Nosková na French Open nepřekvapila, ve 2. kole prohrála se světovou čtyřkou Rybakinovou

1. 6. 2023, 13:06
Aktuality 31
Linda Nosková (18) si v úterý připsala svůj premiérový postup do druhého kola grandslamových podniků, ale další vítězství na French Open nepřidala. Předloňská juniorská šampionka nedokázala ani jednou sebrat servis Jeleně Rybakinové (23) a úřadující wimbledonské šampionce a finalistce letošního Australian Open podlehla dvakrát 3:6. Ve dvouhře žen tak z Češek pokračuje už jen Karolína Muchová (26).
Profily hráčů
Linda Nosková (© Profimedia)

Linda Nosková měla výborný vstup do sezony a hned v prvním lednovém týdnu se v Adelaide z kvalifikace probila přes Darju Kasatkinovou, Viktorii Azarenkovou a Ons Džabúrovou až do svého prvního finále na turnajích WTA. Na startu antukového jara však začala mít zdravotní potíže a její příprava na druhý grandslam roku nebyla ideální.

Přesto v areálu Rolanda Garrose na své premiérové vítězství v hlavních soutěžích podniků velké čtyřky dosáhla, když jí v prvním kole vzdala Danka Koviničová. V tom následujícím narazila na jednu z největších favoritek a stejně jako o dva roky mladší Brenda Fruhvirtová uhrála s Jelenou Rybakinovou šest gamů.

Předloňská šampionka místní juniorky získala v úvodním dějství jen pět bodů na returnu, přestože favoritka trefila pouze 43% prvních podání, a uzavřela ho dvěma dvojchybami. Ve druhé sadě byly k vidění brejkboly až v sedmém gamu, Nosková ani jednu ze tří šancí nevyužila a následně sama na servisu zaváhala. Světová čtyřka už si postup pohlídala, ačkoli musela odvracet brejkbolovou hrozbu a potřebovala čtyři mečboly.

Statistiky zápasu Nosková - Rybakinová

"Měla jsem nějaké šance, ale bohužel jsem nehrála celý zápas nějak extra dobře," řekla novinářům Nosková. "Když už jsem tedy něco měla, měla jsem to využít, abych alespoň něco brala z pozitivní stránky. Necítila jsem se však na kurtu příliš pohodlně. Nebylo to kvůli tomu, že jsem hrála s Rybakinovovou, ale prostě jsem to úplně necítila," doplnila.

Úřadující wimbledonská šampionka a finalistka letošního Australian Open tak protáhla svou neporazitelnost na osm zápasů a pokračuje ve vítězné sérii z poslední velké generálky v Římě. O účast ve druhém týdnu si zahraje se Sarou Sorribesovou. Španělce vracející se po zranění může oplatit předloňskou porážku z Miami.

Z 12 českých tenistek se tak mezi nejlepší dvaatřicítku probojovala pouze Karolína Muchová, v pátek nastoupí proti Irině Beguové. Ve třetím kole se ji pokusí doplnit Jiří Lehečka, který se v rámci čtvrtečního programu utká s Marcosem Gironem.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
čtvrteční výsledky (1. 6. 2023)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Rybakinová (4-Kaz.) - Nosková (ČR) 6:3, 6:3
Šwiateková (1-Pol.) - Liuová (USA) 6:4, 6:0
Gauffová (6-USA) - Grabherová (Rak.) 6:2, 6:3
Džabúrová (7-Tun.) - Dodinová (Fr.) 6:2, 6:3
Haddadová Maiaová (14-Braz.) - Šnajderová (-) 6:2, 5:7, 6:4
Dayová (USA) - Keysová (20-USA) 6:2, 4:6, 6:4
Peraová (USA) - Vekičová (22-Chorv.) 3:6, 6:4, 6:3
Alexandrovová (23-) - Friedsamová (Něm.) 6:2, 6:0
Schmiedlová (SR) - Bolšovová (Šp.) 6:3, 6:4
Sorribesová (Šp.) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:1
Cocciarettová (It.) - Waltertová (Švýc.) 6:2, 6:3
Xinyu Wang (Čína) - Petersonová (Švéd.) 7:6 (7:5), 6:2
M. Andrejevová (-) - Parryová (Fr.) 6:1, 6:2
Andreescuová (Kan.) - Navarrová (USA) 6:1, 6:4
Curenková (Ukr.) - Davisová (USA) 6:3, 1:0 / skreč D.
Danilovičová (Srb.) - Paoliniová (It.) 6:2, 7:5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kolodziejová/Vondroušová (ČR) - Cascinová/Monnetová (Fr.) 2:6, 6:1, 6:1
Parksová/Stearnsová (USA) - Detiucová/Gámizová (ČR/Ven.) 6:3, 6:4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
Liverpool22
bude zítra hrát až někdy večer jako čtvrtá na Simonne-Mathieu po zápase Musettiho. Takže velký kurt což má Muška smile ráda smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://www.sport.cz/clanek/tenis-pohadkovy-pribeh-byvala-svetova-tenisova-jednicka-se-zasnoubila-s-fanouskem-4249961

Tak už jsem si říkal, že se nakonec blixovi zadařilo a on je to nějaký modelsmile Snad jí po roce neřekne, že se cítí víc na klukysmile
Reagovat
IngStavinoha
si řikám, že ju dlóho nebylo vidět ;-)))

tak snad šulínek aj chvílu vydrží... smile
Reagovat
tommr
to bude zajímavej zápas. Konfrontace mezi nejlepší hráčkou U20 a nejnadějnější juniorkou ...
Reagovat
Liverpool22
smile na zápas se těším - bude to zajímavá konfrontace smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
makro99
a to spolu holky nedávno trénovaly a Mirra předevčírem říkala že Cori je teď pro ni nejkrásnější člověk na světě :) (pro dopnění, minulej měsíc to byl ten kyborg, kterýho zahlídla osobně v Madridu:)
Reagovat
Kandinsky1
Zatracenej Lehečka. Nejdřív mi v prvním kole pokazí krásnou ako sázku a pak si takhle trapně vypadne smile
Reagovat
Liverpool22
další super zápas smile hlavně obrat z 1:5 na 7:5 byl neskutečný - fanoušci Partizanu Bělehrad můžou slavit smile snad i Nole poslal smsku.
Dani zatím hraje na RG výborně a vyhrála už 5 zápasů bez ztráty setu. Uvidíme co předvede v zápase s Žábou - možná se rodí nová Ana Ivanovič - sportovní geny má v rodině, tak uvidíme kam to Olga dotáhne
Reagovat
SpacialRecognition
Hodně smutný výkon Lehečky
Reagovat
elsky
Neviděl jsem ani game - Lehe se špatně vyspal nebo měl soupeř extra fazónu?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem chvíli a Jirka hrál jak po flámu smile Úplně neškodnej.
Reagovat
baba
Takže poslední Čech teď udělá pá pá.. hlavně že je jasný favorit..
Reagovat
NovacekTP
Lehečka bez šance.smile škodasmile
Reagovat
NovacekTP
Altmaiersmile vs Sinnersmile - pěkný zápas
Reagovat
Krisboy
Sledoval jsem jenom skore, musela to bejt pěkná řežba. Ten poslední game smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
z germánů by si čecháčkové měli vzzít aspoň tu bezpodmínečnou bojovnost až do konce smile
Reagovat
tommr
Linda nepřekvapila ale ani nezklamala. S favoritkou sehrála vyrovnanej zápas ve kterým o její prohře rozhodlo pár chyb při brejkbolech ...
Na FO ještě zůstává v deblu a snad v něm bude mít větší štěstí ...
Reagovat
dadaft
je to tak, opravdu hloupých chyb Linda moc neudělala, prostě musela hrát aktivně, škoda že v každém setu neurvala aspoň jeden brejk, šance tam byly, a ten zápas by vypadal jinak ......
Reagovat
misa
Rybka měla dnes úspěšnost prvního podání jen 54 %, ale stejně toho naše tenistka nedovedla využít. Jelena má totiž vedle skvělého prvního podání i vynikající to druhé. Výrazně přidá rotaci a jak je vysoká, tak servis z její rakety odskočí po dopadu tak vysoko, že soupeřka má problém s jeho vrácením. Pokud vydrží současné slunečné počasí, mohla by zabojovat o titul. I když v Římě ukázala, že umí plavat i ve vodě :)
Reagovat
Liverpool22
To jsem si dnes také všiml, že Rybka skvěla mixuje servisy - jednou tam bouchne ránu cca 195km/h a potom hned servis s rotací, který odskočil vysoko a Linda to buď nevrátila nebo hned byla v defenzivní pozici. Klíčová je výška Rybky - to už se tady psalo mockrát, že Rybka má ideální postavu na tenis - ideál je přes 180cm...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Což mají i Maruška, Muška, Kvítí, Kája...smile
Reagovat
misa
Linda Nosková má z našich mladých tenistek největší šanci hrát ve světové konkurenci významnou roli. Hraje aktivní tenis podpořený dobrým podáním podle současných trendů. V řadě výměn svou soupeřku z top 5 i přehrávala.
Reagovat
Liverpool22
smile Souhlas. Linda je agresivní, chce dominovat + má dobré podání.....Takže potenciál tam je - problém je zatím pohyb a konzistence hry.....
Reagovat
Krisboy
Tak zázrak se nekonal smile
Reagovat
frenkie57
Kdepak. Doufal jsem v nějakou zápletku v koncovkách setů, ale Rybka si vše pohlídala, to minimum šancí lehce zlikvidovala. Zápas mě utekl strašně rychle. Tak snad jindy, třeba ve Wimblasu.
Reagovat
Krisboy
No nevím...ve Wimblasu s Rybkou? smilesmile
Reagovat
frenkie57
Ve Wimblasu s kýmkoliv, kromě Rybky. To by dopadlo ještě hůř.smile
Reagovat
Mri
Nemůžu si pomoct, ale to, že velmi často soupeřky hrají ve zcela stejných dresech mi připadá jako velice trapná ubohost... Zaplať pámbu za indivindy oblékané prdelku nebo i (uf...) naducánka!!!
Reagovat
frenkie57
Souhlas, také mně to chvilku mátlo, než jsem si zvyknul. Naducánka bych si nespletl, taje indivindi nejen dresem.smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist