Neočkovaný Djokovič povolení pro vstup do země od Američanů nedostal. Z Indian Wells i Miami se odhlásil

9. 3. 2022, 23:17
Aktuality 182
Druhý hráč světa Novak Djokovič se den po rozlosování turnaje Masters 1000 v Indian Wells ze soutěže odhlásil. Pětinásobný šampion nedostal povolení pro vstup do Spojených států amerických, neboť se odmítá očkovat proti Covidu-19. Hrát nebude ani v Miami.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič je odpůrcem vakcinace proti Covidu-19 a protože řada států si vstup do země podmiňuje právě očkováním proti této nemoci, srbský tenista přichází o starty na řadě turnajů. 

V lednu byl po vleklé kauze kolem udělení víz dokonce vyhoštěn z Austrálie a přišel o Australian Open. A dnes se definitivně rozhodlo, že nesmí ani do Spojených států amerických a nebude hrát na prvním letošním turnaji Masters 1000 v Indian Wells. 

34letý rodák z Bělehradu do poslední chvíle čekal, zda od CDC (Střediska pro kontrolu a prevenci nemocí) dostane povolení ke vstupu do země a včera byl dokonce nalosován do pavouka hlavní soutěže. Dnes ale padlo konečné rozhodnutí, že výjimka mu udělena nebude, a z prestižního BNP Paribas Open i následné akce stejné kategorii v Miami na Floridě se odhlásil.

"Automaticky jsem byl zařazen do losu BNP Paribas Open a Miami Open, i když jsem věděl, že je nepravděpodobné, že budu moci cestovat. CDC (Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí) potvrdilo, že pravidla pro vstup do země se nezmění, takže v USA nebudu moci hrát," napsal Djokovič na Twitter. "Všem, kteří na těchto významných turnajích hrát budou, přeji hodně štěstí," dodal.


Fanoušci tak letos narazí na Djokoviče v tenisovém komplexu v Indian Wells jen v podobě jeho podobizny na stěně 'Chybíš nám', kde je srbský tenista mezi Rogerem Federerem, Juanem Martínem del Potrem, Serenou Williamsovou, Ashleigh Bartyovou či Biancou Andreescuovou.

Djokovič podnik v Indian Wells pětkrát vyhrál (2008, 2011, 2014, 2015, 2016), poslední tři starty se mu ale nepovedly. Vypadl v osmifinále s Australanem Nickem Kyrgiosem (2017), ve 2. kole s Japoncem Tarem Danielem (2018) a ve 3. kole s Němcem Philippem Kohlschreiberem (2019).

V sezoně 2022 dvacetinásobný grandslamový šampion Djokovič odehrál jediný turnaj. Před dvěma týdny v Dubaji, kde mohl hrát i bez očkování, skončil překvapivě už ve čtvrtfinále na raketě Jiřího Veselého.

Djokovič přijde i o následný podnik Masters 1000 v Miami, kde se bude hrát za dva týdny. Srb na Floridě šestkrát triumfoval, naposledy startoval před třemi lety. Pomalu se tedy začne připravovat na antukové turnaje v Evropě, nicméně například ani na French Open by mu za současných podmínek nebyla účast povolena.

Po odhlášení Djokoviče z Indian Wells došlo k revizi rozlosování. Loňský semifinalista a bývalý třetí hráč světa Grigor Dimitrov v pavouku zaujal Djokovičovu pozici nasazené dvojky, místo Bulhara se proti domácímu Tommymu Paulovi postaví jeden z lucky loserů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

182
Přidat komentář
paddy
možná až moc velký náskok pro Nadala, na rozdíl od předchozí ankety
ale pokud vyhraje RG, pak není, co řešit
pokud ho nevyhraje, pak nikdo nebude mít 2 GS

Rafael Nadal 63 %
Daniil Medvedev 18 %
Novak Djokovic 19 %

YT: Tennistic Productions - 32 tis. hlasů
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by nemohl vyhrát USO?
Reagovat
paddy
to by mohl být zajímavý a vyrovnaný souboj - těžký tip

Daniil Medvedev 28 %
Rafael Nadal 38 %
Novak Djokovic 31 %
Other 2 %

YT: Paul Martin - 69 tis. hlasů
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je v suboji s Rafom bez šance, kedze po IW a Miami budeme o nom najblizsie pocut az v septembri.

Djokovic ide do boja o no.1 bez 4000b, o ktore nemohol hrat, takze tiez komplikované.

Najvacsie sance jednoznacne Nadal.
Reagovat
paddy
ano
jestli však Medvěd obhájí USO a jako správný kolotočář objede hodně méně významných turnajů, pak ty body může dát dohromady

současně bude záviset i na tom, kolik Rafa uhraje pozdních kol na GS
např. 1 F je víc než 3 QF (1200 vs. 1080)

RG (hájí jen SF) před sebou a od W žádná obhajoba - vše mu hraje do karet

zranění je potenciálně větší soupeř než Medvěd

Medvěd je jednička ne proto, že byl nejlepší, ale protože Djokovič vynechal dost velkých turnajů
jednička pouze díky souhře okolností, měl by vydržet do USO, a pak ho nahradí Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
Na konci 2022 bude na čele ten, kto vyhrá v roku 2022 najviac bodov.

Ak Nadal pojde do antukovej sezóny s tym, ze bude mat naskok pred Medvedevom, tak je Danill v podstate odpisaný, lebo počas antukovej sezóny strati na Rafu dalsie 2-3 tisicky.

Jedine, ze by Medvedev vyhral IW a Miami a do antukovej sezony by vstupoval ako líder Race, vtedy mozeme hovorit o tom, ze by teoreticky vedel vyhrat sezónu 2022 a teda byt na konci roka prvy. Ale nemyslim si to.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně pokud Nadal vyhraje IW, tak není skoro na 90% pochyb o tom, že se vrátí na první místo, to už by ho nikdo jen tak nedohnal, max.na konci sezóny, kdyby mu totálně nevyšla hala. Pokud ale dá IW a pak skoro celou antuku, bude to pro ostatní neprůstřelné.
Reagovat
paddy
0/3

půlku sezóny může rovnou odepsat, protože je nerozehraný a neporazí ani hráče ze 2. stovky, a na USO se mu tradičně nedaří smile

Roland Garros 7 %
Wimbledon 30 %
US Open 10 %
2 or 3 of them! 18 %
None! 36 %

YT: Paul Martin - 60 tis. hlasů
Reagovat
Rafaeoli25
Můj tip 0, i kdyby startoval na všech třech. Nevyhraje FO víme kvůli komu, ve Wimblu věřím FAA, takže zbývá USO, ale tam to mají Nadal a Medvěd rádi, no nevypadá to pro něj dvakrát růžově..
Reagovat
smazaný uživatel
N. Djokovic práve vyhral RG 2022. Týmto je to spečatené.

Marduch, gratulujem k 21.
Reagovat
Marduch
Ještě že tak. Nebylo by prece fér, kdyby jen Djokoland mel svého turistu:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jdi s tímhle kamsi prosím tě, to není přehnaný optimismus, opakuji, že kdybych byl býval loni tušil, že laboruje s tak vážným zraněním, tak bych ho nefavorizoval, letos je to jiné, pokud mu zdraví vydrží. Ty jsi vždycky předpo.., ok, tvůj postoj, i když je brod nevím jak daleko. Krom loňska jsem Nadala vždy otipoval dobře, věděl jsem, že v roce 2015 vyhrát nemůže, v roce 2016 mohl, ale zápěstí. Ano, i to se může opakovat, ale pokud ne a udrží si současnou výkonnost, tak je hlavním favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Počuj ty slniečkár. Ešte som si nikdy tak neprial prehru Nadala, najlepšie na RG. Pretože by to zaručilo tvoju absenciu na 6 mesiacov a bol by tu opäť svätý pokoj. Pokiaľ majú Nadalove víťazstvá sprevádzať tento folklór, cena sa mi zdá privysoká.

Jedna vec je nekonečno zaslepene dôverovať 36r Nadalovi na RG a druhá je nehorázne podceňovať Djokovica. Akoby fakt, nemal šancu vyhrať GS. To je z princípu stupidita. Navyše RG sa hrá za 3 mesiace. Je to skoro tak ďaleko ako je Australian Open od US Open. Po NY asi tiež nikto netipoval, že AO vyhrá Nadal. Takže sa ukľudni s tymito grckami, ktoré tu každý rok vypúšťaš, lebo sa to naozaj nedá čítať.
Reagovat
Rafaeoli25
No já taky řadu věcí od tebe nerad čtu. A co? Já tě tu ale nebudu osobně za každou cenu napadat, nejsem ty. Tobě je to jedno, jdeš do kohokoli. Tak laskavě nesuď Petříka, když se takhle chováš. Jinak nevím, co si vlastně o sobě myslíš. Připadá mi, že bys rád byl nějakým Buddhou, který by chtěl soudit, kdo má zůstat na pozemském světě a kdo ne. Ano, já tu tolik zdaleka nejsem, nemám potřebu tu den co den exhibovat a sebeukájet se, máš pravdu. Tenis mě nesmírně baví, ale nezešílel jsem z toho jako někteří, které nebudu jmenovat. A když mám nějaký názor, třebaže velmi sebevědomý, tak ho řeknu, nebudu se krčit někde v koutě. Proč bych taky proboha měl, je to jen obyčejná diskuse jako kterákoli jiná, tak z toho nedělej nějaký Svatý grál a uklidni se.
Reagovat
HolyMotors
Krásně ti to Forehand nandal. Ostatně, má pravdu. Nic jiného si za ty kecy nezasloužíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Nenandal mi nic, abych ti řekl pravdu, nezajímají mě tyhle osobní útoky. Spíše se jim směju.
Reagovat
HolyMotors
Já jsem si všiml, že tvůj pacifismus je nekonečný. Hlavně nikdy, nikde, nikoho nenapadat, ať to stojí, co to stojí :)
Reagovat
paddy
Dík za tip smile
Tsitsipas na RG mi dává smysl smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ten jo, ale tak na RG 25. Ale to je taky nesmysl, to už tam bude v plné síle Alcaraz, který s ním asi za pár let bude zametat jako s hadrem na podlahu. Promiň Tsitsi, ale je to tak smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
To snad není pravda! To nemohli rozhodnout před losováním?
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak směšné a absurdní v době situace, co tu je skoro dva týdny, že člověk jen kroutí hlavou. Fakt jako kdyby si někdo chtěl záměrně dělat legraci.
Reagovat
smazaný uživatel
zřejmě je to záměr.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne tak Američané chtějí ukázat, kdo má vrch, ale Evropa by si tohle neměla nechat líbit, měli bychom být jako EU suverénní společenství, zachovavající si maximální důstojnost a vyžadující respekt, vůči komukoli, ať je to Rusko, Čína nebo USA. Ne, aby s námi neustále někdo vyjebával.
Reagovat
annah
Jedinou opravdovou hrozbou je Djokovic a o něco míň Medvedev. Nikdo jiný.
Reagovat
annah
To patřilo jinam.
Reagovat
annah
Já myslím, že s Evropou nikdo nevyjebava. Udělali to jen s Nolem a ještě vic s pavoukem turnaje.
Reagovat
Rafaeoli25
Psal jsem jinde, nejde jen o Novaka.
Reagovat
turista
Ušáci jsou pitomci. To nic nemění na tom, že Novak Djokovič si šlape po štěstí. Bohužel.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad ho v Evropě na turnaje pustí, těším se na alespoň nějaký zápas Nadala s ním, nejlépe na několik.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak ale on je přece dle tebe tak výborný, že i kdyby Nadal letos získal náskok i 23:20, tak ho Nole hravě překoná v dalších sezónách ne smile
Reagovat
turista
Nadal se spíš utavi než by se dostal na 23. Bude mu 36 let. Možnou ztrátu 2GS Novak dolepi.Tech 361 týdnů na pozici No1 už nikdo v dohledné době nedosáhne. V budoucnosti možná ano.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by se utavil. Po FO zvolní, Wimbl uvidí, no a pak si dá jen Kanadu před USO, bude se na něj určitě šetřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám 37 rokov. Osobne si myslím, že sa dožijem niekoho, kto prekoná 371 týždňov, je to 7 rokov na čele, čo mi príde reálne.

Možno sa dožijem niekoho, kto vyhrá 22 GS (mimo Big2), ale tu budem potrebovať mať silný korienok a atakovať 80-90r, aby som to stihol.

No a rozhodnem sa nedožijem a ani nikto z vás z tenisportálu, že by niekto vyhral 14x Roland Garros alebo akýkoľvek iný Grandslam :D..To je proste svätý grál všetkých rekordov a symbolicky ho bude držať práve Goat, Rafael Nadal :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím, že se to může stát. Musel by to být někdo extradominantní plus mít slabší konkurenci. Stát se to může, ale nemyslím si to. Každopádně pokud to bude jeden silný vs samí slabší, tak nevím, jakou to bude mít hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
No to si zase objavil Ameriku, Rafaeoli.

Áno, je to úplne prirodzené, že bude jeden extra silný a ostatní slabší. Bežná vec. Pozri sa na Federera, alebo Grafovu v čase kedy dominovali. Hodnotu to bude mať úplne rovnakú, lebo za 100r to nikto nebude riešiť. Zostanú len tvrdé dáta a to je to o čom hovorím. Čo má tendenciu byť prekonané. 371 týždňov na čele je zo všetkých najväčších rekordov práve ten, ktorý sa podľa mňa najviac otriasa. Väčšina ľudí by si zrejme tipla jeho prekonanie skôr, než rekordný počet GS.
Reagovat
Rafaeoli25
Víš dobře jak je to myšleno, ale urážení za každou cenu ti jde fakt skvěle. Víš co? Trhni si..
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádné takový Alcaraz alespoň potenciál na takových 300 týdnů určitě má. Uvidí se, jak s ním naloží.
Reagovat
smazaný uživatel
Alcaraz 300 weeks at no. 1 is New Sinner 12-14 Grandslams. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Alcaraz na to bezpochyby má, predikce Sinnera předčasná byla, i tak ho ale stále vidím na několik GS. Alcaraz to je samozřejmě jiná kategorie.
Reagovat
paddy
20 GS už nikdo nedá, protože to znamená vyhrát každý 3. GS. Teď byly výjimečné okolnosti, kdy se sešli 3 hráči, kteří se vzájemně vytáhli nahoru. Sampras skončil, protože ho nikdo neohrožoval a rekord vypadal těžko překonatelný. Federer by asi skončil na 16, kdyby nebyl Djodal.

Nové generace již nebudou ochotni trénovat naplno, protože je rozptyluje digitální doba a zvýšená medializace.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Nadal s Federerom mali tablety a boli súčasťou digitálnej doby :)

Vo finále to je vždy o človeku. Ak sa dožijem 90r, tenis má 63r na to, aby niekto vyhral 22GS. To je dosť široký priestor a na prekonanie 21 sa vôbec nemusí zísť trojica. Stačí dvojica :)

Veď keby je z dnešnej historickej trojičky, dvojička, tak by boli obaja niekde na úrovni 27-28GS. Dvojica je vždy zvýhodnená a 63r je dlhá doba. Grandslamový rekord by som rozhodne nerámoval ako "neprekonateľný".
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, 53r.
Reagovat
turista
Ty máš jenom 37 let Forehande? Tak to se máš. To bych bral. V červnu budu mít bohužel už 61 let.
Reagovat
Rafaeoli25
Mně bude 39 v dubnu.
Reagovat
turista
To bych taky bral.
Reagovat
Gulbis
naopak, po štěstí si šlapou ti, kteří do sebe naprali ten smrtící koktejl nazvaný "očkování proti covidu"smile
Reagovat
Krisboy
Co rameno, už můžeš hrát?
Reagovat
peRFect
Chybí mi tady Kamilos smile
Reagovat
smazaný uživatel
do nepohodysmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tyhle boty nosím někde v duši..někde v duši, ne však na nohou..
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim tam vitaza OH, vitaza USO a vitaza AO. Inymi slovami, súčasná hardova spička nastúpená rad za radom.

Djokovic sa turnaja nezucastnil v podstate dobrovolne.
Reagovat
Rafaeoli25
Kvalitní obsazení tam je, až na něj jsou tam všichni, s tím souhlas. Nesouhlas s tou dobrovolností. V okamžiku, kdy v Evropě už co se týče covidu kvůli válce přestalo fungovat jakékoli vymáhání pravidel, je postup Američanů trapný slušněji řečeno. Pokud by ho nepustili ani na evropskou antuku, byl by to už totální výsměch.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Newcombe
To jako zase čekal na výjimku? A přitom stačilo udělat jen jednu věc. Jeho volba, zbytečně rozdmýchává dusno, jako by nestačili rusáci. Na co si hraje ten panáček. Pro mě je to jasně nejlepší tenista všech dob, mohl mít už 25-26 GS, ale ta jeho hlava. Škoda ho
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dusno ale rozdmychávají hlavně ti, co ještě na přísných pravidlech trvají, je to k smíchu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tedy je to hlavně k pláči, po tom krátkém smíchu..
Reagovat
smazaný uživatel
Růžové brýle to vyřeší.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak je smutné, jak svět sportu upozaďuje poslední dva roky nejdříve covid, teď válka, abych řekl pravdu, na diskusním serveru o sportu bych byl raději, abychom se bavili o hlavní náplni, tady o tenisu. Ne aby každá druhá třetí diskuse byla nekonečnou tirádou o politice, plná osobních výpadů a fanatických výkřiků. Já s těmito diskusemi končím, těším se na Indian Wells a pak i na zbytek sezóny. Trochu tlumte vášně někteří a uvědomte si, že tyto stránky patří sportu - Nadalovi, Federerovi, Djokovičovi nebo legendám minulosti, ne Putinovi, Zelenskému, covidu a Pfizeru. Už toho bylo dost smile
Reagovat
RFanousek
Kromě politiků a úředníků už covid nikoho nezajímá.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Fandina
Snad už ta přísná pravidla skončí a bude klid.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
ne. Na chudej lid musí být přísnost.
Reagovat
Rafaeoli25
Macháč v první kole Popyrin, pokud ho dá tak velký souboj s Medvedem, alespoň si bude moci porovnat síly s jedním z nejlepších.

Pak jsem velmi zvědavý na Alcaraze, na to, jak se tam předvede je věc, na kterou jsem zvědav asi úplně nejvíc co se tohoto turnaje týče. Potřeboval by tam uspět, aby definitivně potvrdil rychlý růst a brzy pevně zakotvil v první desítce a sunul se hned poté do první pětky.

Otazníkem jsou pro mě Zverev a Tsip. Zverev zda-li se dostane konečně alespoň trochu nahoru po průšvihu, co zatím v nové sezóně od samého začátku předvádí. Tsip ale také, sice má letos o dost lepší výsledky než Zverev, je ale znát, že na hardu hodně ustrnul a vůbec nikam se na něm neposouvá a není hrozbou pro Djokera, Medvěda a Nadala a nejen pro ně, i pro FAA a Alcaraze.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hanba organizátorům a pfizerovským úplatkářůmsmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ve světle Ukrajiny je opravdu k smíchu, pokud někde odpírají špičkovému sportovci účast na nějaké akci, třebaže by byl pod neustálým dozorem a testován každý den. Přitom v rámci Evropy teď mohou prchající přecházet že státu do státu málem bez jakýchkoli kontrol, natož covidových. Teď to působí zcela směšně a nepochopitelně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel... Oni si ty důvody najdou.
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo co se dělo ještě v lednu na takovém Slovensku. V obchodě vláčeli po zemi i invalidu, který si nechtěl nasadit roušku, jako zločince. Dnes, po šesti sedmi týdnech jsou tam hranice otevřené, nikdo nemusí nic prokazovat a covid jakoby najednou neexistoval. Jakoby si z lidí dělali legraci..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je potřeba, aby si toho lidi všímali, zamysleli se a pak hlavně nezapomněli...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na Slovensku to vládě bezpochyby sečtou, co tam předvádí šílenec Matovič nemá asi obdoby. Ať se nikdo Ficovu a Pelegriniho návratu nediví. U nás nová vláda chce v tomto ohledu získat pozitivní body, tak je rozvolňovací. Každopádně v Americe se to Demokratům vymstí, v Austrálii Konzervativcům také. Orbán a Pis věděli dobře, co dělají, když restrikce už dávno omezili na minimum, v době kdy tu Babiš šílel. Myslím, že v celé Evropě už skoro všichni pochopili, že tvrdé restrikce nejsou cestou k obhajobě volebního vítězství..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze sa k tebe dostali dezinformácie Rafaeoli.

Ziadny invalida po zemi nebol vláčený, túto správu vydali dezinformačné weby a dezoláti.

Policia bola zavolana na organizovanu skupinu, ktorá prisla účelovo vyvolavat rozbroje a sabotovať opatrenia.
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, co vyvádí na Slovensku Hegerova, resp.Matovičova vláda je katastrofa, i kdyby bylo tohle jinak než říkáš. Každopádně odposlechy pořízené na NAKA řízené žádnými dezoláty nejsou, že. To je smutná pravda, co tam páchá Mikulec a spol. Nemluvě o tom, že co se týče řešení hospodářských záležitostí jsou totální amatéři a Slováci mohou jen brečet, bohužel.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, cize ked nemas pravdu tu, tak mas pravdu inde..:)

No vidim, ze si informovaný, ako funguje aj Národná kriminálna agentúra a koho odpočúva a aj prečo.

Matovič je samozrejme šašo, ale myslim ze tu sa hodí povedat, ze zameť si najprv pred svojim vlastným prahom..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když elitní kriminalisté, kteří se bojí výsledků vyšetřování plánují zapálení auta vyšetřovatelky, která jde po nich a spolu s ministrem vnitra koordinují jak s ní co nejlépe a nejrychleji zamést, tak to je nezlob se mafiánství přímo uvnitř v řadách policie a na ministerstvu vnitra. Je to děsivé.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak o Matovičovi ani nemá cenu hovořit, usvědčený daňový podvodník, který přišel podvodně i k VŠ titulu..co k němu říct. Snad jen, že je tragédie, když se takoví dostanou k moci, to platí samozřejmě kdekoli na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
hanba námsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Komu nám?
Reagovat
Krisboy
Rusům a jejich vlezdoprdelkům.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak je to myšleno hanba nám, že si to necháme líbit. Covid restrikce nevadí jen fandům Putina a Ruska. Na druhou stranu, pokud chce někdo změnu tak musí uvažovat jen optikou voleb, pokud je tedy demokrat, když se mu něco nelíbí. Samozřejmě, demokratické protesty k tomu patří, jsem pro. Každopádně rozhořčení kvůli covidu plně chápu, ještě v lednu probíhalo i po celé Evropě masivní strašení, jak nás covid zlikviduje a že každý, kdo si nenasadí roušku a nenechá se očkovat je vyvrhel společnosti a dnes, po pár týdnech jakoby covid nebyl, hranice jsou otevřeny, vše se řeší jen na čestné slovo, u cizinců, přitom po vlastních občanech se žádalo ještě několik týdnů zpátky to nejpřísnější a hrozily likvidační sankce. Nedivím se, že to řadu lidí štve.
Reagovat
Fandina
Jsi na omylu, co se týká covidových restrikcích tak ta byla všude bez ohledu na to, kdo kde byl zvolen. Roušky a očkování jsou pořád bojovníky proti nemoci jen se mění jejich intenzita použití a je to více méně i s ohledem na vývoj nemoci.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže během měsíce se situace změnila tak dramaticky, že z nejtvrdších opatření nezbylo nic a najednou je vše jen na čestné slovo? Promiň, ale tohle neberu.
Reagovat
Fandina
To, že se budou nosit roušky jen v MHD a zdravotnických zařízení se mluvilo už dlouho.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale to je i vládou, Fialova byla vždy pro co nejmenší restrikce, kdyby vládl Babiš tak jsme měli povinnost očkování a kdo ví co ještě.
Reagovat
Fandina
Já psala o tom, že restrikce zaváděli všechny země, bez ohledu na to, která má tu nebo onu vládu. Víceméně jde o hlasy vědy, politici v případě pandemie byly takřka v souladu.
Reagovat
Fandina
zaváděly
Reagovat
Fandina
byli
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně kroky Babiše a Fialy by byly jiné, to je evidentní, Babiš schválil povinné očkování a myslím, že ani roušky by tak brzy nerušil. A když se člověk podívá do Maďarska nebo Polska, tak tam žili úplně normálně, i v době kdy například na Slovensku probíhalo restrikční šílenství..nerušili vánoční trhy, v restauracích také naprostá pohoda, co se dělo tady bylo absurdní.
Reagovat
Fandina
To jsou různé niance, ale největší slovo má věda.
Reagovat
Rafaeoli25
Vždy ale nakonec rozhoduje politik a faktem je, že mezi přístupem v Maďarsku a u nás byl rozdíl doslova propastný, neporovnatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
covid je podvod a celá šaškárna kolem. Vakcína s aktuálním antigenem není a buzerace ano. Sportu zdar!!!
Reagovat
Patik
Najväčšie slovo má ľud ktorému má politik slúžiť a nie politik..lenže keď existujú vyplašené ovce ako je fandina čo sa bijú o múku a cestoviny v obchodoch takým keď povie politik že utri si houno o hlavu tak oni si ho momente začnú utierať o hlavu..teraz prišla vojna pred úradmi kilometrové rady slovákov vybavujú cestovné pasy..v lekárniach vykupujú Jodid draselný pri takých primitívoch ani netreba politikov im stačí jeden pastier..a ešte budú na Djokoviča nadávať keď uvažuje racionálne a nechová sa jak stádo tupých oviec..
Reagovat
Rafaeoli25
No já co se týče covidu nestojím ani na jedné z fanatických stran a zdravý rozum jsem si v klidu uchoval. Že bych kvůli čemukoli jako blázen letěl do obchodu a zařizoval si zásoby na přežití, tak to by opravdu nehrozilo smile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Je opravdu směšné, co vyvádí americké úřady v době, co se odehrává na Ukrajině, čímž po celé Evropě defacto definitivně padly jakékoli restrikce kvůli covidu. Jsem silně protiruský, v tomto případě jsem ale silně nakrknutý, jak s námi jako Evropou Američané vyjebávají. Diktují si, kdo k nim přijet smí a kdo ne, kdo je tedy člověk první kategorie a kdo druhé a ještě celé Evropě diktují, že odteď máme odebírat plyn hlavně od nich, i kdyby to mělo být nevím jak drahé. Tak to se mi promiň silně nelíbí. A když se mi něco nelíbí tak jsem zvyklý to říct.
Reagovat
annah
Nejde přece vůbec o nějaké první a druhé kategorie lidí.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak za mě ano, v Evropě stačí cestovat jen s dobrým testem a tak to snad všude i zůstane. Američané nás Evropany vnímají jinak, vyžadují po nás kdeco, sami ale neradi vidí, když se evropské státy rozhodují podle svých ekonomických a jiných zájmů, to je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
volby, jedině volby.
Reagovat
Rafaeoli25
Jedině volby, ano, ty by měly být hybatelem případných změn. Každopádně v Evropě zase takový problém už nevidím, covid dost vyšuměl, v Americe dělá Biden moc špatně co dělá, ale když chce tak moc vrátit Trumpa do Bílého domu, tak mu není pomoci smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Krisboy
Nějak se do toho motáš. Ptal ses toho rusomrda jirika, já jsem si dovolil odpovědět za něj, nic víc v tom nehledejsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já bych reagoval tak jako tak, vyjadřuji se ke komentářům, ke kterým chci smile
Reagovat
Krisboy
To ti chválím. Jenom říkám, že rozebíráš něco, co jsem vůbec nepsal. Ptal ses Rusomrda "Komu nám?" a já jsem za něj odpověděl, co znamená z jeho pohledu "nám". Toť vše.
Reagovat
smazaný uživatel
to chce čas. Čas nám pravdu ukáže.
Reagovat
Fandina
Už ukázal.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě chvíli a už to bude.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať jde na Ukrajinu pomoct Ukrajincům. Bojovat po boku Zelenského to musí být čest.smile
Reagovat
RF46
Proc?
Reagovat
smazaný uživatel
tuhle to nabízel že jim pomůže. Bylo to tu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Podpořil finančně, děkoval mu Stachovský...
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
RF46
Neni tezky pochopit, ze se da pomoci i jinak nez v maskacich se samopalem. Ale tobe se nechce to chapat.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty užs měl mít dávno Z na čele a běžet před tankem střílet na babičky, co přežily druhou světovousmile
Reagovat
smazaný uživatel
Voják Stachovskij z okupované Ukrajiny: Djokovič nám nabídl pomoc. Federera a Nadala chápu, není to jejich válkasmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, takhle to je, ale proč to vyhrocuješ? Že někdo někomu pomůže materiálně neznamená, že musí jít bojovat proboha.
Reagovat
Rafaeoli25
?
Reagovat
Rafaeoli25
To jsou takové tupé výkřiky..
Reagovat
smazaný uživatel
smile já to nebyl
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal nebude mít přesto cestu za titulem jednoduchou, nechybí nikdo z dalších hráčů a ono porazit třikrát za sebou Medvěda není zase tak snadná práce, pak tam bude Šapo, prahnoucí po odvetě za dva těsně prohrané poslední vzájemné zápasy, dále nevyzpytatelný Sinner, finále bude také těžké. Říkat, že má snadnou cestu za trofejí je bláhovost. Každopádně pokud se mu to povede, bude si moci opět říct dobrá práce, nebylo to zadarmo smile
Reagovat
SwissMaestro
Shapo a Sinner, skutečně vážná konkurence. V současném období je jedinou trochu vážnou hrozbou Medvědev.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že pro Nadala v téhle formě jen tak nějaká konkurence neexistuje, to je pravda. Zase musíš uznat jeho umění. Kdyby tam nebyl on a byl tam Roger, budeme takhle mluvit o jeho umění, na které zbytek nemá. Berme to takhle smile
Reagovat
Paixx
Shapovalov, kterej měl proti Rafovi posledně matchpoint na antuce a měl ho porazit v Austrálii, kdyby si dal dohromady 1 a 1, jo, to je hodně easy no, navíc levák. Řekl bych, že není moc fandů Rafy, co jsou s losem spoko.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to jasně těžší los a o dost než by měl na pozici Zvereva. Já ale los neřeším, když i s tímhle vyhraje, bude to mít zase vyšší hodnotu. Ač on i kdyby měl těžkého soupeře každý zápas a vyhrál to, někteří jen mávnou rukou a řeknou no a co. I kdyby měl po FO 9 titulů a skóre 43:0 tak je to že židle nezvedne. Ale tak to je jejich boj.
Reagovat
annah
Jedinou opravdovou hrozbou je Djokovic a o něco míň Medvedev. Nikdo jiný.
Reagovat
Krisboy
Největší hrozbou je lidská blbost. Ani Djokovič násobenej Medvědem se tomu ani zdaleka nepřiblíží.
Reagovat
Rafaeoli25
Takhle to není, na GS to pravda z větší části je, ale na turnajích, které jsou na dva vítězné se může stát cokoli, Nadal může sám vyprávět.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to opravdu na hlavu, co se ve světě děje, k do zbytku Evropy teď mohou prachající Ukrajinci jen na čestné slovo, jakoby covid neexistoval, v Austrálii a Americe je ale z toho nadále antické drama.
Reagovat
RF46
Blaznivej svet smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
d@ve
Ještě že na to byl duševně připravený a dle jeho vyjádření i ochotně oželí další velké turnaje. A co FO?
Reagovat
Nenela
Covid uz davno neni hrozbou. Nechapu tohle rozhodnuti. V Australii to jeste smysl melo, ale ted? smilesmilesmile
Reagovat
Mantra
to taky nechápu - jak jsem psal - byl jsme na pohotovosti. na kriminálce, na policii atd - nikde roušku, očkován nejsem ani jednou, nikdo se neptá, covid pryč.... na co jedou nevím, ale Balkánce se zastávat je pro mě skoro potutpa smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile. Ani v Austrálii už to smysl nemělo, když byl pořád pod dozorem. Byla to jedna velká fraška bohužel.
Reagovat
bardunek666
Super zpráva! smile
Reagovat
baba
tomu se říká dobrovolnost a svoboda rozhodování / je to sice tvoje volba, ale jak půjdeš proti davu, tak tě donutíme nebo totálně vyloučíme /

Bože, kam to spějeme s tichým souhlasem lhostejných...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Ti lhostejní. Správná reakce by byla kdyby nenastoupil nikdo. Inu ovce.
Reagovat
Rafaeoli25
Já s tím taky nesouhlasím, ale je fakt, že každá země si může určovat pravidla pro cokoli jak je jí líbo a tomu se dá těžko čelit že. A drtivá většina hráčů hrát chce, prostě nebude táhnout basu kvuli jednomu nebo dvěma hráčům. Chtějí dělat co je baví, co milují, já bych chtěl taky hrát, ne sedět doma a říkat si ó to jsem to těm zámořským úřadům spolu s ostatními nandal, to je mi dobře..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
stačila by, kdyby se kousla polovina kvalitnějších hráčů a bylo by po turnaji. Kdyby byli parta, měli to udělat, ale každý holt dal přednost tomu tam hrát. Podle mě to správné není a kdyby to udělali na jednom turnaji, další by si už opatření nedovolil.
Reagovat
Rafaeoli25
No nemyslím si, že by Australané a Američané změkčili, myslím, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
smile solidarita by pomohla
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale být mi skoro 36 a mít před sebou třeba poslední dva tři roky kariéry jako má Nadal, tak bych si setsakra solidaritu rozmyslel. Přišel kvůli zraněním o tolik GS, měl přijít i o ten zbytek a za dva roky si říct no nemohl jsem sice hrát, ale jsem hrdý, že jsem bojoval proti restrikcím? Co mu za to kdo dá..?
Reagovat
smazaný uživatel
pak je to tak jak je.
Reagovat
SwissMaestro
Takže Nadal opět volná jízda až k titulu.

Fascinuje mě, že někdo ještě řeší covid. Post světové jedničky i AO jsou absolutně bez hodnoty, tento rok.
Reagovat
No-le
Musí ho řešit. Protože jinak by to byla celé fraška. Pomalu před měsícem ještě tvrdé sankcionování naočkovaných a dnes už by to bylo všechno jedno? To nikdo nedopustí. Tak se bude raději dál hrát tohle divadlo...
Reagovat
safi1313
Nebrec :) Djokovic by stejně neprošel 3.kolo tak vo co go :))
Reagovat
Rafaeoli25
Jak to můžeš vědět prosím tě, má v cestě všechny ostatní soupeře s výjimkou Djokovice, jakobys tím říkal, že zbytek hráčů je odpad. Jinak v letech 2017 a v první polovině roku 2018 byly Nadalovy a Federerovy tituly taky bez hodnoty, když tam nebyl?
Reagovat
SwissMaestro
Měli tam alespoň sebe. Nadal tu teď nemá ani Federera a ani Djokoviče. Murray skoro na vozíku, Wawrinka či Delpo vůbec nehrají. Prostě walk-over :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Prý walk over. Takže Medvedev je i se čtyřmi finálovými účastmi nikdo říkáš..hm. Jinak Murrayho pád začal už na začátku roku 2017, Del Po se jen mihnul v roce 2018, no a pak už tam také nikdo moc nebyl, jen Thiem na antuce, každopádně cesta k titulům pro Nadala a Federera byla v té době také jednoduchá bys mohl říct. Já se na to ale odmítám takhle dívat, že má někdo něco zadarmo.
Reagovat
Paixx
Oni jsou vlastně všechny tituly co kdy Rafa vyhrál bez hodnoty co?smile
Reagovat
Rafaeoli25
Pro některé ano smile
Reagovat
SwissMaestro
To rozhodně ne :-) Jen to prostě má letos umetené.....s jeho skillem to pro něj bude příliš jednoduché. To je celé.
Reagovat
Rafaeoli25
Má to umetené, ale jak moc? Dva turnaje by vyhrál tak jako tak neb by tam Djoker nebyl i kdyby mohl hrát. No a v Austrálii je otázka, jak by to dopadlo, Djoker od Wimblu hodně nejistý a není nikde psáno, že by tentokrát v Austrálii zazářil. Navíc Nadal i tak musel odehrát dva náročné pětiseťáky a musel tam nechat všechno. Jak můžeš tedy napsat, že je to nezasloužené a že to nemá hodnotu? Já bych si to nedovolil napsat o žádném hráči, který vyhrál GS. Třeba Rogerův titul z roku 18 beru jako kterýkoli jiný, prostě byl v tu chvíli nejlepší a tím to končí, nedívám se na okolnosti, tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ty si sa nam trolinku zasekol v minulosti, ze ano :)

Djokovic, ktory neni schopný vyhrat hardovy turnaj OH, USO, TM a naposledy dokonca zahučal s Veselým fakt vytvára hodnotu :)

Zobuď sa, Nadal vynechal vacsiju sezóny 2021 a nikto nenariekal, Djokovic vynechal 1.5 turnaja a si sa opustil no :)
Reagovat
vojta91
Dobre mu tak antivaxerovismile
Reagovat
baba
tak krásné jméno a tady pod ním takový ....
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
aligo
Prznitel losu....
Reagovat
R01316
Mozna by to mohl zkusit pres jizni hranici. Ta je otevrena neockovanym ilegalum dokoran a nikdo to neresi. Pak ho v prosted noci muzou potajny podle tradice letecky prevezt s ostanimi primo do Indian Wells, no a jeste mu k tomu zacit i vyrizovat obcanstvi. Jednoduche jak facka..
Reagovat
Rafaeoli25
Hahaha.
Reagovat
paddy
Na Insta psal obsáhleji, že... jak se covid pravidla mění, tak čekal, jestli dojde ke změně...
A skutečně nedošlo...

Změnil se jen rozlosovaný pavouk

#mamnejakypavoukuprdele
smile smile
Reagovat
R01316
tohle je spis na palec dolu smile
Reagovat
vergus
Open éra jak se patří
Reagovat
Patik
Tenis skončil tak začiatkom roka 2020..obzvlášť tento rok sa nesie v duchu akoby jeden spevák zaspieval kráľ je klaun a klaun je kralem..
Reagovat
smazaný uživatel
Patinko, nemocenské vyplácajú?..Všetko v poriadku?
Reagovat
Ivoch
smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Král je klaunem no, s Veselým ať hraje jakkoli by se prohrávat nemělo, to je fakt.
Reagovat
kolapse
temná tenisová dobasmile
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovicovi sa zatemnilo pred očami. To bude tým.

Každopádne, ak prehráva s Veselými, v IW by veľa vody nenamútil. Absenciou aspon bude vznikať otázka, aké by to bolo s Novakom. ALe aké by to naozaj bolo sme videli v Dubaji.
Reagovat
Nenela
Tak to pozor! Na J1rku nam nesahej! V J1rkovi drima tenisovy genius, ktery obcas vyleze z temnot jeho hlavy a probudi se k zivotu. Predpokladam, ze J1rkovou momentalni necinnosti zase na par let usne, ale radost nam pred dvema tydny udelal, ne ze ne smile
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale nazývat temnou tenisovou dobou to, že se jeden hráč, i když skvělý nezúčastní zatím jen tří velkých turnajů je dramatizace situace přílišná. Tohle není doba temna, opravdu ne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist