Nosková si poradila i s Šarífovou a v Lyonu postoupila do čtvrtfinále

1. 2. 2023, 22:08
Aktuality 12
WTA LYON - Ve formě hrající Linda Nosková v Lyonu porazila 6-3 6-2 šestou nasazenou Egypťanku Majar Šarífovou a potřetí v kariéře a poprvé v hale postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O udržení čtvrtfinálové neporazitelnosti si 18letá Češka zahraje v souboji bývalých vítězek dívčích grandslamů s Kolumbijkou Camilou Osoriovou.
Linda Nosková (© open6emesens.fr)

Linda Nosková zahájila sezonu parádním vystoupením na turnaji WTA 500 v Adelaide, kde si poprvé zahrála finále a prohrála až s letos suverénní Arynou Sabalenkovou. Úspěch byl sice vykoupený nezdarem v následné kvalifikaci Australian Open, do které zasáhla po pouhém jednom dni odpočinku, ale nyní po návratu do Evropy znovu potvrzuje svůj obrovský potenciál i skvělou formu.

18letá rodačka ze Vsetína o víkendu prolétla kvalifikací halového turnaje WTA 250 ve francouzském Lyonu a na vítězné vlně se dál veze i v hlavní soutěži. Po pondělní výhře nad dvojnásobnou grandslamovou vítězkou a bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou si dnes bez potíží poradila i s šestou nasazenou Egypťankou Majar Šarífovou

56. hráčka světa Nosková, jež je v žebříčku jen šest příček za svou soupeřkou, odvrátila všechny tři brejkboly, sama využila čtyři ze šesti šancí na brejk a po 68 minutách zvítězila 6-3 6-2. O osm let starší Šarífové oplatila tři roky starou porážku z domácího antukového Prague Open.

Svou skvělou letošní bilanci vítězka vylepšila na 10-2. V Lyonu vyhrála všech osm setů a ztratila v nich pouze 19 gamů.




Svěřenkyně Davida Kotyzy se dnešní výhrou vyhoupla v 'živém' žebříčku poprvé do Top 50, jistotu premiérového místa mezi padesátku nejlepších tenistek světa ale ještě nemá.

Do čtvrtfinále podniku WTA Nosková postoupila potřetí v kariéře a poprvé v hale, loni v Praze i letos v Adelaide v něm uspěla. V pátek si vítězka dívčího French Open 2021 zahraje o třetí semifinále proti o tři roky starší Kolumbijce Camile Osoriové (h2h 0-0), jež v roce 2019 vyhrála juniorku na US Open.

Bývalá 33. hráčka světa Osoriová, jež v prvním kole vyřadila domácí nasazenou trojku Alizé Cornetovou, dnes zdolala 7-6 7-5 Němku Jule Niemeierovou a na svém vůbec prvním halovém turnaji WTA vyhrála i druhý duel.



Alycia Parksová se postarala o vyřazení čtvrté nasazené Chorvatky Petry Martičové, kterou zdolala po obratu 2-6 7-6 6-2 a podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA. O premiérové semifinále si 22letá Američanka zahraje s Dankou Koviničovou, nebo Anou Bondárovou.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 259.303 dolarů
středeční výsledky (01. 02. 2023)
• Dvouhra - 1. kolo •
Paoliniová (It.) - Masárovová (Šp.) 6-3 6-2
Van Uytvancková (Belg.) - Korpatschová (Něm.) 6-2 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Nosková (ČR) - Šarífová (6-Eg.) 6-3 6-2
Parksová (USA) - Martičová (4-Chorv.) 2-6 7-6(3) 6-2
Osoriová (Kol.) - Niemeierová (Něm.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •

Santamariaová/Christianová (USA) - Voráčová/Ponchetová (ČR/Fr.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/nactilety-titan-noskova-nici-i-grandslamove-finalistky-svet/r~6100ae34a2d911ed8980ac1f6b220ee8/
Reagovat
Vlk-v-trave
Caroline Garcia našla na turnaji WTA v Lyonu ten nejlepší způsob, jak si vylízat rány po nečekaném vyřazení z Australian Open. Francouzka, která je na turnaji nasazenou jedničkou, vyhrála zápas prvního kola a následně se pro Tennis Actu rozpovídala o svém výkonu a pocitech po prohře v Melbourne:

Nezáleží na tom jak, důležité je vyhrát, abychom začali turnaj dobře. Do turnaje jsem musela vstoupit dobře, všechny zápasy jsou těžké, po Austrálii potřebuji zápas, abych získala zpět sebevědomí, vždycky chvíli trvá, než se z grandslamové porážky vzpamatujete. Měla jsem příležitosti, které jsem nevyužila, a tak jsem si to dávala za vinu. Je to příjemný pocit, být zpátky tady a znovu vidět svou rodinu a přátele.

https://www.puntodebreak.com/2023/01/31/garcia-culpe-perder-open-australia

Linda by ji ty rány mohla zase otevřít, ale zatím asi není dobré předbíhat:)
Reagovat
tommr
po dnešku se Linda N posunula do top-50 na 49.místo. Jen o dva body méně má Linda F na 50.místě ...

Před naše holky se ale ještě můžou dostat některé z těchto 10 hráček pokud dojdou dostatečně daleko (uvedeno v závorce za jménem):
Zhu (SF)
Kostyuk (SF)
Kovinic (F)
Paolini (F)
Osorio (W)
Maria (W)
Xinyu Wang (W)
Bondar (W)
Van Uytvanck (W)
Parks (W)

Linda N se samozřejmě ještě může dostat dál než do QF a získat další body, které by ještě mohly její pozici vylepšit ...
Linda F už bohužel vypadla a musí čekat na to jak si povedou její konkurentky ...
Reagovat
A211
Gratulace a kdo tedy Lindu N. trénuje.Diky.
Reagovat
Basa
Krupik...
Reagovat
Vlk-v-trave
Už tě někdo citoval v druhém článku:)
Je tu už třetí den pozdvižení....)
Reagovat
Basa
Ok, to jsem nevěděl, já jsem si dneska s oběma psal, takže chápu důvody, které k tomu vedly smile
Reagovat
Vlk-v-trave
...teď se vše vyjasnilo:)
Dlouho jsem tě tady nezahlédl, co nového v komentátorské světe? smile
Reagovat
tommr
další cenná výhra pro Lindu. Dneska to sice nebyl tak dobrej výkon jako proti Muguruze, ale na soupeřku to s přehledem stačilo ... smile
Ve čtvrtfinále čeká Lindu velmi nepříjemná soupeřka proti který se asi bude muset vydat ze všech sil ...
Reagovat
Fandina
hrála moc dobře. Pěkně s rozmyslem, jak nějaká zkušená tenistka. Gratulka. smilesmilesmile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Dobry-den
Gratulace. smile Pěkný výkon, 28 W, 16 UE. Pomáhala si servisem, odvrátila všechny brejkboly. Tenhle povrch je pro ni jako dělaný, naopak soupeřka neměla co nabídnout, nestíhala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist