Nasazené v Tokiu dohrály. Obhájkyně titulu McHaleová je v semifinále

15. 9. 2017, 09:21
Aktuality 9
WTA TOKIO - Turnaj WTA International v Tokiu přišel o poslední dvě nasazené hráčky. Trojka Elise Mertensová jasně nestačila na loňskou šampionku Christinu McHaleovou a osmička Julia Putincevová neudržela vedení proti kvalifikantce Zarině Dijasové. Do semifinále postoupila také domácí kvalifikantka Miju Katóová, která vyřadila Aleksandru Kruničovou. Semifinálové obsazení zkompletovala další kvalifikantka Jana Fettová, jež porazila Qiang Wang.
Elise Mertensová

Nasazeným hráčkám se na turnaji WTA International v Tokiu vůbec nedařilo. Do semifinále neprošla ani jedna z nich, a před branami čtvrtfinále jich vypadlo dokonce hned šest včetně jediné české zástupkyně ve dvouhře Kristýny Plíškové. Druhé kolo kromě rodačky z Loun nezvládly ještě sedmička Riskeová a dvojka Shuai Zhang. Již v prvním kole skončily nejvýše nasazená Mladenovicová, šestka Naomi Ósakaová a pětka Stosurová.

Dnešní boje o postup do semifinále jako první rozehrály Christina McHaleová a nasazená trojka Elise Mertensová. V prvním čtvrtfinále měla jasně navrch Američanka. Loňská šampionka McHaleová zvítězila hladce 6-4 6-1 a po více než půl roce a letos teprve podruhé postoupila mezi nejlepší kvarteto.

O finále si zahraje se Zarinou Dijasovou, kterou v jediném dosavadním vzájemném duelu porazila. Kvalifikantka z Kazachstánu otočila utkání s turnajovou osmičkou Julií Putincevovou. Svoji krajanku porazila 4-6 6-1 6-3 a po třech letech vybojovala na akci série WTA International semifinále. Jediné předchozí si zahrála před třemi lety v japonské Ósace.

Postup do svého premiérového semifinále na okruhu WTA slaví Miju Katóová. Domácí kvalifikantka a až 171. hráčka světa přehrála chybující Aleksandru Kruničovou hladce 6-1 6-3. Její další soupeřkou bude chorvatská kvalifikantka Jana Fettová, jež po setech 6-3 4-6 6-3 vyřadila Qiang Wang a zahraje si podruhé v kariéře semifinále na okruhu WTA. Hráčky se spolu utkají poprvé.

• WTA INTERNATIONAL TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 226.750 dolarů
páteční výsledky (15. 9. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
McHaleová (USA) - Mertensová (3-Belg.) 6-4 6-1
Dijasová (Kaz.) - Putincevová (8-Kaz.) 4-6 6-1 6-3
Katóová (Jap.) - Kruničová (Srb.) 6-1 6-3
Fettová (Chorv.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 4-6 6-3
• Čtyřhra - semifinále •
Aojamaová/Zhaoxuan Yang (4-Jap./Čína) - Ninomijaová/Voráčová (1-Jap./ČR) 6-4 6-3
Adamczaková/Sandersová (Austr.) - Mertensová/Soyluová (Belg./Tur.) 6-3 4-6 10-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

9
Přidat komentář
horska.kraslice
Zarina mile překvapila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi uplne nici jakekoliv Frickovy predstavy o tom jak ma turnaj vyhrat nasazena hracka...kdo ma vyhravat, kdo prohravat, tedy planovani turnaje nasezenym...
...ale co ted...ona uz tam zadna neni...?:D)
Reagovat
Frick
Psal jsem, že nejnižší kurz na výhru měla Maldenovic a Plíšková a to snad 9,00... čili hned na začátku bylo vidět, že tenhle turnaj fakt nemá favoritku.
Reagovat
Krisboy
Kató katem nejem Kiki, ale i Kimikovic Terminátora.
Reagovat
George_Renel
Katem, katovkou či katkou, .-)
Reagovat
VlS
Katovou, ne?
Reagovat
freeteepek
To je neskutečnej turnaj. Sázet na ženský je fakt masakr. Na mě to dělá dojem jako by se snad nasazené hráčky domluvily. Nebo že by je tak vyčerpalo US Open?
Reagovat
EllNino
v poslední době je to spíš nastolenej trend, že nasazené hráčky většinou nepotvrzují nasazení, je to ohromně vyrovnané pole, navíc tam nehrála žádná top hráčka
Reagovat
Krisboy
Nepotvrzovat nasazení je letos IN!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist