Nišioka je v Delray Beach po obratu ve finále. Na soupeře si musí počkat

23. 2. 2020, 08:37
Aktuality 3
ATP DELRAY BEACH - Jošihito Nišioka v Delray Beach otočil deštěm přerušené semifinále proti Ugu Humbetovi a po výhře 1-6 6-4 6-0 postoupil podruhé v kariéře do finále turnaje ATP. O druhý titul si 24letý Japonec zahraje s Raonicem, nebo Opelkou, kteří se na kurt kvůli dešti vůbec nedostali.
Profily hráčů
Jošihito Nišioka (© Delray Beach Open)

Jošihito Nišioka ve třech ze čtyř zápasů v Delray Beach prohrál první set, ale pokaždé dokázal nepříznivý vývoj otočit. V sobotním semifinále proti Ugu Humbertovi mu k tomu pomohl i déšť.

Pětadvacetiletý Japonec totiž v úvodu prohrál čtyři gamy po sobě, ale v průběhu páté hry začalo pršet a duel byl na několik hodin přerušen. Pokračovalo se až pod umělým osvětlením nové podmínky Nišiokovi sedly více. Japonský tenista už pak ani jednou nepřišel o podání a zvítězil 1-6 6-4 6-0.

"Začátek zápasu byl hrozný, nic mi nefungovalo. Bylo štěstí, že začalo pršet a já mohl začít skoro od nuly. Byl jsem smířený s tím, že první set už nezachráním, ale pak jsem věřil, že můžu utkání otočit," komentoval 63. hráč světa.

Nišioka si své jediné finále zahrál předloni rovněž na tvrdém povrchu v čínském Shenzhenu a přetavil ho v triumf, když zdolal ve třech setech Francouze Herberta.

O druhý titul se utká buď s domácím Reillym Opelkou, nebo druhým nasazeným Kanaďanem Milosem Raonicem. Ti se na kurt vůbec nedostali, neboť opět začalo pršet a o místo ve finále tak svedou souboj až v neděli.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 673.655 dolarů
sobotní výsledky (22. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Nišioka (Jap.) - Humbert (6-Fr.) 1-6 6-4 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
panzer.dragon
Nadull can technically take the #1 spot back from Nole this week if he wins Acapulco and Nole loses early in Dubai but it seems highly unlikely.
Reagovat
turista
Možné, ale málo pravděpodobné.
Reagovat
gigin
Sedím u Muta v kuchyni, pijem kafíno a brouzdáme tenisovým děním. Samozřejmě nás zajímá Pau. Fantastická sešlost. Nasazená jednička Jirka. Dvojka Gomboš. Statisticky jasný finále Gulbis X Veselka. První kolo Ernesto vs Leo Borg. 17ti letý syn světové legendy odehraje druhý zápas mezi dospělými. Tady se tvoří dějiny. Střetnutí s Géniem světového tenisu bude zlom v jeho životě. Buď to zabalí, nebo bude do dvou let No.1. Děj se vůle Boží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist