Nišikori se v Houstonu o druhý titul utká překvapivě se Sweetingem

10. 4. 2011, 11:25
Aktuality 29
ATP HOUSTON - Kei Nišikori na antuce v Houstonu postoupil bez ztráty setu do finále a zahraje si o druhý titul. O něj ho může připravit překvapení soutěže Ryan Sweeting, který si poradil s Karlovičem a dosáhl životního úspěchu.
Kei Nišikori

Až v Houstonu se Kei Nišikori dostal poprvé do antukového čtvrtfinále. Na cestě do semifinále neztratil jediný servis, když si poradil i s nejvýše nasazeným Američanem Fishem.

V semifinále s Pablem Cuevasem sice o podání třikrát přišel, soupeře z Uruguaye přesto porazil ve dvou setech 6-3 7-5 a podruhé v kariéře postoupil do finále. Svůj první titul získal před třemi lety v Delray Beach.

"I když jsem dnes nepodával ideálně, odehrál jsem velmi dobré utkání. Byly totiž velmi náročné podmínky - horko a vlhko. Ale bojoval jsem a vypořádal jsem se s tím opravdu dobře," těšilo talentovaného Asiata.

Nišikori by rád případný titul z Texasu věnoval své zemi, kterou začátkem března zasáhlo ničivé zemětřesení o síle 8,9 stupňů Richterovy škály a následné tsunami. "Nemůžu slíbit, že ve finále vyhraju, ale už kvůli současným podmínkám v Japonsku doufám, že se mi to povede a dám lidem alespoň takovou malou naději," přeje se jednadvacetiletý Japonec. "To neštěstí mám pořád v mysli, ale při zápasech se na to snažím nemyslet. Teď to bude poprvé, co se mnou na finále budou i moje rodiče," dodal. 

Pokud Nišikori v nedělním finále zdolá i domácí překvapení Ryana Sweetinga, posune se poprvé v kariéře do první světové padesátky a stane se nejvýše postaveným Japoncem v historii. Posunout by se totiž měl na 41. místo, Shuzo Matsuoka byl v červenci 1992 na 46. příčce. 

Jeho finálovým soupeřem je překvapivě domácí Sweeting. Třiadvacetiletý Američan ve svém prvním semifinále na okruhu ATP zdolal vítěze soutěže z roku 2007 Iva Karloviče, kterému došly síly po více než tříhodinovém čtvrtfinále proti Isnerovi. Chorvat navíc turnaj zahájil už v tříkolové kvalifikaci, během osmi dnů tak odehrál sedm utkání.

"Měl jsem problémy s alergií, nebyl jsem ve své kůži. Nemohl jsem pořádně dýchat a cítil jsem se hůř a hůř. Ale byl to pro mě povedený týden a Ryan si finále zaslouží. Přeju mu hodně štěstí," komentoval Karlovič, který se po loňské operaci achillovky snaží o návrat do první světové stovky.

"Cítím se v Houstonu opravdu skvěle," radoval se z životního úspěchu Sweeting. "Ivo měl v nohách tříhodinový zápas a dnes měl nějaké zdravotní problémy. Věděl jsem, že bude dobře podávat, ale soustředil jsem se hlavně na svůj servis. Jsem šťastný, že jsem v prvním finále právě na domácím turnaji," řekl 93. hráč světa Sweeting, který s Nišikorim prohrál všechny čtyři vzájemné souboje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajímavé zápasy na dnes večer!

http://vares.webnode.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Jiz zitra startuje dalsi podnik kategorie Masters 1000, proto bych si dovolil nejak zatipovat a podelit se o postrehy.

Nadal - celkem prijatelny los, z vyraznejsich souperu muze az do QF, kde by se teoreticky mohl stretnout s Berdychem, narazit pouze na Gasqueta.

Federer - do QF ma prakticky volnou cestu, na antuku prijatelny los.

Murray - na toho jsem velmi zvedav, jestli uz se vzpamatoval nebo bude dale pokracovat ve "vykonech", ktere predvadi uz dva mesice. Hned zapas druheho kola mezi nim a Stepankem by mohl byt zajimavy

Berdych - od tretiho kola zacne byt dusno. Tam na nej ceka zrejme Tsonga, v pripade postupu potom Nadal.

* Cekam finale Roger - Rafa, oba dva maji velmi prijatelny los, takze snad to vyjde.
* Velka skoda, ze nehraje Novak, ja jsem se na nej na antuce velmi tesil.
* Nando je z formy, Murray taktez, o Davydenkovi nema smysl se bavit. To na zajimavosti turnaje urcite neprida. Navic absenci Djokovice se pocet favoritu/adeptu na titul zuzuje na dva. Muzou ale prekvapit nekteri antukari (Ferrer, Almagro) a mlade pusky (Dolgo, Raonic).
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to rozdilne! Prekvapit muze Federer! Ferrer a Almagro jsou antukovy top. Moc bych se divil kdyby jeden z nich Federera nevyradil! Do karet jim karet ze si letos uz antuku vyzkouseli a oba si pocinali na vybornou! Almagra vzdy brzdila psychika jinak by patril k trem nejlepsim antukarum sveta nicmene aktualne ani Federer nema buh vi jak silnou psychiku! Jakmile zjisti ze je horsim hracem slozi se jako v zapase s Nadalem!
Reagovat
smazaný uživatel
*Do karet jim hraje! I mistr tesar se nekdy utne!
Reagovat
smazaný uživatel
*Do karet jim hraje! I mistr tesar se nekdy utne!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Murray prekvapí na tomto turnaji, a dôjde do SF.
Verdasco bude rád keď porazí Robreda v druhom kole, toho na antuke ešte nikdy (!) neporazil.
Štepánek podľa mňa porazí Baghdatisa, ale prehrá s Murrayom.
Federer má dosť komplikovaný los, Almagro, Ferrer ... no prípadné finále by bol úspech možno aj, kedže ide len o prvý antukový turnaj.
Zvedavý som na Raonica, Llodru by mal poraziť dnes.
Veľké šance uspieť má Dolgopolov, síce má ťažký žreb, ale môže prekvapiť.
V prvej polovici pavúka je jasný Nadal (myslím že aj ako víťaz turnaja, pokým sa nezraní), do finále nenarazí na nikoho, kto by ho mohol ohroziť (Berdych, Murray, Monfils - nemyslím že môžu).
V druhej by bolo moje vysnené semifinále Verdasco-Federer, ale ...
Reagovat
smazaný uživatel
To, ze Almagro i Ferrer jsou skveli antukari, rozhodne nepopiram. Ovsem u Almagra je velky problem jeho psychika, jak pises. Muze Federera dostat do trech setu, muze jej trapit, ale muze take zvitezit?

Pravda, Roger uz tento rok nekolikrat psychicky odpadl, avsak stale jej tento rok z 24 souperu dokazali porazit pouze 2. Djokovic (ten trikrat) a Nadal, coz jsou hraci absolutni top a jsou pred Rogerem. Proto porovnani s Almagrem moc neni na miste. Ale jinak te chapu, jak to bylo mysleno, jenom proste musis pocitat s tim, ze ti hraci za desitkou uz nejsou tak psychicky vyvinuti a odolni, jako treba ta absolutni spicka.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak u Nanda neni zdaleka jiste ani to, jestli porazi Robreda. Momentalne je absolutne z formy.

Jeste dodatek pro Paribas_Masters:
To uz je realnejsi to, ze Rogera porazi Ferrer, nez Almagro. Loni v Madridu s nim mel Roger plne ruce prace.
Reagovat
smazaný uživatel
Keby len momentálne. Verdasco nemá formu od minuloročného Roland Garros, kde ho sfúkol Almagro. Ešteže si drží solídne výkony na grandslamoch (QF na USO, osemfinále na AO), veď aj v pomyselnom rebríčku Race je na 25. mieste zhruba, na druhú stranu - ak sa chytí na antuke (je to možné), a udrží si formu, nemá veĺmi čo obhajovať - hlavne na Wimbledone, US open series, a na koniec roka, ale to uz predbieham :)
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro se dostal do tri setu i s Nadalem a ten ho psychicky prehral. Prehral ho po prvnim setu i herne ale Federer za aktualnich podminek nemusi dokazat ani jedno! Je sice hezke ze Federer na betone! prohral jen se dvemi hraci-to se vsak cekalo! Na antuce nebude zdaleka tak "silnym". Almagro ceka na svou sanci a nepusti!
Reagovat
smazaný uživatel
Zaverem bych dodal ze jakmile porazi Federera na antuce takovi hraci jako Gulbis ci Montanes pak verim tomu ze i Almagro! Gulbis ma jeste horsi psychiku nez Nicolas a mnohem laxnejsi pristup k tenisu! A loni na antuce predvadel podobne kvalitni tenis jako Almagro.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Gulbis tehdy loni na antuce chytl skvelou formu. Porazil Rogera (v 1 ze 2 zapasu) a byl blizko vitezstvi nad Nadalem (v SF v Rime), ale udelal moc chyb, coz jej stalo postup. Gulbis je skvely talent, ale zaroven take velky flakac (a to myslim doslova).
Co se tyce jiz diskutovaneho zapasu Rogera s Montanesem, tak kdo ten zapas videl, tak mu bylo od pohledu jasne, ze Roger hral neuveritelne spatne a hodne chyboval. Vubec se nesnazil.

Roger se s Almagrem naposledy utkal v Cincinnati 2007 a naposledy na antuce v Rime tehoz roku. Je to uz nejaky cas. Hraci si od sebe odvykli.

Ani ja sam nevim, jake vykony letos Roger poda na antuce (to nemuzeme vedet nikdo a o zadnem hraci), ale samozrejme mu verim, ze v Monte Carlu, Rime, Madridu i Parizi (RG) udela pokazde alespon SF. To pro nej neni nesplnitelna mise. Vse ostatni uz bude (z objektivniho pohledu) jaksi "navic".
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak o tom mluvim. Stejne dobrou formu "chytl" (on ji uz kdysi mel) Almagro jen se tedy s Federerem nemel moznost setkat! V jeho prospech hraje i fakt ze si antuku letos uz vyzkousel a vedl si skvele (podle ocekavani)! Federerovi verim na velky vysledek az ve Wimbledonu a na LOH.
Reagovat
smazaný uživatel
V unoru se Almagrovi na jihoamerickych antukovych kurtech darilo, o tom zadna. Ale evropske Masters 1000 jsou jiny level. Startuje tam ta nejuzsi svetova spicka, takze cesta do finale je pro hrace za top 10 o poznani tezsi.

Zpatky k tematu Federer - Almagro. Jak jsem jiz psal, jejich posledni vzajemne stretnuti je stare uz 4 roky. Mezitim kazdy z hracu usel kus cesty. Roger jiz neni model 2007. Ma rodinu a starne. Almagro se naopak posunul dopredu. Stejne si ale myslim, ze jejich stretnuti na antuce by mel vyhrat Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale by bylo pro Almagra snem. Mohl by vyuzit faktu ze nema ve sve casti pavouka Djokovice ani Nadala! Takova velkorysost mu nebude na dalsich masters turnajich nabidnuta presto si ale myslim ze SF bude maximem! Finale bude sice spanelske ale ve slozeni Nadal - Ferrer ac bych radeji koukal na stret rozdilnejsich stylu. Behave a vicemene defenzivni finale se sice na antuku hodi ale nic pro me! Radeji bych pozoroval obcasna ofenzivni dela Almagra! A kdyby mu sly jako v Madridu byla by to pohadka! Zaverem bych napsal ze Almagro si nezaslouzi byt titulovan jako "nejaky hrac za top 10"! On do ni patri a snad jej tam po antukove sezone uvidim! Urcite lepsi nez se divat na Verdasca ci Melzera!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Melzer tezi hlavne z lonskeho RG, diky tomu se vlastne do top 10 dostal. Verdasco, ac ma nekdy velke vykyvy, je dobry hrac a jeho pusobeni v top 10 neni zapricineno jednim povedenym turnajem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se Almagra musím zastat. Na antuce to je naprosto fantastický hráč. Kdyby se hrály jenom antuky, je v top5, ne-li v top3. O té psychice - vzpomeňte na loňské ČF RG, kde sice prohrál s Nadalem 0:3, ale první dva sety šly do tiebreaku, takže s trochou štěstí to mohlo klidně být 2:0 pro Nicolase. Myslím si, že to ČF s Federerem bude naprosto otevřený zápas.

Souhlasím, že Nadala do finále nemá kdo zastavit. V něm by snad mohl zlobit David Ferrer, případně Roger, ostatní asi ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Verdascovy vykyvy trvaji jiz slusnou radku mesicu tudiz vykyv by momentalne byl spise velky vysledek. Pro me od Australie 2009 a par antukovych turnaju (Barcelona, Monte Carlo) naprosto nezajimavy hrac! Melzer jakbysmet a souhlasim! Tezi z jednoho grandslamu. Misto tria Melzer, Monfils a Verdasco bych v top ten rad v budoucnu videl Dolgopolova, Tsongu a Almagra!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted jsi vlastne do kostky shrnul vse, co zde bylo doposud napsano. Jenom ten zapas Nadal - Almagro. Tam zalezi, z jakeho uhlu pohledu se na tento zapas divas.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm urcite zajimave postrehy panove. K tomu ctvrtfinale na Roland Garros bych dodal ze tiebreaky jsou o psychice jako zadna jina cast zapasu! Maximalne vyhrat servis na zisk setu/zapasu! Kazdopadne Spanel zaslouzi za lonskou antuku absolutorium. Doufejme ze letos si bude pocinat podobne/lepe! No a Gulbis zda se opet naladil formu na antuku! 6:1 6:4 s Dolgopolovem je velice slusny vysledek!
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco umi nejen na antuce, ale i na rychlych povrsich. Problem je spise v te jeho nevyrovnanosti. Ma skvele obdobi, ale v momentu, kdy uz to vypada, ze se mu bude delsi dobu darit, nastane nekolik mesicu bidy. Nasledne velky vzestup a potom zase pad. A tak porad dokola. Jinak je Verdasco dobry hrac.

Co se tyce top 10 v budoucnu, urcite by tam nemeli chybet Del Potro a Dolgopolov.
Reagovat
smazaný uživatel
Vim mozna mu i tvrdy povrch vyhovuje vice cemuz by nasvedcoval fakt ze v detstvi zacinal hrat na betone! Del Potra jsem opomenul ten samozrejme patri do top five!
Reagovat
smazaný uživatel
Na to ČF RG se dívám z toho pohledu, že kdyby si Almagro na Nadala vůbec nevěřil, odchodil by to a prohrál 3x 2:6. To, že mu vzoroval víc než kdokoli jiný, dokazuje, že s tou psychikou na tom tak špatně nebude. Že byl Nadal na konci těch setů mentálně silnější - aby ne, vždyť to je nejlepší hráč světa (na antuce nejlepší v historii).
Reagovat
smazaný uživatel
štěpanek chytl Bagdatisa omg a ve druhým kole Murrayho. Za co Radak trestáš proboha. Za co?
Reagovat
smazaný uživatel
Oba porazi ty joudo jeden! Neni to uplne nejlehci los ale zdaleka neni hrozny! Koukam ze jsi stale jeste neprisel k rozumu!
Reagovat
smazaný uživatel
Baggy a Murray nejsou ve forme, tudiz nejake sance na vitezstvi Stepanek urcite ma.
Reagovat
smazaný uživatel
:-) Ježkovy voči a kdoho bys už chtěl, aby Radek dostal? Vždyť to je Masters a Radek jako nenasazený hráč dostal v podstatě to nejbulatější, co v pavouku bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
radek má určite velkou šanci :) .. jen nechápu proč Berdych vzdy dostane Nadala uz ve ČF do nemůze jít dál ani kdyby se pos... , vzdit je nasazená 5ka ... navíc Nadala uz dostal po několikáte but Nadal nebo Djokovic to je zatím v této sezone podle mne má trochu smůlu tito hřáci sou ted skoro neporazitelní .. kdyby dostel federera nebo sederlinga atd. mohl by vyhrát ale takhle urcite ne!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist