Nišikori zvítězil posedmé v řadě, zahraje si o finále

3. 10. 2014, 22:04
Aktuality 0
Nejen svého soupeře, ale i zdravotní komplikace překonal na cestě do semifinále turnaje v Tokiu domácí Kei Nišikori. Čtvrtý nasazený hráč dnes porazil Francouze Chardyho bez ztráty setu a zvítězil tak už posedmé v řadě.
Kei Nišikori

Vítěz tokijského turnaje z roku 2012 Kei Nišikori dnes zvítězil ve dvou setech i přesto, že v úvodu zápasu s Jeremym Chardym přišel o podání a musel se na svého soupeře dotahovat. To se mu povedlo hned v další hře a díky dalšímu brejku za stavu 5-4 vyhrál už osmý set v řadě.

Sedmý hráč světa vylekal diváky v japonské metropoli, když ve čtvrtém gamu další sady začal kulhat a poté si nechal ošetřit nohy a záda. Po krátké přestávce ale nechal svého soupeře uhrát už jen jednu hru a za necelou hodinu a půl tak zvítězil 6-4 6-2.

Nišikori, který bojuje o účast na Turnaji mistrů v Londýně, se už včera večer odhlásil ze soutěže deblistů. Ve dvouhře ale bude podle svých slov pokračovat.

"Správná odpověď by měla být, že jsem to dělal pro Japonsko, ale pravdou je, že chci hrát v Londýně a chci získat těch 500 bodů, o které se tu hraje," odpověděl finalista letošního US Open na otázku, proč utkání nevzdal. "Není to ten druh zranění, které by mi nedovolilo hrát."

V dalším kole čeká domácího tenistu Benjamin Becker, jenž otočil zápas s Američanem Jackem Sockem.

Do třetího tokijského finále v řadě má nakročeno Milos Raonic, který stejně jako Nišikori na turnaji ještě neztratil set. V utkání s Denisem Istominem Kanaďan naprosto dominoval při svém podání: uzbeckému soupeři nastřílel 15 es, po prvním servisu ho za celý zápas nechal vyhrát jedinou výměnu a nemusel odvracet žádný brejkbol. Ve zkrácené hře úvodního dějství Raonic nejprve neproměnil dva setboly a poté musel sám jeden odvracet, koncovku setu ale zvládl a svou třetí příležitost už využil.

Následující sadu pak rozhodla osmá hra, v níž Raonic využil svůj první brejkbol v zápase, a kanadský tenista poté zápas ukončil při vlastním podání.

Světová osmička se v dalším kole utká s Gillesem Simonem, jenž dnes ve dvou setech přehrál Steva Johnsona. Francouz, kterého jediná výhra dělí od prvního finále v letošní sezoně, se s Raonicem utkal dosud dvakrát a v obou zápasech s ním po boji prohrál.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.373.420 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Raonic (3-Kan.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (10:8), 6:3
Nišikori (4-Jap.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:2
Simon (Fr.) - Johnson (USA) 7:6 (7:4), 6:1
Becker (Něm.) - Sock (USA) 4:6, 6:1, 6:4
Semifinálové dvojice:
Becker - Nišikori, Raonic - Simon

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist