Nosková formu nepotvrdila. V generálce na US Open utrpěla debakl s Fernandezovou

20. 8. 2023, 23:36
Aktuality 22
WTA CLEVELAND - Linda Nosková (18) po třech povedených turnajích nezvládla generálku na závěrečný grandslam sezony. Na podniku WTA 250 v Clevelandu utrpěla v prvním kole debakl 0:6, 2:6 s kanadskou finalistkou US Open z roku 2021 Leylah Fernandezovou (20).
Profily hráčů
Linda Nosková (© Profimedia)

Lindě Noskové se v posledních týdnech dařilo. Ve Varšavě prohrála až ve čtvrtfinále s domácí světovou jedničkou Igou Šwiatekovou, na domácím Livesport Prague Open padla až v boji o premiérový titul a minulý týden na 'tisícovce' v Cincinnati prošla i díky skalpům světové dvanáctky Ljudmily Samsonovové a devítky Petry Kvitové z kvalifikace do osmifinále, v němž skončila s kanárem od pozdější šampionky Coco Gauffové.

Se solidní formou se tak vydala na podnik WTA 250 v Clevelandu, na předešlé výkony ale nenavázala. A jak skončila v Cincinnati, začala i ve 400 kilometrů vzdáleném městě na jižním břehu jezera Erie. Tedy obdrženým kanárem.

Osmnáctiletá Češka, jež se v pondělí posune na 42. místo světového žebříčku, nenašla recept na Kanaďanku Leylah Fernandezovou. Proti předloňské finalistce US Open si pouze dvakrát udržela své podání, trefila jen dva winnery a po 65 minutách hry prohrála 0:6, 2:6.

Dvacetiletá Fernandezová může ve druhém kole narazit na další Češku Barboru Krejčíkovou. Nasazená dvojka ale ještě musí zvládnout úvodní duel se šťastnou poraženou kvalifikantkou Clarou Tausonovou z Dánska.

V druhém největším městě státu Ohio startují v týdnu před US Open celkem čtyři české hráčky. Kateřina Siniaková začne proti lucky loserovi Saře Sorribesové ze Španělska, Linda Fruhvirtová v duelu dvou trápících se tenistek vyzve nejvýše nasazenou Francouzku Caroline Garciaovou.

Krejčíková se Siniakovou už zvládly vstup do soutěže deblistek, ve které se připravují na obhajobu triumfu na US Open. Nejvýše nasazené Češky zdolaly 5:7, 6:3, 10:7 ukrajinské sestry Ljudmilu a Nadju Kičenokovy a dočkaly se prvního vítězství od březnového triumfu v Indian Wells a následné minisérii dvou porážek.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 271.363 dolarů
nedělní výsledky (20. 08. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Fernandezová (Kan.) - Nosková (ČR) 6:0, 6:2
Lin Zhu (Čína) - Blinkovová (Rus.) 6:0, 6:3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (Ukr.) 5:7, 6:3, 10:7

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
makro99
A o co de? 250ka v týdnu před GS...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Asi se jí nechtělo hrát smile
Reagovat
tommr
a ty myslíš že na GS zázračně ožije?
Reagovat
makro99
Linda zatím hardové léto ve vysokým standardu; s Gauff odpadla ve 2. setu, ale Gauff je momentálně na hardu absolutní top, jak vidíme;
včerejší zápas je celkem nedůležitej a IMO se z něj nedá nic moc vyvozovat - v Cinnci Linda hrála kvaldu, takže 5 zápasů, asi víc než sama čekala a jet tahem Cleveland až do víkendu by před GS, kde má určitě ambice konečně něco uhrát, moc nedávalo smysl...
Reagovat
tommr
no snad máš pravdu a bylo to opravdu jen taktické vypuštění zápasu před USO ...
Těch zápasů které v poslední době odchodila je už ale na můj vkus příliš mnoho (finále v Praze, zápas proti Gauff v Cincinnati, zápas proti Fernandez v Clevelandu) ...
Reagovat
makro99
tak já myslím, že ona to tak má celou kariéru, ne? :) mohlo to taktický, anebo to prostě mohla mít jen v podvědomí..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
v podvědomí? Hmm, není teď na čase vypustit zápas?smilesmile
Reagovat
paja10
Jak to, že Brenda má za vítězství v Lipsku předminulý týden jenom 10 bodů? Ví to někdo?
Reagovat
George_Renel
Asi se jí něco odečítalo z loňska.
Reagovat
dzowo3
To je predsa jednoduché - rebríček za priebežný rok a ako sa nové body pripočítavajú, tak sa staré odpočítavajú...
Reagovat
Levinest
Minulý rok vyhrávala v tuto dobu W25 turnaje (za 50 bodů) a to se jí teď odečítá. Takže +60 a -50 je +10..
https://live-tennis.eu/en/official-wta-ranking
viz tento web, záložka 5W WTA Ranking.
Reagovat
tommr
Brendě se přičetlo 60 bodů za letošní Lipsko a odečetlo 50 bodů za loňskej Danderyd ...
Za 14 dní se jí přičtou body které si uhraje na letošním USO a odečte se jí 2x50 bodů za loňské tituly z Mogyorodu a Braunschweigu ...
Reagovat
paja10
Tak hraje jiné turnaje. Tady to bodování je na hlavu postavený. Minulý rok měla 15, ale teď má 16. To musí hrát ty samý turnaje, aby obhájila body? To nemůže hrát jiný turnaje?
Reagovat
George_Renel
Vždyť právě hraje jiné, momentálně se připravuje na Q USO.
Reagovat
lvicek
A co je na tom divnyho? Zapomen na nejaky obhajovani, pricitani a odcitani. Proste soucet 16-ti nejlepsich vysledku za posledni rok (52 tydnu). Kazdy tyden zmizi body, ktere uhrala ten tyden pred rokem a pridaji se body, ktere nahraje aktualne tento tyden, pak se to seradi podle poctu bodu a secte se 16 nejlepsich vysledku. (Tzn. kdyz aktualne nahraje mene, nez 16 jinych bodovych zisku, tak se celkove konto nezvysi, pokud pred rokem nahrala malo, tak ji zas pro zmenu nic nevypadne.)
Reagovat
Ianny
Můžu k tomu ještě laickej dotaz? Pokud má tedy hráčka započítaných 16 nejlepších výsledků za posledních 52 týdnů a vyhraje dejme tomu ještě v témže roce turnaj za 1000 bodů, tak se jí potom odečte od té tisícovky ten nejnížší bodový zisk?
Reagovat
tommr
u povinných tisícovek záleží na tom jestli měla hráčka tuto tisícovku loni započtenou mezi těmi 16 nejlepšími výsledky. Pokud ano tak se prostě lonský výsledek nahradí letošním. Pokud ne tak se započte ten letošní výsledek z tisícovky a odečte se poslední (nejmenší) započtený výsledek ...
Reagovat
Ianny
Díky, zase jsem o malinko chytřejší:)
Reagovat
bIbec
Todlencto skóre snad nedokáže trumfnout ani Linda Fruhvirtová!
Reagovat
aligo
Docela propadák na servisu...
Reagovat
Frick
A co se stalo s New Havenem? Docela slabota, že se hraje už jen jedna WTA 280....
Reagovat
A211
se Lindě Noskové vůbec nepovedlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist