Nejmladší hráčka Top 100 Anisimovová je po duelu sedmnáctiletých potřetí v semifinále

13. 4. 2019, 09:39
Aktuality 2
WTA BOGOTÁ - Do semifinále antukového turnaje v Bogotě postoupila bývalá šampionka Španělka Lara Arruabarrenaová a tři tenistky, kterou útočí na premiérový titul na okruhu WTA. Sedmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová, jednadvacetiletá Brazilka Beatriz Haddadová Maiaová a třiadvacetiletá Australanka Astra Sharmaová.
Amanda Anisimovová

Amanda Anisimovová si v kolumbijské Bogotě zahrála čtvrtfinále turnaje WTA potřetí v kariéře a poprvé na antuce. V souboji sedmnáctiletých nadějí zdolala 6-2 1-6 6-3 domácí Mariu Camilu Osoriovou Seranovou, která hrála hlavní soutěž na okruhu WTA teprve podruhé v kariéře a na kontě měla z předchozích dvou kol premiérové výhry. 

"Byl to pochopitelně těžký zápas. Hrát proti domácí hráčce je vždycky obtížné, takže jsem moc ráda, jak jsem bojovala a zůstala psychicky silná. Ona (Osoriová) je skvělá tenistka a mám k ní velký respekt. S touhle výhrou jsem tedy hodně spokojená," pochvalovala si Anisimovová, která soupeřku přestřílela na vítězné údery 32-9. Udělala ale také 55 nevynucených chyb, zatímco Kolumbijka téměř o polovinu méně.

Talentovaná Američanka se do semifinále dostala podruhé, loni na podzim na tvrdém povrchu v japonské Hirošimě došla až do finále. 



V Bogotě si o něj nejmladší hráčka v Top 100 Anisimovová zahraje s Beatriz Haddadovou Maiaovou. Jednadvacetiletá Brazilka porazila 6-7 6-2 6-3 Španělku Saru Sorribesovou Tormovou a rovněž podruhé v kariéře a poprvé na antuce postoupila do semifinále turnaje WTA. Také ona bude bojovat o druhé finále, v němž by usilovala o premiérový titul.

Sedmadvacetiletá Španělka Lara Arruabarrenaová hraje v Bogotě posedmé a posedmé nechyběla mezi osmičkou nejlepších. Po výhře 6-4 6-2 nad Slovinkou Tamarou Zidanšekovou postoupila podeváté v kariéře do semifinále turnaje WTA, z toho už popáté právě v kolumbijské metropoli.

O finále se šampionka z roku 2012 a finalistka posledních dvou ročníků Arruabarrenaová utká s Astrou Sharmaovou, která startuje na turnaji WTA teprve potřetí a na kontě měla před tímto týdnem jedinou výhru. V Bogotě třiadvacetiletá Australanka přidala už tři výhry, když po Američance Rogersové a Polce Linetteové porazila 6-1 7-5 bývalou světovou pětku a finalistku Frech Open Saru Erraniovou z Itálie.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (12. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Arruabarrenaová (11-Šp.) - Zidanšeková (5-Slovin.) 6-4 6-2
Anisimovová (6-USA) - Osoriová (Kol.) 6-2 1-6 6-3
Haddadová Maiaová (Braz.) - Sorribesová (7-Šp.) 6-7(6) 6-2 6-3
Sharmaová (Austr.) - Erraniová (It.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Amanda s Astrou by bylo super finále :)
Reagovat
ipko
pekná je Amanda a aj outfit má sexi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist