Navrátil: Utkání Davisova poháru se Slováky nemá favorita

4. 3. 2020, 16:20
Aktuality 10
Nadcházející utkání Davisova poháru mezi tenisty Česka a Slovenska v Bratislavě nemá favorita, o vítězi rozhodne momentální forma. Na dnešní tiskové konferenci to řekl kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil. Oba celky budou v kvalifikaci usilovat o postup na finálový turnaj v Madridu. Hrát se bude v pátek a sobotu na antuce v Národním tenisovém centru. Podle kapitána slovenského týmu Dominika Hrbatého by o vítězi mohla rozhodnout čtyřhra.
Jaroslav Navrátil

"Favorit není. Slovensko trošičku oslabilo zranění Martina Kližana, je to jejich nejlepší a nejzkušenější hráč. Váha odpovědnosti bude na mladších klucích," řekl Navrátil.

Podle českého kapitána se oba týmy znají a nemají se čím navzájem překvapit. "Myslím si, že jsme víc než kamarádi. Hráči se znají dobře. Rozdíly nevidím. Bude to velice vyrovnané, každý bod bude důležitý. Bude rozhodovat páteční a sobotní forma," uvedl Navrátil.

Český kapitán zatím nerozhodl, kdo bude dvojkou týmu. "Když se nic nestane, tak Jirka Veselý bude vůdcem tohoto týmu. Pro druhou dvouhru se budu muset ještě rozhodnout," řekl.

S Veselým jsou v nominaci Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva a Jonáš Forejtek. Po zdravotní stránce jsou všichni v pořádku.

Navrátila zaskočilo, že sobotní zápasy začnou až vpodvečer. "Když se bude hrát rozhodující bod, tak můžeme hrát do půlnoci. Nebude to příjemné pro hráče a ani pro diváky," řekl Navrátil.

Hrbatý ocenil výkony české jedničky Veselého. Řekl také, že kvalita mezi dvojkami obou týmů bude na slovenské straně a že o vítězi kvalifikace rozhodne patrně čtyřhra.

Jak Navrátil, tak Hrbatý vyjádřili přesvědčení, že ani česko-slovenské derby nic nezmění na přátelských vztazích obou týmů. "Věřím tomu, že jestliže jsme kamarádi byli, jsme před tím, že kamarádi po zápase určitě zůstaneme," řekl Navrátil. Hrbatý uvedl, že v duelu sice půjde o prestiž, ale nic nebrání tomu, aby členové obou týmů zašli po utkání na společnou večeři.

Z kvalifikace postoupí na finálový turnaj, který se bude hrát 23. až 29. listopadu, dvanáct družstev. Jistotu mají loňští semifinalisté Španělsko, Kanada, Británie a Rusko a na osmnáct týmů je doplní držitelé divokých karet Francouzi a Srbové.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
svetova.dvojka
sranda mač...
tohle je na úrovni tak našeho fotbalového okresního přeboru...
Jsem zvědav kolik lidí se na to bude koukat v televizi, tak dva,tři... ?
Reagovat
gigin
Co cigorky? Bojíte se toho viru?
Reagovat
svetova.dvojka
Nebojíme.
Reagovat
gigin
Jj, však vy jste odolní.
Reagovat
Frick
Se nějaký favorit najde. Třeba někde na parkovisku v Petržalke..
Reagovat
Vlk-v-trave
Ihned odvolat.

Ma v tymu takoveho playera jako J1r1 a pry nemame tady favorita.
Reagovat
Elip13
Pro Jirku je to tam rozcvička před tím než vyhraje sunshine double
Reagovat
Ela-fon-isi
Přesně tak, Jirka stačí sám i na čtyřhru, ostatní ho můžou povzbuzovat.:-))
Reagovat
gigin
blbneš, Jardo! Veselka, Rosi... Co bys jako chtěl? To bys porazil aj Srbsko s turistú.
Reagovat
Fransoas
O tom bych nebyl přesvědčen na 100 % . Vždycky záleží na momentální formě. Nejsem si úplně jistý,zda Rosol by předváděl vždy nejlepší hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist