Nadal se vrátil hladkou výhrou v Davis Cupu

6. 4. 2018, 16:51
Aktuality 112
DAVIS CUP - Rafael Nadal v prvním zápase od Australian Open, na kterém kvůli zranění kyčle nedohrál čtvrtfinále proti Čiličovi, hladce zvítězil. Na domácí antuce ve Valencii ve čtvrtfinále Davis Cupu přehrál 3-0 na sety Philippa Kohlschreibera, s nímž zvýšil vedení ve vzájemné bilanci na 16-1, a duel Španělů s Němci vyrovnal na 1-1.
Rafael Nadal

Španělsko hostí ve Valencii na antuce, na které vyhrálo 28 z posledních 29 duelů v soutěži. V případě výhry španělští tenisté prodlouží domácí neporazitelnost na 26 zápasů.

První bod získala hostující jednička Alexander Zverev, který porazil hladce 6-4 6-2 6-2 Davida Ferrera. Podobně snadnou výhru pak zaznamenal i první hráč světa Rafael Nadal, který si poradil 6-2 6-2 6-3 s Philippem Kohlschreiberem.

Jednatřicetiletý Nadal odehrál první zápas po více než dvou měsících, během nichž léčil zranění kyčle. S Kohlschreiberem vyhrál mimo trávu i 16. vzájemný zápas a svou daviscupovou vítěznou sérii ve dvouhře i čtyřhře prodloužil na 23 zápasů, čímž překonal rekord.

Daviscupový zápas neprohrál od porážky ve čtyřhře v baráži s Itálií v roce 2005. Jedinou porážku ve dvouhře mu z 23 utkání uštědřil při jeho premiéře Jiří Novák v roce 2004 v Brně.

"Samozřejmě je to příjemné. Vyhrál jsem ve třech setech, byl to slušný zápas. Cítím se na antuce dobře," řekl Nadal, jenž se navzdory pauze vrátil do čela světového žebříčku.  V Davis Cupu rozehrává před svou oblíbenou částí sezony.

"Vracet se po zranění není nikdy lehké, ale před vlastními fanoušky to bylo skvělé. Jsem šťastný," dodal rodák z Mallorky.

Španělsko by rádo prodloužilo domácí vítěznou sérii v Davis Cupu na 27 zápasů, naposledy prohrálo v roce 1999 s Brazílií. Rekord drží Itálie s 29 domácími triumfy mezi lety 1949 a 1964.

Vyrovnaný stav 1-1 po prvním dnu je také v dalších dvou čtvrtfinálových zápasech, jež byly zatím rozehrány. V Janově Italové hostí Francii a úřadující šampiony poslal do vedení Lucas Pouille, jenž zdolal 6-3 6-2 4-6 3-6 6-1 domácího Andrease Seppiho. Vyrovnání italským barvám zajistil Fabio Fognini vítězstvím 6-7 6-2 6-2 6-3 nad Jérémym Chardym.

Ve Varaždínu získal očekávaný první bod Chorvatska proti Kazachstánu třetí hráč světa Marin Čilič po výhře 6-2 6-1 6-2 nad Dmitrijem Popkem. V druhém duelu ale jednadvacetiletý Borna Čorič nestačil na 92. hráče žebříčku Michaila Kukuškina, jenž díky vítězství 3-6 7-6 6-4 6-2 srovnal.

Nejblíže k postupu do semifinále Davis Cupu mají po pátečních dvouhrách Američané. Ti vedou na domácí půdě v Nashvillu nad Belgií 2-0, když John Isner zdolal 3-1 na sety Jorise De Loorea a Sam Querrey pak přehrál 3-0 Rubena Bemelmanse.

"Víme, že ještě nemáme hotovo. Musíme svou práci dokončit, pokud možno co nejdříve," řekl kapitán USA Jim Courier. Tři další čtvrtfinálové duely Světové skupiny jsou před čtyřhrou vyrovnané.

Duely Světové skupiny se na rozdíl od nižších divizí hrají stále na tři vítězné sety a utkání trvají tři dny, v sobotu je tedy na programu pouze čtyřhra.

• DAVIS CUP 2018, ČTVRTFINÁLE •
páteční výsledky (06. 04. 2018)
Valencie (antuka): Španělsko - Německo 1-1
Ferrer - A. Zverev 4-6 2-6 2-6
Nadal - Kohlschreiber 6-2 6-2 6-3
Janov (antuka): Itálie - Francie 1-1
Seppi - Pouille 3-6 2-6 6-4 6-3 1-6
Fognini - Chardy 6-7(6) 6-2 6-2 6-3
Varaždín (antuka): Chorvatsko - Kazachstán 1-1
Čilič - Popko 6-2 6-1 6-2
Čorič - Kukuškin 6-3 6-7 4-6 2-6
Nashville (tv. povrch / hala): USA - Belgie 2-0
Isner - De Loore 6-3 6-7(4) 7-6(8) 6-4
Querrey - Bemelmans 6-1 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

112
Přidat komentář
Herbert_Hoover
24. v řadě :) jasně, vyvyšovat Rafu nad Rogera v DC je nesmysl, ale je to pěkná šňůra..ačkoliv ochuzena o zápasy, které by ji mohly překazit :) například škoda, že se nepotkali s Nolem po r. 2009..
Reagovat
Frantz
Kolikrat musel kvuli zraneni vynechat Nadal a kolikrat arogant, ty chytracku? Kolik toho za celou karieru promarodil Nadal a kolik ten tvuj elegantni vzteklounek? Kdybys nebyl takovej zapsklej fanatickej pitchusek, tak to mozna i pochopis...nemluve o tom, ze egoisty DC zajimal jen do te doby, nez ho uhaluzil, pak uz absolutni nezajem
Reagovat
Franky
slovo promarodil by som tu rad poupravil na precistil telo ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
tady se krásně ukazuje, jak jsi zaslepený, protože já fandím Rafovi :)
takže podsouvat mi "vlastnictví" Rogera je dost od věci, jako ostatně každý tvůj příspěvek :))
Rafa některé sezony promarodil, jiné ne a stejně nehrál DC..často byl zdravý, schopen nastoupit a přesto nenastoupil. Já to nicméně chápu. O postup bylo i bez něj postaráno a on byl vytížen svým mnohdy ďábelským kvapíkem napříč sezonou..hlavně tedy rutinně od půle dubna do začátku června. Nicméně pokud budeme vycházet od období, kdy začal hrát DC Rafa, tedy od roku 2004, tak jsou na tom plus mínus stejně, možná má Roger i celkově s deblem víc zápasů..Roger nehraje v DC 5. sezonu od r. 2004, Rafa vynechal 6. Loni klidně mohl hrát. Mohl hrát i v roce 2007 a 2010. Marodil jen v sezonách 2012 (mohl odehrát první dvě kola), 2014 (taktéž) a 2016 (taktéž, ale tady se to dá víc chápat, neměl takovou formu a turnaj před čtvrtfinále DC vzdal kvůli vyčerpání).
Reagovat
Pe3k
lol Frantzi ty jsi dno dna.
Reagovat
Tornes
Je to do značné míry hlavně potvrzení jeho antukové dominance, obzvlášť v zápasech na tři vítězné. Od roku 2004 odehrál 1 neauntukový zápas proti hráči top 100 (Kiefer, 2008), jinak hrál takřka exkluzivně na antuce.
Reagovat
spaniel
Nadal, ac mel tym, s kterym mohli DC vyhravat kazdy rok, na to zvysoka kaslal. Mnohem mene zapasu nez Roger a samozrejme, jak jinak, hral hlavne kdyz to bylo doma a na antuce, nebo kdyz se mu to hodilo jako letos. Jak by musel ven, kde by mu nachystali indoor hard, tak se na svoji temi zvysoka *****.
Reagovat
Frantz
Mnohem mene zapasu nez arogant...a kolik je Nadalovi a kolik je tomu svycarskymu sraci, ty dementni klaune?
Reagovat
spaniel
Mel jich vic i pred 5 lety, kdyz byl v Nadalove veku. Einsteine. Takze si kecy nech pro clemy Nadalova IQ klubu, kde je oceni, treba peggy nebo podmnozince.
Reagovat
Frantz
Kolikrat musel kvuli zraneni vynechat Nadal a kolikrat arogant, ty chytracku? Kolik toho za celou karieru promarodil Nadal a kolik ten tvuj elegantni vzteklounek? Kdybys nebyl takovej zapsklej fanatickej pitchusek, tak to mozna i pochopis...nemluve o tom, ze egoisty DC zajimal jen do te doby, nez ho uhaluzil, pak uz absolutni nezajem
Reagovat
spaniel
Ty zjevne marodis s mozkem, takze zbytecna debata. Klabos se seberovnymi, klaune.
Reagovat
Frantz
Ano, s fanatickým trotlíkem je jakákoliv debata zbytečná. Čus blbečku z domečku
Reagovat
peggy
Rafa si chtel overit jak je na tom zdravotne a je to dobry trenik.Proc podcenovat soupere on neni jako pani Berdych a Federer.Rafa hraje za Spanelsko a ne za penize.
Reagovat
turista
Ano tady hraje za Španělsko, ale nevěřím tomu, že za start v DC neikasuje ani jedno Euro. Nějaký finanční obolus hráči od své federace dostávají za účast v DC.
Reagovat
Nola
Nadal hra DC, ktory uz nikoho vlastne nezaujima :D vsetci TOP hraci uz predsa misu maju :D alebo sa mylim?
o tenise, ktory predviedol som sa docitala velke hou.no, nevidela som... ale, kopec zbytocnych statistik, ktore si mozem vygooglit, obhajoby tenistov, ktori vobec nehraju ano....nieco na sposob komentatora Digi o najlepsom z najlepsich
Reagovat
Ma3ek
Ja sa teším že Rafa hral je zdravý a užil si zápas pred domácim publikom pre také momenty sa hrá tenis nie iba pre tituly a vy tu počitate kto kolko odohral preboha však to vobec nie je k veci teraz ale fakt.. Kolkokrát vyhral Rafa Davis cup 5x? čo má viac dokazat tam išlo o to že miluje tenis svoju vlasť a chcel si zápas užit konečne na antuke a pred domácim publikom bodka :D a vy tu počitate kraviny
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa to bral hlavně jako solidní "trénink" před klíčovou částí sezony a odhalení rezerv :) no v neděli to se Sašou už bude případně hodně solidní trénink :)
Reagovat
Kozoroh
Nadal vyhrál DC 4x (2004, 2008-09 & 2011). Netřeba dodávat, že k tomuto číslu by se nedostal bez opory ostatních (Ferrera, JCF, Moyi, Robreda a dalších).
Reagovat
a.magerova
Než jsem to vše dohledala, tak jsi mě předběhl... ;-)

A navíc se bez Rafy museli obejít ve finále 2008...
Reagovat
a.magerova
Bo byl zraněnej.
Reagovat
Mayo
To je snáď jasne, že v kolektívnej súťaži by to sám neuhral.
Reagovat
a.magerova
Ano, jde ale i o to, o jaký kolektiv se mohl jednotlivec opřít... ;-)

Španělsko mělo v TOP 100 v letech svých vítězství:
2004 - 13 hráčů
2008 - 14 hráčů
2009 - 12 hráčů
2011 - 13 hráčů

Česko - 2012 - 3, 2013 - 4
Švýcarsko - 2014 - 2
Velká Británie - 2015 - 1

AVOTOMTOJE... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ok, tak nechajme sa prekvapit, ako to zvladne tento rok, kedy kvalita jeho spoluhracov je, da sa povedat, priemerna. :)
Reagovat
a.magerova
Letos mají Španělé 9 hráčů ve stovce, zatímco např. Češi 2 - Berdych (18), Veselý (65) a třetí náš nejlepší hráč je Pavlásek (208)... takže ani letos nevisí nad Rafou Damoklův meč... navíc se hraje na antuce (takže jak se píše jinde, super trénink), pokud by se hrálo mimo ni, asi by složení týmu vypadalo jinak.... ale mi nejde o to znehodnotit Rafu a jeho výsledky (mám ho ráda, určitě víc než Forehand, teda samozřejmě, že až po Rogerovi)... ale jde mi o to, aby se tu přes něho nekydala věčně špína (neopodstatněná) na Rogera... mně osobně jsou ty statistiky ukradené, ale jako důkaz pro ty kydaly, jsem je musela vytáhnout...

Tady na TP se napíše:
Federer vyhrál 20 GS a hned tu pošuci píšou, že to je nic bo je vyhrál v temné době a má negativní H2H s Rafou...
Federer má 308 týdnů na No1 a hned se tu objeví, že to je bezcenné být jedničkou v průběhu roku...
A o DC ani nemluvím, to tu furt ti samí pisálkové kvákaj, že Federer DC vpodstatě nehraje, těch 70 zápasů je nic proti Rafovým 33...
Reagovat
smazaný uživatel
a tak forehandova kvantita, už převažuje nad kvantitou. I když lze jeho antifedererovskou kampan pochopit, přijde mi, že se dostal už do argumentační nouze, ale je to jeho boj. Je to pochopitelné, Federer neměl tak kvalitní tým v DC okolo sebe, tak musel vynaložit poměrně větší úsilí, aby ho získal. Z toho pramení ten nespočet zápasů, které tam odehrál. Jsem si jist, kdyby ho získal třeba na začátku kariéry, tak by těch zápasů měl určitě méně. je jasné, že v prvních kolech ještě není tak patrné, jaké bude rozložení sil v dalších kolech, a pokud soupeři Švýcarska měli lepší tým, tak se jeho šance na úspěch zmenšovali.
Reagovat
a.magerova
Forehand už žádnou kvalitu ve svých komentech nemá... u jiného článku napsal, že Rafa vynechal kompletní antuku v roce 2005... taková kravina, takže mu napíšu, že hrál 10 antukových turnajů a vyhrál 8 včetně svého prvního FO, jeho odpověď je, že zas slovíčkařím bo on myslel 2004, ale i to je nesmysl, protože v roce 2004 vyhrál Rafa svůj první turnaj a zrovna na antuce...

A takovými nesmysly tady plevelí furt... prostě vědomosti o Rafovi chabé, ale vozit se po Rogerovi musí za každou cenu... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Tu sa ukazuje aké si teliatko. Ked pisem, ze vynechal anutkovu sezonu, myslim antukovu sezonu. Ze ty ani nevies kedy sa antukova sezona hra?..To, ze vyhral nejaky no name turnaj po RG je v tomto kontexte uplne bezpredmetné. Vies co je RG?.:Vies aky je kalendar pred nim?..No vidis, nevies..

Federer?.Ano odohral viac zapasov za DC. To neni predmet diskusie zlaticko. Opat, ja o voze s ty o koze..Jak typicka nechápava zena. Federer hral DC pravidelne, dokym nebol jednotkou. Potom ho odstavil na vedlajsiu kolaj. Kludne si to porovnaj, ty znalec kvality s kvantity. Rafa vyhral DC a stále sa sutaze zucastnoval?..Federer?..Odpovedz si sama...To, ze s Wawrinkom nevedel vyhrat DC?..Ked ho mohol vyhrat Berdych so Stéankom a Murray s nejakym nimandom?..:Ty alibista jedna fanatická..
Reagovat
Roger_Federer
"Tu sa ukazuje aké si teliatko. Ked pisem, ze vynechal anutkovu sezonu, myslim antukovu sezonu. Ze ty ani nevies kedy sa antukova sezona hra?..To, ze vyhral nejaky no name turnaj po RG je v tomto kontexte uplne bezpredmetné. Vies co je RG?.:Vies aky je kalendar pred nim?..No vidis, nevies.."the

Proc si seres do huby a pokousis se chcat proti vetru?, LHAT!!

"Komplet vynechaná antuka 2005, odhlasenie RG16...

Aha, to sa nepočíta..."

Tak jeste jednou v roce 2005 Nadal zadnou antukovou sezonu nevynechal.

v roce 2004 vynechal 3 mesice od 16.4 do 6.7 ma dokazovat co??.
NIKDO HO NEZNAL, BYL NOU NAME..

V roce 2004-hral Nadal na antuce 250satky, podradne turnaje.
V tom roce Nadal vyhral svuj prvni antukovy turnaj Sopoty.
Takze a ted jak Malemu decku..od roku 2005 kdy se zrodil antukovy kral Rafael Nadal TENTO HRAC NIKDY NEVYNECHAL ANTUKOVOU CAST SEZONY, NIKDY..
A ted mi dej pouze cisla a fakta ty zakomplexovany srkcku :)
Reagovat
a.magerova
A to ještě stačil 14. a 15.4.2004 (čili v době před RG) porazit na antukovém turnaji Gorana Ivaniševiče a Richarda Gasqueta..... takže, pokud hráč na turnaji odehraje dva zápasy a k třetímu nenastoupí, je to odstoupení z turnaje nikoli vynechání turnaje.
Reagovat
Herbert_Hoover
Takže abychom to uzavřeli..Rafa vynechal hlavní antukové období v roce 2004, tj. tři Masters, potenciálně jednu pětistovku a major. :)
Reagovat
Roger_Federer
Ano, souhlasim, ale co to znamena, kdyz to bylo v roce, kdy jeste nikdo ho neznal, nic nevyhral, nic neznamenal..
Takze v pointe diskuze to nic neznaci a forhend opet fabuluje.
Reagovat
a.magerova
OK... i když si myslím, že by to spíš chtělo uzavřené oddělení... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2004 mu bylo 17 -18 let, o rok dříve hrál challengery. Je to pouhá spekulace, jak by byl konkurenceschopný. Byl to rok, kdy se rozkoukával a zvykal si na turnajové vytížení. O rok později v 19 letech už vyhrál RG. Úspěšnější, tedy mladší, kteří uspěli na GS byli - Chang, Wilander na RG v 17 letech, Becker ve Wimbledonu v 17, a Borg v 18 také ve Wimbledonu.
Reagovat
Roger_Federer
Opravdu myslis, ze rok 2004 Nadala podporuje Forehendovu myslenku o ktere tahle diskuze je?

" kolik by toho vyhral, kdyby nevynechal antuku 2005/potom to opravil na 2004"?

Versus to ze tvrdim, Nadal nikdy od roku 2005(sveho prvniho RG), nikdy nevynechal antukovou cast sezony.
Coz mu vpodstate zajistilo nesmrtelnost tenisoveho boha, na antuku byl vzdy pripraven.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuku sice vynechal, ale v kontextu s historií, kterou do té doby statisticky napsal, je to to pouhá spekulace, jak by byl v tom roce konkurenceschopný. Rozhodně by se neprezentoval tak skvělými čísly, které zahrál na antuce o rok později.
Reagovat
smazaný uživatel
* oprava, Borg to také vyhrál ve French open.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tady už mi to lehce zavání šovinismem a to rozhodně není dobře. :) Jedno je tahat se o GOATovství, "chlapácky" si měřit pindíky, ale tohle už mi přijde jako významné přestřelení pomyslné lajny..víc než jen foot fault na servisu.
Reagovat
janek_da
Wawrinka byl, no to už si asi nepamatuješ, do roku AO2014 hráč snad jediného turnaje - Čenaí. Jinak byl někde na konci top20.
Reagovat
smazaný uživatel
Top 20??...

Jaj, tak to áno, to sú uz uplne béčka, DC dvojky mimo top 20 misu nevyhravajú..To, ze hral pravidelne 4kola a QF Grandslamu vobec neries, to asi aj Stepanek ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Wawrinka hlavně v DC vyhrál jen dvakrát z pozice kurzového outsidera..naopak nejedenkrát prohrál z pozice (výrazného) favorita. :) No fakt to s ním Fedex neměl lehký..
Reagovat
smazaný uživatel
Akosi vsetky teliatka zabúdajú na jednoduchú myslienku. Ze akcia vyvoláva reakciu..A kazdym odohraným zápasom na antuke sa len zlepsoval. V roku 2004 vyhral prve dva zápasy, potom celu (pre amagerovu, hlavnú) antukovu sezonu vynechal. To su proste fakty...

Nadala v roku 2004 nikto nepoznal, ale to ho nepoznal ani v roku 2005, kym neprisla antuka. V roku 2003 uz hral tretie kolo Wimbledonu, fakt by na RG04 nemal sancu, ak by sa mohol regulérne tzucastnit pred RG 3-4 pripravnych turnajov a nabrat skills?.Bavime sa o najlepsom hracovi konkretneho povrchu v hisotorii, viete o tom?..Fakt ho chcete na RG04 odpisat, ked turnaj vyhral nenasadený Gaudio?...Ano, Nadal by bol bez sance :)

Vy si myslite ovce, ze ak by tie pripravne turnaje v roku 2005 neodohral, tak moze vyhrat RG05?..To je presne pointa, ze mu v roku 2004 chybal ten turnajovy drill...Ci by vyhral RG04?..Neviem, ale ta snura 05-08 cosi naznacuje.
Reagovat
Roger_Federer
Spekulace..nic vic.
Fakta:Nadal od roku 2005, nikdy nevynechal RG a antukovou cast roku.
Reagovat
smazaný uživatel
Od 2005 zrazu. Zlatý :)

Podmnožinky fans forever
Reagovat
Roger_Federer
56Od: Forehand
Nehejtuj Janku, nehejtuj...

Komplet vynechaná antuka 2005, odhlasenie RG16...

Aha, to sa nepočíta...
Reagovat
smazaný uživatel
V krajine retardov sa chytate za slovicka, hoci je jasný kontext?

Neurazam, len som zvedavy
Reagovat
Roger_Federer
:), ovecko z napolenskym komplexem, klud..
Zvazuj slova, nezapomen, ze fandis jednomu z nejpodivnejsich sampionu vsech dob, co se ritualu a chovani tyka..slovo retard by se ho mohlo dotknout..

Nicmene u tebe je to fuk, protoze tvuj vrchol tady uz je davno pryc a ted zeres ze psi misky, temer kazdy den :).

Pointa je uplne jasna, pokud nekdo kdo chce poucovat ostatni, ani nevi ze jeho hrac v roce 2005 odehral kompletni antukovou sezonu a ziskal svuj prvni titul na RG, mel by drzet hubu a nesrat se do veci o kterych nevi nic, nerozumi jim, nebo si aspon overovat fakta na internetu.
Reagovat
Kozoroh
Věčná škoda, že RG 2004 nevyhrál Coria. Rafa by to pak na antuce tak snadné neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, Coria by po tom zápase zrýchlil o 20km/hod a na servise nabral o dalsich 50km/hod.

Len tak zo dna na den, lol
Reagovat
Kozoroh
Získal by víc - větší sebevědomí. Prohra z 2:0 na sety a z mečbolu ho srazily na kolena, čemuž se nelze divit, taková prohra by zamávala i s většími borci. Coria by v případě výhry RG 2004 by byl pro Rafu nepřijemnějším protivníkem. To není žádná spekulace, nýbrž zákon akce a reakce ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže.

A teraz tú, že každý zápas je iný a začína od stavu 0:0...

Ze by to mal hrac ktorý vyhral 10x RG tazsie na antuke, ak by vyhral hrac s 0RG, Grandslam aspon raz ma velmi pobavilo. Po odchode Djokovica dostalo Kozorohove posobenie na TP nový rozmer. A to je dobre :)
Reagovat
Kozoroh
GS výhra dělá se sebevědomím tenisty divy. To si mohl zaregistrovat i ty sám v zápasech Rafy s Rogerem po AO 2017 :)
Reagovat
Kozoroh
Mimochodem No1e dosud neoznámil konec kariéry.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fajn, že sis dala práci se statistikami ohledně DC. Když trochu pootočím tvůj úhel pohledu, tak Španěláci ho vyhráli 5x, z toho 4x s Rafou a v roce 2000 ještě nehrál. V roce 2003 a 2012 hráli finále, které prohráli. Z toho vyplývá, že pro Španělsko fenomém Nadal-DC je vždy krok k úspěchu. Zpochybnovat jeho přínos pro svou zemi, je demagogie. DC jako týmová hra, byla, je a bude vždy založena na kvalitních hráčích, a schopném kapitánovi. Andymu, který to dotáhl k zisku, se jistě povedl husarský kousek, také tehdy obětoval TM, kdy se soustředil pouze na antuku. Byla to pro něj priorita, navíc měli kvalitní čtyřhru, což bylo klíčové. Anglie mu může pouze poděkovat. Také naši kluci dokázali využít nabídnuté šance, kdy soupeř nebyl v plné síle a šance byly pro oba týmy vyrovnané. Rafa v DC je schopen vyhrávat singly a momentálně tam vytvořil jakýsi rekord, a jeho tým opět dal vyniknout jeho schopnostem. Statistiky, kdy země má širší zastoupení v TOP100, je ukazatelem práce s hráči, výchovou a soutěživostí. Ty jako fanynka Federera bys tento fakt nemusela přehlížet. V minulosti takových hráčů moc nebylo, a úspěchy a jeho fenomén od lonského AO lze opřít, jako jeden z jeho pilířů. Samozřejmě i jeho dobře zvolená strategie turnajů a maximalizace úspěchu na některém z nich, jsou toho důkazem. Samozřejmě nic nelze naplánovat dokonale, rozhoduje i faktor štěstí, který měl loni, letos na Sunshine double už ho v koncovkách neměl. Vynecháním antuky lze jeho kroky chápat a jsou logické vzhledem k jeho kariéře, a antuka tak přišla o zajímavé bitvy. Koneckonců, argumentace Tiriaca, jako ekonoma turnaje je logická, ale Federer ve svém postavení má na to právo.
Reagovat
a.magerova
Mohla bych poprosit o výklad tohoto výroku a celkovou souvislost? Dík... ;-)

"V minulosti takových hráčů moc nebylo, a úspěchy a jeho fenomén od lonského AO lze opřít, jako jeden z jeho pilířů."
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v minulosti tu byl Sampras, Agassi, kteří se dokázali i ve vyšším věku dostat na vrchol GS. A v té době to byli taky marketingové značky. Do minulosti už dál nejdu, protože nejsem pamětník té doby, a byla by to pro mě spekulace. Kdyby Federer nebyl soutěživý, tak určitě nebude ve svém věku hrát tenis na takové úrovni, protože je vlastníkem většiny turnajových vavřínů, a to několikanásobně. Za rok a půl se stal největším tahákem u mužů, a svými výkony, mimo antuku, si udržel vysokou úroven. Nelze i pominout fakt, že dneska každý hráč by chtěl alespon jednou porazit za svou kariéru Federera, tak to pro něho musí být náročné.
Reagovat
a.magerova
Roger opravdu ten tenis má rád, rád zkouší nové "postupy", soutěživý je bezesporu... taky si myslím, že nebýt Rafy, tak už Roger delší čas nehraje, protože by měl vyhrané všechno dřív včetně několikrát FO a asi by se nedonutil, no i když... před 10 lety řekl, že chce hrát tak do 35 let, že ho inspiruje kariéra Agassiho (ten končil ve skoro 36 a půl letech)... takže pokud před deseti lety měl plán 35, tak celkem chápu, že teď může mít každoroční plán - "ještě letos a příští rok a pak uvidíme", pokud bude zdráv a manželka (za každým úspěšným mužem hledej ženu) dovolí.... a taky, OH Tokio už není zas až tak daleko.... ;-)
Reagovat
Mayo
Bohužiaľ.
Reagovat
a.magerova
Tu jde hlavně o to, že Rafa měl vždy k sobě (a dokonce i za sebe) výborně hrající parťáky, bez kterých by tolik "Salátovek" určitě neměl, takže ho tu neustále předhazovat (což někteří jeho fanoušci velmi rádi dělaj) jako neúnavného nechybějícího DC dříče, který by padl za vlast, je zcestné... ovšem ta jeho bilance 23 vítězství v řadě je parádní, o tom žádná...

Stejně si furt myslím, že DC je celkem nespravedlivá soutěž, neboť v každé zemi je jiný počet špičkových hráčů, zrovna Španělé vždy měli z čeho vybírat, takže Rafa mohl i některá kola vynechat úplně na rozdíl třeba od Andyho...

Španělé vyhráli DC v:
2004 - Rafa odehrál 4+3 (dvouhra + čtyřhra)
2008 - Rafa odehrál 3+0
2009 - Rafa odehrál 4+0
2011 - Rafa odehrál 6+0

Když vyhrála Velká Británie v:
2015 - Andy odehrál (musel bo jinak by mísa nebyla) 8+3
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa by tolik salátovek neměl hlavně kvůli tomu, že byl zázrak odehrát bez zranění sezonu..tak jako přišel o spoustu GS, tak by přišel o spoustu DC ties. Plus to vytížení během antuky hlavně. Jinak netřeba moc pochybovat o tom, že měl-li by k sobě slušného deblistu (třeba Marca), byl by schopen tu mísu vyhrát i sám, tak jako Muzza. No ale to už je moc zásadních podmínek prolomeno a de facto bychom se už ani nebavili o Rafovi jako takovém. Taky by bylo zajímavé přihlížet scénáři, v němž by byly akcie Španělska těsně provázány s Rafou, v tom smyslu, jak by se k tomu postavil on.
Reagovat
a.magerova
No vidíš, taky zajímavý námět... jakože je samozřejmě pocitově luxusní vědět, že když budu chtít, tak pojedu/poletím, ale vím, že rozhodně NEMUSÍM, parťáků dost... zatímco mít nad sebou Damoklův meč, že musím i po finálové prohře ve Wimbledonu 2011 odletět hned do USA na tvrdý povrch.... bylo by zajímavé vědět, jak by TO rozhodování dopadlo... víme jen, že David Ferrer (2 body) a Feliciano Lopez (1 bod) to zvládli tenkrát i bez něj... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
A proc to resime vlastne ?:)
Jako ze pocet salatovych mís a odehranych zapasu v DC tento tyden znamena , ze je rozhodhodujicim faktorem kdo je lepsi??:):):), nebo vetsi ma gule?
Reagovat
a.magerova
Hele nesměj se !!!

Je TO zásadní v pohledu na tenistu, jako na člověka... čili POČET získaných DC je JEDINÝM důkazem toho, že je "získatel" příkladným, finančně nehrabivým, vlastencem.... bez ohledu na počet odehraných zápasů v DC.... samozřejmě nesmíme opomenout dva koeficienty (Š1 a Š2) pro započítávání bodů do tabulky.... hodnota získaného bodu světové jedničky má mnohonásobně větší cenu, než body získané ostatními členy týmu, to je to "Š1"... ovšem nesmí jiná jednička získat body po USO či v době temna, takový bod má skoro až nulovou hodnotu čili "Š2".... ;-)
Reagovat
annah
Na jednom kanadském twitteru jsem teď našla statistiku počtu zápasů, kolik jich který hráč odehrál v Davis Cupu. Nevím, jestli jsou čísla správná. Překvapuje mě to vysoké číslo u Federera.

počet GS Player DC matches:
20) Federer, 70
16) Rafa, 32
14) Sampras, 28
12) Djoker, 44
11) Borg, 56
8) Conners, 13
8) Lendl, 37
8) Agassi, 36
7) JMac, 69
7) Wilander,61
Reagovat
PetaM
Tak tady na TP má Roger odehráno 48 zápasů v DC ... Tak nevím :D
Reagovat
a.magerova
48 zápasů dvouhra plus 22 čtyřhra... ;-)
Reagovat
PetaM
Áha :D Na čtyřhru jsem úplně zapomněl :D I tak, 48 v singlu je dost ... :)
Reagovat
a.magerova
Jj... Nadal má jen 23... takže není ani na polovině Rogera.... hlavně, že paka se tady do Rogera furt strefujou... :-/
Reagovat
smazaný uživatel
pretoze Roger zacal hrat DC o 5 rokov skor a pocas nich stihol odohrat 30 matchov :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kolko ma Federer odohraté ako svetova jednotka?...Pani, neviem narátat do 5 Amagerova?...Federer, odkedy bol top hrac DC odsúval tazko na druhu kolaj, to je verejne známa vec...Sem tam sa ucastnik, ked uz mal po Grandlamoch...Ale to by si musela vidiet hlbsie suvislosti a to ako fanatik nedávas.
Reagovat
a.magerova
Rafa má minimálně 18 zápasů DC, když nebyl jednička (podrobněji se mi to nechce hledat), takže 32-18= maximálně 14.... to má Roger rozhodně víc... přesná čísla jsem ti tu vypisovala loni, letos už na tebe kašlu, matlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Množinkovat, podmnožinkovat, to by Forehandovi šlo.
Swiss hop!
Reagovat
Kozoroh
Nadal by DC taky odsouval na druhou kolej, kdyby neměl kolem sebe silný tým.
Reagovat
a.magerova
Tak nějak... a navíc ze 34 jeho zápasů bylo 24 na antuce... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, že by z těch 24 zápasů, co odehrál za svou kariéru, hrál ještě mín? :D
Španělsko jako antuková velmoc, logicky své zápasy bude hrát na antuce. V tom bych se vůbec nedlubal.
Reagovat
a.magerova
Jde tu o to, že Rafa i s dnešním zápasem, odehrál v DC 34 zápasů (víc prostě nemusel, protože Španělé mají furt hodně dobrých hráčů)... takže nechápu tady ty věčné útoky na Rogera... :-/

Ostatní:
Roger - 70
Berdych - 67
Štěpánek - 53
Nole - 44
Murray - 47
Wawrinka - 51
Čilič - 51
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nerozumím, co pořád řešíš. Rafa za to nemůže, že mají Španělé víc konkurenceschopnějších hráčů. To je jako by tady někdo psal, že Češky pořád vyhrávají Fed cup. Roger odehrál 70 zápasů, vyhrál jednou, Rafa hrál 34 zápasů a má ho 4x. Ve Fed cupu také nejlepší české hráčky nehrajou všechny zápasy, letos Karolína nehrála první kolo. Zkrátka dostanou šanci další hráči, užít si atmosféru a reprezentovat svou zemi.
Reagovat
Roger_Federer
Resi to, ze nekteri tady tvrdi, ze Federer nechce reprezentovat svou zem.
Pritom ma odehrano vic nez Nadal.
Reagovat
a.magerova
Hele, čteš taky jiné komenty než moje, např. Forehandovy?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak 70 zápasů je dost, ne? :D
To by trklo i blbce.

Nebudu si znepříjemnovat neděli nějakými nesmysly, tak přeji pěkný zbytek dne.
Reagovat
a.magerova
Mám dojem, že tu jde o nepochopení sporu, protože jinak si to vysvětlit nedovedu.
Reagovat
Kozoroh
Jablko sváru tkví v tom, že Rafa byl ze strany svých fanoušků kvůli DC vyvyšován do nebes, ačkoliv odehrál míň zápasů než Roger a drtivou většinu singlových zápasů (19 z 25) měl na antuce. Mimo antuku odehrál jen čtyři DC série. Na "vlastence" mizerná účast.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, Rafa hraje, jenom kdyz mu to sedi, hlavne to musi byt doma na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, a proč zrovna řešíš tuhle volovinu?
Roger taky letos vynechává kompletně antuku, a hraje, kde mu to sedí. Mě to přijde takové hledání jablka sváru, pro hledání jablka sváru. Ti tenisté jsou taky jenom lidé, né roboti, kteří musí splnit požadavky, kdejakého fanouška. Záměrně k tomu nepřidávám nějaký přílepek, bo těch nesmyslů tu je kolikrát požehnaně.
Reagovat
Kozoroh
Proč se tahle volovina řeší? Protože ji Rafa fans pořád vytahují na světlo boží.
Reagovat
a.magerova
Anebo v Evropě, mimo Evropu vyjel jen jednou a to v 2016 do Indie... v USA, v Austrálii či Peru se museli obejít bez něj.
Reagovat
Herbert_Hoover
to Peru je krásný příklad toho, že byl-li by na to Rafa sám, jel by tam, ale takhle je to zbytečná cesta..v olympijské sezoně. Jediný důvod by byl zvýšit si vlasteneckou reputaci..
Reagovat
Tornes
V sezonách, kdy byl Roger #1, odehrál celkem 23 DC zápasů. Rafa odehrál 17 takových zápasů. Ještě něco, čím se chceš ztrapnit? Roger toho odjakživa odehrál v DC mnohem více než Rafa a byl pro svou zemi mnohem užitečnější a důležitější.
Reagovat
Tornes
Tak teď přesnější čísla - v singlu odehrál Federer jako jednička 13 zápasů, Rafa i s letoškem 8...
Reagovat
Kozoroh
Víš, co se říká - opakovaná lež se stává pravdou.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolko z nich bolo po vsetkych GS v sezóne, tento podstatný detail ti unikol. Pisem o tom, kuk.

Mr. Trapas
Reagovat
Roger_Federer
Nova mnozinka?
Reagovat
smazaný uživatel
No a ako bonmot si zadelil, ze Federer bol dolezitejsi a uzitocnejsi..:)..Naozaj, aku ma bilanciu?.Ci si vymyslis iné meritko?...

Apropos, kolko z tych zapasov odohral ako jednotka, nie v sezónach, kedy bol jednotka..

Ako pokus dobrý :))
Reagovat
Kozoroh
Roger 13, Rafa 8. I zde je Fedex k tvé smůle lepší, Klaunhende.
Reagovat
a.magerova
Ovšem z mého pohledu je spravedlivější započítat i čtyřhry, takže 19 Roger, 8 Rafa... Rafa hrál čtyřhru jen v roce 2004, od té doby už nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolko z nich bolo po odohratych vsetkych GS v sezóne?..

Nejako sa vyhybate odpovedi teliatka?...Lebo to bolo uz v prvotnom prispevku..Takze vase reakcie su mimo..Ale ak sa takto chcete prezentovat, ovečky a Kozička
Reagovat
Kozoroh
V tvém prvotním příspěvku o účastech na DC v sezóně s všemi odehranými turnaji na GS není ani čárka. Máš to v postu, který si napsal až později, kdy jsi byl zahnán do kouta. Na ten reagoval RF-Dominik trefně - nová množinka?

Tohle tvoje vykrucování je zkrátka k smíchu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jenže Rafa má 23 vítězných v řadě :)
Reagovat
a.magerova
Berdych má 44 + 23 čili dohromady 67... ;-)

Štěpec - 28 + 25 = 53
Reagovat
a.magerova
Jj Roger je správně... ;-)

Rafa, Nole taky.... ostatní se mi projíždět nechce...

https://www.daviscup.com/en/players/player.aspx?id=800202678

https://www.daviscup.com/en/players/player.aspx?id=800226907

https://www.daviscup.com/en/players/player.aspx?id=800225217
Reagovat
peggy
Proc se kazdy ma zajimat o pana Federera,myslim,ze nazory jsou ruzne.Kazdy fandi nekomu jinemu a proto u mne je Rafa kral antuky,ale I jinak je dobry,proc je jednickou?Spanelum preji vyhru a snad to Rafovo zdravi vydrzi a ostani z druzstva se budou snazit.Nekteri dobri hraci mysli na svoji kapsu a ne na stat pod kterym hraji,Federer,Berdych atd.
Reagovat
sanjasin
Pani Peggy, ako to vy všetko viete,že im ide len o kapsu, rozprávali ste sa s nimi o tom ? To sú len vaše domnienky a výmysly.
Vytvorili ste si o niektorých tenistoch odsudzovacie názory, najprv dokážte to čo oni a potom kritizujte z gauča.
Reagovat
janek_da
pani peggy do kamene tesat
Reagovat
a.magerova
Federer odehrál 70 zápasů v DC za svou zemi

Berdych odehrál 67 zápasů v DC za svou zemi

Nadal odehrál 32 zápasů v DC za svou zemi
Reagovat
Pe3k
lol, s fakty na pegy ci Forehanda? :D
Reagovat
a.magerova
Těm dvěma pablbům ne... ale je třeba hodit fakta pod jejich dementní komenty, aby čtenáři, kteří ty dva ještě neznaj, měli ucelený a pravdivý přehled.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já když čtu ty faktické nesmysly od peggy a spol, tak se mi vaří žluč
Reagovat
Mayo
Býk príde po dlhej pauze a hneď fackuje.
Reagovat
blixa
Prečo je to "býk" ??? Že je tak silný a chytrý ? ;-)
Reagovat
turista
Protože má s návraty na kurty hromadu zkušeností tak to má zmáknutý. Tím by se měl inspirovat Djoker.
Reagovat
letityfanousek
To něco vypovídá. Jakákoliv zmínka o Federerovi rozpoutá názorovou bitvu, ale nějaký Nadal = nulový zájem
Reagovat
Hypertac
Nula jseš akorát Ty.
Reagovat
Torn
To bude tím, že ne všichni jen koukají na tenis. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist