při svém debutu skončil ve druhém kole.

Antukový král tak zpestří již tak skvělé obsazení a připojí se k dalším hvězdám jako Daniil Medveděv, Stan Wawrinka či Kei Nišikori, z čehož má radost hlavně turnajový ředitel a bývalý čtvrtý hráč světa Richard Krajicek.

"Každoročně jsme Rafu zvali do Rotterdamu, ale nehodilo se mu to do programu. Začátek letošní sezony je ovšem (kvůli pandemii koronaviru) jinak naplánovaný a tentokrát souhlasil, že bude hrát. Samozřejmě jsme této příležitosti využili. Není tajemstvím, že je Rafa jedním z mých nejoblíbenějších hráčů," řekl s nadšením Krajicek.

V Rotterdamu by mohl svůj comeback po dvou operacích pravého kolene zahájit Roger Federer. Krajicek si však myslí, že jeden z největších rivalů Nadala a další držitel 20 grandslamových vavřínů odehraje svůj první turnaj po dlouhé pauze až o týden později v katarském Dauhá.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Krisboy
A kdy se představí v Halle?
Reagovat
smooke1
Však v Rotterdamu to není tak rychlý povrch, rafa to tam bude stíhat :D
Reagovat
Patik
Pochopil by som nejaký clay outdoor že si bude chcieť spraviť chuť po porážke na Australian Open..ale v hale v Rotterdame ? či snáď plánuje chýbať v halách koncom roka a chce nám to vynahradiť..zbytočný krok a možno nie..
Reagovat
Rafaeoli25
Jak víš, že v Austrálii prohraje, jsi jasnovidec?
Reagovat
Patik
Nie..realista..
Reagovat
Krisboy
Vzhledem k tomu, že nebude hrát Federer, je Rafa rozhodně jedním z žhavých adeptů na titul smile
Reagovat
Patik
ako každý rok..s Andym sa bijú o rekord v počte Runner up trofejí..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Novak je jistě největším favoritem jakožto nejúspěšnější hráč historie tohoto turnaje, nicméně Nadal je spolu s Thiemem a Medvedevem spolufavority, jeho šance jsou tedy vysoké. A pokud vypadne Nole, tak se málokdy stane, že toho Rafa nevyužije a nedojde k titulu. Uvidíme, každopádně v tuto chvíli nelze říct, že je jakkoli jasno.
Reagovat
Patik
Nadal je favoritom na každom turnaji už len preto že sa volá Nadal..dokonca aj tam kde nevyhral celú kariéru..
Reagovat
Mayo
Rafa si ide zatrénovať, pekne od neho. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika. Na halu zostane priestor len vtedy, keď sa nič iné nehrá.

Je to ako keď si človek, ktorý miluje futbal pozrie v telke druhú saudskoarabskú ligu, keďže v Európe sa ligové súťaže už dohrali :)
Reagovat
EllNino
Ale nema cenu to takto dehonestovat, halove turnaje maji skvelou atmosferu a predevsim DC a FC jsou v hale mohe nejvetsi zazitky ... stejne tak antukovy Stuttgart nebo Petrohrad, prave Rotterdam ma skvelou navstevnost, Viden je skvela ... holt se toho tam tolik nehraje, ale tenis v hale v konstantnich podminkach prinasi skvelou podivanou
Reagovat
paddy
v hale se člověk moc nevyhází kvůli větru, takže to pomáhá hráčům s plošší trajektorií úderu či vyšší rizikovostí

pomalé FO s větrem vyhovuje hlavně hráčům se stotisíc-otáčkovým topspinem letícím 3 metry nad sítí, kteří proto vzácně udělají UE
ale s touto hrou na druhou stranu nemají nárok v hale, a proto jejich fanoušci halu nesnáší smile

https://www.youtube.com/watch?v=h-GvAPN6YOw
Reagovat
sojka1
ano, to je pravda, rotace mice a vyska dela hodne, musim ale jeste pripomenout, ze plackari a vsichni "hodinari" se muzou zblaznit z vetrnych podminek taky proto, ze jsou velmi citlivi na trefeni micku stredem vypletu, "rozparovacum" vypletu je to "jedno"... staci si ty udery poslechnout... :-)
Reagovat
EllNino
Rozparovaci hezky ;))
Reagovat
paddy
na to je jednoduchý recept, vzít si raketu s větší hlavou a je po problému

nesleduješ moderní trendy, kluci je už občas používají smile

Federer
https://in.pinterest.com/pin/432556739181990726/

Djokovič
http://english.sina.com/sports/2012/1117/527833.html

Andy Murray
https://www.pinterest.ca/pin/529806343636648061/
Reagovat
sojka1
bozeboze, do kohos to dusi dal... :-))
Reagovat
FulnekUltras
po vakcíně to bude asi ještě horší ;-)))
Reagovat
turista
Ano. Souhlasím. Vítr je schopný např. Novaku Djokovičovi rozvrátit a znehodnotit jeho tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist