Nosková tentokrát proti světové jedničce Šwiatekové neuspěla, Češky v Indian Wells dohrály

10. 3., 20:37
Aktuality 25
Linda Nosková (19) zazářila na lednovém Australian Open skalpem největší favoritky Igy Šwiatekové (22), ale ve třetím kole na tisícovce v kalifornském Indian Wells recept na světovou jedničku nenašla. Poslední česká naděje ve dvouhře žen prohrála s předloňskou šampionkou navzdory skvělému začátku jednoznačně 4:6, 0:6. Markéta Vondroušová (24) z osobních důvodů k souboji o osmifinále vůbec nenastoupila.
Profily hráčů
Nosková podlehla Šwiatekové jednoznačně 4:6, 0:6 (© Profimedia)

Šwiateková – Nosková 6:4, 6:0

Linda Nosková ve třetím kole lednového Australian Open šokovala celý tenisový svět úspěšným obratem proti světové jedničce Ize Šwiatekové. Ve stejné fázi "pátého grandslamu" v Indian Wells se však na pomalejším betonu, který více sedí soupeřce, k potenciální otočce ani nenadechla.

Ve druhé hře zlikvidovala dva brejkboly a díky agresivní a přesné hře mohla jít za stavu 4:2 do vedení dvou brejků. Ani jednu ze tří šancí, dvě měla v řadě, však nevyužila a postupně i kvůli vlastním chybám prohrála 12 fiftýnů po sobě. V závěrečném gamu úvodního dějství měla dva gameboly, jenže koncovku vyházela a Šwiateková šla po vítězném úderu z bekhendu do vedení. Od posledního brejkbolu v sedmé hře získala Nosková jen tři z 19 závěrečných bodů v prvním setu.

Ztráta dobře rozehraného úvodního dějství evidentně Noskovou rozhodila, laciné chyby totiž produkovala i na začátku toho následujícího a Šwiatekovou si nechala rychle utéct do vedení 3:0. Nakonec schytala potupného kanára a od stavu 4:2 40:15 tak nezískala ani jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nosková odehrála svůj pátý turnaj v aktuální sezoně a po postupu přes Camilu Giorgiovou si zajistila, že i z kalifornské pouště odjede minimálně s jednou výhrou. Na BNP Paribas Open se představila podruhé v kariéře, také loni vypadla právě ve třetím kole, když nestačila ve dvou setech na domácí Coco Gauffovou.

Bilanci se zástupkyněmi TOP 10 světového hodnocení si zhoršila na 5:8, po Šwiatekové na Australian Open porazila také Marii Sakkariovou na únorové tisícovce v Dauhá. Čtvrtfinalistka lednového Australian Open si už zahrála čtvrtfinále na podnicích WTA 250 i 500 a také na grandslamech, ale stále čeká na první účast mezi nejlepší osmičkou na tisícovkách.

Šwiateková, která upravila vzájemnou bilanci na 2:1 ve svůj prospěch, se i při čtvrtém startu v Indian Wells probila do osmifinále. Předloni v tomto dějišti triumfovala a loni vypadla v semifinále.

Svou skvělou letošní bilanci vylepšila na 16:2, v aktuálním roce nestačila pouze na Noskovou ve třetím kole Australian Open a na rozjetou Annu Kalinskou v Dubaji. V osmifinále se střetne s Julií Putincevovou.

 

Vondroušová z osobních důvodů odstoupila

Jednou z posledních tří českých nadějí v boji o postup do osmifinále BNP Paribas Open měla být Markéta Vondroušová. Úřadující wimbledonská šampionka, která neprožívá po čtvrtfinálové účasti na loňském US Open příliš povedené období, ale k utkání třetího kola nenastoupila a do další fáze automaticky poslala Martu Kosťukovou.

Podle agentury Reuters se česká jednička omluvila z osobních důvodů. Další podrobnosti neznáme a není vůbec jisté, zda rodačka ze Sokolova nastoupí na nadcházející tisícovce ve floridském Miami.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Teda Lindo...to je vostuda
Reagovat
Blondie
Jirka skvěle, moc potěšil.
Je taková radost, že máme i mezi kluky někoho, kdo poráží hvězdy
Reagovat
farr
Andrej letos půlka proher s Čechy, mohl by tam začít být nějaký trend. Dnes se hodně vztekal skoro už od začátku a výkon velmi nekonzistentní, ale Jirka mu toho moc nenabídl snad poslední dvě hry na Jirkovu servisu, se asi daly z jeho pohledu zahrát lépe, ale Jirka skvěle šel si za vítězstvím, zasloužený postup. A teď konečně porazit už filozofa, kdy jinde než teď nepřijde mi, že by měl nějakou extra formu.
Reagovat
Alien
Filozofa?
Reagovat
Krisboy
Antického.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
E.T. filosofy nemají
Reagovat
farr
Češky možná dohrály, ale Jiří dneska teda klobouk dolu výkon velmi velmi dobrý i když poslední serv. game trochu nervy prvních 5 podání musel jít přes 2., ale to 5. šel na extra riziko a 6. eso. Velká změna bych řekl oproti loňsku takhle to zvládají velcí borci.
Reagovat
Kandinsky1
Tak tohoto jsem se přesně bál
Reagovat
Tenispotrinho
Lindička uz zacina trochu macatět. Chtělo by to vylepšit pohyb.
Reagovat
Kandinsky1
Začíná
Reagovat
jih
Však Serena je jejím vzorem. Linda je vážně kus, a to se mi fakt líbí.
Reagovat
Tenispotrinho
Lindička uz zacina trochu macatět. Chtělo by to vylepšit pohyb.
Reagovat
FandimRF
Ma kramy zejo
Reagovat
com
tady zas bude nablito.. zacinam
Reagovat
Blondie
Ale víš, že nemusíš, že jo? :D
Reagovat
d@ve
Pozor comiku na bulímii.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To víš, zalíbit se Káje, to není sranda.smile
Reagovat
Blondie
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemůžu napsat PM ... Vyrazili jsme na třeboňské rybníky, zítra chceme fotit. Snad bude co Sigma je zatím ok. Koupili jsme ještě druhou k Sony 100-400mm, takže ve výsledku skoro to samé, co mám já jenom to váží asi tak polovinu a s fotakem třetinu.
Reagovat
Blondie
Hezky pěkně, ať se zadaří - máte i nějaký cílový druh? Orly? Jeřáby?
Dobré světlo :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dík Cokoli, ale snad roháče a pak co píšeš.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jo, a jestli neznáš Dagmar Sttříbrnou, tak mrkni na fotky, paráda!
Reagovat
Blondie
Třeba uvidíte i toho orla kamčatského, co SAMOZŘEJMĚ neuletěl z jisté české zoo :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tys ho pustila na svobodu?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist