Nejvýše nasazený Medveděv i Tsitsipas museli na Masters v Torontu hned na úvod do tří setů

11. 8. 2021, 00:43
Aktuality 3
ATP MASTERS TORONTO - Daniil Medveděv na Masters v Torontu, kde v roli nasazené jedničky obhajuje předloňské finále z Montréalu, hned v úvodním zápase potřeboval rozhodující sadu. Ruský tenista až po dvou hodinách zdolal Alexandera Bublika, se kterým vyhrál i třetí letošní souboj. Třísetovou výhrou do turnaje vstoupil také Stefanos Tsitsipas, jenž na třetí pokus našel recept na svého posledního přemožitele Uga Humberta.
Daniil Medveděv

Daniil Medveděv na nedávných olympijských hrách v Tokiu patřil k favoritům, ale skončil už ve čtvrtfinále a medaili nezískal. Mezi největší aspiranty na titul patří také na letošním Masters v Torontu, kde se pokusí minimálně obhájit předloňské finále z Montréalu.

V úvodním zápase ale nepřesvědčil. S Alexanderem Bublikem, kterého letos porazil i potřetí, potřeboval rozhodující sadu a kazašského tenistu zdolal až po dvou hodinách boje 4-6 6-3 6-4.

Nasazené jedničce pomohla dešťová přestávka v průběhu druhého setu. Rus po návratu na centrální dvorec dominoval, stav utkání srovnal a o svém postupu, k němuž si pomohl 13 esy, rozhodl brejkem hned v úvodním gamu rozhodujícího dějství.

V osmifinále se světová dvojka utká s Jamesem Duckworthem, nebo Jannikem Sinnerem.

Stefanos Tsitsipas je i přes poslední výsledky jedním z nejlepších hráčů letošní sezony. Řecký mladík ve finále French Open neudržel vedení 2-0 na sety proti Novakovi Djokovičovi a od té doby se trápí. Ve Wimbledonu vypadl hned v prvním kole, v Hamburku ve čtvrtfinále a na olympijských hrách už v osmifinále s Ugem Humbertem. Právě Francouzovi v Torontu porážku oplatil a po vítězství 6-3 6-7(13) 6-1 s ním upravil vzájemnou bilanci na 1-2.

Třetí hráč světa si postup sám zkomplikoval. Až do stavu 6-3 5-3 měl totiž utkání pod kontrolou, jenže ho nedopodával, poprvé ztratil servis a v maratonském a dramatickém tie-breaku nevyužil ani jeden z pěti mečbolů. Rozhodit se ale nenechal, v závěrečném dějství prohrál jen tři fiftýny na podání a soupeři dovolil jen jednou uhájit servis.

Příštím soupeřem finalisty ročníku 2018 bude vítěz ruského derby mezi Karenem Chačanovem a Aslanem Karacevem.

Posledního největšího favorita Andreje Rubljova vstup do turnaje teprve čeká, ve středu se utká s Fabiem Fogninim. Rafael Nadal kvůli přetrvávajícím potížím s levým chodidlem dnes odstoupil.

Mackenzie McDonald si o víkendu ve Washingtonu zahrál své první finále na turnajích ATP, díky tomu se přímo dostal do hlavní soutěže Masters v Torontu, ale skončil hned v prvním kole. Americký tenista nestačil 3-6 4-6 na Benoita Paireho, kterého před týdnem právě v D.C. porazil. Francouz v souboji o osmifinále vyzve turnajovou osmičku Diega Schwartzmana.

• ATP MASTERS 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 3.487.915 dolarů
úterní výsledky (10. 8. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Bublik (Kaz.) 4-6 6-3 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Humbert (Fr.) 6-3 6-7(13) 6-1
Ruud (6-Nor.) - Čilič (Chorv.) 6-3 3-6 6-3
Opelka (USA) - Dimitrov (14-Bulh.) 6-3 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Basilašvili (Gruz.) - Brooksby (USA) 2-6 6-0 6-4
Nišikori (Jap.) - Kecmanovič (Srb.) 6-4 6-7(5) 6-2
Lajovič (Srb.) - Ruusuvuori (Fin.) 3-6 6-3 6-3
Chačanov (Rus.) - Norrie (Brit.) 6-4 5-7 6-4
Isner (USA) - Davidovich (Šp.) 6-4 6-1
Tiafoe (USA) - Nišioka (Jap.) 6-4 6-3
Paire (Fr.) - McDonald (USA) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Bublik ztratil zápas s Medvědem skoro jen kvůli netrefenému 1.servu. 2.a3.set pod 50%. S tím se vyhrává blbě.smile Že ho měl Medvěd v průměru o 10km/h pomalejší nehrálo roli, protože efektivitu měl výrazně vyšší.
Co angažovat Gorana?smilesmile
Reagovat
Nola
Isner hral vcera neskutocne, sam povedal, ze ho tu bude tazke porazit, hyril sebavedomim, neskutocne.... moze hrat kludne do 50-tky, ak mu bude fungovat servis, vcera hral vyborne aj na returne, klobucik
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem kousek. Dobře, že tu Fokynu vymetl z kurtu. Jj, měl pěkný tlak z podání i z returnu. Soupeř si moc nezahrálsmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist