Nemocný Zverev v Indian Wells skončil ve 3. kole na Struffovi

12. 3. 2019, 10:14
Aktuality 2
ATP INDIAN WELLS - Alexandera Zvereva v Indian Wells přemohla nemoc a na kurtu ho ve třetím kole dorazil krajan Jan-Lennard Struff. Ten si připsal teprve třetí výhru nad hráčem Top 10 a proti Raonicovi bude bojovat o první čtvrtfinále na turnaji Masters 1000.
Alexander Zverev (© AFP)

Alexander Zverev do Indian Wells dorazil z Acapulka, kde prohrál finále s Nickkem Kyrgios. A ihned po přesunu z Mexika do Kalifornie začal laborovat s nemocí, která mu nedovolila bojovat o dobrý výsledek. 

V prvním zápase jednadvacetiletý Němec uspěl i díky tomu, že mu Slovák Martin Kližan kvůli zranění kotníku vzdal. Druhý zápas už však i vinou virózy třetí hráč světa nezvládl. Zverev ve třetím kole prohrál hladce 3-6 1-6 s krajanem Janem-Lennardem Struffem, kterému v šestém vzájemném duelu podlehl poprvé. 

"Celý týden, co jsem tady, jsem byl nemocný a bohužel se dosud nic nezměnilo. Je to smůla, mám nějaký virus a tak to prostě je," řekl zklamaný Zverev, který se bude snažit uzdravit na další turnaj Masters 1000 v Miami. Na Floridě by měl od příštího týdne obhajovat loňské finále.

V Indian Wells trojnásobný vítěz turnajů Masters Zverev startoval počtvrté a jeho maximem zůstává osmifinále z roku 2016, kdy na BNP Paribas Open debutoval. "Teď se chci dát dohromady do Miami, kde se mi daří, na rozdíl od Indian Wells."

Devětadvacetiletý Struff proti zdravotně indisponovanému Zverevovi předvedl velmi dobrý výkon a připsal si třetí skalp hráče Top 10. V závěru se proti odevzdanému soupeři příliš nenadřel, v posledních čtyřech gamech ztratil jediný fiftýn.



"Je to úžasné, odehrál jsem velmi dobrý zápas. On (Zverev) dnes zkazil hodně úderů, ale se svým výkonem musím být spokojený," radoval se Struff, jenž při třech předchozích startech v Indian Wells vyhrál jediný zápas.

Do osmifinále turnaje Masters 1000 Struff postoupil popáté v kariéře. O své největší čtvrtfinále si zahraje s Milosem Raonicem (h2h 1-1), kterého porazil před dvěma týdny v Dubaji.

Třináctý nasazený Kanaďan Raonic ve třetím kole zastavil nečekané tažení Marcose Girona. Pětadvacetiletého Američana, který si při svém debutu na turnaji Masters připsal teprve druhou a třetí výhru na okruhu ATP, udolal 4-6 6-4 6-4, když třetí set otočil ze stavu 1-4. 

Djokoviče z kurtu vyhnal déšť
Kvůli dešti pouze rozehrál utkání třetího kola první hráč světa Novak Djokovič. Souboj pětinásobného srbského šampiona s Němcem Philippem Kohlschreiberem byl přerušen už v průběhu druhého gamu a dohrávat se bude v úterý.'

Pokud Djokovič potvrdí roli favorita, narazí v osmifinále na Gaëla Monfilse (h2h 16-1). Ve výborné formě hrající francouzský tenista ve třetím kole deklasoval 6-0 6-3 Španěla Alberta Ramose, s nímž si poradil hladce bez ztráty setu i ve třetím střetnutí.

Suverénně postoupil i naopak letos se trápící osmý hráč světa Dominic Thiem, který smetl 6-3 6-1 Francouze Gillesa Simona a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 9-2.

O čtvrtfinále si rakouský tenista thiem zahraje poprvé s Ivem Karlovičem. Čtyřicetiletý chorvatský veterán
porazil 6-3 7-6 indického kvalifikanta Prajneshe Gunneswarana a cestou do osmifinále neztratil ještě ani set.



Devatenáctiletý Srb Miomir Kecmanovič, který se do hlavní soutěže dostal až jako náhradník za Kevina Andersona, porazil 6-2 7-6 rozjetého krajana Lasla Djereho a při svém druhém startu na turnaji Masters 1000 postoupil do osmifinále.

V něm se Kecmanovič střetne s dalším nečekaným osmifinalistou Japoncem Jošihitem Nišiokou, jenž v tříhodinové bitvě udolal 6-7 6-4 7-6 osmnáctiletého Kanaďana Felixe Augera-Aliassimeho.

Třiadvacetiletý Nišioka sice prohrával 6-7 a 0-2, ale vývoj otočil a v rozhodujícím setu si vypracoval vedení 5-1. Jenže kanadský mladík se nevzdal, postupně odvrátil tři mečboly a vyrovnal. V rozhodujícím tie-breaku ale byl šťastnější Japonec, který si tak zahraje o první čtvrtfinále na turnaji Masters. Dosud o něj marně usiloval předloni právě v Indian Wells.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
pondělní výsledky (11. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 1-0 / přerušeno kvůli dešti
Struff (Něm.) - A. Zverev (3-Něm.) 6-3 6-1
Thiem (7-Rak.) - Simon (27-Fr.) 6-3 6-1
Raonic (13-Kan.) - Giron (USA) 4-6 6-4 6-4
Monfils (18-Fr.) - Ramos (Šp.) 6-0 6-3
Kecmanovič (Srb.) - Djere (30-Srb.) 6-2 7-6(3)
Karlovič (Chorv.) - Gunneswaran (Indie) 6-3 7-6(3)
Nišioka (Jap.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-7(2) 6-4 7-6 (5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Také jsem se zasmála :-))).
https://youtu.be/mcc43Lih2Ew
Reagovat
Fandina
Mně se zdál v tom zápase nějak mimo. Tak už to chápu. Doufám, že v Miami už bude fit. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist