Newyorský starosta se omluvil Blakeovi za policejní násilí

11. 9. 2015, 11:05
Aktuality 17
Bývalý tenista James Blake se dočkal po policejní akci na Manhattanu omluvy z nejvyšších míst. Starosta New Yorku Bill de Blasio ve včerejším televizním rozhovoru litoval policejního omylu, vedoucího k zatčení špatné osoby, a následně se spojil se samotným Blakem.
Profily hráčů
James Blake

"Nemělo se to stát. A nemělo s ním být takhle zacházeno. Chci se mu omluvit jménem města New Yorku," řekl De Blasio. Ve čtvrtek ráno se Blakeovi osobně snažil dovolat a omluvit se, ale nespojili se. Vyměnili si pak alespoň textové zprávy.

Bývalý čtvrtý hráč světového žebříčku Blake se ocitl v poutech na zemi ve středu před hotelem, když čekal na auto a chystal se odjet do areálu US Open ve Flushing Meadows. Policisté si jej spletli se členem gangu překupníků a zatkli ho za použití donucovacích prostředků.

Právě na policejní násilí Blake následně upozorňoval. Že se stal obětí rasismu, to někdejší úspěšný tenista černé pleti nechtěl přímo tvrdit. Pár hodin po incidentu oznámil, že od newyorské policie žádá omluvu. "Všichni musí být zodpovědní za své činy, i policie," řekl pětatřicetiletý Blake.

Při zákroku utrpěl pohmožděniny na noze a tržnou ránu na lokti. "Bylo to skutečně děsivé," dodal tenista, který si na US Open v minulosti zahrál dvakrát čtvrtfinále a má deset titulů z turnajů ATP. Právě na grandslamu v New Yorku před dvěma lety ukončil kariéru.

pva, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
spaniel
Video Blakeova zatceni

http://t. co/SyjdwWTPl5

(bez mezery)
Reagovat
a.magerova
Tak.... byl to tvrdý zásah, ale.... opět nám lhali :-/

"Blakea srazilo na Manhattanu na zem pět policistů civilu a nasadilo mu pouta, když čekal před hotelem na auto, které ho mělo odvést do areálu US Open."

http://www.tenisportal.cz/zpravy/jamese-blakea-zatkla-v-new-yorku-policie-omylem-17133/
Reagovat
spaniel
Jj, bylo to jiste neprijemne a asi sok, ale nebylo to tak brutalni.
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé je taky to, že tam není ani slovo o nějakých překupnících s mobily, ale o "identity theft suspect"...

To je fakt neuvěřitelný...
Reagovat
VlS
Asi neumím počítat, já tam toho poldu furt vidím jen jednoho ( a není náhodou taky afro američan? )
Reagovat
a.magerova
No to jsem taky dost zkoumala, jestli náhodou není "ze stejného hnízda" ....
Reagovat
a.magerova
Eurosport záznam Rogera :-)
Reagovat
gigin
Program Reality Kings CZ - Amateur Teen Facials 2
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojka je fajn, ale na jednotku sa nechytá..
Reagovat
Stan_Borowitz
Často se v kinematografii stává, že dvojka bývá horší než jednička. Téma se prostě vyčerpá.

Tady ale autoři zjevně usnuli na vavřínech, když z takového nesmrtelného a neokoukatelného příběhu nedokázali vytěžit maximum.
Reagovat
janek_da
A pokračuje se dál :))

Nevim, nevim, jak s tim. Omluva je fajn a měla by být automatická. Jestli příště nějaký policista zemře kvůli mírnějšímu způsobu zatýkání, tak bych osobně neměl dobrý pocit.
Reagovat
Titan
No, vzhledem k tomu, že šlo o brutální násilí páchané na nevinné osobě, tak by při troše štěstí mohl všechny policisty v sebeobraně postřílet, zavolat sanitku a odjet do Flushing Meadows...:-)
Reagovat
janek_da
Neser strýčka Jamese, když je nalitej

"Tak děti, pověděli jsme si, co je to morální poučení a do zítřka si nějaký takový příběh s morálním poučením připravíte za domácí úkol."
Druhý den ve škole:
"Tak, Janičko, pověz nám svůj příběh s morálním poučením."
"My máme doma farmu a hodně slepic, které snašejí vajíčka. Jednou jsme naložili všechny vajíčka do velikého koše a jeli jsme je prodat na trh. Když jsme jeli přes přejezd, auto nadskočilo a všechny vajíčka se nám rozbily. A morální poučení je, že nemáme mít všechny vajíčka v jednom koši."
"To je pěkný příběh. A co ty, Haničko?"
"My máme taky farmu, ale prodáváme kuřata. Měli jsme strašně moc vajíček a těšili jsme se, kolik kuřátek se nám vylíhne, ale vylíhlo se jich jen devět. A morální poučení je, že nemáme počítat kuřata, dokud se nevylíhnou."
"To je taky pěkný příběh, Haničko. A co si připravil Pepíček?"
"Můj strýček Bob dělal pilota ve Vietnamu. Jednou ho trefili, tak strýček Bob vyskočil padákem a měl sebou jenom flašku whisky, mačetu a kulomet. Ještě ve vzduchu vypil všechnu whisky a dopadl přímo mezi sto nepřátelských vietnamců! Kulometem jich sedmdesát postřílel, než mu došly náboje. Potom jich mačetou sto padesát rozsekal, než se mu mačeta ztupila a zlomila. A potom jich holýma rukama dvě stovky uškrtil a roztrhal a potom utekl zpátky domů."
"Teda Pepíčku! A jaké je v tom morální poučení?"
"Neser strýčka Boba, když se ožere!"
Reagovat
slacker
Tak clovek co chce delat policajta je vubec nejaky vadny a zaslouzi si za svoje choutky byt ozbrojenou pesti mocipanu zemrit.
Reagovat
slacker
TO same plati pro legimitizovane vrahy = vojaky. Obe slozky to nedelaji z idealu ale pro prachy a pro sve zvrhle choutky mit moc nad druhymi
Reagovat
VlS
Tak hlavně abys tu ozbrojenou pěst mocipánů nepotřeboval, až nějakou pěst nemocipánů napadne ti z plezíru vymlátit zuby :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist