Nadal vyhrál 500. zápas. Jako druhý nejmladší tenista v historii

23. 4. 2011, 15:59
Aktuality 15
ATP BARCELONA - Barcelona, 23. dubna 2011. Tak toto datum se v historii Rafaela Nadala zapíše jako den, kdy dosáhl svého kulatého 500. vítězného zápasu na okruhu ATP. Španěl této mety dosáhl ve svých čtyřiadvaceti letech, mladším 'pětistovkařem' byl pouze Bjorn Borg.
Rafael Nadal

Rafael Nadal na antuce prohrál naposledy v osmifinále French Open 2009 se Söderlingem. Právě Švéda tento týden porazil Ivan Dodig a nakonec se na antuce poprvé dostal až semifinále.

Španělský favorit utkání začal podle předpokladů a ujal se vedení 2-0. Šestadvacetiletý Chorvat však ze sebe úvodní ostych oklepal a i za pomoci soupeřových chyb otočil na 3-2 ve svůj prospěch. Nadal však neměl slitování a po šesti získaných gamech v řadě už vedl 6-3 a 2-0. Dodig se přesto nevzdával, jeden ztracený servis si vzal zpět, měl i další brejkboly, ale na podání byl zranitelný. Toho rodák z Mallorky využil a za necelou hodinu a půl zvítězil 6-3 6-2.

Nadal tak na antuce vyhrál už 33. utkání v řadě a celkově si během své kariéry připsal jubilejní 500. výhru. Této mety dosáhl jako ve čtyřiadvaceti letech, tedy jako druhý nejmladší hráč v historii. 'Čipernějším' byl v této statistice pouze Bjorn Borg.

"Je to výsledek dlouhé a tvrdé práce. Jedinou negativní věcí je, že jsem na okruhu už devět let," řekl Nadal.

Kdo v jakém věku dosáhl 500. výhry (k 23. 04. 2011):

hráčvěk
1. Bjorn Borg
2. Rafael Nadal
3. Ivan Lendl
4. John McEnroe
5. Jimmy Connors
6. Michael Chang
7. Pete Sampras
8. Mats Wilander
9. Boris Becker
10. Stefan Edberg
11. Roger Federer
23 (7 měsíců)
24 (10 měsíců, 20 dní)
24 (11 měsíců, 4 dny)
24 (11 měsíců, 18 dní)
25 (2 měsíce, 18 dní)
25 (2 měsíce)
25 (3 měsíce, 10 dní)
25 (5 měsíců, 3 dny)
25 (5 měsíců, 20 dní)
25 (6 měsíců)
25 (8 měsíců, 13 dní)

Světová jednička v Barceloně útočí na šestý titul během sedmi lety. Pouze loni chyběl kvůli zranění kolena. V nedělním finále narazí stejně jako v letech 2008 a 2009 a minulý týden v Monte Carlu na krajana Davida Ferrera. Ten si dnes poradil s dalším domácím hráčem Nicolasem Almagrem dvakrát 6-3 a dosud neztratil ani set. 

Almagro, který se v pondělí posune poprvé do top 10, s Ferrerem neuspěl ani na sedmý pokus. Letos s ním prohrál také ve finále turnaje v Acapulku, kde usiloval o třetí titul z jihoamerické antuky v řadě.

Devětadvacetiletý Španěl Ferrer v Barceloně od roku 2007 nechyběl ani jednou v semifinále a pouze loni neskončil na raketě Nadala. Možná i proto, že rodák z Mallorky loňský ročník kvůli zranění kolena vynechal. V této sezoně je ve finále celkově už popáté, prohrál jen před týdnem v Monte Carlu - znovu s Nadalem. Svého o čtyři roky mladšího kamaráda z reprezentace na antuce porazil pouze v prvním z deseti vzájemných duelů.

"Jsem šťastný, že jsem tu ve finále. Barcelona je turnaj, který mě nejvíc motivuje. Je to turnaj, kde mám největší touhu vyhrát. Vím, že to zítra proti Nadalovi bude složité, ale jsem ve finále a chci si to vychutnat," řekl Ferrer.  

"Rád se koukám na statistiky, které mě favorizují. Ale každý zápas je jiný a David měl hodně dobrý začátek roku," uvedl na adresu svého čtvrtfinálového přemožitele z Australian Open Nadal, který v Barceloně neprohrál už 28 zápasů.

- ATP 500 BARCELONA (Španělsko, antuka, 1.995.000 eur) -
sobotní výsledky (23. 04. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (1-Šp.) - Dodig (Chorv.) 6-3 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Almagro (8-Šp.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dneska bych to viděl takhle:

Nadal - Ferrer 2:1
Wozniacki - Goerges 2:1
Halep - Brianti 2:0

Především na Rafu s Davidem se moc těším. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hezké sváteční poledne. Grafologickým rozborem bylo zjištěno, že zdejší klub grafomanů vystupující pod jmény Broz, Matej, Lopata, Barney a další, je jen jedna osoba, skrývající se pod mnoha přezdívkami. Kdo to jen může být? A závěrem krátká báseň.

H.Suková
Kluci s diskuzí

Ikdyž to tak nevyzerá,
Barney miluje Federera.
Pan Broz ten má za ženu,
satelitní anténu.
Matej se v noci přitulí,
k výsledkové tabuli.

Tolik trocha velikonoční poezie, přeji krásné jarní dny, mějte se hezky :)
Reagovat
smazaný uživatel
To i fotr mého dědečka by napsal lepší báseň. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
Na tvém místě bych tento komentář neposílal, protože brzy bude online jeden z těch nevzdělanců, jako jsou Barney nebo Brož, kteří neustále urážejí Federera.

Včera mě ale nejvíce pobavil Mutademův komentář, v němž uvedl, že si myslí, že já, Andrew, Petr a spol. jsme jednou osobou. Nikdo mi nikdy neřekl takový nesmysl, a tak jsem se musel dosyta zasmát. Problém uživatele s jménem Mutademus je to, že jej takřka vůbec nezajímá skutečnost.

Zatímco já a Petr se moc dobře známe, dokonce i spolu chodíme do stejné školy, Andrew, Barneyho další přezdívka, jež jím byla používána kolem února roku 2010, je někdo, koho zcela neznám. Jak jsem již uvedl, tento nick užíval Barney. A pokud jde o Petra, tak rozhodně není takový, jaký podle vás je. Ano, chápu, že tenkrát to trochu přehnal s tím, že do každého komentáře zapletl Rožéra, jenže on to dělal pouze proto, že se chtěl pobavit reakcemi zdejších uživatelů. To byste se divili, že se s ním dá i normálně hovořit.

Avšak většina těchto lidí to dodnes nepochopila, a tak si neustále myslí, že mám asi sto účtů. Přiznávám se, že jsem kdysi používal přezdívku Warpet, ale tím vše končí. Chci tím tedy říct, že mám pouze dva účty.

PS: Doufám, že Brož, Mutademus a spol. si tento příspěvek pozorně přečtou, aby mě příště zbytečně ,,nepronásledovali''.

Děkuji

Saturnin
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam se, že o zítřejším vítězi neni moc pochyb. Ferrer hraje solidně ale na Rafu to stačit nemůže pokud zahraje svůj standard.
Maximálně mu může vzít jeden set ale ani tomu nevěřim
Reagovat
Mistr
Roger je v tom žebříčku dost nízko. O to déle bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufal, že by se do finále mohl dostat Nico...ale bohužel na Davida neumí a neumí..
Reagovat
smazaný uživatel
No, snad se dockame stejneho finaloveho obsazeni jako pred tydnem v MC. Nadal a Ferrer jsou momentalne dva nejlepsi hraci na antuce a jejich dalsi vzajemny duel by byl dustojnou teckou za uplynulym tenisovym tydnem v Barcelone.
Reagovat
smazaný uživatel
Já přeju Davidovi. Nikdo nepochybuje o Nadalově nadpozemském tenise na antuce, ale Ferrer si zaslouží být hráč top5. Přeju mu, aby Rafu porazil, uhrál dobré výsledky na masterech v Římě a Madridu a po RG šel na 4. místo v žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu to taky preju, snad to zitra vyjde. Co se tyce nadchazejicich turnaju Masters 1000 v Rime a Madridu, ja pocitam s tim, ze pokazde udela alespon SF, protoze letos hraje na antuce skvele a jen tak nekdo ho nezastavi.
Reagovat
misoSK
No osobne by ma zaujimala konfrontacia Ferrer-Djokovic, prip. Ferrer-Murray, kedze o tom ze by David porazil Rogera nepochybujem, ale odhadovat ako by zahral proti Nolemu a Andymu si netrufam
Reagovat
darek.vrana
Mě by zajímal i zápas Nadal - Djokovič. Myslím, že se spolu letos utkají několikrát a tipuju, že alespoň jednou Djokovič vyhraje. Jinak na něj nikdo nemá. A potom na FO ve finále prohraje s Radkem Štěpánkem, pro kterého to bude důstojná tečka za kariérou a ihned skončí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Nadal - Djokovic by malo byt finale snad hned v Madride, kde Djoker ma najvacsie sance na vyhru, kedze Madrid Rafovi moc nesedi a je to pre neho najtazsi antukovy turnaj- vdaka nadm. vyske, tlaku atd je to najrychlejsi antukovy turnaj. Co sa Ferrera tyka tak tiez si myslim ze SF by mal vsade uhrat pokial samozrejme ako 6ty nasadeny nedostane do QF Rafu, hlavne aby David si uhral svoje na RG, kde minuly rok vyletel tusim v 3. kole, som zvedavy ako vysoko pojde v rankingu- Soderlingovi sa teraz moc nedari a ten rozdiel nie je velky medzi nimi.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer - Djokovic 0:2 :-(, Ferrer - Murray 2:0 :-)

darek.vrana: Nadal - Djokovic 1:2 :-(

Dnes: 2:0 Nadal - kdyz uz mi ta kristalova koule dneska po ranu tolik zari :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist