Nadal se vrátil vítězně, v Riu odehrál 800. zápas kariéry

19. 2. 2014, 07:42
Aktuality 72
ATP RIO DE JANEIRO - Poprvé od Australian Open, po kterém nehrál kvůli zranění zad, se na kurty vrátil nejlepší tenista světa Rafael Nadal. Na antuce v Rio de Janeiru španělský favorit odstartoval výhrou 6-3 7-5 nad krajanem Danielem Gimenem-Traverem. Byl to jeho jubilejní 800. zápas.
Rafael Nadal (© rafaelnadalfans.com)

V prvním zápase od prohraného finále Australian Open, v němž ho v zápase se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou trápila bolavá záda, zvítězil první hráč světa Rafael Nadal na turnaji v Riu de Janeiro nad dalším španělským tenistou Danielem Gimenem-Traverem 6-3 7-5.

Pro Nadala to byl jubilejní 800. zápas na okruhu ATP. Z aktivních hráčů zvládla stejnou porci utkání jen pětice Roger Federer, Tommy Haas, Lleyton Hewitt, David Ferrer a Nikolay Davyděnko.

"Po Australian Open jsem kvůli potížím se zády moc netrénoval a tohle pro mě byla výborná prověrka, protože Daniel je antukový specialista a pár týdnů už na antuce hraje. Mám radost, že jsem zpátky a že jsem se vrátil vítězstvím," uvedl Nadal, jenž se podle původních plánů nestihl vrátit na kurty minulý týden v Buenos Aires.

"Ještě musím zapracovat na nějakých detailech, ale hrál jsem lépe než v tréninku, a to je pozitivní," uvedl Nadal, který má v Brazílii zatím stoprocentní bilanci - vyhrál všech deset zápasů. V roce 2005 ovládl turnaj v Costa do Sauipe a loni v Sao Paulu.

"Latinská Amerika je pro mě zvláštním místem, cítím se tu jako doma. Lidé jsou tu skvělí a pro mě je vždy velkým potěšením vracet se do Brazílie. Doufám, že se tu v budoucnu objevím častěji," potěšil Nadal své brazilské fanoušky.

Jeho soupeřem ve druhém kole bude jiný krajan Albert Montaňés, s nímž ve čtyřech vzájemných duelech neztratil ani set, ovšem naposledy se střetli před sedmi lety na Roland Garros.

Španělům se na jihoamerické antuce tradičně daří a i v Riu to zatím potvrzují. David Ferrer ani v šestém letošním zápase na antuce neztratil set, dva dny po triumfu v Buenos Aires začal v Brazílii hladkou výhrou 6-2 6-3 nad Francouzem Jeremym Chardym, přestože v úvodní sadě přišel dvakrát o servis.

Naopak jedinému brejkbolu ve svém úvodním utkání nečelil Tommy Robredo. Jednatřicetiletý Španěl si poradil s krajanem Pablem Carreňem-Bustou, jehož zdolal 7-6 6-3. Ve druhém kole na čtvrtého nasazeného Robreda čeká Srb Lajovič.

Nicméně ne všichni Španělé v úterý uspěli. Překvapením je především vyřazení Nicoláse Almagra, který nestačila na Alexandera Dolgopolova z Ukrajiny. Pátý nasazený Španěl, který kvůli zranění ramena zmeškal začátek sezony, tak zatím marně hledá formu a nenavazuje na výborné výsledky z předchozích sezon, kdy si z Jižní Ameriky odvážel tituly.

Dokonce čtyři mečboly nevyužil šestý nasazený Marcel Granollers, který podlehl 6-2 3-6 5-7 Portugalci Joao Sousovi.

Sérii sedmi porážek v Riu přerušil Juan Mónaco. První výhru od loňského srpna si připsal na brazilské antuce proti krajanu Horaciu Zeballosovi, kterého v porazil snadno 6-3 6-1.

- ATP 500 RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 1,454.365 dolarů)
úterní výsledky (18. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-3 7-5
Ferrer (2-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-3
Robredo (4-Šp.) - Carreňo (Šp.) 7-6(5) 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Almagro (5-Šp.) 2-6 6-3 6-0
Sousa (Portug.) - Granollers (6-Šp.) 2-6 6-3 7-5
Andújar (8-Šp.) - Reister (Něm.) 6-4 6-3
Ramos (Šp.) - Mayer (Arg.) 6-2 6-0
Montaňés (Šp.) - Haase (Niz.) 6-1 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Už se těšíme na French Open!
Reagovat
Mayo
El Matador 800. zápas oléééééé...trošku číslo :) na hrad
Reagovat
Sonja
Gratulace Martině ke zlatýýý!:-)

A Jece k dnešní výhře, zápas jsem neviděla, ale překvapilo mě (mile), jak dopadl;-)
Reagovat
Fandina
Martina Sáblíková obhájila, úžasný závod a zážitek. Super, super, super!!! Nádhera!
Reagovat
Jan
Vehnala mně slzy do očí.
Reagovat
Fandina
Mně také a i naší rodině, škoda jen, že nejela nakonec, takhle jsem si nejřív užívala jistou medaili, kdybych věděla, že bude zlatá, tak by to bylo lepší. Ale jinak nádhera. Je to šikulina, obhájit je vždycky ještě větší úspěch. Nádhera.
Reagovat
tommr
Lucka přitom dneska hrála velice dobře a troufám si říct, že její dnešní výkon by stačil na 90% hráček z první stovky. Jankovicová ale byla dneska k neporažení - občas bylo až neuvěřitelný co všechno dokázala doběhnout a vrátit. Pokud zahraje podobně i proti Sereně tak není bez šancí ...
Lucka jinak v Dubaji ještě nekončí a já doufám, že si ten neúspěch v singlu vynahradí v deblu spolu s Andreou ... :)
Reagovat
Fandina
Souhlasím, jen snad, že JJ nebyla jen hráčkou z první stovky, ale už několik týdnů hráčkou první desítky a bývalou jedničkou a teď to zase potvrdila. Do debla držím palce. Andy Šafi ... pojď pojď pojď
Reagovat
PetaM
No, to přesně tommr napsal :D Ale musím říct, že šikovně :D Protože 90 % hráček první stovky jsou vlastně všechny hráčky, vyjma Top 10 :D Jinak Jelena je v Top 10 už hodně dlouho a ne jenom pár týdnů. Ta už v ní je od září :D :D
Reagovat
Fandina
Já s tommrem souhlasila, psala jsem to tam, jen možná spíš jsem mohla napsat, že Lucky hra by stačila i na mnohem niže postavené než jen ve stovce, to se mi jeví moc vysoké číslo. Lucka hrála dobře, ale JJ je v desítce a na to to nestačilo.
Reagovat
Fandina
a ještě dodatek ... JJ je od září v desítce, ale ono se toho moc nehrálo od té doby, listopad prosinec nic, tak proto jsem psala pár týdnů. Protože si to tak pamatuji.
Reagovat
Frick
Ten servis asi byl fakt dneska slabej. No, tak si trochu Lucka odpočine. Ale dobrá je. Až na tu ostudu s tou Moritaovou, nestačila jen na hráčky z TOP 10, přičemž ty zápasy nebyly určitě špatný. Pokud udrží tempo, na TOP 20 to bude určitě.
Reagovat
tommr
Lucka nepodávala zase tak špatně - to spíš Jankovicová dobře returnovala a byla celkově o něco lepší ...
Lucka dojela na těžkej los - ve druhý polovině pavouka by měla nesrovnatelně větší šance ... :)
Reagovat
Frick
Myslíte, že už jim v koloniích na Sibiři stelou železný palandy?
Reagovat
tommr
ale první set bohužel ztratila když za stavu 5:6 při vlastním podání udělala několik zbytečnejch chyb. Jankovicová je až nechutně dobrá ... :(
Reagovat
Fandina
JJ všechno doběhne a zjevně je zvyklá na rány kluků, protože si stihne s ranařkami poradit a ještě zahraje hlavou. Některé kraťasy a přehozy umí dobře. Zjevně nebyla jedničkou jen tak pro nic za nic a od loňska sídlí v desítce a je vidět, že poprávu a dere se vpřed. Od té doby co trénuje s bráchou, tak se jí moc daří.
Reagovat
Fandina
Teď ale Šafi ve druhém nejdřív přišla o servis, ale teď jí ho zase vzala a mohla by otočit, LUcko ... pojď pojď pojď
Reagovat
Frick
Škoda, ale úžasný, kolik odvrátila těch BP, bohužel, nakonec se ucho utrhlo.
Reagovat
kada.tom
tvl, a i Ivanovič je out ... to ještě bude zajímavej turnaj :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Aně trochu chyběly síly po tom včerejším náročném zápase. Navíc Venus dneska měla fazónu a hrála fakt výborně... No nic, letos ve vzájemných zápasech vyhrála Ana v Aucklandu, Venus zase v Dubaji. Já jsem ale mnohem radši, že Ana vyhrála ve finále turnaje, než ve 2. kole. :) Co se týče jejího vystoupení v Dubaji, tak si myslím, že vzhledem k losu 1. kola odvedla dobrou práci. Daleko víc mě mrzí ten turnaj v Dauhá, kde to nějak nebylo ono...

Takže v Dubaji už mi zůstala jenom Caro.
Reagovat
smazaný uživatel
Prídem na TP s tým, že si pozriem, s kým dnes Rafa hrá a on už dohral :)...No výsledok moc presvedčivý neni, ale vzhľadom k prestávke očakávam, že jeho forma porastie. Turnaj by mal bez výraznejších problémov vyhrať.
Reagovat
kada.tom
Nechápu, jak mohla Aga takhle prohrát s Pennettou.
Reagovat
slacker
A je to tady. Prohrat s budouci vitezkou je na par facek za netaktickou kavalifikaci. Za 7. misto si slavu a penize neziska. Na zabavu muze hoblovat celorocne ledovce v Rakousku
Reagovat
tommr
sledujete někdo její zápas s Pennettaovou? :)
Reagovat
Bob
Kolikrát Wozna letos změní trenéra? Proti Sabině nic moc. A že by Aga narazila na další hráčku, která já přestřílí? Stačí trochu přitlačit na ráně..
Reagovat
tommr
Becková jí určitě nepřestřílí. To je hráčka podobnýho ražení jako je Wozniacká a s takovejma Caro obvykle neprohrává ...
Po nečekaným vyřazení Agy má Wozniacká cestu do finále dokořán otevřenou ...
Reagovat
lars
Woznacki muze padnout s Venus, Pennet.
Reagovat
tommr
Venus by jí sice porazit mohla, ale je otázka jestli jí zase nedojdou síly ... :)
Reagovat
pepin
Tak pokud bude hrát Venus jako dosud a to myslím i v tom zápase co prohrála díky jednomu zkaženýmu úderu s Petrou, tak bude mít Caro velký problém přes ní projít. Co se týče Agn. tak ta je momentálně asi někde jinde a u Ivan. je to přesně jak kdy, ale konzistenčnost výkonů ji také chybí a mám dojem, že se dopředu nic moc nedostane.
Reagovat
tommr
herně je na tom Venus určitě dobře, ale je otázka co s její fyzičkou udělá pár těžkejch zápasů. Každopádně je ted v tý druhý polovině pavouka asi jediná která může Wozniackou zastavit ještě před finále ... :)
Reagovat
pepin
Máš naprostou pravdu.
Reagovat
Fandina
Caro neřeším, někdy jí i přeji, ale to jak hrála minule v Dauhá a dnes Venus, to vypadá hodně dobře, že momentálně je na vlně a zjevně jí je dobře i na kurtu, protože tam vypadá neunaveně a v dobré fyzické kondici. Takže může dojít hodně daleko.
Reagovat
Fandina
Jinak samozřejmě Venus je a vždycky byla ranařka a dobrá servismanka a to se nezapomíná.
Reagovat
steve79
Četli jste o tom Tursunov jak urazil Nadala?:D
Reagovat
smazaný uživatel
posli odkaz :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem zkusil zagoooglit a vyletelo mne toto....celkem jsem se zasmal;)

http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/195281/vztekly-tursunov-nadal-si-30-sekund-rovna-p-del-a-vam-je-to-fuk.html
Reagovat
Roger_Federer
A urazil ho?
Reagovat
smazaný uživatel
si to precti a sam si udelej na to nazor;D)
Reagovat
Roger_Federer
Cetl jsem to uz minuly tyden..ale jak rikam..cim ho urazil?
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se zasmal;)

jestli se urazil. To musis napsat asi jemu;) Aby ses to opravdu dovedel...;)
Reagovat
Roger_Federer
Forehenda...to je jeho tiskovy mluvci tady, mohl by to vedet.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal sa k celej záležitosti odmietol vyjadrovať. Momentálne sa plne koncentruje len na svoje výkony v brazílskej metropolo Rio de Janeiro.
Reagovat
smazaný uživatel
best picks for tennis here: www.tennispredictions.in
Reagovat
smazaný uživatel
Ondra Bank je totalni PAAANEESSS!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
...na idnesu si zatim novinari ani nevsimli, ze je Ondra po prvnim kole v obraku druhej za Ligetym, ;D))))

...a jeste s takovym cislem...
neskutecna jizda...
Reagovat
smazaný uživatel
Sice mi není sympatický, ale musím uznat, že v Soči jezdí fakt dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta konkurence je tam ohromna...
...2. plac je uplne kosmicky;)
Druhe kolo bude tezke...nevim jestli to udrzi...odstupy jsou opravdu minimalni...ale je to obrak, a to se Ondrovi lip to druhe pojede...

---
Jinak ted tlacim co se da Slovince;)
Reagovat
smazaný uživatel
sakrys...a uz Slovinci mohli vest;D)
skoda, ze to nevyslo...takova pekna akce...
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky tlačím Slovince. :) Kdyby dneska překvapili oni nebo Lotyšsko, to by byla pecka...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak Švédové vedou 1:0 po 1. třetině. Ty jejich přesilovky, to je obrovská síla...
Reagovat
smazaný uživatel
Ti Lotysi opravdu prekvapit mohou...ten tlak na ruskou sbornou je opravdu silene ohromny...vcera meli co delat i s Nory,...takze bude zalezet jak to Oveckin a spol ustoji...

Zato se Svedy to vypada jako obvykle....trpelive si brani sve, neprijemne forcekuji a kazdou chybicku dokazi nekompromisne trestat...
Reagovat
smazaný uživatel
Lotyši ale hrajou proti Kanadě. :D Rusko se utká s Finskem...
Reagovat
smazaný uživatel
sismarja...;)
jsem to poplet, ale na mou obranu jsem to vzal z komentare Czerkawskeho...a ten si obcas plete Slovince se Slovaky, nekoukal jsem na rozpis...a tak to dopada;D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Takze beru zpet...tady zase doufam, ze Lotysi neprekvapi...mne Kanada nevadi;)
Ale Finove...to bude mnohem tezsi orisek pro ruske chlapce, to jo...to by mne ani neprekvapilo, kdyby je Finove dali.... teda...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ester zajela paradni jizdu...
...opravdu mela tezkou souperku;) Abych se priznal...ani jsem se nenastavoval, ze to s ni da...
Reagovat
smazaný uživatel
Bude jasne jeste jedna jizda, ale ta cervena trat se mne zda trosicku rychlejsi;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, taky jsem to sledoval. Ester zatím jezdí dobře... Tohle je ale asi nejnudnější disciplína v rámci snowboardingu, když se tam neskáče. :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D)....
...take mam radeji cross, nebo slope;)

Ale Ester zajela i druhou jizdu pekne, a teda palec nahoru...mela podle mne hodne tezkou souperku...
...no jednoduche to mit nebude...tak jak si to predstavuji novinari...;) nevim nevim...;)
ale treba ji to vyjde;) Ale uz ta Svycarka bude dalsi orisek...;)
Reagovat
dadaft
Ondra Bank.
YEAHHH.
/////////////////////
sprint dvojic klasicky ženy / muži
- vůbec nechápu, proč jsme nepostavili ženskou dvojici. ((((
i kdyby měly holky doběhnout na chvostu, tak kolikrát za život si člověk může zajet olympijský závod???
chjo. ((
Reagovat
dadaft
Jakš Razým přímý postup do finále ze druhého fleku. ))
paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
ja to nestacim uz ani sledovat...
jupiiiii
----
...pred chvili vypadla Ester. ale to se asi dalo cekat;) i tak jela dobre....
Vubec nechapu ty novinare, jak si mohli myslet, ze to muze vyhrat...to by nejen Svycarka musela nejak vic chybovat, uz v kvalde bylo videt, ze je fakt dobra...a nejen ona;)
...jako nekteri novinari mne pripominaji decka v matersky jak si pocitaji kolik kdo vyhral bonbonu;D))))
Reagovat
slacker
Ten pararelni slolom se jezdi ve druhem kole jak? To odstartuji podle hendikepu z prvniho kola nebo obe soucastne? To prvni naznazuji komentare na i-dnesu ale neumim si predstavit jak to ferove zaridit.
Reagovat
slacker
Tak chyba Ledecke byla nezajet v kvalde do 4, kdy ma byt papirove druha nejlepsi Takhle ji zbytecne vyfasla uz do ctvrtfinale. Srovnej se Samkovou, ta se s nicim neparala. Srovnej s Panchocovou ta mi svym pristupem pila krev. PROSTE ZAVODIT SE MA UZ V KLALIFIKACI.
Reagovat
smazaný uživatel
jede se s handicapem...
---
nevim...mne prijde ta Japonka dost silna, mozna i vyhraje....tady predvadi skvele jizdy...ruska Alena taky dost nabusena.... Podle mne ty ocekavani byly prehnane...jedno jestli se ti dari v SP...je ji 18, prvni OH...nazhavenych fav. a zkusenych strasne hodne...
Reagovat
smazaný uživatel
ale jinak souhlas...:)
...hlavne ve Snowboardu...jet se ma na full a zive, jedno co to je...
...co se tyce slopestylu, tak to trosku i podelali poradatele zbytecne vysokymi skoky...bylo to proste zbytec...
Reagovat
dadaft
v tom obřáku je to nechutně našlapaně, deset lidí do vteřiny, medaile visí pro Ondru hodně vysoko,,,,,,,,,,,
hezká trať druhého kola.
Reagovat
slacker
A jak technicky zaridi zachovani hendikepu z prvniho kola? Vzdy to musi rusit ze sousedniho boxu. Ja si nemuzu pomoci jediny regulerni start maji klasicti sjezdari kdy se zacne merit cas prejetim cary (nebo tam maji to perko) a ne shozenim nejake trapne bariery.
Reagovat
smazaný uživatel
reknu to tak....
...trat je nadherna...ale take dost narocna...

Tohle nebude jednoduche...ale to jsme museli tusit jiz pred tim, nez jsme trat do druheho videli;)))
Reagovat
smazaný uživatel
te to nepusti driv nez ma...
...nemyslim, ze by to nejak rusilo...ale specificke to je...to jo;)
Reagovat
slacker
A jak se pripravis na cas T-0? maz nejeke odpocitavanmi aby sis se mohl trefit do startu a ta bariera a sousedni box s toho udeji loterii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ty Francouze roztrhnu ;D))))

Ondra nejel ale vuuubec, ale vuuuubec spatne...naopak
....u Teda Ligetyho bylo videt, ze ta spodni cast trasy je uz trochu pomalejsi...,
....takze ten skok po delsi rovince rozhodoval...Ondra tam vletel na risk...
...a to mu vzalo placku ty blaaaho....ale podle mne jinou moznost snad ani nemel...neuveritelny zavod vubec...rozdily v desetinach, jen Ligety ukazal kdo je tu jasnym kralem...ale v te druhe casti mu ten naskok take ubyval;)

Absolutni spica...placka neplacka Ondra dnes ukazal, ze je Panes;)
...ale tem frantikum to nezapomenu;D))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist