Němky opět po roce zaútočí na finále. V sobotu však bude sedět Petkovicová i Kerberová

17. 4. 2015, 19:41
Previews 12
Německé tenistky touží po 22 letech ukončit čekání na fedcupový titul. Loni neuspěly v Praze ve finále proti českému týmu a letos si teoreticky můžou duel zopakovat. K tomu ale musí o víkendu porazit v semifinále Rusky a český výběr zase doma zvládnout roli favorita a postoupit přes Francii.
Julia Görgesová a Sabine Lisická

Němky mají na semifinále podobně jako Češky tři hráčky z elitní světové dvacítky a jejich kapitánka Barbara Rittnerová s nominací na dvouhry překvapila. V sobotu nechá v Soči odpočívat světovou jedenáctku Andreu Petkovicovou i čtrnáctku Angelique Kerberovou, místo nich nasadila Sabine Lisickou (19. v žebříčku WTA) a Julii Görgesovou (63.). Proti nim za domácí nastoupí Světlana Kuzněcovová (24.) a Anastasia Pavljučenkovová (38.) 

"Naše jednička a dvojka přijely do Ruska z amerického Charlestonu až během týdne a bylo by to pro ně těžké," vysvětlila Rittnerová své rozhodnutí. "Mám k dispozici další dvě skvělé a čerstvé hráčky. Máme silný tým a věříme si. Teď máme rozdanou sobotu a pak se podle vývoje utkání rozhodneme, jak to bude v neděli," doplnila. 

Ruské tenistky se těšily na pomoc Marie Šarapovové. Druhá hráčka světa se ale z utkání nakonec omluvila kvůli nedávnému zranění nohy a v sestavě ji nahradnila Věra Zvonarevová.


Jedničkou je tak Světlana Kuzněcovová, která duel na antuce v Adler Areně v Soči rozehraje proti Görgesové. "Na antuce hraju ráda, i když by asi bylo lepší, abych měla za sebou už pár turnajů," řekla vítězka Roland Garros z roku 2009 Kuzněcovová, jež vede ve vzájemné bilanci 3-1.

Ve druhé sobotní dvouhře se teprve podruhé v soutěžním utkání střetnou Anastasia Pavljučenkovová s Lisickou. Jediný jejich duel vyhrála před dvěma lety v New Havenu o dva roky mladší Ruska.

Rusky s Němkami se střetávají popáté v historii a poprvé po třinácti letech. Ruské tenistky vyhrály tři ze čtyř soubojů, poslední duel v roce 2002 však zvládly na domácí půdě v Drážďanech lépe Němky. Tehdy zítězily po boji 3-2 na zápasy, když se o všechny tři body postarala současná kapitánka Rittnerová, jež porazila i aktuální kapitánku Rusek Anastasii Myškinovou.

Německo vyhrálo Fed Cup v letech 1987 a 1992. Rusky získaly pohár čtyřikrát, naposledy v roce 2008. V roce 2011 nestačily ve finále v Moskvě na české tenistky a předloni způsobily ostudu. Tehdejšímu kapitánovi Šamilu Tarpiščevovi se omluvilo jedenáct hráček a jedničkou byla až 136. hráčka světa Alexandra Panovová.

• LOS SEMIFINÁLE FED CUPU •
Rusko - Německo (Soči, antuka / hala)
Sobota (13:00 SELČ):
Kuzněcovová - Görgesová
Pavljučenkovová - Lisická
Neděle (12:00):
Kuzněcovová - Lisická
Pavljučenkovová - Görgesová
Vesninová/Zvonarevová - Kerberová/Petkovicová
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Davor1
Včera sa zase predviedla :DD
Tá ma v hlave fakt kvalitne vymetené...
Snáď jej to Alexandra vráti v zápase...

https://www.youtube.com/watch?v=I19oizohh_0
Reagovat
blixa
Tak to bych chtěl vidět, kdyby tohle udělala Báře :D Myslím že by po ní skočila a tu ruku jí uklepala :D :D
Reagovat
EllNino
by dopadla jako Svitolinka :D
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
sprchon
No nevím, občas se to asi stane...
https://www.youtube.com/watch?v=Hx66fwWWXOE

Ale Genie to prej dělá pravidelně :D
https://www.youtube.com/watch?v=h0mZ8iBH8gM
Reagovat
Mayo
Vamos zabine
Reagovat
lars
"Naše jednička a dvojka přijely do Ruska z amerického Charlestonu"
Nemky prijely (neletely) asi pres Aliasku a vychod. sibir :) . to by unavilo asi kazdyho zvlast jizda po hrbolatych sibirskych cestach
Reagovat
sprchon
První den 1:1, pak nastoupí Angie a Anrea, které to dokonají. :)
Reagovat
aligo
po prvním dnu budou někmy prohrávat 0:2 a pak to budou otáček Angie, Petko a čtyřhra Sabine a Julča :)))
Reagovat
sprchon
Klidně, hlavně ať to dají.
Ale myslím si, že to zítra Sabine nebo Julča dá. ;)
Reagovat
FulnekUltras
ale tipuju, že Rusky to doma dají...
Reagovat
Davor1
Zaujímavý ťah, snáď to výjde, verím, že Barbara vie, čo robí. Sobota je úplne otvorená, môže to byť 2-0, 0-2 aj 1-1, vôbec sa neodvážim tipovať. Akurát si myslím, že v nedeľu už bude hrať Angie aj Petko a Julča s Bine sa budú šetriť na štvorhru. Dúfam, že sa rozhodne ešte predtým, rusky nie sú tak silné, aby sa nedali poraziť už po dvojhrách. Kuzna ani Nasťa nie sú vo forme, tak snáď sa doma nevyhecujú...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist