Nosková: Hrála jsem na plný koule. Zápas jsem si užila

24. 5. 2022, 09:33
Aktuality 15
Linda Nosková opouštěla v Paříži dvorec Simonne Mathieuové a obecenstvo tleskalo a skandovalo její jméno. Sedmnáctiletá česká naděje na Roland Garros při své grandslamové premiéře zasypávala ranami britskou hvězdu Emmu Raducanuovou, po prohře sice zklamaně svěsila hlavu, ale z utkání si odnesla spoustu pozitiv.
Profily hráčů
Linda Nosková (© AFP)

Nosková sklidila za své vystoupení mnoho pochval, což je pro ni alespoň malá útěcha za vyřazení. I jindy přísný kouč Tomáš Krupa, který dříve cepoval třeba Tomáše Berdycha, výkon své svěřenkyně ocenil. "Teď mi ale nikdo nemůže přinést cokoliv z nebe, aby mě to rozesmálo, nebo abych se cítila líp. Určitě to ale byl skvělý zápas a rozhodně jsem si ho užila," řekla Nosková.

S loňskou vítězkou US Open hrála vyrovnaný zápas. Urvala první set v tie-breaku a ve druhém získala brejk na 4-3, který ale neudržela. "Za stavu 5-6 jsem udělala několik nevynucených chyb. Šla jsem do toho, zbytečně jsem riskovala a to mi asi celý zápas prohrálo," uvažovala.

V rozhodující třetí sadě už uhrála jen jednu hru, ale do stavu 1-4 byly gamy vyrovnané. "Ona si to pohlídala a na konci už to bylo těžké fyzicky, ale nevzdávala jsem se," ujistila.

V utkání měla poměr vítězných míčů a chyb 48-54, což potvrzuje její herní styl. Ráda diktuje tempo a hraje agresivně. "A svoji hru nijak extra měnit nebudu," řekla. "Doufám, že si to udržím do konce své kariéry. To je asi moje největší plus. Kdybych hrála nějak ustrašeně a přemýšlela nad tím, jaké je skóre, tak bych asi nehrála tak, jak hraju."

Měla radost, že turnajové dvanáctce stačila, i když to byl teprve její druhý zápas s hráčkou světové stovky. "Je to skvělé zjištění. Šla jsem do toho s tím, že nemám co ztratit a hrála na plný koule. Nemyslím, že hrála nejlíp, co umí, ale byl to dobrý zápas," řekla Nosková.

Během utkání si získala na svoji stranu fanoušky. Několikrát vyvolávali její jméno. "Zvyká se na to hezky, ale já jsem si toho úplně nevšímala a snažila jsem se soustředit," uvedla.

Loni slavila v Paříži juniorský titul. "Tehdy to byl strop mé kariéry," vzpomínala. Letos už se do juniorky nepřihlásila, protože to pro ni nedává smysl. Hraje převážně turnaje žen a stoupá žebříčkem WTA. Loni v lednu byla na 1035. místě a nově se najde na dohled 150. místa.

"To je pěkné, ale hlavně si odsud odnesu zážitek z celého turnaje. I kdybych nedostala žádné body, tak to vůbec nevadí. Byl to skvělý turnaj a na první grandslam kariéry se nezapomíná," řekla Nosková, která se do hlavní soutěže prodrala po třech výhrách v kvalifikaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Dobry-den
I mě Linda včera nadchla a byť to nakonec na výhru nestačilo, tak zanechala výborný dojem. smile

Těším se na další její zápasy a možná nebude nutné čekat příliš dlouho, protože pokud se neodhlásí, měla by hrát příští týden na šedesátce v Itálii. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
dadaft
Musím říct, že mě Linda Nosková ohromila.

Má ideální postavu na tenis, dokáže ukončovat výměny silou, přitom je velice pohyblivá a pružná.
A umí všechno.
Bekhend - pro příklad:: umí takový ten "nakročený" bekhend po čáře, který tak mistrně ovládala Li Na, a který ji vyhrál dva grandslamy. Včera Linda poslala Emmě několik naprosto nechytatelných koulí po lajně...
Ale umí to po lajně dát i z otevřeného postavení.
A samozřejmě umí bekhendový slajs.
K tomu připočtěme, že z forhendu umí dát míčku nečekané a velmi citelné zrychlení, stejně jako třeba Iga, a tím se okamžitě ve výměně dostat do tlaku...
Je to terminátorka, která soupeřky prostě přejede...

Eh, dost snění ..........

Těším se, co bude Linda v budoucnu předvádět a jsem zvědavý, kde bude za dva tři roky...

((( p o j ď )))
Reagovat
George_Renel
Ještě se musí naučit na síti a zlepšit 2. servis.
Reagovat
dadaft
jo jo, práce je pořád dost, ale vyhlídky jsou dobré
Reagovat
Mony
Spíš ten 1.servis
Reagovat
makro99
a já jsem bohužel přišel až na tu pasáž od stavu 4:5 ve 2. setu..:/
Reagovat
Krisboy
Nemá se za co stydět. Myslím, že premiéra dopadla na výbornou. Příště to bude ještě lepší, tj. s vítězstvím! smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
baba
rozhodně se mi její hra líbí více než Lindy F. Mohla by být opravdu lepší ...
Reagovat
brixner
Zrovna vo tom přemejšlim, určitě hraje líp!
Reagovat
tommr
na takový srovnávání je ještě příliš brzo. To bude možný teprve až budou mít odehráno víc stejných turnajů mezi dospělými ...
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
makro99
to jo..
Reagovat
makro99
taky sem zvědavej, co Raducanu ukáže ve druhým kole; zatím je to hodně nevyzpytatelnej benchmark...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist