Navrátil: Záleží na Štěpánkovi, ale dva zápasy jsou optimální

3. 4. 2013, 13:29
Aktuality 19
Na trio Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jan Hájek nejspíše rozloží kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil tíhu čtvrtfinále Davis Cupu v Kazachstánu. Obhájcům titulu chybí v Astaně Tomáš Berdych, Štěpánek se vrací po operaci krční páteře a očekává se, že bude hrát čtyřhru a jednu dvouhru.
Jaroslav Navrátil a Radek Štěpánek

"Budu to chtít promíchat, aby se minimálně tři hráči vystřídali a nehrál jeden tři dny," řekl dnes Navrátil před tréninkem v kazašské metropoli.

Nominaci hráčům řekne už ve středu večer, oficiálně ovšem aktéry pátečních dvouher oznámí až o den později, hodinu před losem. Vše bude záležet na pocitech jedničky Štěpánka, který dva měsíce nehrál kvůli operaci ploténky. "Budu velice senzitivní v rozhodování," řekl Štěpánek na otázku, jestli je schopen zvládnout tři dny.

Navrátil si myslí, že ideální jsou pro čtyřiatřicetiletého hráče dva dny. "Je to na jeho zvážení. Byl bych rád, pokud by chtěl hrát tři dny. Je to klíčový hráč, ale nemá nahráno a dva dny by byly úplně optimální," konstatoval Navrátil.

Nejspíš tak připadá v úvahu na pátek do dvouher kombinace Rosola s Hájkem. "To je představa, ale teprve se o tom budeme bavit," řekl Navrátil.

Štěpánek: Páteční singl na rozehrání nepotřebuju
Hrdina loňského finále proti Španělsku Štěpánek by ale neměl chybět v sobotní čtyřhře. Otázkou bude, jestli se vedle něj postaví Hájek, nebo Rosol. "Když bude hrát Hájek lehčí zápas, tak bych se přikláněl k páru Štěpánek/Hájek, ale je tady i možnost, že by hrál Štěpánek s Rosolem. To jsou dvě varianty," uvažoval Navrátil.

Štěpánek dosud vždy v Davis Cupu hrál před čtyřhrou dvouhru, ve které se měl možnost rozehrát. Neviděl ale problém v tom, že by tentokrát šel rovnou do debla.

"Zkušeností mám dost na to, abych nepotřeboval páteční zápas," řekl. "Vím, že když budu nastupovat, musím vědět, jestli budu pro tým platný. Pro mě je to vždycky obrovská zodpovědnost, protože tady hraju za náš národ," doplnil Štěpánek.

Pokud dostane Štěpánek v pátek volno, bude jedničkou 63. hráč světa Rosol. Ten si první ostré zápasy v soutěži o "salátovou mísu" odbyl před měsícem a půl ve Švýcarsku. Dvouhru prohrál a ve čtyřhře po rekordních sedmi hodinách s Berdychem vyhráli. "Jsem připravený na všecky tři dny a věřím, že si s kapitánem sedneme a rozhodneme nejlíp, abychom udělali tři body za víkend," řekl Rosol.

Navrátil má k dispozici ještě Iva Mináře, který ale nemá za sebou letos moc vítězných zápasů a nejspíš zůstane v roli sparingpartnera. "Sebevědomí je v Davis Cupu hodně důležité," pronesl Navrátil. Mináře navíc trošku limitují bolavá záda.

Hájek je v Davisově poháru poprvé od baráže v Rumunsku v roce 2011. Tehdy Češi v 1. kole nečekaně prohráli právě s Kazachstánem a Hájek v Ostravě ztratil oba body. "Pamatuji si to, ale jsem o dva roky zkušenější a věřím, že jsme silní," řekl Hájek. "On je na antuce kvalitní hráč, proto ho chci využít," podotkl Navrátil.

Za Kazachstán by v pátek měli hrát Jevgenij Koroljov (187. v žebříčku ATP) a Andrej Golubjov (206.), bývalý třiatřicátý hráč světa. "Oni drží jako tým, a proto není žebříček důležitý. Není náhoda, že tady porazili Švýcary i Rakušany, ale věřím, že v neděli budeme mít tři body a budeme se připravovat na semifinále," řekl Navrátil.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
OT: Tommy Haas ?@TommyHaas13 1m

Thank you all so very much for the sweet birthday wishes, I feel so lucky having such g8 fans, best from the Bahamas
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.facebook.com/tenisovysvet1 Přidejte se k nově vzniklé stránce. Budu na ni sledovat aktuální dění, stejně jako budu rozebírat historii, samozřejmostí jsou i různá videa zajímavý úderů apod. Lajkujte, díky moc.
Reagovat
carolyn
jednoznačně nejzajímavější úder je tento
http://www.youtube.com/watch?v=yXL-gtksKY8
Reagovat
carolyn
nevím možná už to sem někdo dával, jestli jo tak se omlouvám:
http://www.youtube.com/watch?v=RGy0x3KKc6c
Reagovat
carolyn
Překvapení pro český tým:
http://www.facebook.com/photo.php?v=10200154816810852&set=vb.253559905522&type=2&theater
Reagovat
Fandina
Radek je můj kluk ... nezklamal, jsem nadšená ... pojď pojď pojď
Reagovat
carolyn
a co říkáš na to další video které jsem tu dala. To nad tímto....ten Tomáš tam :)
Reagovat
Fandina
carolyn a měla bych něco říkat?
Reagovat
carolyn
Hm, ahá, tak nic ....
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný prostředí, jen Minář tam sedí jak smrtka, já si prostě nemůžu pomoct, je to leklá ryba, aspoň že ten Radek i Navrátil mají v žilách trochu krve :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://tenisnovinky.blog.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
doporucuji vsem nalozit postup amiku... oba body vedou pres troickeho a posledni bod prida 4 hra... krasny kurz kolem 2,2 (fortuna)
Reagovat
tommr
po dlouhý době nebude nominace a losování jen pouhou formalitou. Navrátil bude mít příležitost ukázat jak dobrej je jako kouč - nominovat vždycky Berdycha a Štěpánka do obou dvouher i na debla by dokázal každej ... :)
Reagovat
Faddova
Podle mě tam místo Mináře měli dát Čermáka...
Reagovat
Karl
Jsem stejného názoru. Čermáka nebo Dlouhého, do čtyřhry vedle Štěpánka. Hájek i Rosol by se pak mohli soustředit jen na singl a o debl by bylo, troufám si říct že, postaráno.
Reagovat
r176
čermák nebo dlouhý ke štepánkovi by byla daleko lepší varianta!rosol v patek jedničkou??tak to pánové jedeme domů s výpraskem!!
Reagovat
smazaný uživatel
držím palce Jardo
Reagovat
smazaný uživatel
taky nechápu proč tam není Čermák nebo Dlouhý... nic proti Minářovi, ale ted je bez formy a ještě není zcela fit.
Reagovat
smazaný uživatel
S Čermákem souhlasím, ale Dlouhý, to by nebyla žádná výhra, ten chlap je absolutně bez servisu a v nějak úžasný formě rozhodně taky není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist