Nizozemci vykřesali naději, Pavlásek s Jebavým neuspěli ve čtyřhře

16. 9. 2017, 13:00
Aktuality 36
O vítězi v barážovém souboji Davis Cupu mezi nizozemskými a českými tenisty se rozhodne až v zítřejších dvouhrách. Svěřenci kapitána Navrátila mohli třetí bod získat už dnes, Adam Pavlásek s Romanem Jebavým ale podlehli favorizovanému páru Haase/Middelkoop po setech 6-4 4-6 6-7 a 4-6.
© Česká sportovní/Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Kapitán Jaroslav Navrátil nahlásil dvojici Adam Pavlásek/Roman Jebavý do debla už ve čtvrtek a původní nominaci dnes nezměnil. "Roman hrál celý týden v tréninku výborně a Adam mě v Davisově poháru zatím nezklamal. Kluci nemají co ztratit. Holandský pár je favoritem, ale věřím, že jako bojovali Jirka s Lukášem, tak to dneska dokážou tihle dva," řekl před utkáním Navrátil.

Český pár proti Robinu Haasemu a Matwe Middelkoopovi odstartoval výborně a hned v úvodním gamu sebral nejistě hrajícímu Middelkoopovi servis. Nizozemci při Jebavého podání srovnali, ale Middelkoop vzápětí kapituloval podruhé a Pavlásek s Jebavým už vedení udrželi.

Na začátku druhé sady zažil Jebavý, který si dnes odbyl daviscupovou premiéru, nezvyklou hru. Dal tři dvojchyby v řadě, lajnová rozhodčí mu pískla chybu nohou a od hlavní dostal varování za zdržování, a přesto game získal. V desáté hře už ale o podání přišel, čímž Češi ztratili i celý set.

Statistiky zápasu:
4 esa 9
4 dvojchyby 8
62 % úspěšnost 1. podání 61 %
41 vítězné míče 44
3/7 využité brejkboly
2/8
48 nevynucené chyby 54
čas 2:40

V důležité třetí sadě si český pár vybojoval dva brejkboly při Haaseho podání, jenže Jebavý poslal jeden volej kousek do autu a druhý do sítě. Cestou na lavičku pak kroutil hlavou. "Od té doby se hlavně Middelkoop hrozně zlepšil a Romanovi přestal jít return," řekl Navrátil. V úvodu zkrácené hry poslal Pavlásek snadný volej do autu a rozjetí Nizozemci pak českému páru dovolili v tie-breaku uhrát jediný bod.

Jediná ztráta servisu Jebavého, čistou hrou ve třetím gamu, rozhodla i čtvrtou sadu. České dvojici se nedařilo zatlačit returnem při podání domácích. Nejlepší hráč na dvorci Haase v posledním gamu nezaváhal a utkání ukončil.

"Pocity ze zápasu jsou smíšené. Byl to solidní debl, ale prohráli jsme. Teď budeme doufat, že kluci přidají třetí bod - a bude to zase veselejší," řekl Jebavý serveru iDnes.cz. "Oni neudělali chybu. My si museli všechno uhrát a oni měli výpadků přece jenom o něco míň," citoval Jebavého web tenisovysvet.cz.

"Kluci mě nezklamali, byl to velice vyrovnaný debl," řekl Navrátil Radiožurnálu a k vedení 2:1 doplnil: "Takový stav je po sobotě pořád dobrý."

V neděli mají jeho svěřenci k dispozici dvě dvouhry, aby získali třetí bod a zachránili se ve Světové skupině. Od 12:00 nastoupí Jiří Veselý proti Haasemu a po nich Lukáš Rosol proti Thiemovi de Bakkerovi.

Baráž Davis Cupu v Haagu (antuka):
Nizozemsko - ČR 1:2 po čtyřhře
Haase/Middelkoop - Jebavý/Pavlásek 4:6, 6:4, 7:6 (7:1), 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ženy. A je ten Jebavý aspoň jebavý?...

Toto priezvisko má samozrejme velký deblový potenciál, to bez diskusie..

Už len nájst niekoho s menom Honil, Nakládal, Ptáček ale nebránim sa ani rytmickej súhre slabik ako Jebavý Dojebal. Iste existuje aj niekto s menom Cocot, ale nechcem byt vulgarny.
Reagovat
skott
mohl by si jednou střihnout mix s Martou Sexmilo:-)
Reagovat
FulnekUltras
spíš s Terezou Mrdeza... ;)
Reagovat
skott
pravda, s tou je to něco reálnější;)
Reagovat
darek.vrana
Tak ono bohatě stačí Jebavý Šátral... Já být jím bych se přejmenoval po vzoru Otokara Březiny:).
Reagovat
Jabadu
U nás v městečku na dálném východě (orientu) kdysi žil velmi uznávaný gynekolog příjmením Král.
Jeho oblíbenou kratochvílí bylo, že se při společenských událostech představoval komunistickým papalášům a jejich paničkám následovně:
"Těší mě, pane tajemníku. ... Madam ... Dovolte, abych se představil -
Já jsem "prdelový Král" ..."
:-)
Reagovat
darek.vrana
Jsem tedy zvědavý na zítra, ještě klidně můžeme prohrát. Jirkovi nevěřím, rád bych se mýlil, ale jeho hra v DC je strašně jalová a Haase tady hraje výborně. A pátý zápas bude loterie, záleží, jak se Lukáš vyspí, sesypat by se neměl, ale bude to těžké.
Reagovat
darek.vrana
Docela mě mrzí ta kritika tady. Podle mě naši sehráli skvělý zápas. Celková úroveň byla hodně vysoká, líbilo se mi deblové pojetí obou týmů, krásné výměny na síti, ale holt vyhrát může jen jeden. Jebavého jsem viděl pořádně poprvé a překvapil mě příjemně. Nebál se, zakončoval agresivně (jaký rozdíl oproti slabým volejům Veselého), žádná nervozita při premiéře, bojovnost... Rozhodlo pár míčů, ale Holanďani hráli od druhého setu opravdu dobře. Myslím, že žádná jiná varianta naší dvojice by lepší stejně nebyla. Myslím, že s tímhle párem by měli problémy i Berdych/Štěpec.
Reagovat
Haitik
Ta jedna dvojchyba musela strašně nasrat.. :D

https://pbs.twimg.com/media/DJ1_ifJXcAA_8Vv.jpg:large
Reagovat
Hook2424
Já nevím, mě nikdy ti naši debloví specialisti nepřesvědčili. Ať to byl svého času top deblista Lukáš Dlouhý, teď teda Roman Jebavý. Vždy to byla bída. Dokonce i Radek Štěpánek mi občas přišlo, že za Tomášem někdy pokulhává. Ale OK, Radek v souhrnu určitě ve čtyřhře nikdy vyloženě nezklamal.
Reagovat
brixner
Ale závtra spíš věřím Lukymu, on se dá dohromady, vo to strah nemam!
Myslím, že tenhle tah byl od Jardy dobrý!
Reagovat
George_Renel
Jindy Navrátil na debl spoléhal, tentokrát ho obětoval ve prospěch odpočinku singlistů.
Snad mu ta taktika vyjde. Ale tuším, a rád bych se mýlil, že se bude chleba lámat až v posledním pátém zápase.
Reagovat
Davor1
to dojebal
Reagovat
slacker
jebavy vypada jak kdyz ma problem ze zivotospravou a ma vysoky tlak. jsem televizi vypnul nez koukat na takoveho neumetelskeho zjeva s jeste nevkusnejsim prijmenim.
Reagovat
Davor1
Prímení má práve naopak veľmi štýlové :DD
Reagovat
gigin
Reagovat
Pedronegro
je to fakt nutný tady? Aussies sem moc nechodí nebo moc nepřispívají, tak bych ten alpinismus trochu pozitivně krotil :)
Reagovat
VlS
S Adamem měl hrát Lukáš. Jebavý se úplně sesypal.
Reagovat
Pedronegro
komentátor ho ze začátku chválil, jako že zkušenosti a kolik toho uhrál a blabla, a pak to dojebal dost slušně, škoda, no :)
Reagovat
horska.kraslice
Je pravda, že v prvním setu hrál dobře a snaživě. Pak už jen snaživě. Prostě chybí zkušenosti zkušenosti s hrou na tři vítězné, kde by je do dneška nabral.
Reagovat
Pe3k
Souhlas.
Reagovat
lars
nebo Vesely
Reagovat
horska.kraslice
Já myslím, že Navrátil rozhodl adekvátně k situaci, Rosol byl včera večer doslova rozbitý, kdoví, jestli jeho tělo stačilo zregenerovat.
Reagovat
aligo
to ještě prohrajeme :DDD
Reagovat
Jan
Zítra začíná Haas s Veselým, předpokládám, že Veselý prohraje, pak to bude na Rosolovi. V pohodě to můžeme projet.
Reagovat
historik
Upřímně řečeno, od Jebavého jsem čekal víc. Zítra Veselému proti Haasemu, i když unavenému, moc nevěřím. Bohužel to vypadá ještě na drama.
Reagovat
Lina
Pokud se naši neuklidní,tak to bude v háji, jako by ani nepočítali, že se Nizozemci můžou zlepšit. Rozhodčí taky proti.
Reagovat
Lunej..
Myslis hlaseni chyby nohou?:) Mne se nasi libili, ze prohrali no boze, neni to poprve, ze rozhoduji dalsi singly. Treba Jirka prekvapi i kdyz pochybuju a verim Lukasovi:)
Reagovat
slacker
teda moc me nebavi koukat jaky mamlasove na kterych to jiste neumeteletvi je az moc videt nas reprezentuji.
Reagovat
Jan
Se přihlas, ať tě příště nominují. Lepší nemáme.
Reagovat
poutnik
Fakt se mi "líbí", jak někdo jako slacker o někom napíše: mammlasové :-) .
Reagovat
smazaný uživatel
slacker rozumbrada :-)
Reagovat
historik
To jsem si všiml už včera při utkání Rosola, že srbská rozhodčí je na Čechy nějaká vysazená, hodně sporných momentů a jen jediná situace byla posouzená v náš prospěch, teď i warning, předtím měla něco na Navrátila apod.
Reagovat
Pedronegro
no, přišlo mi, že to na ni naši trochu zkouší, převážně měla pravdu, že by Navrátil nevěděl, že nemá co lézt do hřiště kontrolovat dopad míče? ještě třeba uvidíme :)
Reagovat
horska.kraslice
Nebyla to stejná rozhodčí jako v zápase debla našich holek nedávno? (Bára Lucka vs Katka Lucka)
Reagovat
com
po prvnim setu vyhravame a zatim zadny komentare jo :D ..mno tak taky mizim od televize, tak hlavne at to Jebavy nedojebe v dalsim setu :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist