Nadala nepustí bolavá záda na turnaj do Rotterdamu. Odhlásil se i obhájce titulu Monfils

25. 2. 2021, 19:43
Aktuality 69
Rafael Nadal se kvůli problémům se zády, s nimiž bojoval v Austrálii, halového podniku ATP 500 v Rotterdamu nezúčastní. Do Nizozemska nedorazí ani dvojnásobný obhájce titulu Gaël Monfils. Nasazenou jedničkou bude finalista letošního Australian Open Daniil Medveděv.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se kvůli bolavým zádům odhlásil z turnaje v Rotterdamu, kde se měl příští týden představit poprvé od roku 2009.

Druhý hráč světového žebříčku kvůli zádům už letos vynechal ATP Cup, na následném Australian Open Nadal navzdory problémům postoupil do čtvrtfinále, v němž po pětisetové bitvě vypadl s Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Přišel tím o možnost získat rekordní 21. grandslamový titul a odpoutat se od absentujícího Švýcara Rogera Federera.

"V Melbourne jsme našli dočasné řešení, díky kterému jsem mohl v druhém týdnu turnaje hrát bez bolestí. Po návratu do Španělska jsem šel k lékaři, který mi stejně jako můj tým doporučil, abych příští týden nehrál," uvedl v prohlášení čtyřiatřicetiletý Nadal, jehož trápí záda v průběhu celé kariéry.

Na pozici nasazené jedničky Nadala v Rotterdamu nahradí ruský finalista Australian Open Daniil Medveděv, který by se v případě postupu do finále posunul ve světovém žebříčku před Nadala a poprvé by se ocitl na 2. místě.

Na třetí titul v řadě v Rotterdamu nezaútočí Gaël Monfils. Francouzský tenista, který po loňském srpnovém restartu sezony prohrál všech šest zápasů a před pár dny se rozešel s ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou, se odhlásil z osobních důvodů.

Dnes se z podniku ATP 500 omluvil také Kanaďan Milos Raonic, jehož trápí zranění kotníku. V předchozích dnech se odhlásili Matteo Berrettini, Denis Shapovalov či Pablo Carreño.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

69
Přidat komentář
RF46
eFHacko...vzchop se, sam musis citit, ze uz si jen trapny...nebo...?smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamoško, narátal som tri tvoje príspevky v tejto diskusii. A všetky bez reakcie. Proste úplny vzduch :)

Ešte stále sa necítiš ovečkou, 46ka?..Tvoje životné poslanie je byť svetom opomínaný, ty zbytočná existencia :)
Reagovat
RF46
Takze necitis?
-
Ratani ti moc nejde, zkus to jeste parkrat.
-
Ja se taky nikoho na nic neptal, jen tebe a blb se ozval.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Klobúk dole za ten reakčný čas, musíš byť dobre vytrasený ovečka :)

Ptat sa ani nemusí, ak by si nemal v hlave trávu, vedel by si, že diskusia sa rozvíja aj bez otáznika na konci. Ale musíš prinášať obsah, kopýtko.
Reagovat
RF46
Nemusis, podivej se na svoje slinty sasulko smile
-
trenujes ratani? Mel bys...
Reagovat
smazaný uživatel
Strašne ma baví sledovať ťa, ako ti tečie pena po pyskoch, ovečka :)
Reagovat
RF46
? neco sis zobnul z lekarnicky?
-
Sam slovak v poli, bez patricne intelektualni vybavy, tenista teoretik..jako, nevybiras si snadne cile, klobou dole! smilesmile
-
"A strach z malosti kompenzuje pýcha na veľhory" ...
Reagovat
smazaný uživatel
Veľhory, či čo?..

Si su uletel. Ovečka túžiaca byť vtákom.

Aj takéto príbehy píše život.

Vráť sa kopýtkami pekne na zem, ty no name :)
Reagovat
RF46
eFHacko, ja vim, nemuzu po tobe chtit moc!
-
Ted uz ses jen trapny a coz je horsi, strasne nudny. Driv sem ocenoval, ze ikdyz ti vsichni rikaji, ze si fanatik a blazen, co si mysli ze ma ve vsem pravdu a ty si furt meles svoje... tys asi nebyl nikdy moc obliben, co? A.J.Rimmer vesmirny dobrodruh :)smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
A zas tá pena na pyskoch. Si boží :)

Vytrasená ovečka.
Reagovat
RF46
tak si ji otri a nepis to sem, ne? Myslim, ze tvoje problemy tu moc lidi zajimat nebude..ikdyz, turista je Mudr., ne?
Reagovat
Usm
Být ATP 500 všechny na antuce, tak Nadal nevynechá ani jeden:))
Reagovat
Nola
pravidelne hra aj v Acapulcu, vlani tam ziskal titul, nejedna sa uz dlhsiu dobu o antukovy turnaj.....
Rotterdam je vzdy perfektne zorganizovany turnaj, Fedex si tam siel pre NO1, ja mu to kvitujem, nie je jediny, sancu vyuzil a to asi vrta FH v hlave smile , tento rok je tam totalny pretlak TOP hracov, bude to isto zaujimavy turnaj
Reagovat
ttopi
Rafa už jde odpočívat na FO. Holt roky nezastaví :-)
Reagovat
Patik
Rafa každoročne spájaný len s jedným turnajom sezóny..akoby sa okolo FO točila celá jeho kariéra..aha..vlastne točí..škoda..
Reagovat
Amputace
Je mu 35 let, uvědomuješ si to, že jo?
Reagovat
Amputace
34* sry, počítal jsem to už od tohoto roku.
Reagovat
Patik
toto je tu už minimálne 5-8 rokov čo som to zaznamenal na internete a v médiach..nezáleží čo si myslím ja a čo tu teraz píšem..či už medzi sezónami..alebo pred sezónou..na začiatku alebo počas sezóny..či už odborníci bývalí tenisti analytici proste celý internet Nadala spomína len v súvislosti French Open..ostatné grandslamy akoby tam nebol duchaprítomný..pripomenú ho ale to je všetko..jednoducho tie obrovské úspechy na French Open zatienili všetko totálne ho zaškatulkovali v tenisovej komunite..vyhrá ? dobrá príprava na FO..prehrá ? nevadí dôležité je FO..celý Nadalov vesmír sa krúti okolo jedného turnaja..všetky cesty vedú do Paríža..
Reagovat
Patik
aktuálne má problémy s chrbátom a už sa špekuluje na internete či stihne French Open v akej bude forme a podobne nikto absolútne nerieši či bude neskôr fit na Wimbledon alebo či stihne hardy halovú časť a keď aj nestihne akoby to už nikomu nevadilo..keď sa riešia turnaje Masters nikto nerieši ako bude fit akú bude mať formu či to ovládne..rieši sa či sa nezraní pred Monte Carlom a podobné veci..úplne jedna karta jeden ciel..nič iné akoby nebolo..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, a vies aky turnaj sa spomina s Federerom?..

Ziadny :)

Vsade ide len uz ako hrajuca legenda, spominaju ho za zasluhy, ale ked pride rec na favoritov, je to vzdy debata o tom, ci vyhra Nadal alebo Djokovic, alebo sa presadi niekto z druhej vlny ako Federer.
Reagovat
RF46
smile zda se, ze na SVK je lockdown delsi donu a inet je omezen uz par let smilesmile
Reagovat
Usm
Je pravda, že v pozici favorita už přišel i o wimledon. AO open - hlavní favorit Djokovič, Wimbledon - hlavní favorit Djokovič
Reagovat
Patik
ktorý 40 ročný tenista o to nepríde ?
Reagovat
Patik
a si vezmi ich posledný zápas v SF a následne Finále Wimbledonu..čo bude hrať Nadal s Djokovičom keď budú mať 38..možno tak plážový volejbal s detmi na dovolenke..
Reagovat
RF46
To ani nezminuj, okamzite sem to pako eFHa zacne vypisovat GOAT slinty...
Reagovat
Amputace
S těmito soudy bych byl opatrný. Nadalovi je 34 a poslední 3 RG vyhrál s celkovou ztrátou 4 setů. Klidně může být na RG podobně dobrý ještě v 38 letech jako Federer ve Wimbledonu.
Reagovat
turista
V době RG 3.cervna bude mít už 35.
Reagovat
Usm
V roce 2014 a 2015 bylo Federerovi už taky 38?
Reagovat
Amputace
Federer v 36ti vynechal celou antuku, včetně antukového GS. Nevidím jediný důvod, proč by měl někdo Nadalovi omlacovat o hlavu, že se v necelých 35ti letech, navíc se zdravotními problémy, rozhodl vynechat halovou pětistovku. Kdykoli Nadal něco vynechá, je mu tady okamžitě předhazováno, že se soustředí jen na antuku, RG atd. Že ale podobným způsobem na okruhu už dobrých pár let funguje také Federer, z nějakého důvodu nikomu žíly netrhá.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa dlhodobo sústredí na trávu, ale s tým rozdielom, že mu je to aj tak prd platné a Wimbledon vyhral raz za 8-9 rokov, inak pravidelne dostáva naložené.
Reagovat
Amputace
Za posledních pět let vyhrál 2x US Open, ale odborníky je zmiňován pouze v souvislosti s RG. Dobře.

U big3 se vždy v médiích řeší každý GS, zdali tam nastoupí, v jaké jsou aktuálně formě apod. Třepeš nesmysly.

Samozřejmě, že se teď u Nadala řeší RG, když je to následující GS. Být to Wimbledon, řeší se v té samé souvislosti u něj Wimbledon. US Open to samé.
Reagovat
Patik
vyhral 2 krát US Open ale hneď po prvom vyhratom US Open vyťahovali RG..a keď išiel obhajovať na ďalší rok US Open tak zase len či to dokáže obhájiť ako RG a že si z RG donesie formu..a toto neni ako RG a podmienky sú tu completely different..príde na Wimbledon..podmienky mu tu môžu sedieť on má rád toto a toto využíva to dobre na RG..a keď aj vypadne..tak povedia že je unavený z RG..ja teraz nehovorím nič zo svojej hlavy..počúvaj diskusie načúvaj..a aj tento rok na Australian Open Barbara s Matsom riešili pri rafovi..noo rafovi sa tu dlhodobo nedarí ale na RG minulý rok bla bla..
Reagovat
smazaný uživatel
Selekivne vnímanie, alebo slabś znalosť anglictiny, Paťo :)
Reagovat
Amputace
A ano, pokud se Nadalův celý svět točí kolem FO, které totálně zdominoval, je až neuvěřitelné, co dokázal i mimo něj - pokud bych vycházel z toho, co píšeš. Celý jeho svět se točí kolem FO, přitom ho v posledních třech letech dvakrát zdoublil ještě s US Open a dalšími tituly z hardu. Co by za takové úspěchy dali Federer s Djokovičem na antuce.
Reagovat
turista
No tak Djokovič má vyhraných 10 antukových tisícovek Masters a žádná z nich mu nechybí. To je v době Nadala solidní úspěch. Potřeboval by ještě aspoň jednou RG.
Reagovat
Patik
Tak to je druhá vec zase..ale zas až tak si ho nedovolia zaškatulkovať lebo je to velký hráč a keby toto povedal niekto v médiach tak hneď príde kritika..mal obrovské úspechy v minulosti na každom turnaji takže je tam úcta k hráčovi..
Reagovat
smazaný uživatel
No netoci, problem je ten, ze ty zas nevies do 5 naratat truhlik :)
Reagovat
woody
Nechápu,že je Rafanovi stále vyčítáno,že jeho hlavní příprava směřuje na RG, je to GS a turnaj, kde má největší šanci vyhrát. Kdo z vás by jednal jinak? Myslím,že nikdo..

Nemůže být každý jako Novak Djokovic a být favorit všude smilesmile
Reagovat
Patik
ja proti tomu nič nemám..premňa zamňa nech ho vidíme aj raz ročne na jednom turnaji nech má aj 20 French Open..len hovorím o nejakých veciach..
Reagovat
Amputace
O čem? To by mě zajímalo. Co je vlastně tvoje pointa?
Reagovat
Patik
No to bolo skôr také zamyslenie sa keď tuto napísali že sa Rafa šetrí na FO..tak hovorím že všetci ho spájajú len s jednym turnajom opäť inak by povedali predsa že sa šetrí na americké betóny..
Reagovat
Amputace
Proč, když FO se bude hrát mnohem dříve? Asi těžko se bude šetřit na turnaje, které se (a kdoví jestli) budou hrát za půl roku. Kdyby vynechal Cincinnati, napíšou, že se šetří na US Open.
Reagovat
Nola
Rafa bol a bude vzdy hlavny favorit na RG, podla mojho skromneho nazoru ho moze vyhrat lavou zadnou aj s dolnych priecok rebricka, jedine, co by ho mohlo o titul pripravit je zranenie, ale to neprajem ziadnemu z tenistov
Reagovat
woody
Nemyslím si,že rozhoduje žebŕíčkové postavení, ale spíš forma hlavních adeptů, pokud bude hrát Dominik a Novak dobře, tak ho můžu porazit, stejně jako další hráči. Ale máš pravdu,že ráfek bude ještě pár let hlavní favorit (pokud mu vydrží zdraví).
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, ze je Djokovic favorit všude, tak s 9 GS mimo AO to moc nepotvrdzuje, keď má Nadal 7 :)
Reagovat
Marduch
Protože na rozdíl od Rafy na to ma defakto jen 2 další turnaje;-) A je o rok mladší, loni si spletl USO s baseballem a poslední W mu zrusilismile
Reagovat
Nola
jj, ale ak by mal ine meno ten baseballovy hrac, tak by mozno prisla na pomoc vyssia moc smile a este by dostal kredit, za osvietenie ciarovej carovnou nebeskou strelou :D
Reagovat
Patik
keby namiesto French Open dali Wimbledon..tak Nadal doteraz nemá 20 GS..trošku šťastíčko..a keby ho nediskvalifikovali na US Open..mohol získať tri grandslamy za sezónu..ale to je tak no keby pes nesral tak ho roztrhne..
Reagovat
Amputace
A kolik turnajů by na to jako měl mít? :D Na Nadalově top povrchu se hraje jediný GS a stejně jich má 20.
Reagovat
Nola
dokazes niekedy vnimat pointu prispevku? neber vsetko tak vazne, ved ti hraci snad nie su stredobom nasho vesmiru, ak ano, nieco s nami nie je v poriadku....
Reagovat
smazaný uživatel
Niečo tu nesedí.

Nole má mimo AO rovnako 3 Grandslamy, tak isto ako má Nadal mimo RG rovnako 3 GS. Či, o čom chceš teraz polemizovať?..:)

To, že je o rok mladší je v poriadku, ale mimo AO odohral počtom rovnako Grandslamov ako Nadal mimo RG. Myslím, že celkovo majú odohratých obaja okolo 60GS, Djokovic možno má dokonca o dva štarty viac. Tak to bolo naposledy, keď som to pozeral.

Hej, splietol si GS s baseballom, Nadal sa zranil vo finále GS s hráčom, s ktorým viedol 12:0... Vždy sa dá njasť ten jeden, kde sa udiala vyslovene smola na úkor favorita.

Suma sumárum, je to 9/7 na "GS komplexnosť", čo mi príde na prvý pohľad veľmi podobné a z týchto faktických čísiel je badateľné, že Nadalova komplexnosť sa buď podceňuje, alebo Novakova preceňuje. Nehovoriac o tom, že Novak má mimo AO ďalší GS na harde. Myslím, že ak by bol mimo RG ďalší GS na antuke, tak dnes má Nadal tak 12 GS mimo RG.
Reagovat
mahycek
Jaké opičení ATP (pětitovka) se počítá. Tečka, konec. Jdu na Leicester-
Slavia.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ti šije starý?..

Pozdrav zošívaných.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som si myslel, ze sa ide Rafa opicit za Rogerom, hrávat béčkové turnaje.

Ale nastastie sa včas spamatal.

Kalendár bude extra naslapaný a Nadal potrebuje dobrý odpocinok, pred touto častou sezóny.
Reagovat
Nola
jj, len mi nejde do hlavy, z akeho dovodu planoval hrat v hale, kde mu to nejde?

ja ti teda odpoviem - presne z toho isteho dovodu ako Fedex, stacilo iba uhrat lepsi vysledok na AO smile
Reagovat
smazaný uživatel
Preto, lebo sa menil kalendár brouku. Žiadna veda.
Reagovat
steve79
Tak proč teda Rafa hraje v Barceloně ? Barcelona je ATP 500 kategorie jako Rotterdam.smilesmile
Reagovat
steve79
Dotaz pro Forehand
Reagovat
smazaný uživatel
Barcelona je domovsky turnaj, nieco ako pre Federa Bazilej.

Rotterdam bol vtedy z Rogerovej strany cisty kalkul.
Reagovat
Nola
kazdemu z nich sity na mieru, Rafovi sedi antuka a Fedexovi halasmile

Rotterdam, ale nie je antukovy turnaj, no tak daj dovod.... osekany a posunuty kalendar je totalna kravina, preco tam nebol prihlaseny Novak, hala mu totiz sedi, no skus hadat?
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja hypotéza je fajn, ale postráda jedno, logiku.

Keby Nadal vyhrá AO tak je prvy a nemusi do Rotterdamu. Keby nevyhrá, tak je druhý a na prve miesto nemusi do Rotterdamu. A hlavne, do Rotterdamu sa mohol kedykolvek prihlasit narychlo, podla potreby, ak by to rýchlo vykalkuloval, ze tam ist treba, tento turnaj netreba ohlasovat dva mesiace vopred.

Takže opat, zmenený kalendár a turnaje, ktore sa hraju v čase tých, kde Nadal zvykol štartovat. Nehladaj v tom Ameriku Nolka.
Reagovat
Nola
tazko by bol Rafa prvy po vyhranom AO, body sa iba pripisovali, neodcitavali, potreboval by k tomu vitazstvo v Rotterdame smile
Reagovat
smazaný uživatel
Preco by sa body za AO2020 neodcitavali?..
Reagovat
Nola
bo sa neodcitavali, budu sa tusim po 15.3., kedy bol ranking zmrazeny.... ja som to nevymyslela, spytaj sa kompetentnych smile
Reagovat
smazaný uživatel
Uz som si myslel, ze sa ide Rafa opicit za Rogerom, hrávat béčkové turnaje.

Ale nastastie sa včas spamatal.

Kalendár bude extra naslapaný a Nadal potrebuje dobrý odpocinok, pred touto častou sezóny.
Reagovat
blixa
Das ganze spanische Volk ist eine Simulantenbande! smile
Reagovat
paddy
je to bohužel bloklé, ale opět to povolí během RG smile
Reagovat
blixa
Já myslím, vojenský lékař Grünstein by byl s tím neNadálem rychle hotov. Schopen, odveden !! smilesmile
Reagovat
Krisboy
A cestu klystýr, aby neřek, že jsme ho tady nekurýrovali. Ale pořádný!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist