Nadalovi se opět ozvaly bolesti levé nohy, v Římě neudržel vedení proti Shapovalovovi

12. 5. 2022, 23:46
Aktuality 31
ATP ŘÍM - Rafael Nadal bude teprve podruhé v kariéře chybět ve čtvrtfinále antukového turnaje Masters 1000 v Římě. Desetinásobný šampion limitovaný bolestmi nohy podlehl Kanaďanovi Denisi Shapovalovovi. V repríze finále z roku 2008 nezaváhal Novak Djokovič, který si poradil se Stanem Wawrinkou.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal získal nad Denisem Shapovalovem snadno první set, ale pak jej sužovaly chronické problémy s levou nohou a nakonec prohrál 6-1 5-7 2-6.

"Začalo to v půlce druhého setu," přiznal 35letý Španěl, který zahrál jen 13 winnerů a spáchal 34 nevynucených chyb. Minulou sezonu musel kvůli bolestem nohy ukončit už v srpnu a dnes se jednalo o totéž zranění.

"Neudělal jsem si něco nového, je to pořád to samé," řekl vítěz rekordních 21 grandslamů. Za deset dnů začne v Paříži Roland Garros, na němž by se měl antukový král pokusit vylepšit svou rekordní bilanci o 14. titul.

Minulý týden v Madridu Nadal vypadl ve čtvrtfinále s Carlosem Alcarazem a nyní v Římě skončil dokonce o kolo dříve. Alespoň do čtvrtfinále se z 18 startů nedostal teprve podruhé.

Shapovalov porazil Nadala potřetí v kariéře, podruhé na okruhu ATP a poprvé na antuce. Ve čtvrtfinále na Kanaďana čeká Nor Casper Ruud (h2h 0-1), kterému podlehl před rokem ve finále v Ženevě.



Naopak Novak Djokovič proměnil minimálně ve čtvrtfinále i 16 .start v Římě. V boji o něj dnes přehrál v repríze finále z roku 2008 hladce 6-2 6-2 Švýcara Stana Wawrinku.

O semifinále se pětinásobný srbský šampion střetne poprvé s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem (h2h 0-0).

Řek Stefanos Tsitsipas 4-6 6-0 6-3 Karena Chačanova a připsal si 29. výhru v sezoně, v čemž je na ATP Tour letos nejlepší. Vítěz římského turnaje z roku 2017 a finalista z minulého týdne z Madridu Alexander Zverev z Německa zdolal 6-3 7-6 Australana Alexe De Minaura.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.415.410 eur
čtvrteční výsledky (12. 05. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Wawrinka (Švýc.) 6-2 6-2
Zverev (2-Něm.) - De Minaur (Austr.) 6-3 7-6(5)
Shapovalov (13-Kan.) - Nadal (3-Šp.) 1-6 7-5 6-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Chačanov (-) 4-6 6-0 6-3
Ruud (5-Nor.) - Brooksby (USA) 6-3 6-4
Auger-Aliassime (8-Kan.) - Giron (USA) 6-3 6-2
Sinner (10-It.) - Krajinovič (Srb.) 6-2 7-6(6)
Garín (Chile) - Čilič (Chorv.) 6-3 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Moje mladá (moc tenis nesleduje, ale trochu se orientuje přese mě) na Rafovu prohru suše utrousila: "Skončila jeho smlouva s ďáblem." Myslím, že to díky intuici celkem vystihla. Prostě hrát takových let stylem jakým hraje... Podle různých expertů měl už dávno skončit, no u BIG3 se prostě problémy projevují nejvíc kolem 35let.
Rafa tenisem žije, hodně mu obětoval, nicméně, možná by si měl najít chvíli času a toho Fausta si přečíst.
Blekotání (jinak se to nazvat nedá) na tiskovce jen potvrdilo, že se Rafa se svou kondicí pere, jak tu někdo psal, hlava chce moc, ale tělo už hlásí přetížení.
Ano, zkušenosti jsou k nezaplacení a věkový rozdíl se jimi dá do určité míry smazat, ale ani to nejde věčně...
Reagovat
peek
Rafo, zkus se ještě zmátořit. Já chci naposledy vidět, jak tě poráží Federer. smile
Reagovat
tempe73
Tys byl defekt už od spermie.smile
Reagovat
Patik
Aj ja som si chcel pohejtovat ale u nás máme pravidlo ze do chlapa na zemi sa nekope.
Reagovat
brixner
Na RG...
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Kde Fedex ani nehraje smile
Reagovat
peggy
Rafa přece rekl,že souper hrál dobře.Na tyto bolesti si ji stěžuje ve své knize.Leta přibývají a někdy ani špičkový lékaři nejdovedou bolest odstranit.Ceka Paříž a asi poslední a pohár musketyru.At ještě zdraví vydrží.
Reagovat
baba
je zvláštní, že Nadal nikdy neřekne, prohrál jsem, protože byl soupeř lepší .tečka, ale soupeř byl dobrý, blalblabla a mě začalo bolet lýtko, noha, ruka , záda ...vždy to vyzní tak, že nebýt nějaké bolesti, tak on prostě vyhraje.
Reagovat
insanezy_
Co kdyz je to ale pravda?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pak je to bez debaty GOATsmile
Reagovat
insanezy_
Presne tak, kazdopadne jen spekuluju. Hromada lidi argumentuje, ze pri prohre vymlouva na zraneni, ale co kdyz by byl vzdy 100 procent zdravy?
Reagovat
Pe3k
Jen fanoušek Nadala může být tak moc mimo...
Takže ty chceš, aby odehrál 1263 zápasů s extra silovým a běhavým pojetím a při tom byl vždy 100% zdravý? Nechceš taky, aby každý jeho úder spadl přesně na čáru? A co by sis přál dál, aby pití vody léčilo rakovinu? smile
Reagovat
insanezy_
Ja nic takovyho nechci, proto rikam ze jsou to ciry spekulace.
Reagovat
Krisboy
Každej přece ví, že zdravej Nadal nikdy neprohrává.
Reagovat
Martan1
Je to jednoduchý, Nadal hraje a hrál tak často přes bolest, že ostatní tenisti by dávno skrečovali. Když něco bolí, myslíš na bolest(bolest nohy) a tím i ztrácíš rychlost a musíš hrát jinak no a pak jsi víc unavený a nemáš přesnost úderů a je to na prohru
Reagovat
Martan1
Ještě něco,jestli jste viděl někdy na YouTube starý zápasy Nadala třeba kolem roku 2010 tak tam lítal pořád ještě daleko víc než v současnosti. Má dlouhodobé problémy s koleny a proto má takovou muskulaturu, hodně hraje na sílu míň na rychlost jako tomu bylo dříve. Hodně z těch míčků včera by dřív doběhl.S jeho slabým podáním by jinak nevyhrával.
Reagovat
Martan1
Jinak ale Shapovalov hrál excelentně.
Reagovat
Berny
Hele nadal odehral 1263, 211 zápasů prohrál, jestli u 30-40 říkal, že ho limitovalo nějaké zraneni tak je to moc. U spousty z tech proher nasledovaly vzdy měsíční až mnohoměsícní pauzy (zcela normalni i u jinych hracu). Co je na tom nepochopitelneho ? zaroven i spoustu vyher rikal ze ho limitovali bolesti (cele FO 2012, ktere odehral v mega forme, tak zpet rikal ze sel hodne pres bolest). Letos prohral 3x, po 1.prohre = kdy evidentne na zapase trpel a na druhy prisla zprava o zlomenine zebra 2.prohra v Madridu = vubec jsem nevidel ze by rikal ze by byl zraneny 3.vcera = dit šlo videt ze nemuze behat. Nevybavuju si z lonskych proher s Tsitstipasem (AO), Rublev (MC), Zverev (M) jedinou informaci ze by rekl ze byl zraneny.
Reagovat
SwissMaestro
Snad se dá do pořádku a na FO bude konkurenceschopný.

Na druhou stranu, žádný hráč není více než jakýkoliv turnaj a každý se nahradí. Mrk mrk.
Reagovat
Martan1
Dokážu si to představit tak že úvodní kola nějak dá se sebezapřením, pak nějaká chemie, no a když to nepůjde tak ho někdo porazí v pěším tempu. No ale už jednou odstoupil i v průběhu french open a to v roce 2016 a to už hrál a měl v sobě injekci s nějakým oblbovadlem a stejně to nepomohlo.
Reagovat
peRFect
Tak trochu jsem se obával,aby AO22 nebyla labutí píseň.Rafa má svůj věk,evidentně si to ale nepřipouští a včera mi ho bylo chvílema až líto.Tělo má limit a času se utéct nedá.Doufám,že své tenisové snažení nezakončí prohrou finále FO po pěti hodinách a dvou MB.
Reagovat
Ondra979
no taky me to ted napadlo..ted uz tolik casu nema a letos mohl mi jeste slusnou sanci na RG, byt uz by nebyl takovy superfavorit jako driv, ale potreboval byt predevsim zdravy..on to nevzda, ale moc mu za teto konstelace neverim..a ted uz u nej vek bude hrat stale vetsi vahu takze casu moc nema
Reagovat
steve79
Trochu se obavam, aby to nebyla Rafova posledni sezona.
Reagovat
steve79
Chudak Nadal. Je otazka, jestli vubec na French open bude hrat.
Reagovat
papucRF
Cau borci.Nema nekdo zajem koupit dva dvoudenni listky do Halle?
Reagovat
Stan_Borowitz
Které dny?
Reagovat
papucRF
Myslim,ze utery a streda.Zjistim a napisu
Reagovat
papucRF
Tak je to na pondeli a utery.Muzem o tom pokecat
Reagovat
RFanousek
To zřejmě znamená, že Nadal půjde do French Open jako číslo 5 a do čtvrtfinále dostane jednoho z prvních čtyř nasazených. Největší výhra by pro něj byl určitě Medveděv.
Jinak ale může do čtvrtfinále dostat taky Djoka, Zvíře nebo Tsipa.
Výhoda je zase v tom, že Alcaraze nemůže potkat dřív než v semi.
Reagovat
expert69
5 a 6 na sebe nemůžou narazit ani v semismile
Reagovat
Rafaeoli25
Jaktože ne?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist