Navrátilová: Wozniacká by měla ukončit podivné období

11. 11. 2010, 12:43
Aktuality 7
Ženský tenis prochází podivnou érou, kterou by příští rok mohla ukončit světová jednička Caroline Wozniacká. Říká to jedna z nejlepších tenistek historie Martina Navrátilová, podle které by Dánka měla v následující sezoně vyhrát grandslamový turnaj, čímž by svoji roli potvrdila.
Caroline Wozniacká

Zatímco v mužském tenisu nenajdete v tomto tisíciletí hráče, který by se dostal na vrchol světového žebříčku, aniž by předtím vyhrál grandslamový turnaj, ženskému žebříčku vévodí za poslední roky už třetí tenistka bez vítězství na jednom z podniků velké čtyřky na kontě.

Nedlouho po Jeleně Jankovičové a Dinaře Safinové se na trůn dostala v pouhých 20 letech Caroline Wozniacká, která rovněž stále čeká na první grandslamový titul. Podle Navrátilové by ho mohla a měla získat v příští sezoně.

"Čekám, že se Wozniacká prosadí o něco více," řekla Navrátilová v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Ona musí vyhrát grandslam, ona ho chce vyhrát a nejspíše ho vyhraje," uvedla česká rodačka v New Yorku poté, co vyšlapala 55 pater a 1300 schodů v rámci propagace svého prosincového výstupu na nejvyšší horu Afriky.

Podle Navrátilové by dvacetiletá Wozniacká mohla uspět už na lednovém Australian Open v Melbourne. "Měla by se na velkých turnajích ještě zlepšit a v Austrálii bude velice motivovaná, aby to dokázala," konstatovala Navrátilová.

Dánka Wozniacká v letošní sezoně vyhrála šest turnajů a stala se světovou jedničkou, ale grandslamový titul jí, stejně jako předtím Jankovičové a Safinové, stále chybí. "Je to posledních pět šest let divné období," řekla čtyřiapadesátiletá Navrátilová, vítězka 18 grandslamových turnajů ve dvouhře.

Podle Navrátilové byla nejlepší tenistkou poslední doby Američanka Serena Williamsová, která ale hraje méně turnajů a je často zraněná. "Wozniacká hraje skvěle, ale ne na grandslamech. Přesto byla letos nejlepší," řekla Navrátilová.

Navrátilová se letos zbavila rakoviny prsu a od 6. do 12. prosince se v rámci projektu Laureus Sport pokusí vystoupit na Kilimandžáro. "Jsem v pohodě," usmívala se Navrátilová na střeše newyorského mrakodrapu. "Na Kilimandžáro to bude jiné, ale věřím si a zkusím tam odpálit pár tenisáků, abych viděla, jak daleko poletí," plánovala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na ten ženský tenis se vůbec nedá dívat, jelikož v každém zápase o všem rozhodují dvojchyby a nevynucené chyby soupeřky.

Je však vidět, že ženy nebyly na vojně jako my chlapi, poněvadž kdyby si užily to co my, bezpochyby by hrály jinak. To by byla ale podívaná, lidičky!! Ty tenistky by měly lepší pohyb po dvorci než Južnyj, voják z ruské armády!!!

Komunisté moc dobře věděli, proč zavedli kdysi dávno vojnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Komunisti že zavedli vojnu??... no tééédy ty jsi mi ale vzdělaný člověk (Do gulagus tebou a všemi komunisti světa):)) A tvrzení že je ženský tenis takový jaký je protože ženy nebyly na vojně je užasný!!... Poprosil bych tě vyjměnovat alespoň 10 hraču z TOP 100 kteří na vojně byli. Já to hledat nebudu ale můj osobní tip je že jestli alespoň jeden tak to považuji za velikou raritu... warpete warpete ty jsi uplně mimo:))
Reagovat
Teo
Warpet, to je ten samý člověk, který nedávno prohlásil, že Tsonga má vůli hrát dobře, protože jeho předci jsou z chudé Evrpoy, zatímco předci našich tenistů, jsou z blahobytného Česka, a proto "logicky" tolik netouží po vítězství? Aha, tak už to chápu:o)
Reagovat
Teo
Z chudé Afriky samozřejmě...
Reagovat
Vojtiik
vy to fakt berete vazne? :D ale zase nebyt takovych co to berou vazne by tu ty kecy nepsal :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
hezké počtení ale jaksi jméno Novotné (předpokládám ze je myšlena Jana Novotná) se v článku objeví celkem... no, ani jednou:))...
Reagovat
Administrator
opraveno.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist