Nadal zahájí útok na první triumf na pařížském Masters proti krajanovi Lópezovi

2. 11. 2020, 14:48
Aktuality 119
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Rafael Nadal bude ve svém úvodním zápase na letošním pařížském Masters čelit Felicianovi Lópezovi a proti svému krajanovi zaútočí na jubilejní 1000. kariérní výhru na hlavním okruhu. Devětatřicetiletý López ve dvou setech zaskočil favorizovaného Filipa Krajinoviče.
Profily hráčů
R. Nadal a F. López

Rafael Nadal bude hrát svůj první turnaj od French Open, kde potřinácté v kariéře vybojoval Pohár mušketýrů a ziskem 20. grandslamové trofeje vyrovnal rekord Rogera Federera, a teprve třetí po srpnovém restartu sezony.

Čtyřiatřicetiletý Španěl, jenž měl v úvodním kole volný los a v hale Bercy plní při absenci světové jedničky Novaka Djokoviče roli nejvýše nasazeného, do turnaje vstoupí soubojem s o pět let starším krajanem Felicianem Lópezem. Ten dnes překvapil vítězstvím 7-6(11) 6-1 nad favorizovaným Filipem Krajinovičem. Proti finalistovi ročníku 2017 sice musel v úvodní sadě likvidovat celkem sedm setbolů, nicméně druhé dějství už bylo kompletně v jeho režii. Po prvním podání vyhrál i s pomocí 21 es všech 34 bodů.

Nadal s Lópezem se potkají po více než pěti letech. Poslední dva duely (Šanghaj Masters 2014 a Cincinnati Masters 2015) sice vyhrál López, ovšem ve vzájemné bilanci vede 9-5 Nadal.

Zatímco na grandslamovém French Open získal Nadal v Paříži už rekordních 13 titulů, v hale zatím ve francouzské metropoli neuspěl. "To k tenisu patří. Někde sbíráte víc úspěchů, jinde zase méně. Budu se dál snažit hrát co nejlépe, stejně jako po celou kariéru, a doufám, že budu mít šanci," řekl. Na tvrdém povrchu v hale získal jediný ze svých 86 titulů, v roce 2005 zvítězil v Madridu. Jeho maximem v pařížské hale Bercy je finále z roku 2007.

Svého soupeře už zná i další z největších favoritů Andrej Rubljov. Vítěz pěti letošních turnajů a šampion posledních halových podniků v Petrohradu a Vídni, který si včerejším triumfem zajistil letenku na Turnaj mistrů do Londýna, se střetne s lucky loserem Radu Albotem.

Borna Čorič na úvod pařížského Masters potvrdil solidní halovou formu. Nasazený Chorvat si v úvodním kole poradil 7-6(5) 6-1 s kvalifikantem Mártonem Fucsovicsem. O postup do osmifinále si finalista nedávného halového podniku v Petrohradu zahraje s Jordanem Thompsonem. S Australanem oba předchozí souboje vyhrál.

Ugo Humbert osm dní po triumfu v Antverpách úspěšně vstoupil do turnaje Masters 1000 v Paříži, když udolal 4-6 6-2 7-6 Nora Caspera Ruuda. Ve druhém kole si 22letý Francouz zahraje poprvé s Řekem Stefanosem Tsitsipasem.

Alex de Minaur vstoupil do halového Masters v Paříži výhrou dvakrát 6-4 nad Stefanem Travagliou, když odvrátil všechny tři brejkboly a sám využil obě šance na brejk. O zopakování loňského výsledku si 21letý Australan zahraje s dalším Italem Sonegem, nebo Kazachem Bublikem.

Felix Auger-Aliassime skončil na druhém turnaji po sobě v prvním kole. V premiéře na Masters 1000 v Paříži 20letý Kanaďan podlehl 0-6 6-3 3-6 o dvanáct let staršímu Chorvatovi Marinu Čiličovi.

Nikoloz Basilašvili po restartu sezony stále čeká na první vyhraný zápas i set. Dnes v prvním kole turnaje Masters 1000 v Paříži 28letý Gruzínec podlehl 4-6 2-6 Němci Janu-Lennardu Struffovi a svou šňůru bez vítězství tak protáhl už na osm utkání a osmnáct setů.

Počtvrté startoval Karen Chačanov na Masters 1000 v Paříži a potřetí nezvládl svůj úvodní zápas. Letos v hale Bercy, kde přitom předloni získal svůj nejcennější titul, jedenáctý nasazený Rus podlehl 3-6 6-2 2-6 španělskému kvalifikantovi Alejandru Davidovichovi a prohrál tak už čtvrtý z pěti posledních zápasů.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
pondělní výsledky (2. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Carreňo (9-Šp.) - Gaston (Fr.) 6-3 6-2
Davidovich (Šp.) - Chačanov (11-Rus.) 6-3 2-6 6-2
Čilič (Chorv.) - Auger-Aliassime (14-Kan.) 6-0 3-6 6-3
Čorič (15-Chorv.) - Fucsovics (Maď.) 7-6(5) 6-1
De Minaur (16-Austr.) - Travaglia (It.) 6-4 6-4
Albot (Mol.) - Hurkacz (Pol.) 7-5 6-7(5) 6-4
F. López (Šp.) - Krajinovič (Srb.) 7-6(11) 6-1
Giron (USA) - Ramos (Šp.) 6-3 4-6 6-1
Thompson (Austr.) - Delbonis (Arg.) 6-2 6-3
Moutet (Fr.) - Caruso (It.) 3-6 7-6(2) 6-3
Gombos (SR) - Cecchinato (It.) 6-2 7-6(2)
Struff (Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 6-4 6-2
Humbert (Fr.) - Ruud (Nor.) 4-6 6-2 7-6(1)
Bonzi (Fr.) - Coria (Arg.) 6-2 6-1
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

119
Přidat komentář
Frantz
"Prakticky 4 sezóny totální dominance, všude."

Jen ne na té trapné a podřadné antuce, na které se skoro nikde nehraje, si ani neškrtnul smile až tak moc TOTÁLNĚ dominoval smile
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 1876 USA nařídily všem Indiánům přesun do rezervací

Proto si ten rok pamatuješ co, tam skončila svoboda.
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouček, FAA je strašně nevyrovnaný, čím déle hraje, tím více mu přestávám věřit.

Marin byl dneska od druhého setu poloviční a Felix i tak nebyl schopný přehodit sako, úplně elementární chyby.
Reagovat
spaniel
Koukam ze tomu dezovi z osady JCF narostly pekne kridla.
Reagovat
JCFerrero
Narastali, ako Rogerko stratil poslednu vyhodu a je jasne ze musi jedine Rafovi poklonit .
Reagovat
smazaný uživatel
To, že má Nadal 80% svých úspěchů z pěti turnajů neznamená, že je GOAT. Ale to by sis musel 1+1 spočítat a to budete probírat až příští rok. smile
Reagovat
Frantz
Nejvíce týdnů v řadě v TOP 10
1. Rafael Nadal 789 týdnů
2. Jimmy Connors 788
3. Roger Federer 734
4. Ivan Lendl 619
5. Pete Sampras 565
6. Novak Djokovic 555
7. Stefan Edberg 493
8. Guilermo Vilas 484
9. Boris Becker 436
10. Bjorn Borg 421

Pokloň se, sráči ;-)
Reagovat
dappe
Jinými slovy, s těmi zraněními to nebylo zase tak vážné co? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Luxus.

A posles mi ještě statistiku, která ukazuje počet GS v řadě, počet finále GS v řadě a počet obhajenych GS v řadě?

Jinými slovy statistika k hovnu. Uhrát antuku, pak se hodit marod do konce sezóny a neobhajovat od května do března žádné body a pak se chvastat tímto rekordem vyžaduje nutnou dávku demence.

Naštěstí ty ji mas na rozdávání.
Reagovat
JCFerrero
Posles mi stastiku h2h , posles mi ako Federer porazil Rafu na GS na jeho antuke, posles mi pocet masters ? Posles mi pocet zlatych medaili Federera (2x hard, raz trava) ?

Asi neposles
Reagovat
smazaný uživatel
Až mi odpovis, zda ti Mamka koupi ti knížku od Simona a bude ti každý den cist, nebo ne.
Reagovat
JCFerrero
Kupila ma knihu Goat of tennis a na obalke bol Rafael Nadal, a bolo tam pisane ze uplne nicil nejakeho Rogera Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
A čteš si sám?
Reagovat
Amputace
Federer 4x finále RG v řadě, Nadal 5x finále RG v řadě, počet titulů - 1:13. In a row je nicneříkající statistika, tento příklad to názorně demonstruje. Kdybych bral RG optikou "in a row" rekordů, mají F. a N. na RG dost podobná čísla, přitom skutečné úspěchy mají diametrálně odlišné.

Nebýt Djokoviče v beast formě 2011, kterému - a ani komukoli vzdáleně podobně kvalitnímu - Federer ve svých top sezónách nemusel čelit, takže si sám obhajoval, co se mu zlíbilo, dominoval by Nadal 2,5 roku tenisu, získal by za tu dobu 8GS ze třech různých povrchů, obhájil GS na třech různých površích a možná by tím pádem od vás tak byl klid. Bohužel štěstí na 3 sezóny v řadě bez Federera či Djokoviče na vrcholu či na nějakého Soderlinga, který by mu ty dva odklidil z TM, Nadal nikdy neměl. Takže přirozeně v "in a row" statistice na Federera ztrácí. Navíc hodně toho vynechal kvůli zraněním.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ty pořad děláš tu věc, ze hodnotis in a row v kontextu počtu titulu, čímž dehonestujes kvalitu toho hráče.

Když někdo udělá GS finále například 10 za sebou napříč čtyřmi GS a vyhraje 1 titul, tak je to za mě sice špatný finalista, ale extrémně vyrovnaný hráč, který dokáže hrát dobře všude.

Počet titulu tyhle rekordy ?in a row? vůbec neresi, odkazují na komplexnost, formu, úspěchy napříč povrchy v různých letech atd.

A ten TM Nadala opakujes asi po pate přičemž tam za 15 let kariéry startoval jenom 9x, z toho 4x vyhucel ve skupině, a pouze 5x čili cca v polovině případu ho vyřadil Djokovic, nebo Federer.

Takže nějaké odklízení by přišlo k pravdě v momentě, kdyby Rafa byl 15x v SF/F a pokaždé prohrál s big3.

On nebyl schopny většinu času tam ani hrát; nebo prolezt skupinu.
Reagovat
Amputace
Ale ty (a zdaleka nejen ty) zase děláš tu chybu, že hodnotíš komplexitu hráče ryze na základě nějaké konstantní výkonnosti, protože tu konstantnost ovlivňuje značné množství faktorů, které v té konečné statistice nemohou být zohledněny.

Nadal prohrál na TM 5x s Federerem či Djokovičem. Podobně jako Federer s Rafou na RG. Jediný rozdíl je v tom, že to neudělal v řadě. To je ale přece vzhledem k průběhu kariér obou hráčů naprosto logické. Ale samozřejmě uznávám, že RG je pro Federera úspěšnější turnaj než pro Nadala TM. Dokonce jsem schopen uznat i to, že Federer je lepší antukář než Nadal halový hráč.

Ale za tím zbytkem si stojím. Federer drtivou většinu svých ohromujících in a row rekordů zaznamenal bez Djokoviče s Nadalem v top formách. Jak mohl Nadal tři roky v kuse dominovat, když tam měl kolem svého teenage věku v top formě totálně nadupaného Federera a ve svém nejlepším věku v top formě Djokoviče? Tam prostě nebylo kdy. 3 sezóny se to nepodařilo dokonce Djokovičovi a to na to měl docela solidní prostor, když byl v letech 15 a 16 Nadal v lese nebo vynechal půl sezóny 2012. Přitom o Djokovičově komplexitě nikdo nepochybuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce jsem schopen uznat i to, že Federer je lepší antukář než Nadal halový hráč.

Tak tohle je solidně arogantní vyjádření, to mě fakt poser.

Federer je lepší antukář, ne Nadal halový hráč. To myslíš vážně?

Nadal vyhrál někdy první týden kariéry haluzácky halový turnaj v Madridu, od té doby ho v hale vyklepe každý od Forejtka po Djokoviče.

Federer má z antuky 15 titulů vč. GS, 2x tam jako jediný v historii dal Nadalovi kanára a ty napíšeš takovou pičovinu.

Děláš tady ze sebe mistra objektivity, ale jsi tak zfanatizovaný Nadalem, že se prakticky od místních šílenců lišíš jenom tím, že umíš napsat sofistikovaně dvě a více vět bez chyby.
Reagovat
Amputace
Tak kdyby se v hale hrál GS a tři Masters, věřím, že má Nadal těch titulů z haly taky víc.

Pokud ti toto přijde arogantní, měl by ses nad svými příspěvky o Nadalovi ale opravdu vážně zamyslet...

Nebylo to každopádně myšleno, jak sis to vyložil. Věř nebo ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to klasické srovnání FEDAL na TP, ani mě to nepřekvapuje. Tady se Federer rohy dehonestuje, Nadalovy úspěchy se naopak nadsazují a vždy pocukrují tak, aby vypadaly v součtu co nejlépe. Přičemž o jeho rivalům se naopak ubírá.

Tvé vyjádření cituji - Dokonce jsem schopen uznat i to, že Federer je lepší antukář než Nadal halový hráč.

Je fakt neskutečný vrchol samolibosti. Jakoby na tvém názoru někomu záleželo, podal jsi to jako Mats Wilander v Eurosport studiu tvl, to je fakt moc. smile

Dokonce jsem schopen uznat..chčiju
Reagovat
Amputace
Fanoušci Federera dělají úplně to samé. Zbytečně brečíš.

Tak neustále mi tady něco vnucuješ, podsouváš, předhazuješ (všimni si, že já tobě ne, nebo jen minimálně, já se spíš snažím soustředit na diskuzi samotnou), takže se obratům jako "jsem schopen uznat" nemůžeš divit. Protože tím reaguji na něco, co sahá v naších diskuzích dále do minulosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanoušci Federera otevřeně přiznávají roky, že Nadal je antukový král, který Federera připravil o 5 RG a dalších 20 titulů z antuky.

Fanoušci Federera otevřeně přiznávají, že Federer na antuku jebe protože ho nepotřebuje.

Fanoušci Nadala popírají zranění Rafy, cílené vyhýbání se turnajům, vymyšlenou únavu, bilanci na hardu z BIG3 za poslední dekádu, nutnost vyhnutí se Djokovičovi s Federerem k zisku jakéhokoliv neantukového titulu, nula obhájených GS mimo FO a vůbec celkově turnajů atd.

Na jednu stranu tady vstupuješ do debaty jak král objektivity, ale na druhou stranu jakýkoliv negativ na Rafu obhajuješ stupidními statistikami.

Už mě to s tebou nebaví. Fajn týden.
Reagovat
Amputace
"Fanoušci Federera otevřeně přiznávají, že Federer na antuku jebe protože ho nepotřebuje."

:D A ty mi tady piš něco o aroganci. smile
Reagovat
Amputace
A ano, cílené vyhýbání turnajů popírám, protože zaprvé není nijak prokázané, je to pouze teorie, a zadruhé to celé stojí na podobném základu, jako antuka nepotřebující Federera.

Cinci, Paříž, Dubaj nepotřebuje Nadala, takže na to jebe.

Nevím, proč mě napadáš z něčeho, co v té samé diskuzi potvrzuji - negativní hardovou bilanci na hardu za poslední roky. Zdá se mi, že už máš sám chaos v tom, co ti kdo kdy napsal, takže pro jistotu házíš argumenty všech do jednoho pytle jen na základě toho, komu ten dotyčný fandí. Neměl bys to tady tak prožívat. Já se tady občas zapojím do nějaké diskuze týkající se Nadala. Ale zdá se mi, že ty jsi tady prakticky denně a úplně tím žiješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Btw moc se mi líbí Vaše přesvědčení, které staví na tom, že vlastně před Nadalem a Djokovičem nebyla na tour konkurence.

To by mě zajímalo, jak jste na to přišli. Tuším, že ta nulová konkurence Hewitt, Davyděnko, Nalbandian, Roddick, kterou Federer prášil celou kariéru všude a vždycky, porazila Nadala celkem 15x od antuky po halu.

Takže tvrdit, že by v této konkurenci na těch površích z let 2000-2006 Nadal vyhrál něco většího je dost sebevědomé a spadá to do oblasti konspiračních teorií. Federer vyhrával GS před Nadalem s Djokovičem, i s nimi byť byl už tenisově nejstarší a ta skladba povrchů a jejich neustále zpomalování mu uškodilo 100% nejvíce.

Tudíž srovnávat roky 2000-2006 s lety 2006+ nelze. Kdyby se hrálo 20 let na stejných kurtech, tak můžu říct, že Federer by těch GS měl třeba 30. Víme to? Nevíme. Nevíme to stejně jako to, zda by Djokovič s Nadalem dominovali v té Vaší weak (pičovina) éře.

Jsou to domněnky, na kterých tady X let stavíte ty svoje fanatické teze.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak k tej dobe, kedy Nadal ako tínedžer zaznemal tých 15 prehier ho porazil aj tuto sused, bufetár Peter Miklušičák. Síce v debli ale porazil. Peter robí super párky. Takze konkurencie bola.
Reagovat
Amputace
Totálně zavádějící příspěvek od začátku do konce.

Například Roddick porazil dvakrát Nadala v roce 2004, v době, kdy měl Nadal čerstvých 18 let a jeho vrcholem na GS bylo třetí kolo. Hewitt s Gonzalesem taky. Později si až na nějakou občasnou výjimku už absolutně neškrtli. A to se týká prakticky celé Federerovy konkurence.

Pět nebo kolik hráčů jsi vyjmenoval, mají celkově 15 výher nad Nadalem. Hm. Tak to je úchvatná bilance. 25ti lětého kompletní Nadala, držitele desítek titulů a kariérního GS, by určitě pravidelně poráželi.

Já tyto hráče nesnižuji. Jejich největší problém byl v nestálosti a zraněních. Třeba Safin či Nalbandian mohli dorůst v opravdové velikány, kteří by výrazněji trápili i Federera, ale zranění jim v tom bránila.

Jejich konkurence není o nic větší ani menší než konkurence Murrayho, Berdycha, Del Potra, Ferrera, Tsongy, Wawrinky, což jsou všechno hráči, kteří dokázali Nadala porazit, ale nikdy porážet, mají s ním brutálně negativní H2H a naprosto drtivou většinu všech porážek s nimi Nadal zaznamenal mimo GS. Já vůbec nevidím důvod, proč by tomu proti Roddickovi, Hewittovi, Gonzalesovi, Nalbandianovi, Safinovi atd. mělo být jiné v případě, že by s nimi byl Nadal vrstevník...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že to to není zavádějící.

Já se ti jenom snažím vysvětlit fakt, že nějaká weak éra je jednoduchá konspirace, kterou si vymysleli fanoušci Djokoviče s Nadalem, kteří nejsou schopní pojmout fakt, že nikdo nikdy nedominoval tenisu tak, jako Federer a nikdo tak nikdy dominovat ani nebude. Prakticky 4 sezóny totální dominance, všude. Shazují se všechny ty statistiky weeks n.1, finále v řadě, GS v řadě, obhájené tituly v řadě.

Když se zjistilo, že ani Djokovič a už vůbec ne Nadal v životě podobnou dominanci nepředvedou tak dlouho, tak vznikly pojmy weak éra a začali se dehonestovat soupeři Federera do té doby, než přišel Nadal s Djokovičem.

Tohle je konspirace, která byla uměle vymyšlena a živí se na lžích.

Nikdo neví jak by Nadal s Djokovičem hráli na trávě z roku 2003. Kolik by na tak rychlém povrchu vyhrál Nadal Wimbledonů? Počítám, že něco mezi ničím a nulou, Djokovič totéž, kolik by měl AO na povrchu z let 2000- 2005? Že by h0vno?

Nadal se začal prosazovat mimo antuku v letech, kdy se globálně zničila rychlost tenisu napříč všemi turnaji, totéž Djokovič.

Kdyby se hrálo na kurtech ze začátku milénia, tak pochybuji, že je GS skóre 20-20-17. Spíše bych to tipoval tak na 35-14-5

Ale je to stejná konspirace, jako celá weak éra a smyšlené domněnky, které tady kolují roky.

To je vše co k tomu dodám, nemám co více říct.
Reagovat
Amputace
Djokovič ani Nadal podobnou dominanci nemohli nikdy předvést, protože si tvořili konkurenci navzájem + tam měli v nejlepších letech Federera + samozřejmě ten zbytek, který je kvalitativně srovnatelný s tou konkurencí, proti které Federer dominoval. Federer, kdyby byl o pět let mladší, by také podobnou dominanci nikdy nepředvedl. Nebo si reálně myslíš, že proti 23letému Nadalovi s Djokovičem by dával 5 US Openů či Wimbledomů v řadě? Ale diskuze o konkurenci mě už tolik nebaví, podle mě to snad musí být jasné i lidem, kteří tenis nesledují, že konkurence bez Djokoviče s Nadalem v nejlepším tenisovém věku je hodně o něčem jiném než konkurence s nimi.

Jinak já jsem diskuze na toto téma zažíval a četl tady (to jsem ještě ani nebyl zaregistrovaný) ještě v době, kdy šance na podobnou dominanci ze strany Nadala nebo Djokoviče rozhodně byla. Například v roce 2011 se to pro Rafu jevilo hodně reálně, kdyby se Djokovič, jeden z nejlepších hráčů všech dob, zrovna nezbláznil. Chci jen říct, že to rozhodně není (jak ty si asi myslíš) tak, že od určité doby se o tom diskutuje, protože Nadal s Djokovičem už to nepřekonají. Diskutuje se o tom v podstatě celou tu dobu, co Nadal začal Federerovi sahat na paty a začal ho porážet na mimo antukových GS. Myslím, že spoustu zdejších uživatelů by ti to potvrdila.
Reagovat
smazaný uživatel
K prvnímu odstavci. To je opět konspirace, neviděli jsme je hrát o pár dříve = nevíme, jak by hráli, co by vyhráli a zda by tak dominovali. To je to, co se ti snažím vysvětlovat pořád dokola a pořád dokola opakuješ totéž. Nikdo nemá věštící kouli.

Další věc je ta, že Federer má např. s Roddickem H2H 21:3 a znamená to, že se jednalo o weak éru, nikoliv o dominanci že?

Ale když má Nadal s Federerem H2H 26:17, tak to je dominance v H2H?

Je to srovnávání hrušek s jablkama a já jsem už prakticky vyjádřil svůj pohled na věc, máš jiný, jsi fandy Rafy a dle toho vypadají tvé příspěvky. Já to respektuju a už mě to ani nebaví.

Jednoduše, nikdo neví, jak by vypadala skladba titulů, kdyby se celá BIG3 objevila na tour v roce 1999.

Weak era, gold era, to je konspirace. Btw. takový Davyděnko Nadala sestřeloval až do roku 2009, to už byl n.1 a GS vítěz, takže žádný nevyrovnaný teenager.

Mě připadá, že Nadal byl teeneger pokaždé do jiného věku. Kdyby porážel Federera, tak to byl prakticky GS šampión, vyjíměčný, skoro bůh.

Ale když prohrával s hráči té Vaší week éry, tak to byl nedozrálý antukář, prakticky ještě junior, neměl ani občanku.

Ale to je fuk, nikam se nedostaneme, je to pořád dokola.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že je to jen teorie, nějaká interpretace skutečnosti, stejně jako jsou jen teorií ty tvoje žvásty o tom, jak se Nadal cíleně vyhýbá turnajům s Djokovičem či Federerem.

V zásadě mi jde jen o to, že konkurence s tenisově vyzrálým Djokovičem a Nadalem musí být už z logiky věci silnější, než konkurence bez nich.

K tomu teenage věku Nadala. Zkus si někdy pustit nějaký jeho zápas z roku 2005 a hned poté zápas třeba z roku 2010. Není vůbec divu, že 19ti letý Nadal bez servisu a s udržovacím BH měl úspěchy mimo antuku jen výjimečně. Proti ranařům typu Blaka, Gonzalese či tehdy třeba i mladého Berdycha neměl samozřejmě na rychlých hardech moc šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
No a měl by šanci kdyby se ty hardy nezpomalil byť by zlepšil servis a FH?

Navíc když na nejrychlejších hardech typu TM, Šanghaj, Paříž, Cincinnati, IW, je historicky nejslabší i přes to, že je to více méně komplexní hráč?

Pokud není Nadal schopný vyhrávat kontinuálně na rychlých hardech celou kariéru, tak je hloupost říct, že by v letech 200-2006 vytvořil tehdejšímu Federerovi na tehdejších površích vůbec nějakou konkurenci.

To musíš uznat sám.
Reagovat
Amputace
Problém je v tom, že v roce 2003, kdy Federer vyhrál první GS a pronikl mezi špičku, měl by Nadal už třeba 4x RG a zkušenosti protřelého ohaře na okruhu (představ si Nadala verzi 2008) a s tímto Nadalem by se musel Federer hned od začátku kariéry utkávat. V tom já vidím ten zásadní rozdíl. Už by to byl v době Federerova nástupu komplexní hráč, byť na rychlejších hardech by toho určitě nevyhrával tolik, jako v důsledku jejich zpomalování. A nezapomínej, že za nějaké +- dva roky by tam byl ještě Djokovič verze 2011. Takže Federer by se začal prosazovat a neměl tam Hewitta s Roddickem, ale hned top Nadala a brzy na to také top Djokoviče... Myslíš si, že za takových podmínek by vyhrál 5x US open v řadě, 5x Wimbledon, 3x Ao (i když ne v řadě...)? Já si to nemyslím. Ty síly a tím pádem také úspěchy všech tří by se úplně jinak rozložili podle mě. Federer s Djokovičem by se bili na AO, US a ve Wimbledonu, do čehož by samozřejmě vstupoval také Nadal. Jen na jeho dominanci na RG by se s velkou pravděpodobností nic moc nezměnilo. Takže logický úsudek mi říká, že v počtu GS by na tom byl nejlépe on. Ale samozřejmě, je to teorie, jinak to ani nelze brát.

Jinak podívej se na Federerovy hardové Masters. On na nich také není kdovíjak konzistentně dokonalý a kontinuální... Například v IW to mají do roku 2010 dost podobné, akorát Federer má něco v řadě. V Cinci míval taky výpadky a to je jeho zřejmě top hardový Masters. V Montrealu/Torontu je dokonce horší. Miami také žádná velká sláva... (Vše to samozřejmě posuzuji z hlediska kontinuální kvality, jak píšeš, ne z hlediska počtu titulů).
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, je to teorie, o ničem jinem se tady nebavíme. Ten nástup každého z nich byl v letech rozprostřený a každý by dominoval asi jinde. Myslím si, že Djokovič by ty rychlé hardy nesl nejhůře, ale zase by podle mě mohl dominovat Nadalovi na antuce.

Na trávě by na Federera v letech 2003-2007 neměl ani Djokovič, ani Nadal. Roger by bral každý rok Wimbledon. Měl by v těch letech nejlepší servis, takže by tak 6 sezón v All England clubu neprohrál. Ale zase, jet o teorie.

Ty hardové masters jsou zase k diskuzi. Ber, že Federer startoval v Montrealu/Torontu asi 11x, z toho vyhrál 2x, byly tam nějaké finále s Djokovičem, který byl na tomto hardu prostě silnější. Cincinnati určitě, tím, že je to rychlý povrch, tak se ta škála favoritů logicky mění, jinak 4 Miami, 5x IW, 2x Šanghaj.

Logicky to má rozložené po tom, co mu sedí nejvíce. Je tady velká absence travnatého Masters, který by dle mého 100% poslal Federera někde na 35 Masters titulů minimálně, od roku 2003-2010 by to vyhrával každý rok.

Ale to je fuk, jsou to domněnky.
Reagovat
Amputace
No, nevím...

U Nadala s Djokovičem na antuce by se podle mě nic zásadního neměnilo. Proč taky? Vždyť oni už vrstevníci jsou a vidíme, jak to mezi nimi na antuce vypadá - na RG Novak v podstatě bez šance. Jediné RG usmolil přes Murrayho. Nevím, proč by to mělo být jinak, kdyby začali hrát už v roce 99. U nich by k žádnému věkovému posunu nedošlo.

S tím Wimbledonem taky nevím, kde bereš tu jistotu, že by to Roger kdovíjak sypal. Nadalovi už v roce 2007 nechybělo mnoho, aby ho tam porazil. A v případě této teorie by proti němu v roce 2007 stál Nadal o čtyři roky starší, tedy Nadal zhruba z roku 2011 - se servisem, tisícinásobně zlepšeným BH, lepším pohybem na trávě atd. Podle mě by skoro určitě proti takovému Nadalovi a pak i Djokovičovi 5x v řadě nevyhrál. Ale nevím. Zase tak nakoukaného ho nemám. Nevím, o kolik lépe hrál v roce 2003 na trávě než v letech 06-08 (jestli hrál vůbec lépe).

S tím Masters máš pravdu, ale také si nemyslím, že by to bylo tak suverénní. Musíš si právě uvědomit, že kdyby byli vrstevníci, Nadal by byl nějaké 3-4 před ním v tenisovém vývoji. Takže když by v roce 2003 začal Federer dosahovat nějaké komplexnosti, Nadal už by dávno komplexní byl. To je třeba brát v potaz.

Anebo by to samozřejmě bylo všechno jinak. Ale já si zkrátka myslím, že kdyby byli všichni tři vrstevníci, Federer by byl až ten třetí, kdo by na tom mohl nějak vydělat. Ukázalo se to ostatně i v realitě. 27mi letý Federer prohrál s 221letým Nadalem na "svém" Wimbledonu a rok na to i na AO. A teď si vezmi, že by spolu ve Wimbledonu hráli třeba Federer verze 2003 a Nadal verze 2008 - akorát by to byli vrstevníci... 5 titulů v řadě by neudělal...
Reagovat
Amputace
Ale abych byl spravedlivý, je třeba dodat druhou stranu mince... Protože Nadal by zase zřejmě začal na Federera ztrácet kolem třicítky. Otázka aleje, kolik GS by i přes to Federer, že by porážel Nadala, udělal, protože Djokovič je z těch tří po třicítce jednoznačně nejsilnější.
Reagovat
smazaný uživatel
My hlavně nevíme, jak by se komplexní Nadal a komplexní Djokovič prosadili na trávě z let 2003-2007, nevím, kdy to přesně začali kurvit a hlavně na hardech v letech do 2007.

Jsou to spekulace, uvidíme, co přinese příští sezóna. Ať si FEDAL rozdají po GS a bude klid.
Reagovat
Amputace
Tak vzhledem k tomu, že už nekomplexní Nadal dostal Federera na trávě do pěti setů, nepochybuji o tom, že Nadal o čtyři roky starší by ho tam minimálně trápil.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale správně jsi poznamenal, že by se tohle dělo někdy do cca 30tky Rafy. Pak by začal ztrácet.

My už nevíme, kolik by si toho nahrál předtím a jak by toho Roger využil.
Reagovat
Amputace
On by právě neměl moc čeho využít podle mě, spíš by na tom prodělal. Protože oba jeho rivalové, kteří by proti němu v počátku jeho kariéry stáli, by bylo daleko silnější a konkurenceschopnější na všech površích. To je celé, co se snažím říct.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale pořád je domněnka. Já si myslím, že ty kurty před 20ti lety by byly výhoda právě pro Fedexe.
Reagovat
turista
Tak Djokovičovo zbláznění se v roce 2011 bylo logickým vyústěním do té doby nenaplněných velkých předpokladů.
Reagovat
Roger_Federer
Jednoznačně máš pravdu, vidim to jako Forehend, rok od Usopen 09-W2010, nebyla zadna poradna konkurence, ta se zase vratila az 2011, v podobě Djokovice. smile
Reagovat
ttopi
Takže ke GOATovi je potřeba být hlavně v TOP10 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Za každou cenu. :D

Federer je potom superGOAT. Rok ho nikdo neviděl, ale je v TOP10 smile
Reagovat
Patik
to krásne potvrdzuje dôležitosť tejto štatistiky..
Reagovat
Frantz
Všechny tyhle čísla jsou úplně k h0unu, stejně jako počet týdnů No.1, nebo nějaký GS v řadě, pže žádné z nich nezohledňují zranění!

Ale hezky se zhrzení FFF chytli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo zranění smile

Ale to se počítá jenom když Vám to zrovna nevychází ne? Když je Rafa první v nějaké statistice, tak se zranění najednou nezohledňuje.

Vy jste komedianti, v talk show ke konspiračním teoriím byste měli výhradní prava
Reagovat
Frantz
Píšu Všechny tyhle čísla, kdybys nebyl dement, pochopíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Když mě dement označí dementem, tak mě to doslova poznamená do konce života.
Reagovat
Frantz
ani nemuselo, to seš od narození
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Mám znaménko na prdeli.
Reagovat
Frantz
a prdel na hlavě (odstěhovanou)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechávám se strihat na kratko u kadeřníka. Zkus to taky; přece te nebude máma brát pořad podle hrnce, ve kterém ti pak děla krupičku na dobrou noc.
Reagovat
Frantz
V letech 2004 až 2007 vyhrál čtyřicet čtyři turnaje, polo-vinu ze všech vítězství, která zaznamenal do konce sezony 2014.
Jedenáct z nich bylo grandslamových. Ty čtyři fantastické roky bohatě stačily, aby se stal legendou.
Měl štěstí, že Nadalova hvězda zazářila v roce 2005 a že první grandslamový turnaj jinde než na pařížské antuce vyhrál až v se-zoně 2008. O pět let mladší Španěl představoval velkou překážku, avšak stejnou měrou poháněl Rogerovu kariéru kupředu, neboť předtím měl Federer pár let snadnější soupeře, než byl Rafael.

smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne ako facka.

Ja sa cudujem, ze je dnes nejaká ovca, ktora si este moze mysliet, ze je Federer v sucte lepsim hracom.

Maju prazdne ruky. Nadal/Djokovic a potom dlho nic.

Ved xy milion krat sa uz postavili zoči-voči, pozorné oko vidí a má jasno. Fanatici slepi, od nich schopnost vidiet pozadovat nemozno.
Reagovat
ttopi
Ach jo smile
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák. Hraje 20 minut game na 4:4, outy rozhodci nevidi a ten malý haluzacky cikán díky tomu vyhraje set. Na co tam ti lajnovy jsou netuším
Reagovat
JCFerrero
Goat of tennis vs Feliciano Lopez smilesmile
Reagovat
JCFerrero
Feliciano asi tiez bude rad ze na sklonku kariery si zmeria sily s najlepsim hracom vsetkych cias.
Reagovat
smazaný uživatel
V cele galaxii
Reagovat
JCFerrero
smilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Obrázek ze Cinci 2015 kde Nadala porazil. Poté nestačil na Federera, kterému řekl něco jako "You were flying all over the court" smile
Reagovat
peggy
Rafo je to jediné co Ti chybí,ale Ti soupeři jsou hodně dobri a hned Lopez.Tak bojuj.smilesmilesmile
Reagovat
Mayo
Tipujem, že mu stop vystaví Coric. Turnaj vyhra podľa mna Zverky smile
Reagovat
FulnekUltras
Donaldovi smile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/covid-covid-covid-pockejte-po-volbach-trump-finisuje-kampan-127167
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Fandíš s kým, s Burešem?smilesmile
Reagovat
D@nny
Zase jsem taha politiku...
Reagovat
FulnekUltras
klečící šašci jste oba smile

ale hlavně že o sobě víte ;-)))))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hlavně že umíš všechno stranicky překroutitsmile
Reagovat
FulnekUltras
jestli ještě neklečíš, tak po případném vítězství "demokratů" brzo budeš smile
Reagovat
Krisboy
Vamos Feli! Vyhraj to tam celé!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Feliciano super! Ve 39 husarský kouseksmile Kdyby se mu náhodou povedlo snížit h2h s Rafou na 6:9, určitě by v tom patřil k nejlepším ze Španělů. Jeden z mála Španělů s útočným a pěkným tenisemsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně když ho vsadim sjede to 2:6 2:6, když ne, tak vyhraje v kurzu přes 3 smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nesázejsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. Poučil jsem se a vsadil Cilice. Snad jsem zvolil moudře
Reagovat
Herbert_Hoover
Utopie smile
Reagovat
smazaný uživatel
Leda ze by si Rafa spletl Paříž s Paříži a přišel by v botech na antuku
Reagovat
dappe
smile Přesně tak, Lopez hraje pěkný tenis. On je jeden z těch, který je dost znevýhodněn pomalými povrchy. Jakmile se to trochu zrychlí, často bývá vidět (bez ohledu na povrch, umí i rychlejší antuku).
Reagovat
smazaný uživatel
Pařížský challenger začíná.

První soupeř v semifinále, VAMOS smile
Reagovat
Patik
ak zvládne vstup s Lopézom..tak potom má veľké šance vo finále s Bublikom smile
Reagovat
Amputace
Píšu to tady už minimálně pět let, že pařížská hala je sranda turnaj na úrovni průměrné pětistovky, kde jsou navíc všichni už unavení po dlouhých deseti měsících tenisu a dlabou na to. Koneckonců jediné, co má z halové části sezóny valnější hodnotu, je TM. Jinak je to na tomto povrchu prachobyčejná vata. Jsem nicméně rád, že když tam má po letech Rafa reálnou šanci na titul, potvrzují mi to zčistajasna i FFF ;)
Reagovat
smazaný uživatel
TO je tvůj názor.

Já to pořád vidím označeno jako Masters 1000 = stejný turnaj jako Monte Carlo, Řím, Madrid a další turnaje této série.

V hale neumí hrát každý, je tam rychlý hard, náročný na nohy, je to konec sezóny, každý na to nemá.

Rafa má určitě šanci na titul, píšu to tady několik dní. Míček je kulatý, klidně může hrát s hráči mimo TOP30 celý turnaj a vyhrát to celé stylem 6:1 6:2 atd.
Reagovat
Amputace
I nekorunovaný král haly, Roger Federer, vyhrál tento turnaj jedinkrát a asi 7x jej vynechal. To, myslím, mluví úplně za vše.

Takových ročníků, jako je ten letošní, bylo v Paříži až až. Stačí se podívat na obsazení finálových dvojic za posledních třeba 10 let. Snad ani jednou tam nejsou dva hráči big3. Většinou hráč big3 + hráč druhého nebo až třetí sledu, případně pouze hráči mimo big3. To se s Madridem, Římem, ba dokonce ani s Monte Carlem, kde se posledních deset let navzájem mlátí Nadal s Djokovičem, nedá vůbec srovnat.

Takže dělat si srandu, že má Nadal na tomto turnaji snadný los, je hodně úlet, protože tento turnaj s těžkým losem v podstatě ani nejde vyhrát :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíš úplně o něčem jiném, než já.

Reagoval jsem na tvůj komentář o tom, že je to sranda turnaj a já ti na o odpověděl, že říkáš blbost protože to má stejnou váhu, jako ostatní Masters.

To, že tam nikdo z BIG3 není schopný vyhrát je věc druhá. Djokovič Paříž vynechal po druhé letos, Federer tam hrál od 2007-2015 prakticky non-stop, čili někdy ve 34. letech.

Nadal tam nehraje protože má v hale nejmejší šanci vyhrát a všichni víme, že tam kde Nadal nemá šanci vyhrát, tam nejezdí. Ty debakly od Djokoviče s Federerem radši vynechá.

Ale letos se Djokovič odhlásil a ejhle, Rafa is back.

To je neviditelně asi jako h0vno na čerstvém sněhu.
Reagovat
Amputace
Já pouze potvrzuji tvá vlastní slova o challengeru, takže nevím, v čem je spor... Sranda turnaj = challenger. Pařížský challenger.

Od tématu naopak odbíháš ty svými tradičními kecy o tom, jak Nadal nejezdí na turnaje kvůli Djokovičovi s Federerem, přitom jediný, co máš v rukávu, je Dubaj, jedno odstoupení před zápasem s Federerem a jedno odstoupení před zápasem s Djokovičem (ke kterému navíc ani nemuselo dojít). Zbytek jsou tvoje už tradiční výmysly a konspirace. Vůbec o tomhle řeč nebyla.

Federer tam hrál nonstop. Lol. Proto Paříž 8x vynechal, z toho 3x ve svém dominantním období, kdy kromě antuky vyhrával všechno... Hádej, kterou jedinou další tisícovku vynechal 8X? Myslíš si správně. Monte Carlo, kde dostával celou kariéru čočku s Nadalem a navíc to je nepovinný turnaj. Ale jinak je ta Pařížská hala vážně velký a důležitý turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale prosím tě, Nadal se dekádu vyhýbá cíleně všemu, kde je BIG3, ví to Tony, Rafa, Xisca a víš to i ty, jenom to pořád obhajuješ protože jakýkoliv negativ na Rafu nemůžeš přežít.

Spočítej mi hardové tituly Rafy za posledních 10 let na turnajích, kde byla BIG3. Kolik jich je? 3? Cincinnati, IW, Miami, Šanghaj, Paříž. Všechno Nadal cíleně vynechává, jakmile cítí trošku šanci, tak se na poslední chvíli přihlásí tak, jako to udělal teď v Paříži.

Vše ostatní jsou Acapulca, Montrealy, Tokia atd.

Všeho všudy vzal BIG3 na hardu 3 sety za posledních 6 sezón, ale ty pořád budeš mlít dokola, že to jsou konspirační teorie.

Ale to je fuk, s tebou je to zbytečná diskuze. Jakmile někdo najde trošku pravdy, tak se začneš bránit a hledat vše, co s tím můžeš srovnat a trošku to zlehčit.
Reagovat
Amputace
Omg, tak ty mě osočuješ, že odbíhám od tématu a pak sám valíš takové srač.ky...

Kolik za posledních 10 let toho big3 uhrála s Nadalem na antuce? Kolik toho uhrál Federer s Nadalem? Taky se mu posledních pět let vyhýbal? Tohle jsou hrozné žvásty...

Paříž Bercy je v rámci Masters béčkový turnaj, sám jsi to napsal a teď to budeš popírat. O čem se jako bavíme?
Reagovat
smazaný uživatel
smile

Víte co je vás problem? Ze neumíte odpovědět na otázku aniž byste vytáhli antuku.

Tím pádem nemá smysl s vámi ztrácet čas

Jste marni. Maj sa
Reagovat
Amputace
Devalvuješ Paříž, protože tam je Nadal a ne Djokovič s Federerem. jinak je to plnohodnotný turnaj, který každý chce hrozně moc vyhrát. Jsi hrozný pokrytec. Furt vytahuješ Nadala a ještě mě osočuješ, že měním téma, když já jsem přitom řešil Paříž? Jsi fakt už z té korony tak mimo?

Já už ti odpověděl mnohokrát, ty mně ani jednou (ohledně Federera a antuky). Jediné, co máš, je Dubaj. Jinak Nadal normálně jezdí na všechny turnaje, kam jeho konkurence. Jo, promiň, a ještě máš jedno odstoupení ze zápasu s Federerem. Jinak jsem vážně doteď nepochopil (resp. nedokázal jsi mi vysvětlit), o co se ty tvé teorie o ustrašeném Nadalovi z Federera, s nímž má H2H nějakých 10 zápasů v plusu a vesměs s ním celou kariéru vyhrává, opírá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bla bla

A na antuce více než na hardu a na trávě více než na antuce
Reagovat
Amputace
:)

Diskuze nemožná. Píšu si.
Reagovat
Amputace
A jsi fakt hlupák, pokud nechápeš rozdíl mezi tím, někomu se vyhýbat a vyhrát turnaje, na kterých se k němu ti dva nedostanou. Nadal proti nim na hardu v posledních letech prohrává, to je bez debat, ale právě naopak, než ty píšeš, s nimi ty zápasy hraje a hraje jich s nimi hodně, tak jaké vyhýbání? To naopak oni je s ním nehrají na antuce. Nadal poslední dva US Openy vyhrál vždy, kdy se turnaje účastnil alespoň jeden z big3. Na Canadian Cup jezdí celou kariéru, je tam vcelku úspěšný, vyhrál tam tam zápasy s Djokovičem i Federerem, to tam má nestartovat jenom proto, že ti dva se rozhodli nezúčastnit? Jediné, s čím máš pravdu, je Dubaj. Ale vůbec se Nadalovi nedivím. Srá.t se s Djokovičem a Federerem na bezvýznamné 500 mimo svůj top povrch, je dost zbytečný kauf. To bys rovnou mohl vyčítat Federerovi s Djokovičem, že nikdy nejezdili do Barcelony dostávat náklad od Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
Slušná diagnózka ten Kamilos.

Dotahovat sa počas sledovanych GS, budiš. Ale tento neštastník tým fakt žije kazdy den, este aj počas uhorkovej sezóny. To je aké smutné kazdy den ist tou istou línioi a presviedčat okolie o niečom, comu ani on sám neverí :)

Totálna posadnutnost, v podstate smutný pribeh, citit to v kazdom jeho prispevku tá vnútorná tenisová nerovnováha. Niekedy mu zdatne sekundujú aj jeho mladší bráškovia, patik so 48kou, ale on je tu vzry ako prvy, to na betón.

A tie argumenty, ako sa Nadal vyhýba svojmu otloukankovi, to je ako ist s gumipuškou na medveďa.
Reagovat
Amputace
A to jsem jenom potvrdil jeho vlastní slova, že Paříž je challenger :) Hned vzápětí z toho ale udělá diskuzi o Nadalovi a ještě ti cpe do držky, že odbíháš od tématu... :) No hodně zmatený jedinec to je - minimálně z argumentačního hlediska jednoznačně.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste strasni ko-koti, já se poseru. Jestli mám v životě praní, tak vidět vás živě a vést s vámi zivou diskuzi.

To musí být kurevsky šílený zážitek.smile Než dojdete k tématu, tak vypiju sedm piv a usnu. Což v reálu ani nebude vadit protože vy jste jako seriál Tak jde čas.

Člověk nevidi tisíc dílu, ale pořad má šanci chytnout příběh. smile

Nápisu si to na seznam životních cílů.
Reagovat
Amputace
Můj příspěvek - 45 slov.
Tvůj příspěvek - 69 slov.

Trapáček jako vždy. Kolovrátek, nic jiného. Valí hlášku, kterou navíc ani nevymyslel. Kamilos v klasické formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolovratek jsi ty a šílenec k tomu. Fakt v reálu musis být exemplář jako svina.

Otázka co Rafa a hard, včetně čísel atd. Tvá odpověd?

Ale na antuce....

Já se nedivim, ze kecas tady, kdybys to dělal v hospodě s chlapama, tak ti daji do huby po pěti minutách smile
Reagovat
Amputace
Jen v tomto vlákně je má odpověď několikrát. Tvé reakce na tyto odpovědi jsou blablabla, nečtu to atd. Tak běž do prd.ele, když nechceš diskutovat a nechej si tyhle poznámky od cesty. Ty v realitě musíš být taky pěkný případ. Tipoval bych takový ten přezíravý typ, co si myslí, že má všechno, nic mu nechybí, je na vrcholu světa, ale počkej, ono na tebe jednou dojde a hodně se s tímto přístupem spálíš a budeš překvapeně čumet. Vzpomeň si na mě, až to přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zrcadlo tvých odpovědi kamaráde. Nic víc. Až se naucis bavit o tom, o píše někdo jiný, tak můžeme jít klidně na pivo. Ale já se bavím o hardu a ty vytahnes antuku.

Nemá to smysl, opět jsem se o tom přesvědčil
Reagovat
Amputace
Říkám. Vstoupil jsem do této diskuze s tvrzením, že Paříž je v rámci Masters béčkový turnaj, který není pro většinu hráčů prioritou. Což jsem opíral mimo jiné o to, že Federer coby nekorunovaný král haly (to není ironie) ji sám poměrně hodněkrát vynechal, často tam vypadával relativně brzy a pouze jednou ji vyhrál. Ovšem tvojí reakcí bylo, že Nadal vynechává hardové turnaje, aby se vyhnul svým rivalům. Nechápu, jak to souvisí. Takže ze mě laskavě nedělej toho, kdo mění téma.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej takže Paříž je beckovy turnaj protože má tak rozmanité spektrum vítězů a ti nejlepší hrací ji vynechavali, nebo proto, ze je na konci kalendářního roku a je jen málo hráčů, kteří jsou schopni tam vyhrát?

Nemůže být pravé tím Paříž speciální a je beckova?
Reagovat
Amputace
Neřekl bych, že je málo hráčů, kteří jsou schopni tam vyhrát. Ale nejužší špička na to vesměs dlabe. Buď se vůbec nezúčastní, nebo tam odehraje pár zápasů s poloviční výkonností. Jinak si skutečně neumím vysvětlit, jak by bylo možné, že Federer, který vyhrál 6x TM + několik dalších finále, hrál v Paříži jediné finále a jinak běžně vypadával v prvních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba tam je na houby povrch, podklad, míče. Nebo jsou organizátoři na prd a hrací tam nechteji hrát. Co já vím.

Je to na konci roku stejně, jako MC na začátku.

Tam si nevyberes
Reagovat
Amputace
Tak MC je nepovinný turnaj, ten jsem nikdy příliš vážně nebral, byť je to Nadalův top turnaj. Ale přinejmenším se tam pravidelně střetával Nadal s Djokovičem a předtím Nadal s Federerem, takže to má alespoň nějakou úroveň. Pohled na obsazení finálních kol Paříže bývá často skutečně žalostné.

A MC není na začátku. Je blíž polovině než začátku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal do Dubaja nejazdi od 2008 snad. Prestal tam chodit este v čase kedy si oboch na harde mazal na chleba, nema to nič s matchup.

Rovnako Miami, Cinnci. Proste po 30ke nema zmysel hrat dva turnaje za 2 tyzdne a hrat 10 zapasov za 12 dni. Logicky si zvoli ten, ku ktoremu ma blizsie, ak by sa chcel vyhnut Nolemu, vynecha hard komplet, ako vynechal komplet antuku, ked sa chcel Federer vyhnut Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši nechce se mi to cist, zase 60 radku furt dokola.

Hezké pondělí
Reagovat
Amputace
Jj. Pak se ale nemůžeš divit, že pořád dokola budeš opakovat ty svoje žvásty, jak se posledních 10 let bojí svých rivalů na hardu, se kterých toho přitom odehrál 142535x víc než oni s ním na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej to tu ještě nebylo.

Více na antuce než na hardu, více na trávě než na antuce a více antuce než na obou hlavních povrsich.

Nechali jste si tohle moudro panentovat?
Reagovat
Amputace
Jj. To moudro se opírá o skutečnost, že za posledních cca 10 let toho odehrál Nadal s Federerem zhruba 10x víc na hardu než Federer s Nadalem na antuce. Takže odkud se bere ta tvoje posedlost představou, že Nadal celý roztřesený vynechává turnaje, aby náhodou nenarazil na Rogiho? Já vím, co to je - vlhký sen. S realitou ovšem, jak už to většinou bývá, bohužel jen velmi málo totožný.
Reagovat
smazaný uživatel
To moudro je picovina, kterou jste si vymysleli na TP a furt to opakujete dokola.

Já jsem schopny regulérně přiznat, ze Federer má antuku v pejci a bohužel mu v minulosti veškeré úspěchy sebral nejlepší antukovy hráč všech dob.

Pro mě jako FF je pozitivní, ze Federera jakožto dle Nadal fans totálního trageda na antuce porazil několik let jenom Nadal.

Suma sumárum antuka Škoda, bohužel Nadal byl lepší a je lepší.

Ale ty nejsi schopen přiznat, ze Nadal dekadu tahá na hardu kacera, je statisticky nejhorší z big3, dominuje jenom jednomu povrchu ( pořad mluvím o posledních 10ti letech) bilance s Federerem mimo jeho nejlepší povrch je minimálně vyrovnaná a Rafa teď primárně sbírá antuky tam, kde big3 není protože s nimi za posledních šest sezon uhrál všeho všudy 10 setu ve 21 zápasech a toho bylo 7 setu na antuce, skóre tak 4 výhry 17 proher

Pořad budeš točit picoviny o antuce jen abys to cele trosku zlepsil ve prospěch tvého kone.

Zkus si přiznat realitu a nechovat se jako cur-ak a furt to převracet do antuky o které se nikdo v tématu nebaví
Reagovat
Amputace
Dekádu určitě ne, od svých cca 30ti let rozhodně. To jsem tady uznal snad 20x, a pokud mi podsouváš opak, nemáme se vážně o čem bavit. Taky se mi zdá, že pořád nechápeš rozdíl mezi cílenému vynechávání turnajů se záměrem vyhnout se určitým hráčům (z čehož Nadala obviňuješ), a mezi neúspěšnou bilancí na hardu, kterou s Djokovičem a Federerem na hardu v posledních +- 6ti letech má.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký je teda rozdíl mezi neúspěšnou H2H na hardu a cíleným vynechavanim turnajů?

Však je to totéž.
Reagovat
Amputace
Pokud Nadal nastoupí na hardový turnaj, na kterém prohraje s big3 a posléze vyhraje hardový turnaj, kterého se big3 nezúčastní, nedá se přece říct, že si vybírá jen ty hardové turnaje, kterých se big3 neúčastní. Neřeknu, kdyby opravdu hrál jen tam, kde ti dva nehrají, ale to prostě není pravda. Kdyby to pravda byla, ty zápasy na hardu s nimi neprohrává, protože by se vůbec nehrály.

Jediné, co ti sedí do té tvé rovnice, je Acapulco/Dubaj, přičemž ale v Dubaji nehraje už více než deset let, takže předpokládat, že tam nejezdí kvůli Djokovičovi s Federerem je dost domýšlivé.

Montreal/Toronto je dlouhodobě jeho nejúspěšnější hardový Masters, účastní se ho pravidelně, takže se opět nedá předpokládat, že tam jel loni a předloni jen proto, že se neúčastnili D. a F.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal roky vynechává Cincinnati, Montreal/Toronto hraje tak 3-4 sezóny, Šanghaj, Paříž.

Sere na to. Nahrabe antuku a pak to jenom zkouší. Normální věc.
Reagovat
Amputace
Cinci vynechal loni a předloni. Tedy v 32 a 33 letech. Jeden z nejrychlejších povrchů v rámci hardu, není na tom turnaji dlouhodobě moc úspěšný, logické rozhodnutí, přizpůsobování kalendáře věku a prioritám. Federer dělá po třicítce to samé.

Šangaj je to samé, co se Cinci. Pro Nadala totálně zbytečný turnaj, zbytečná ztráta sil, zbytečné riskování zranění na celokariérně neúspěšném a nevyhovujícím turnaji.

Paříž vůbec nebudu řešit. To by byl fakt blázen, kdyby Nadal ve svém věku a navíc vzhledem ke svým halovým "kvalitám" nějak výrazněji prožíval Paříž, kterou neprožívá ani Federer, kterému hala vyhovuje.

Montreal/Toronto vynechal za celou kariéru pouze 3x, přičemž ve dvou z těch případů vinou zranění vynechal celou US Tour včetně US Open. Společně s IW je to jeho nejúspěšnější hardový turnaj, takže vůbec nevidím důvod, proč by měl mít potřebu zrovna v případě tohoto turnaje nějak taktizovat.
Reagovat
JCFerrero
Debiilko rafa sa boji srraca Federera ? 26;16 a dal mu najvacsi debakel v historii finale Gs ty trulo. Federer je tak posrraty s Rafu ze to ani neni mozne
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kebys takto o sracovi povedal Nadalovi, takovú by ti udriel, že by si najbližšie v Révkomárovom zastal ty kok*t.
Už je těch tvých žvástů až moc, ať se ti líbí v ignorusmile
Reagovat
gigin
Já to taky tak vidím. Navíc špička se šetří na TM. Maximálně tam někdo honí něco na poslední chvílu, aby sa do Londonu dostal.
Reagovat
Patik
Krajinovič prehral s Lopézom ? to čo tam robil..spal ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist