Nejzkušenější Vondroušové v Turecku vyhovuje komorní prostředí

11. 4. 2023, 23:08
Aktuality 15
Markéta Vondroušová je připravená splnit v kvalifikaci Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině roli jedné z opor a věří, že tento týden ještě vylepší dosavadní úspěšnou bilanci v národním týmu. Třiadvacetiletá rodačka ze Sokolova v nahrávce pro média řekla, že si již na antuku v Beleku zvykla a vyhovuje jí i komorní prostředí v Turecku. Pozice nejzkušenější reprezentantky ve výběru kapitána Petra Pály ji těší.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© BJKC Team)

"Poslouchá se to hezky. Doufám, že to budu mít šanci tady předvést a bude se nám dařit," uvedla Vondroušová, která má v reprezentaci bilanci deseti výher a jedné porážky. "To je krásné," doplnila.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 zvítězila naposledy v Poháru Billie Jean Kingové vloni během finálového turnaje, kdy v Glasgow porazila Američanku Danielle Collinsovou. Předtím se jí dařilo také v kvalifikaci, kde proti Britkám stála za všemi třemi body. V Turecku jsou s ní také Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Linda Nosková a Sára Bejlek.

"Nejsem úplně typ, který by rád trénoval. Raději hraju o body. Jsou tu kvalitní holky a na tréninku si dobře zahrajeme, už ale se nemůžu dočkat pátku. Bude to těžký zápas, máme však skvělý tým," uvedla Vondroušová, jíž patří v žebříčku WTA vinou loňského zranění až 82. místo.

Po turnajích na betonu si zvykla v Beleku na antukový povrch. Stříbrná olympijská medailistka z Tokia má zatím v sezoně bilanci třinácti výher a šesti porážek. "Antuka je tu rychlejší a míče hodně létají. Není to tedy tak velký skok, jak se může zdát. Výměny sice budou delší a jsou tu občas špatné odskoky, na to si ale člověk musí zvyknout. Nedělá mi to problém," líčila Vondroušová.

Spokojená je i s komorním prostředím, v němž se bude kvalifikace hrát. Mezinárodní tenisová federace přesunula utkání do Turecka kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu. Zápasy se odehrají 14. a 15. dubna.

"Je to trochu nezvyklé, ale všechny jsme hrály menší turnaje, takže to známe. Prostředí je fajn a počasí je už také v pohodě," řekla Vondroušová a ocenila i blízkost ubytování a dalšího zázemí. "Je to super, že si člověk může jít lehnout a odpočinout na pokoj. Nemusí čekat na auto a jezdit kdovíjaké dálky," dodala česká tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
lvicek
To je obdivuhodne, ze Marketa ve svych triadvaceti letech je nejzkusenejsi reprezentantkou. Ukazuje to, ze i pres vsechny sve zdravotni peripetie mela (dosavad) karieru opravdu dobrou! Moc ji preju, aby se ji to se zdravim usadilo aspon na chvili a mohla rok, dva odehrat v klidu v kuse.
Reagovat
lvicek
Nejzkusenejsi a taky velmi uspesnou reprezentantkou!
Reagovat
makro99
Výborná a pozoruhodná kariéra.¨
Já vidím mezi oběma skleněnkama docela fyzické rozdíly. Markéta má ta těžší zranění v mnohem delší frekvenci. Ona se vždycky vrací obdivuhodně rychle, jak herně, tak fyzicky. A pak jede cca 3/4 roku naplno; a až pak přijde typicky únavová zlomenina, která jí zase na 1/2 roku i dýl vyřadí.. já bych asi zvážil po nějaké ucelené šňůře, třeba po FO, na delší dobu, aspoň na měsíc, vysadit, zregenerovat, zkusit tomu předejít.
Karolína má zdravotní problémy řek bych méně závažné, ale vleklé, a bohužel se vyskytují a kumulují takřka nepřetržitě.. Stejně jako Markéta se dokáže vracet obdivuhodně rychle, co se herní kvality týče; bohužel po fyzické stránce jsou ty návraty mnohem horší, obnovená zranění, související zranění, jak uhýbá tomu ne zcela zhojenému předchozímu... nevím, zda se toto dá nějak zásadně zlepšit.
Reagovat
Patapuff
Markéta neměla únavovou zlomeninu.
Reagovat
makro99
https://vikend.hn.cz/c1-66693620-kdybych-nehrala-tenis-byla-bych-patolozka-rika-marketa-vondrousova-20leta-finalistka-slavneho-roland-garros
Reagovat
Patapuff
https://www.sport.cz/clanek/tenis-spatna-zprava-ceska-hvezdicka-vondrousova-musela-na-operaci-sezona-pro-ni-skoncila-1143748
Reagovat
Patapuff
Mám za to, že zlomené zápěstí se takto neléčí.
Reagovat
makro99
ne neléčí, pokud se to tedy ví; a tady na to dlouho nemohli doktoři přijít; přišli na to, až když se jí kousek té kosti ulomil..
tady to detailněji popisuje sama Markéta, 5. odstavec:
https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/tenis/australian-open/vondrousova-uz-vzala-raketu-do-ruky-a-vyhlizi-navrat-snad-v-australii-hlasi-odhodlane/5dceae52fccd259ea4531b3f
Reagovat
Patapuff
Co s tím zápěstím konkrétně měla, ví asi jen doktor, ale z toho, co píšeš, to vypadá, že má vždy po odehrání třičtvrtě sezóny zlomené zápěstí.
Reagovat
Patapuff
Měla bolesti v zápěstí, které se snažila různě léčit, ale že by ho měla únavově zlomené...smile
Reagovat
tommr
Markéta je sice oficiálně až naše čtvrtá hráčka, ale ve skutečnosti je to hráčka na kterou je v BJK Cupu vždycky největší spoleh a její nominace na utkání by proto měla být samozřejmostí ...
Jako druhou singlistku bych nominoval Karolínu a Báru bych nechal hrát jen debla (i s ohledem na to že pak jede do Stuttgartu) ...
Linda a Sára by měly hrát jen v případě rozhodnutého stavu ...
Reagovat
makro99
Barbora a Markéta budou hrát IMO. Barbora singla nemůže nehrát. Že GS antuková vítězka, hráčka top 10, nedávná vítězka 1000ky.. přijede na týden do provinčního areálku do Turecka, aby si pinkla debla, je utopická..
Na WTA ať se šetří hlavně Karolína :)
Reagovat
com
jakobysme to neznali.. Vondrousova s Muchovou nastoupi v patek do singla a pak zas budou mesic na marodce smilesmile
Reagovat
tommr
Karolína a Markéta ale ve Stuttgartu hrát nebudou ...
Reagovat
makro99
no to nebudou :) ale jak to souvisí? jakože by potom co 20 dní nehrála soutěžní zápas, nastoupila v sobotu do singla, a byla z něj tak unavená, že by pak nezvládla hrát turnaj, v Evropě a na stejným povrchu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist