Nemocná Jankovičová odstoupila z Hong Kongu

10. 1. 2009, 09:06
Aktuality 0
Světová jednička Jelena Jankovičová už poslední den na exhibici v Hong Kongu, kde s týmerm Evropy nakonec obsadila poslední čtvrté místo, neabsolvovala. Před závěrečným zápasem s týmem Asie se odhlásila kvůli nachlazení. "Cítím se velmi slabá," omluvila se Srbka divákům.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová si týmovou exhibici v Hong Kongu vybrala jako jediný přípravný turnaj před prvním grandslamem sezony Australian Open. Soutěž si však příliš neužila. Ve dvouhře odehrála jen jeden zápas a v něm ji smetla Venus Williamsová. Třiadvacetiletá Srbka si zahrála také dva duely čtyřhry po boku patnáctileté Portugalky Larcherové de Britové. Nejdříve si poradily s Američankami, ale čínský pár Jie Zheng/Zhang jim povolil uhrát jen dva gamy.

Za stavu 0-2 na zápasy z pohledu týmu Evropy měla dnes Jankovičová odehrát už nic neřešící duel s Jie Zheng z Číny, ovšem kvůli nachlazení k zápasu nenastoupila.

"Cítím se velmi slabá," omluvila se Srbka divákům. Zároveň však nepochybuje, že se dá do Australian Open do pořádku. "Do Melbourne je ještě hodně času. Můj imunitní systém je teď oslaben, protože jsem opravdu tvrdě trénovala. Šáhla jsem si na dno svých sil," dodala Jankovičová, jež si před několika dny pochvalovala svou zimní přípravu.

"Vysoká fyzická zátěž, změna klimatu, přelet do jiného časového pásma a mnoho lidí kolem mě," nediví se problémům finalistka US Open.

Proti Číňance ji zastoupila Larcherová de Britová, která prohrála hladce 1-6 1-6. Třetí místo na exhibici v Hong Kongu obsadil tým Asie. O první místo hraje výběr Ameriky s triem Rusek. Po prvním dnu byl stav vyrovnaný 1-1.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist