Nosková je ve čtvrtfinále Australian Open, Svitolinová jí po třech gamech vzdala

22. 1., 04:12
Aktuality 224
AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) na Australian Open dva dny po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila už do čtvrtfinále a potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmifinálový souboj s Elinou Svitolinovou(29) v Margaret Court Areně si příliš neužila, soupeřka po třech gamech kvůli bolestem zad vzdala. Česká teenagerka v boji o místo mezi čtyřkou nejlepších vyzve další Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23), jež vyřadila dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou (34) a už v prvním kole zastavila Markétu Vondroušovou. Vítězka si o finále zahraje s Číňankou Qinwen Zheng (21), nebo Ruskou Annou Kalinskou (25).
Linda Nosková (© AFP)

Nosková – Svitolinová 3:0 / skreč S.

Zatímco loni Linda Nosková na Australian Open skončila v prvním kole kvalifikace i vinou únavy po přesunu z Adelaide, kde dva dny předtím prohrála své první finále na okruhu WTA, letos už jako světová padesátka o místo mezi elitou turnaje bojovat nemusela. Po úspěšné jízdě do semifinále na pětistovce v Brisbane měla týden na odpočinek a nyní svou premiéru v hlavní soutěži Australian Open přetavuje v životní grandslamový výsledek.

Z předchozích pěti startů bylo maximem vítězky dívčího French Open 2021 druhé kolo (French Open 2023 a US Open 2023), v Melbourne se však dostala již přes čtyři překážky a třikrát ho překonala. Po výhrách nad krajankou Marií Bouzkovou a Američankou McCartney Kesslerovou nemusela dva dny po životním skalpu osmnáct zápasů neporažené světové jedničky Polky Igy Šwiatekové dlouho bojovat o postup přes bývalou světovou trojku Elinu Svitolinovou.

"Nevím, co se stalo, ale už v prvním gamu mi do zad začala vystřelovat ostrá bolest. Nemohla jsem nic dělat, záda jsem měla zcela zablokovaná. Jsem z toho teď samozřejmě dost smutná," vysvětlovala Svitolinová na tiskové konferenci.

"Už jsem na sobě něco cítila, ale bylo to normální vzhledem k fázi turnaje. Ve čtvrtém kole už máte některé části těla trochu zatuhlá. Ale žádnou speciální bolest jsem předtím necítila. Myslím, že tohle se mi stalo poprvé. V minulosti to spíš byla zatuhlá záda po zápase z předchozího dne," dodala manželka francouzského tenisty Gaëla Monfilse.

Devatenáctiletá Češka do utkání vstoupila brejkem. Servis o deset let starší Ukrajince, která loni na jaře obnovila kariéru po mateřské pauze a během necelého roku se v žebříčku vyšplhala již na 23. místo, sebrala po zhruba desetiminutovém boji. A když následně čistou hrou udržela své podání, bolestí zad limitovaná soupeřka odešla na lavičku a využila medical timeoutu.

Fyzioterapeutka jí ale v pokračování v zápase pomoct nedokázala. Svitolinová se sice ještě na kurt vrátila, ale když i podruhé přišla o servis, za stavu 0:3 skrečovala a se slzami v očích opustila Margaret Court Arenu.

"Dnešní výhra se rozhodně nerodila takovou cestou, jakou bych si představovala. Eliny mi je líto, doufám, že se dá brzy do pořádku. A uvidíme, co se stane v dalším kole," řekla Nosková bezprostředně po postupu v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Musela jsem se na dnešní zápas hodně soustředit, protože jsem měla za sebou tu výhru nad Šwiatekovou. Lidé na to dost reagovali a já měla tendenci se k tomu pořád vracet. Bylo to mentálně těžké soustředit se na další utkání," přiznala rodačka ze Vsetína.

Svěřenkyně Tomáše Krupy a Davida Kotyzy upravila parádní letošní bilanci na 8:1, když jedinou porážku utrpěla se světovou čtyřkou Jelenou Rybakinovou. Sama v žebříčku vyletí z 50. místa s velkou pravděpodobností až do TOP 30 a překoná své maximum (40. místo).

Azarenková – Jastremská 6:7, 4:6

O postup do semifinále se Nosková utká ve středu s Dajanou Jastremskou. Třiadvacetiletá ukrajinská kvalifikantka v Rod Laver Areně zdolala 7:6, 6:4 běloruskou šampionku z let 2012 a 2013 Viktorii Azarenkovou a postupem do čtvrtfinále překonala své grandslamové maximum z Wimbledonu 2019.

"Musím se teď nadechnout, protože srdce mi strašně buší, jako by mi mělo vyskočit z těla," radovala se dojatá Jastremská, která už v úvodním kole smetla vítězku loňského Wimbledonu Markétu Vondroušovou.

V prvním setu přitom Jastremská ztratila vedení 3:1 a prohrávala 3:5. Soupeřka dvakrát podávala na vítězství, měla i dva setboly, ale nevyužila je. Druhou sadu ukrajinská tenistka otočila ze stavu 0:3 a po více než dvou hodinách boje vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2.

Statistiky zápasu Viktoria Azarenková – Dajana JastremskáStatistiky zápasu Viktoria Azarenková – Dajana Jastremská (@ Livesport)

"Celý zápas jsem musela dotahovat. Jako bych běžela za vlakem, který mi ujíždí. Ale vždy jsem se dokázala vrátit a dopadlo to skvěle," pochvalovala si Jastremská, jež soupeřku přestřílela na vítězné údery drtivě 38:16.

"Ráda hraju agresivně a samozřejmě nerada dělám chyby. Trochu jsem se cítila unaveně a dostávala pokyny, ať hraju na dva údery. Ale samozřejmě ne vždy to jde. Snažila jsem si ten zápas užívat a viděla jsem, že tým mi věří," smála se šťastná Ukrajinka, jež včetně kvalifikace vyhrála sedm utkání v řadě.

"Únavu už trochu cítím. Zítra si dám asi volno, na kurt vůbec nepůjdu. Těším se na čtvrtfinále a budu se snažit nedostat sama sebe pod tlak," dodala 93. hráčka světa, která už v minulosti figurovala na 21. příčce.

Nová překvapivá finalistka

Letošní Australian Open ve dvouhře žen tak pozná minimálně jednu překvapivou finalistku. Vítězka duelu Noskové s Jastremskou v semifinále narazí už den po středečním vzájemném souboji na Číňanku Qinwen Zheng, nebo Rusku Annu Kalinskou, přičemž pouze světová patnáctka Qinwen Zheng má z tohoto kvarteta zkušenosti se čtvrtfinále grandslamu (čtvrtfinále US Open 2023).

Qinwen Zheng – Dodinová 6:0, 6:3

Jednadvacetiletá Qinwen Zheng po předchozí tříhodinové bitvě s krajankou Yafan Wang smetla za 59 minut hry 6:0, 6:3 Francouzku Océane Dodinovou a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své grandslamové maximum z loňského US Open.

"Jsem šťastná, že jsem postoupila do čtvrtfinále. Cítím se tu jako na domácím grandslamu a s tím přichází určitý tlak. Ale snažím se soustředit sama na sebe, jít den za dnem a příliš nad tím nepřemýšlet," uvedla Qinwen Zheng, jež kráčí ve šlépějích své krajanky a šampionky z roku 2014 Na Li. Ve světovém žebříčku ji dělí už jen jedna výhra od posunu do TOP 10.

Paoliniová – Kalinská 4:6, 2:6

75. hráčka světa Kalinská v Melbourne už potřetí vylepšila svůj nejlepší výsledek na grandslamových turnajích. Při premiéře v osmifinále pětadvacetiletá Ruska porazila 6:4, 6:2 nasazenou Italku Jasmine Paoliniovou.

Po zápase dostala často omílanou otázku, zda by věřila, že postoupí do čtvrtfinále, pokud by jí to někdo před turnajem řekl. "Věřila bych. Věřím sama sobě," prohlásila sebevědomá Kalinská, jež loni laborovala se zraněním zad.

Dvě Češky ve čtvrtfinále

Česká tenistka je ve čtvrtfinále i ve spodní polovině pavouka. Barbora Krejčíková už v neděli zdolala Mirru Andrejevovou a chystá se na úterní souboj o semifinále proti obhájkyni titulu Aryně Sabalenkové z Běloruska. Poslední čtvrtfinálovou dvojici tvoří Američanka Coco Gauffová a Ukrajinka Marta Kosťuková. Pouze Česko a Ukrajina tak má mezi osmičkou nejlepších dvě zástupkyně.

Po dvou českých zástupcích je ve čtvrtfinále také ve čtyřhře mužů a čtyřhře žen. Ve vzájemných soubojích o místo v semifinále se proti sobě postaví Tomáš Macháč (s Číňanem Zhizhen Zhangem) a Adam Pavlásek (s Uruguaycem Arielem Beharem), v soutěži žen dojde na pikantní souboj loňských šampionek Kateřiny Siniakové (s Australankou Storm Hunterovou) a Barbory Krejčíkové (s Němkou Laurou Siegemundovou, které se utkají hned na prvním grandslamu po loňském přerušení úspěšné spolupráce.

Výsledky Australian Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

224
Přidat komentář
turista
Výhra skrečí není optimum ale aspoň ušetří nějaké síly.
Reagovat
jirkaS
Kalinská vypadá jak mladá Evža
Reagovat
Nola
mlada cinanka je sympaticka, bola som zvedava ako sa spravne vyslovuje jej meno, na webe WTA maju dievcata nahraty svoj hlas s menovkou, no pustite si to....

celkom som sa pobavila....

Vondrousova ma na s makcen, alebo nie? teraz neviem, ale priezvisko vyslovuje bez neho, Bouzkova zase nie je Marie, ale anglicky mary potom sa nedivte, ze im potvoria mena, ked same nevedia ako sa volaju....... este pozriem na web ATP, som zvedava, tiez na niektorych....
Reagovat
horska.kraslice
Bohužel to se dělo i dříve. Šáfářová si taky říkala (foneticky) "Lusy Safaróva". Vůbec se mi to nelíbí a souhlasím s tím, že se pak nemáme co divit, když naše jména v cizině všelijak potvoria.
Naopak svého času Radek Štěpánek trvale a opakovaně vysvětloval, že není Stépanek, ale Štěpánek!!!. Mám pocit, že i Berdych občas protestoval, když ho vyslovovali Berdyč. To je příkladný postoj!
Reagovat
frenkie57
Nebo chudák Macháč vyslovují někteří jako Mačak, nebo kdysy , před lety vyslovovali Muchová jako Mačouva.
Reagovat
darek.vrana
Nebo MacHac .
Reagovat
lvicek
Myslis MekHek?
Reagovat
Krisboy
Elina na tý fotce z tiskovky vypadá jako Vilém Čok za mlada.
Reagovat
aape
ale jo
Reagovat
Salamander134-
Tady někdo psal jak jsou holka z Moravy krásné. Mě teda na kulatých bradach, kulatých nosech a vysokých čelech. Nepřijde nic krásného
Reagovat
jih
Reagovat
magnus
Škoda, že Dodin vypadla, ale okrem tenisu sa mohla živiť aj modelingom. Q. Zheng by sa mohla dostať z tejto časti pavúka do finále. Ale uvidíme. Dnes potešila aj Yastremska
Reagovat
honza.khp
Zheng z té horní půlky udělala alespoň přijatelně obsazený semifinále 250tky, postup Dodinové by byl už totální bizár ... ffftipkuju
Reagovat
farr
No hrála super, to jako pokud Linda dá to QF tak případné SF s touto Číňankou by bylo těžkej oříšek, žádná dávačka.
Reagovat
Liverpool22
Tvrdím to samé. Případné SF s Zheng to bude těžký oříšek - to se i lišák Kotyza zapotí, aby něco vymyslel - Asiatky jsou nečitelné - není poznat dle tváře co si myslí, jak se cítí - tváří se furt stejně......
Reagovat
frenkie57
Třeba jim chybí nějaké obličejivé svaly pro mimiku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani nemusí. Náš mistr, co jezdil pravidelně do Číny říkal, že oni se budou klidně smát, ale přitom si budou o Evropanech myslet svý... Taková přetvářka. A asijský psi jsou to samý
Reagovat
honza.khp
tak teď je Zheng favoritka horní půlky, žebříčkově a především herně za poslední půlrok, uvidíme co to s ní udělá (dneska to dala v suchým triku)
Reagovat
Liverpool22
Zheng a Linda jsou hodně mladé a obě mají potenciál vyhrávat GS tituly. Jinak souhlas - Dodin to by byl bizár
Reagovat
mamradrohliky
Elina prý skrečovala, protože ji Gael skočil na záda, jsem zaslechl.
Reagovat
jorgge98
co to tady píšete za bláznoviny?
Reagovat
com
co bys chtel po nekom, kdo ma rad rohliky
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
GaelM
To jsi zaslechl špatně a ta částka taky nesouhlasí!
Reagovat
SydneyOpen
Trošku zvláštní postup, ale ČF se počítá jinak pro idi.oty co se rozčilují že ukrajinské tenistky nepodávají ruce ruskám a běloruskám, vy by jste si podali ruce s německým sportovcem v roce 1940? Pokrytci hloupý
Reagovat
George_Renel
Bizár ovšem je, že podávat ruku Ruskám pod vlajkou Kazachstánu, Uzbekistánu, Francie a jiných jim nevadí...... Přitom pod cizími vlajkami startují jen proto, že počet v repre je omezený.
Reagovat
enfee
Jasnyy, ruske tenistky jsou prodlouzena ruka Putinova ze? Ja bych klidne nemeckym tenistkam ruce podal, je to sport, ne politika. A komu se to porad micha, je trapnejsi to vysvetlovat jeste vic, nez ze nekdo nekomu nepoda ruku..
Reagovat
SydneyOpen
politiku do sportu míchají russáci, kteří využívají sportovce k válečné propagandě
Reagovat
enfee
Reagovat
SydneyOpen
politika se do sportu míchá vždy, jako když jsme v roce 1969 porazili rok po okupaci na MS v hokeji Sověty, vyvolalo to obrovské protesty a hromadně se začalo pálit rudé právo, nebo Věra Čáslavská, která na OH v Mexico City 1968 odmítla vzdát hold sovětské hymně
Reagovat
Oin
Nebo kauza našich hokejistů v roce 1950, případně olympijské finále ve vodním pólu v roce 1956. A mohl bych psát donekonečna. Vždycky za tím stojí Rusáci.
Reagovat
Ondra979
je to presne tak...rusaci tam jsou opravdu prakticky vzdy,pro ne je politika soucasti sportu a vzdy to tak bylo..koho zajima vice, doporucuji posledni podcast Sidlo a Dobrovsky i s Robertem Zarubou, venuji se tam tomu dost podrobne a nechybi nektere pikantni detaily od Roberta ze zakulisi :)
Reagovat
Serpens
To jste trefil, obvykle sport s politikou lidé spojovat nechtějí, dělá to pouze jen jedna skupina lidí.... správně, jsou to Rusové, viz organizovaný doping, olympiáda v Soči, válečná propaganda KHL a mohlo by se pokračovat.
A co se s tím dá spojit, že politické hádky třeba na tenisportálu, kde o ně nikdo nestojí obvykle vyvolávají a vyprovokují... zase správně... ti proruští, chcete-li protiukrajinští.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sorry spletl sem emotikon, smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
img src="/res/img/emojis/old/992.gif" width="15" height="15" alt="smile"
Reagovat
Fandina
www.tenisportal.cz/res/img/emojis/old/47.gif
Reagovat
Fandina
Kde bereš ty emotikony? Mně to ty tvoje nenabízí?
Reagovat
Fandina
(c)
Reagovat
horska.kraslice
To by mě taky zajímalo. Ty byly na původním TP, ale ten už myslím není přístupný(?).
Reagovat
Nola
najkrajsia Ruska postupila, Gyros si vzdy vedel vybrat pekne baby za priatelky, snad jej za mikrofonom prial
Reagovat
Liverpool22
Anna je jedna z nejhezčích holek na WTA - je to přírodní typ - vůbec se nemusí malovat, má andělskou a jemnou tvář. Prostě typická slovanská holka
Reagovat
rosm
co to je za blabol? Kopie Bouchard.
Reagovat
Liverpool22
Kopie Bouchard? Je to otázka vkusu, ale Anna se mi líbí mnohem víc než Bouchard
Reagovat
Nola
kazdy mame iny vkus, mne sa Anna paci, ale mne sa pacila aj Genie...... mozno niekomu sa Genie nepaci hlavne kvoli tomu hype, co okolo nej slo, ale baba je to pekna, mozno prave kvoli tomu hype nebola schopna znovu nastartovat svoju karieru, dnes si tym prechadza Emma, ale ta ma aspon GS
Reagovat
Liverpool22
souhlas - jak jsem psal každý má jiný vkus. A Genie si image hodně pokazila svým chováním, ale pěkná baba to je taky
Reagovat
alcaraz.dva
Reagovat
jih
A mě se nejvíc líbí Linda, to je typická slovanská holka (žádná kostra)!
Reagovat
Liverpool22
Linda je z Valašska - tam pijou slivovičku, víno..... Takže Linda i Bára, která je z Brna jsou holky z Velké Moravy, Velkomoravské říše, západní Slovanky......Prostě Morava jede. Pořád je reálné finále: Vsetín proti Brnu
Reagovat
Nola
Petra Kvitova je tiez Moravacka, ci?
Reagovat
Liverpool22
Petra narozena v Bílovci - takže Slezanka, Velkomoravská říše, západní Slovanka......
Reagovat
jih
Ale stejně je z nich Linda nejhezčí! Krásné oči má...
Reagovat
Salamander134-
Však není vůbec hezká a Krejčíková už vůbec ne.
Reagovat
Martan1
Nejhezčí je Bouzková. Z nehrajicích pak Strýcová a Šafářová.
Reagovat
Levinest
Karolína Muchová je z Olomouce - taky Moravačka
Reagovat
Ronnyx
Tak víme co je dobré....
S tím vínem by jsi na Valašsku moc nepochodil
Ale tož slivovica a k tomu to zajest nějaků zabijačků, kyselicú či frgálem to je co Valachy živí
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
alcaraz.dva
Reagovat
frenkie57
Anna Kalinskaja je jednoznačně krásná holka, bez ohledu na vkus, kdo to nevidí, měl by si zajít k očnímu.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Ianny
Tak pokud jde o exteriér, pak jí asi málokdo může něco vytknout:)
Reagovat
Ondra979
tak takovy postup je trochu smutny, zraneni nelze prat nikomu, ale lepsi nez nepostup..uvidime co dal..QF je hratelne, a kdyz to nahodou nevyjde, tak se nic moc nedeje, ale byla by to trochu skoda..finale je jeste moc daleko, tam nema cenu se divat, Lindo pojd!
Reagovat
elsky
Bývá dobrým zvykem zalitovat, že takhle jsem postoupit určitě nechtěl(a) a i Linda to nějak do mikrofónu zvládla..

Ale 150 000$ a 200 bodů do žebříčku?
Reagovat
Krisboy
Dobře jsem si vybral.
Reagovat
enfee
Ze ty Ukrajinky nepodavaji ruce, to je trapna ostuda..
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Serpens
Ostuda je, že ty soupeřky, co jim nepodávají ruce, vůbec můžou hrát.
Reagovat
Ondra979
Reagovat
Levinest
Reagovat
Ela-fon-isi
Reagovat
elsky
Pokud by se to bralo striktně, je to nesportovní chování. Ale víc bych v tom nehledal.
Reagovat
lvicek
Sport spočívá v soupeření na kurtu/sportovišti podke
Reagovat
lvicek
Podle pravidel fair play. Podání ruky stvrzuje férovost zápasu z obou stran.
Reagovat
lvicek
Pokud váš soupeř reprezentuje stát, který bombarduje Vaši zem (a dokonce bez vyhlášení války - prý speciální vojenská operace), a ještě třeba máte pocit, že takové činy schvaluje, je možné s ním měřit síly v rámci čestného souboje?
Reagovat
rosm
Reagovat
elsky
Ale víc bych v tom nehledal.. spousta tenistů už nepodala ruku z všelijakých důvodů a nikdo to neřešil.

S těmi Ukrajinskými tenistkami je to jak s Ukrajinci u nás. Nemusely by na ten turnaj vůbec jezdit, ale peníze..
Reagovat
Blondie
Jakože oběti by měly omezit své aktivity, aby se nepotkaly s reprezentanty pachatelů zločinů na sobě, své zemi a jejich blízkých?
Pro tohle uvažování existuje takový pěkný pojem - chucpe.
Reagovat
elsky
Když mi někde vaděj, tak tam nechodím. Tak jednoduchý život může být
Reagovat
Ianny
Neměly by smrdět dolary z toho "prohnilého" západu spíš Ruskám a Rusům?
Reagovat
elsky
Ano
Reagovat
R01316
Zelenskymu taky prachy nesmrdi, dokud se dolace sypou a muze si namastit kapsu, tak neni trebe nejakou valku ukoncovat. Uz k tomu mel prilezitosti nekolik, ale nestalo to za to.. A spinavy penize je taky treba nekde prat...
Reagovat
frenkie57
Když by příslušné organizace zareagovaly a zakázaly ruským tenistů a tenistkám přístup na turnaje, je otázkou, zda by to nesnížilo hodnotu úspěchu na takových turnajích získaných. Když Kodeš vyhrál v roce 1973 Wimbledon, chyběla na něm v důsledku bojkotu většina západních hráčů. Má taková trofej stejnou hodnotu jako ta, kterou by získal, kdyby tam ti západní tenisté hrály? Každý ať si odpoví sám, pro mě jednoznačně ne. A stejné je to s těmi ruskými tenisty a tenistkami.
Reagovat
Martan1
Ony by si klidně ruku i podaly ale doma by je fanatici sežrali zaživa. Viz u nás mimo tenis třeba Hašek a jemu podobní. Sám hrál v Rusku a tenkrát se vyjadřoval jak je to tam hezký. No proti gustu žádný dišputát. Pak se s někým nepohodl, odešel odtud ve zlém a od té doby je z něj rusobijec vždy a všude a to bez ohledu na okolnosti.
Reagovat
alcaraz.dva
ruští a běloruští vrcholové tenisté na rozdíl od jiných sporu nejsou financovaní statem, často v Rusku nežiji a neplatí tam dane. Není důvod míchat tady politiku státu
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
alcaraz.dva
sportu
Reagovat
ivecka
Trapný jsi ty
Reagovat
Levinest
Reagovat
jih
Reagovat
rosm
Reagovat
Ianny
Ostuda to je pro ty, kteří to nechápou.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
jih
Reagovat
rosm
Reagovat
vladka
Reagovat
enfee
Tak doufam, ze vsichni mate aspon tri davky ockovani
Reagovat
jih
Nesouhlas!
Reagovat
Pergolek
To co se děje v ženském tenise je fakt neuvěřitelné. Tam není favoritka žádná. Nedivil bych se kdyby RG vyhrála hráčka číslo 98.
Reagovat
GaelM
To by mohla být Brenda!
Reagovat
lvicek
jestli to vyjde, tak to je tak tip na kurz milión ;).
Reagovat
Serpens
Mně to nevadí, nepředvídatelnost je výsada ženského tenisu. Vyšší kvalitu a rivalitu hledejte spíš u mužů, tam je toho dost
Reagovat
Liverpool22
Tady na AO v dolní části pavouka jde vše podle plánu Cori + Aryna + Bára jsou GS vítězky a favoritky na titul. Je zajímavé, že Bára je v 28letech nejstarší. V horní části nová vlna mladých holek Linda 19let, Zheng 21let a Anna sice 25let, ale někdo holt dozrává později což známe i u některých našich holek. Takže překvapení je z mého pohledu Dodin a Dajana
Reagovat
Ronnyx

A to Dajana kdyby neměla problém s dopingem, tak by možná v tuto dobu již překvapením nebyla.
Vždyť již v 19letech byla na 21 místě.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Ela-fon-isi
Oceáne trochu sleduju kvůli jejímu jménu a většinou hraje mizerně, takže je obřím překvapením! Bohužel jsem žádný její zápas neviděla, není čas.
Reagovat
Liverpool22
Dneska hrála špatně a postupuje dle očekávání Zheng - takže jsi o nic nepřišla
Reagovat
Nola
RG vyhra Iga, tam nema superku, o tom nikdy nepochybuj
Reagovat
Liverpool22
Anička super Dnes opět výborný zápas - 20 vítězných úderů a jen 13 chyb. Zatím tady předvádí výborné výkony, chytla životní formu a zaslouženě postupuje
Reagovat
NereknuHele
Jastremska ani nepodala souperce ruku, at tahne tahle nevychovana blbka nekam.. typicka UK
Reagovat
aligo
Jastremska je britka? HUSTÝ
Reagovat
Mony
Ukrajinky Ruskam a Běloruskam už dlouho ruce nepodávají...trochu jsi zaspal dobu..ale o moc jsi neprisel
Reagovat
Blondie
LOL, proč asi nepodala soupeřce ruku?
Skoro dva roky a někdo se stále chlubí totálně mizerným přehledem

A proč do toho pleteš Británii, BTW?
Reagovat
Serpens
On to velice dobře ví proč, jen si potřebuje schladit rusky laděnou žáhu.
Reagovat
Levinest
Kašli na ruce, hlavně že Běloruska padla. Každá prohra Rusky nebo Bělorusky je vždy důvod k oslavě. Proč? Pokud nevíš, tvoje chyba.
Reagovat
Otmar
Skvělý názor, nepochybně prostinký, jako Vy sám. Proč? Pokud nevíš, Tvoje chyba...druhohory, toť Váš rajón!!
Reagovat
bardunek666
Lindě gratuluji k postupu. Ačkoliv toto není ideální výhra, v této fázi turnaje se hodí ušetřené síly.
V dalším kole simulantka Jastremská, snad ji Linda dá. Ta cesta do finále se otevřela a uvidíme, která toho využije. Samozřejmě doufám, že Linda :)
Reagovat
vladka
Reagovat
Pakrtek1961
Souhlasim, Yestramskou vubec nemusim, kdyz prohrava tak dela vse pro to aby souperku nejakym zpusobem rozhodila, je falesna. Doufam ze se Linda nenecha do tech jejich intrik zatahnout.
Reagovat
jih
Linda si to moc zaslouží, že pošetří síly. Dává tomu všechno, maká na 200%. Doufám, že to vidí všichni stejně. A stejně by vyhrála i tak.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
vladka
Reagovat
Astarin
No Linda bude sice odpočatější než Dajana, ale bude papírovou favoritkou, tak se uvidí, jestli udrží nervy.
Reagovat
Mony
V QF bude mít odpočatá Linda trochu výhodu, protože se všechny ženské QF hrají už zítra a navíc Nos-Jestr začínají jako první už v 1 hod v noci.
Reagovat
Dobry-den
Jako první hraje dolní půlka pavouka s Bárou. Linda až ve středu.
Reagovat
Liverpool22
Na zítra je program: 3:00 Marta - Cori, pak Nole, Bára v 9hodin našeho času a pak Sinner. Takhle je to napsáno stránkách AO
Reagovat
Mony
Na livesportu mají vše na utery
Reagovat
Liverpool22
tady to máš:
https://ausopen.com/schedule#!40013
Reagovat
Mony
Jo vypadá to, že až SF budou ve čtvrtek obě společně
Reagovat
Dobry-den
To mají předběžně. Livesport nebrat jako relevantní zdroj.
Reagovat
Mony
Ale zase, když už tam měli i časy zápasů..??
Reagovat
Sinuhet1
livesport to upravi pozdeji az budou stanoveny presne casy zapasu, takhle to delaji u spousty turnaju
Reagovat
Dobry-den
Ale no tak, stačí se po dívat na ostatní zápasy a turnaje. Všechno rozepsaný na stejnou dobu. Vždycky to tak dělají. :)
Reagovat
Mony
Je fakt, ze aby hráli Medvěd s Hurkáčem zítra v 1 v noci je blbost...u holek bych tomu věřil, protože v určitě fázi jdou zápasy společně
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Lindě k prvnímu GS čtvrtfinále. Dnešní zápas si asi nikdo moc neužil, ale snad nám to Linda ještě vynahradí. Jastremská je snad nejvychcanější hráčka na okruhu , snad ji Linda sundá.
Reagovat
Yonaash
Tak pozor pozor, o tento post se dělí s její kolegyní - Tsurenko. A hned v závěsu její dnešní soupeřka Aza a Bára K.
Reagovat
aligo
vynechal bych Báru k, ta se poslední dobou opravdu hodně srovnala a už toto moc nepraktijuje... Spíše bych zmínil Biancu Andreescu
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
tommr
Po úspěšném dnešku máme dvojnásobné zastoupení ve čtvrtfinále ženského singlu i deblu a mužského deblu ...
Reagovat
Liverpool22
A navíc jistota semifinále jak u kluků, tak u holek
Reagovat
tommr
což je ovšem u holek spíš smůla protože na postup do finále mají oba páry ...
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
GaelM
Reagovat
Jan
Reagovat
tommr
Krejčíková/Siegemund jednoznačně přejely svoje osmifinálové soupeřky a čeká nás tudíž mimořádně atraktivní deblové čtvrtfinále. Bára bude bojovat s Katkou o to kdo je na tom po jejich rozchodu líp a Hunter se bude přetahovat o post deblový jedničky se Siegemund ...
Reagovat
aligo
Reagovat
farr
Lehce off topic...Sem teď zkouknul kus 2. setu Krej/Sieg debl teda holkám to funguje. Ta helmutka teda na síti neskutečná, zatím se to jeví jako dobrá volba.
Reagovat
Liverpool22
Bára postupuje i v deblu a vypadá v pohodě Nyní derby s Katkou
Reagovat
farr
Hodně pikantní, vlastně se hned poměří kdo si vybral lépe.
Reagovat
tommr
půjde i o přímej souboj o post deblový jedničky mezi Hunter a Siegemund. Takže náboj to bude mít hned dvojnásobnej. Víc by tomu slušelo finále ...
Reagovat
Liverpool22
A ještě Hunter bude chtít vrátit Báře porážku ze singla
Reagovat
farr
Aj Siegemundka chce vracet Hunter vyřazení ze singlu, myslím, že hrály spolu ve 2. kole. Docela bizár ten los je všechny nahrnul k sobě kromě Katky, ale ta byla tak těžce mimo i s Golubic, ze to bylo úplně jedno.
Reagovat
Mony
Trochu víc to cejtím pro Krejču se Sígemontkou i když Kačka asi bude nabuzenější , když už má v singlu padla
Reagovat
Jan
Reagovat
Serpens
Začíná se nabízet paralela s tažením Markéty Vondroušové do finále na FO 2019, Kdy Markéta cestou do finále nemusela potkat tolik top hráček z žebříčku, až na konec potkala ve finále neporazitelnou Bartyovou, s kterou jednoznačně prohrála, tak uvidíme.
Reagovat
EllNino
Vzdyt Linda porazila svetovou jednicku :))
Reagovat
Serpens
Proto tam je to slovo tolik
Reagovat
farr
Nemělo tam být žádnou? , z tehdejších TOP 4-5 neporazila mám dojem nikoho ne ?
Reagovat
Serpens
To už se mi nechtělo hledat, jen si pamatuju, že měla taky umetenou cestičku celkem
Reagovat
farr
Porazila dost nasazených to je fakt, ale hodně nízko 31-28-26 z Top 20 čislo-12 a až ve finále potkala top 8 Barty, Linda 31 1.kolo dnes se to asi ani neda počítat ale čistě statisticky dejme tomu 19,a číslo 1 to vydá za 3 nizko nasazene. , v QF nic v semi případně 12. Ale abych to shrnul v takovém to bordelu je to asi skoro jedno nasazena nenasazena prostě hrajou dobře, mají i trochu štěstí a postupují.
Reagovat
Dave6969
Linda zaslouží pochvalu hlavně za to že vyřadila Igu...
A Dayaně to přeji taky je to dobrá hračka zaslouží si to.
Reagovat
George_Renel
Zaslouží si to za zobání?
Reagovat
Blondie
Ale jí byl ten trest přece zrušen s tím, že byla uznána nevinnou.
Reagovat
George_Renel
Pokud si dobře vzpomínám, tak jejímu odvolání vyhověno nebylo ani napodruhé.
Reagovat
Fandina
Jenže nakonec to dopadlo takhle.

https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/14036--prekvapive-rozuzleni-jastremska-se-zbavila-obvineni-z-dopingu-a-muze-hrat
Reagovat
George_Renel
No, tyhlety kontaminace steaky, drinky, doplňky stravy ...... že už jich bylo.
A pachuť zůstává.
Reagovat
Fandina
Pachuť zůstává, jen ale aby bylo jasno, jak to s těmi odvoláními bylo.
Reagovat
George_Renel
Jasně.
Reagovat
Dave6969
Díky @blondie
Reagovat
Dave6969
Dostala trest určitou dobu nesměla hrát a tím to skončilo..,takových sportovců bylo plno..
Reagovat
tommr
Haddad Maia je podobnej případ ...
Reagovat
Mantra
Reálně může jít až do finále. Jen se neposrrat
Reagovat
Mony
Tak i klukav tom QF mame
Reagovat
EllNino
Uz i v semi, zahrajou si proti sobe
Reagovat
Mony
No jo
Reagovat
Mony
Včera se mi Tom s Činanem hodně líbili...s tímhle to mohou vyhrát celé
Reagovat
HAJ
I jednu holku budeme mít v semi 4 hry. Bude topikantní souboj Krej versus Si.
Ale koukal jsem, že Schneider vzala kramle Putinovi opačným směrem ze země vyvolené do USA
Reagovat
Kozoroh
Wow, horní půlka ženského turnaje je úplně vymetená. Iga a Rybakina se jevily jako jasné adeptky na titul a dnes zjišťuji, že jejich zaváhání nedokázala využít ani Vika. Stav, kdy je špička slabá, není pro tenis dobrý, protože se nevytváří rivality.
Reagovat
EllNino
Bohuzel je to tak
Reagovat
Yonaash
Ještě tam z favoritek zbývá Zheng. Ta, když se rozjede, umí zahrát luxusně. Troufám si tvrdit, že právě ona postoupí do finále. Má super servis, mohla by být rovnocennou soupeřkou I pro Sabalenku/Gauff.
Reagovat
Liverpool22
Možná nová Li Na - už se na Eurosportu s ní i fotila, když vyhrála čínské derby.
Reagovat
farr
O žádné rivalitě na WTA se nedá mluvit tak nejmíň už 25 let. Jak nastoupila do okruhu kong matka tak všechny dycky utloukla, občas ňákej histeráček tím se připravila o pár dalších GS zdarma bylo to až nefér, steroidový monstrum proti běžným holkám . Zaplať pánbůh, že je už v důchodu, ta karma na konci kariéry kdy prohrála tolik Finals stála za to ... Poté random, pak rok dva hrála hodně dobře slajz bába Bartyovka. Nevim nějaký pseudo-rivality se média snažila uměle vytvářet, ale ženský tenis je tak vyrovnaný a výkony holek natolik nestabilní, že v top 100 (když se to sejde) může skoro každá porazit/i prohrát s každou . Na to sázet je pro slušný gamblery co si budem, zas ale chápu high risk-high reward.
Reagovat
urbanlibor
Reagovat
Mony
BePa to mají hezky rozdělené,
Pavlasek baví tričkem děti,
Behar tričkem straší soupeře
Reagovat
Liverpool22
zrovna na to koukám
Reagovat
HAJ
Super, jedno semi máme jisté. Příště nastoupí proti sobě Pavlásek proti Macháčovi v čtyhře.
Reagovat
GaelM
To bude geniální podívaná, na to se těším
Reagovat
Yonaash
No myslím, že s Jastremskou to bude mít Linda opravdu těžké. Když jsem viděl konec zápasu s Azarenkou, řezala to tam hlava nehlava a celkem jí to i padalo. Ale zase pokud bude hrát Linda chytře, je šance, že se vyhází - má k tomu sklony. Hold ve čtvrtfinále GS člověk nemůže chytit lehkou soupeřku.
Reagovat
Sinuhet1
Souhlasim
Reagovat
Mony
Bejvávalo...
Reagovat
Liverpool22
Dajána je ranařka a jak píšeš má sklon se vyházet což bylo vidět i v dnešním zápase - hlavně v 1. setu. Dnes Vika byla hodně mimo - nízká čísla na servisu, hodně chyb, nevyužité setboly za stavu 5:3 atd. Takže Dajána je určitě hratelná
Reagovat
EllNino
Za stavu 5:3 zadne SB nemela, jen za stavu 6:5
Reagovat
Liverpool22
jo máš pravdu
Reagovat
farr
No hlavně jen to ne, taktiks nechat Dajánku se vystřílet mimo kurt jsme viděli v prvním kole, kdy teda vystřílela Markét úplně v suchým triku. Ranařky se musej rozběhat pak hrajou kulový, ale Linda tam má dva trenéry, takže když našli recept na Igu, nebojím se že by nenašli recept i na tuhle...
Reagovat
urbanlibor
Yastermenka brala bobule a měla osum měsíců zaracha, třeba už je nebere, ale hlavu má řádně vymetenou, pokud bude hrát Linda chytře, mohlo by to dopadnout, potom by se stala postrachem Ukrajinek
Reagovat
Liverpool22
To nevím, že Dajána stála za zobaní - moc jí nesleduju. Vím, že Hadí Mája měla stopku za doping
Reagovat
Mony
Během stopky udělala pro změnu pěveckou kariéru
Reagovat
Blondie
Ona stála, ale byla uznána nevinnou, ten trest jí zrušili.
Reagovat
tommr
Takže máme 2 hráčky ve čtvrtfinále. Kdo by to před začátkem AO po odstoupení Petry Kvitový a Karolíny Muchový tipoval ...
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
Liverpool22
nečekaný překvápko - ani Bára nebyla žádná jistota
Reagovat
Jan
A po vyřazení Vondroušové ...
Reagovat
Liverpool22
Škoda skreče, ale Linda se mi na začátku zápasu hodně líbila. Byla koncentrovaná hned od začátku - otočila na příjmu ze 40:0 a pak hned výborná na servisu - trefovala tam lajny. Celkově Linda zatím super turnaj a doufejme, že ještě nekončí - nyní je to v horní polovině pavouka pěkně otevřené
Reagovat
farr
Linda musí už teďka chytit tuhle šanci za pačesy, dostala QF zdarma dnes jako odměnu za vyhození NO.1 z pavouku. Jako jestli nepostoupí do finále, může ji to hodně mrzet... Takováhle šance je nutná využít. Uvidíme jak by se vyvíjela spodní část pavouku. Ale mohla by třeba napodobit tažení Markét na RG a což se nezasnít třeba i překonat.
Reagovat
EllNino
Finále je daleko, nejdřív Dajana
Reagovat
GaelM
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
farr
No jestli po Vondroušce, by měla kvalifikantka vyhodit i Lindu, byl bych extra naštvaný, doufám že Linda podá aspoň trochu standartní výkon a utluče ji. Navíc snad už se konečně na Dajáně musíy projevit ta únava - 8. zápas... Jako jasný koukat jenom nejbliže před sebe, ale tohle už nepustit... to by fakt mrzelo , SF by taky bylo těžký, ale říkám ne nehratelný, co má říkat taková Bára. Ta jestli chce do finále musí nejspíše porazit obě finalistky předchozího GS ...
Reagovat
Mony
To spíš utluče Dajana Lindu,
Linda ji k tomu akorát nesmí pustit
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
EllNino
Ja bych Dajanu fakt nepodcenoval :)
Reagovat
urbanlibor
Reagovat
Liverpool22
Teď je šance na finále velká. Největší vítr bych asi měl ze Zheng - Číňanky jsou hodně nečitelné a tahle vykostila i Báru, ale nemá cenu myslet takto dopředu - chce to jít krok po kroku - ani s Dajánou to nebude nic jednoduchého
Reagovat
GaelM


Pavouk se nahoře otvírá tak moc, až začínám koukám příliš dopředu Doufám, že Linda tomu nepodlehne a opět se výborně připraví na další Ukrajinku. Obrovský úspěch je na dosah ruky, ale je potřeba jít postupně...
Reagovat
Mony
To máme dneska rychlovky
Ani jsem si ješťe pořádně neotevrel oci ..
Na Bum Bum QF Linda -Dajána se hodně těším, ale musím vstát dříve.. to muze skoncit ještě rychleji
Reagovat
Mony
Ještě, že ten Pavlasek to prodloužil do 3.setu...už se mi do postele ani nechce
Reagovat
Liverpool22
Mají s Beharem super trička
Reagovat
GaelM
Reagovat
frenkie57
Takže po dnešku Linda premiérově v Top30.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
tommr
a na dalších GS už bude mezi nasazenými ...
Reagovat
EllNino
Vzdyt je do RG tolik turnaju, to ji jeste muze spoustu holek predehnat, ale snad ano :)
Reagovat
tommr
až do FO prakticky nic neobhajuje takže jí body budou doufejme jen přibývat. Hlavně zůstat zdravá ...
Reagovat
Pergolek
To co se děje v ženském tenise je fakt neuvěřitelné. Tam není favoritka žádná. Nedivil bych se kdyby RG vyhrála hráčka číslo 98.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist