Nosková: Tenis je pro mě prioritou. Snažím se jít ve stopách Sereny

13. 6. 2021, 10:45
Aktuality 22
Pro Lindu Noskovou je v šestnácti letech tenis číslem jedna a čerstvá juniorská šampionka Roland Garros doufá, že tomu tak bude navždy. Pokud se nemýlí a dokázala by navázat na svůj idol Serenu Williamsovou, tak se má český tenis na co těšit.
Profily hráčů
Linda Nosková

Nosková porazila v sobotním finále Rusku Eriku Andrejevovou 7-6 6-3. Stala se první českou šampionkou juniorské soutěže na pařížské antuce od Hany Mandlíkové, která to dokázala před 43 lety.

"Je mi ctí, že jsem první Českou po tak dlouhé době. Nemám slov a nevím, co říci. Je to velmi neobyčejný moment," řekla Nosková na on-line tiskové konferenci.

Cestou za triumfem vyřadila i současnou juniorskou jedničku Victorii Jiménezovou z Andorry. "Jsem na sebe pyšná, jak jsem turnajem prošla. Každý zápas od začátku do konce byl náročný. Jsem šťastná, protože to je můj první grandslamový titul," řekla Nosková.

Po proměněném mečbolu pustila raketa zakryla si rukama obličej. "Slzy se mi draly do očí, což se mi často nestává. Byl to hodně dojemný moment," popsala vítězný okamžik.

S tenisem začínala v sedmi letech Už předtím byla často u kurtů, když hrávali její rodiče. "Skákala jsem okolo a zkoušela bouchat do míče, ale moc mi to nešlo. Teprve pak jsem začala trénovat, co nejvíc to šlo, protože mě bavilo být na kurtu," řekla hráčka o začátcích v klubu Na Dolině v Trojanovicích. Poslední tři roky žije a trénuje v Přerově, kde se loni dala dohromady i s koučem Tomášem Krupou, který vedl české hvězdy. "Vyhovuje mi to. Mám tam skvělé spoluhráče i zázemí."

Nejvíce se inspiruje třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou Serenou Williamsovou. "Je od začátku můj největší idol. Snažím se jít v jejích stopách," řekla Nosková. Petru Kvitovou označila za národní hrdinku. "A vždycky bude," řekla. A rovněž obdivovala Barboru Strýcovou. "Byla velkou bojovnicí a taky jednou z nejlepších českých tenistek," uvedla Nosková.

Doufá, že na své výkony naváže na dalších turnajích. Už chce hrát co nejvíce turnajů žen na okruhu ITF, na němž už dva letos v Bratislavě i vyhrála, ale také juniorské grandslamy. A za rok možná i Roland Garros mezi ženami, jelikož by mohla jako juniorská šampionka dostat do soutěže divokou kartu. "Ráda bych v tom případě uhrála co nejvíce," konstatovala Nosková.

Školní povinnosti si plní přes internet a přiznala, že ji moc nebaví. "Asi jako většinu hráčů. Moc na to nemám čas a soustředím se hlavně na tenis. To je moje číslo jedna a vždycky bude," řekla Nosková. "Mým koníčkem je jakýkoliv druh sportu kromě fotbalu," prohlásila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Teo
Za ten názor na fotbal si ji cením ještě víc smile
Reagovat
hluuusa
Ja taky :-)
Reagovat
Fransoas
Nemyslím si,že by mohla jít ve stopách Sereny,ale je hodně pravděpodobné,že je pro ni velkým vzorem.
Reagovat
sojka1
ja to chapu, Lindo!! A super vysledek, ale jedeme dal... i skolu, zadny takovy... :-)) tady by mohla zaskocit za vzor Maruska, dalsi Serenkovna, odmaturovala v Cesku v radnem terminu a s anglictinou lepsi nez pan profesor. ;-) Jinak bylo technicky zajimave srovnani zapasu obou nasich Lind s tim ruskym finalovym "ditetem", co bylo starsi nez ony, kdo videl....
Reagovat
Nancy_z
Jo jo, to mě zaujalo, že je starší než Linda. Ale ve finále byly pěkný výměny z obou stran.
Reagovat
.vorlik.
Bylo by pěkný mít 23 GS titulů, ale tím končí to pozitivní, co si lze od Sereny vzít.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Jon61
The Police: Walking in your footsteps smile
Reagovat
Petr_Fisk
Walking On The Moon...smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Ještě by si mohla od ní vzít nějaké ty miliony...smile
Reagovat
Mony
Už teď má dost na to, aby z Ivančic udělala novodobé Slusovice
Reagovat
Petr_Fisk
Nestraš.
Reagovat
majkl005
proč by Linda dělala něco z Ivančic? když z Ivančic je Bára? :D
Reagovat
Mony
Ajo! Trochu jsem se zamotal
Reagovat
majkl005
už se ti ty děvčata pletou smile ty by si nemohl mít harém smile
Reagovat
Mony
Já bych nedal ani jednu
Reagovat
Patapuff
Musí nabrat tak třicet kilo, aby mohla jít ve stopách svého idolu.
Reagovat
blixa
To přidej ! smile
Reagovat
vergus
A hlavně není ještě matka smile
Reagovat
SydneyOpen
to už v šestnácti není žádný problém změnit smile
Reagovat
slacker
Nejsi cerna, nemuzes jit v jejich stopach.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist