Navrátil Rosolovi věřil, ale čekal jednodušší výhru

7. 4. 2013, 16:47
Aktuality 8
Dalších pár šedin přibylo ve vlasech Jaroslava Navrátila. Kapitán obhájců titulu v Davisově poháru protáhl s tenisty vítěznou šňůru už na sedm zápasů, ale výhra ve čtvrtfinále v Kazachstánu se bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka ve dvouhrách nerodila snadno.
Jaroslav Navrátil

Berdych do Kazachstánu neodletěl kvůli zraněnému ramenu a Štěpánek hrál jenom čtyřhru, protože se vrátil na kurt po lednové operaci krční páteře. Ve dvouhrách proto byl jedničkou poprvé v kariéře Lukáš Rosol a dvojkou Jan Hájek.

"Určitě mám další šediny. Člověk na lavičce nemůže dát nervozitu najevo, a když prohrajeme debl, který umíme, tak už přemýšlíte dopředu o všem možném," řekl Navrátil po výhře 3:1, kterou zařídili dvěma body Rosol a jedním Hájek.

"Bez Tomáše a Radka po operaci nebyl Kazachstán jednoduchý, ale kluci (Rosol a Hájek) předvedli slušné výkony. Musím jim poděkovat za tři body, protože předtím moc šancí nedostávali a zvládli to na dvě stě procent," chválil Navrátil.

Především Rosol udělal Navrátilovi Radost. V pátek po ztracené první sadě otočil zápas s Andrejem Golubjovem a v neděli vydřel duel s Jevgenijem Koroljovem. "Lukášovi jsem věřil, i když jsem si myslel, že to bude jednodušší," řekl kapitán.

Podle Navrátila především Koroljovova hra Rosolovi neseděla. První tři sety byl český tenista navíc nervózní. "Udělal hodně nevynucených chyb, ale držel to servisem. Přežil to, protože v poslední době odehrál hodně zápasů a hodně si věří. Pak Koroljovovi odešly únavou nohy a Lukáš to dohrál bez problémů," řekl Navrátil.

Za důležitý označil fakt, že Češi měli v Kazachstánu vlastního kuchaře a stravovali se v rezidenci české ambasády. "Vyvarovali jsem se tak střevních problémů, které tady měli Rakušani a Švýcaři. To byl důležitý moment, nevím, co by bylo, kdyby měli zažívací problémy," poděkoval kapitán zástupcům ambasády i marketingové společnosti Česká sportovní, která kuchaře zajistila.

Po vítězství odpovídal Navrátil na tiskové konferenci bez překladu do angličtiny rovnou v ruštině. "Jsem nadšený, že jsme to dohráli a porazili Kazachy doma, kde byli dosud neporaženi. Vyhrál lepší a šťastnější tým," řekl kapitán.

ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Hook2424
Lukas urcite nervozni byl. Presne jak to rekl Navratil. Ale ukazal, ze je hrac a ze umi unest tihu situace. Koroljov byl cely treti set lepsi a Lukas mu to dokazal v koncovce nandat. Klobouk dolu! Super vykon!
Reagovat
Jan
Vyhráli to s odřenýma ušima a se štěstím. I ty páteční zápasy mohly dopadnout jinak a dnes po 2. setu, když jsem viděl, jak Rosol hraje, jsem už viděl ten zápas jako prohraný. Ale povedlo se, velká gratulace klukům, že to zvládli i bez Berdycha a v podstatě i bez Štěpánka. Nakonec loni měli štěstí, že byl v semifinále zraněný Del Potro a ve finále Nadal, letos zase, že narazili na Kazachstán, s ostatními čvrtfinalisty by v téhle sestavě vyhráli asi těžko. Ale i to se počítá a jsem rád a určitě nejen já.
Reagovat
Fandina
Navrátil říkal, že byl dneska Lukáš tři sety nervozní a podle mě to bylo patrné i na tu dálku. Čtvrtý set byl už jiný a podle toho také vypadalo skore. Jinak mám také obrovskou radost z postupu a nakonec to byl super zážitek. Držím palce do semíčka. Pojď!
Reagovat
Jan
Říkal jsem si, kdyby Rosol prohrál, tak to projedou celé. Myslel jsem, že by hrál Hájek s Golubjovem, který hrál nejlépe z Rusů a už jsem viděl reprízu toho Hájkova prohraného zápasu z Ostravy, když s Kazachstánem prohráli u nás. Říkal jsem si, že Hájek nemusí páteční výkon zopakovat a Golubjov hrál dobře i v sobotu. O Minářovi, který měl zřejmě nastoupit i za stavu 2-2 ani nemluvě.
Reagovat
Fandina
Tak určitě hrál Golubjev z Kazachů nejlíp a v sobotu byl jedznoznačně nejlepší na kurtu. Každý by to měl s ním dneska těžké, ještě že ten poslední mač nebylo potřeba.
Reagovat
Jan
Ale je hezké že postoupili, vypadá to teď na Francii ne ? Vzhledem k tomu, že štěpánek pomalu odchází do důchodu, pouze s Berdychem to bude hoodně těžké (i kdyby to bylo s Argentinou).
Reagovat
Fandina
Pokud dá Tom dva, případně dva a půl bodu, tak by to zase mohlo vyjít a někdo přidat ten jeden, nebo půl. A těžké to bude s kýmkoli teď, Francie nebo Argentina. Berlocq vede momentálně nad Simonem 2:1 v pátém rozhodujícím zápase tak se ještě neví. Ale na druhou stranu, není důvod si myslet, že naši kluci nemohou zase vyhrávat. Štěpula je bojovník a Lukáš taky dokázal dvakrát vyhrát, když to bylo potřeba.
Reagovat
Fandina
a Háječek také bod získal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist