Návrat Benešové-Melzerové se odkládá. Češka se odhlásila z Aucklandu i Melbourne

22. 12. 2013, 21:22
Aktuality 6
Iveta Benešová-Melzerová odložila svůj návrat na kurty. Poprvé od loňského US Open, po kterém léčila zraněné rameno, se měla objevit od 30. prosince na turnaji v Aucklandu, ze soutěže na Novém Zélandu se však odhlásila. Kvůli blíže nespecifikovanému zranění se už omluvila i pořadatelům Australian Open.
Profily hráčů
Iveta Benešová

V roce 2012 začaly Iveta Benešovou trápit bolesti pravého ramene. Svou poslední výhru v hlavních soutěžích turnajů WTA zaznamenala v květnu 2012 na antuce v Římě. Pak od French Open do US Open vypadla sedmkrát v prvním kole.

"Konec sezony pro mě... Už nemohu vydržet bolest ramene. Snažila jsem se, ale bylo to trápení," oznámila mostecká rodačka po newyorském grandslamu.

Dva týdny na to se na zámku Laxenburg v Dolním Rakousku vdala za Jürgena Melzera. Česká tenistka řekla své 'ano' o dva roky staršímu Rakušanovi zhruba po roční známosti, která podle všeho započala v období kolem jejich společného triumfu ve smíšené čtyřhře na Wimbledonu 2011.

Na kurtech se však Benešová neobjevila ani celou letošní sezonu. Naději svým fanouškům dala v září vyvěsenou fotografií na Twitteru. "Mluvila jsem o překvapení! Nicole a já, je čas vrátit se do formy... pro nás obě. Tenis přijde později," napsala Benešová k fotografii, kterou si pořídila v posilovně s Nicole Vaidišovou. Právě o jejím návratu se spekuluje také.

Vrátit se do kolotoče WTA měla Benešová-Melzerová od 30. prosince v Aucklandu, před pár dny se však z turnaje na Novém Zélandu odhlásila. Třicetiletá rodačka z Mostu se navíc vzdala už i startu na Australian Open, které začne 13. ledna. Kvůli zranění nestihne začátek sezony ani její manžel Jürgen.

V Aucklandu podle nepotvrzených informací nebude hrát ani Karolína Plíšková, která má svalové problémy. Na Novém Zélandu tak z  českých tenistek vstoupí do nové sezony jen Lucie Šafářová a díky divoké kartě i Andrea Hlaváčková, které spolu nastoupí i ve čtyřhře.

V čínském Shenzhenu zahájí nový rok Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová. Česká jednička Petra Kvitová je přihlášena s přítelem Radkem Štěpánkem na Hopman Cup.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Frick
tak radši Iveta bejby a šlus a Nicole návrat :-)
Reagovat
tommr
to odkládání návratu nevěstí nic dobrýho. Iveta už přece jen není nejmladší a vkrádá se otázka jestli to v jejím věku má ještě vůbec nějakou cenu ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
to samý si mohla říkat Serena v roce 2011...
Reagovat
smazaný uživatel
Rovnat Serenu k Ivey, nevím zda je zrovna to pravý ořechový.
Reagovat
Frick
to zraněné vůbec není. Jen to prostě Ivetka nedostala...
Reagovat
dadaft
to by nebyl Frick, aby v tom nevětřil nějaký sexuální motiv. ))
že by vážně miminko?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist