Nasazená jednička Zidanšeková v Lausanne prošla do finále. O první titul si zahraje s 20letou Burelovou

17. 7. 2021, 15:44
Aktuality 3
WTA LAUSANNE - Tamara Zidanšeková na antuce v Lausanne porazila 193. hráčku světa Marynu Zaněvskou a i své třetí kariérní finále na hlavním okruhu si zahraje na antuce. Po neúspěších předloni v Norimberku a letos v Bogotě bude o svůj premiérový titul bojovat s 20letou Clarou Burelovou, která je ve finále turnajů WTA poprvé.
Profily hráčů
Tamara Zidanšeková

Tamara Zidanšeková během letošního antukového jara zazářila. V Bogotě se probojovala do svého druhého kariérního finále, v Madridu sebrala set světové jedničce Ashleigh Bartyové a na French Open se senzačně dostala až do semifinále, přestože nikdy předtím na grandslamech nepřešla přes druhé kolo.

Po vyřazení v prvním kole Wimbledonu (porážka s Karolínou Plíškovou) se znovu vrátila na svůj nejoblíbenější povrch. Zatímco v Hamburku překvapivě skončila již ve čtvrtfinále, v Lausanne vyhrála už čtyři zápasy.

Na švýcarské oranžové drti ovšem měla ve všech utkáních potíže. Proti Marině Mělnikovové (182. v WTA) a rozjeté kvalifikantce Lucie Bronzettiové (241.) musela do rozhodující sady, s Mandy Minellaovou (242.) vracející se po mateřské pauze čtyřikrát v jednom setu ztratila podání a dnes potřebovala přes hodinu a půl proti Maryně Zaněvské (193.), kterou zdolala 7-5 6-3.

Třiadvacetiletá Slovinka si o svůj premiérový titul zahraje s Clarou Burelovou. Dvacetiletá Francouzka zvládla druhé derby v řadě. Po obhájkyni titulu Fioně Ferrové vyřadila i Caroline Garciaovou, bývalou světovou čtyřku ve svém premiérovém semifinále na nejvyšším okruhu přetlačila 5-7 6-2 6-2.

Bývalá juniorská světová jednička a dvojnásobná finalistka juniorských grandslamů si dnešním vítězstvím zajistila debut v elitní stovce žebříčku.

• WTA 250 LAUSANNE •
Švýcarsko, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (17. 7. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Zidanšeková (1-Slovin.) - Zaněvská (Belg.) 7-5 6-3
Burelová (Fr.) - Garciaová (5-Fr.) 5-7 6-2 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
viděl ji někdo s Garcíaovovou? já viděl omylem pár balonů a to možná proti Ferro a přišla mi dost tragická. Teda nevím, co se stalo v dnešním zápasesmilesmile
Reagovat
tommr
dneska byla zase tragická Garcia (ale u tý je to v poslední době spíš norma) ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nahoru dolů... akorát nahoru ne moc vysoko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist