Nikdy spolu nevyhráli zápas. Dnes Kubot s Lindstedtem slaví první grandslamový titul

25. 1. 2014, 14:30
Aktuality 0
AUSTRALIAN OPEN - Lukasz Kubot a Robert Lindstedt se na Australian Open radují z prvního grandslamového triumfu. Polsko-švédská dvojice, která před Melbourne společně nevyhrála jediný zápas, ve finále porazila nenasazené americko-jihoafrické duo Butorac/Klaasen.
Robert Lindstedt a Lukasz Kubot

Robert Lindstedt a Lukasz Kubot spolu odehráli jen dva společné turnaje, na obou ale vypadli hned v prvním kole aniž by uhráli alespoň set. Ovšem na Australian Open přemožitele nenašli. Polsko-švédský pár v Melbourne porazil finalisty loňského Wimbledonu Dodiga s Melem či Llodru s Mahutem, kteří vyřadili vítěze US Open Paese se Štěpánkem, a postoupil do finále. V něm už si životní úspěch nenachali uniknout a Erica Butorace z USA a Ravena Klaasena z Jihoafrické republiky přehráli dvakrát 6-3.

Oba tenisté tak získali první grandslamový titul v kariéře. Šestatřicetiletý Lindstedt se velkého vítězství dočkal na čtvrtý pokus. S Rumunem Horiem Tecauem v letech 2010 až 2012 třikrát za sebou prohrál ve finále Wimbledonu.

"Myslím, že každý kdo viděl zápas tak ví, co pro mě tohle vítězství znamená. Plakal jsem jako školák. V tu chvíli to pro mě byl celý svět. Nemohl jsem ani mluvit," řekl šťastný Lindstedt po svém životním úspěchu. "Tvrdě jsem makal. Bojoval jsem se zraněními a trávil jsem víc času v posilovně než na kurtu. Teď se mi splnil dětský sen a myslím, že tomu do konce kariéry neuvěřím. Znamená to pro mě absoltuně všechno," radoval se Lindstedt.

"Doufám, že na tom teď můžeme stavět, protože Lukasz je jedním z nejlepších hráčů, se kterým jsem hrál. Hrál jsou se spoustou skvělých deblistů, ale s Lukaszem fungujeme jako opravdový tým," pochvaloval si zkušený Švéd.

O pět let mladší Kubot, který žije v Praze, získal grandslamový titul hned při první finálové příležitosti a stal se prvním polským vítězem čtyřhry od roku 1978, kdy rovněž v Melbourne zvítězili Wojtek Fibiak s Australanem Kimem Warwickem.

"Je to pro mě neuvěřitelná chvíle. Neví co na to říct, nemám slov. Moc jsem se dnes soustředil a asi jsem hrál svůj nejlepší deblový zápas ve čtyřhře. Příliš jsem nechyboval, fungovaly mi returny. Pro mě to bylo první finále a je to vždy těžké, když nevíte, co můžete očekávat," řekl Kubot, který si loni zahrál čtvrtfinále wimbledonské dvouhry.

"Věděl jsem, že to je Robertovo čtvrté finále, takže jsem hrál i za něj.  Jsem za něj moc šťastný, protože vím, že je to jeden z největších dříčů na okruhu," dodal polský tenista.

Butorac s Klaasenem naopak nedotáhli k vítěznému konci úspěšné tažení, během kterého vyřadili světové jedničky a obhájce titulu americká dvojčata Mika a Boba Bryanovy a také domácí dvojici Lleytona Hewitta s Patrickem Rafterem, který se v 41 letech vrátil k tenisu po třináctileté pauze proložené dvěma turnajiv roce 2004.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist