Nová inspirace? Djokovič ji našel během výšlapu na Mont Sainte-Victoire

10. 9. 2018, 10:47
Aktuality 171
Málokdo by si v květnu tipnul, že Novak Djokovič počtvrté v kariéře vyhraje v sezoně dva grandslamové tituly. Po špatném začátku a únorovém operaci lokte ale dokázal srbský tenista zmobilizovat síly. Novou motivaci získal i výšlapem na horu, kterou mnohokrát zvěčnil malíř Paul Cézanne.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Jednatřicetiletý Djokovič po Roland Garros zvažoval, že vynechá sezonu na trávě. S manželkou Jelenou vyrazili v červnu na vrchol vápencového masivu Mont Sainte-Victoire v Provensálsku. "Když jsme tam po třech hodinách stoupali, tak jsme si sedli a viděli svět z jiné perspektivy a pocítil jsem závan nové inspirace," vyprávěl Djokovič po nedělním triumfu na US Open, který přidal k titulu z Wimbledonu.

V tisíci metrech nad mořem přemýšlel nad tenisem. Nad emocemi, které tenhle sport přináší a zjistil, že jsou vesměs pozitivní. "Chytil jsem druhý dech. Od té doby přišla vlna nové energie a výsledky jsou už historií," umíval se po finálové výhře 6:3, 7:6 a 6:3 v New Yorku nad Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

"Úplně jsme se izolovali a podívali na věc z jiného úhlu. Trošku jsem se odpojil," vracel se Djokovič k momentu, který v něm znovu probudil dřívější touhu vyhrávat. I když, všechno není úplně stejné. "Tenis je teď pro mě úplně jiný. Co se ale týče výsledků, tak si myslím, že můžu brzy vystoupat ještě výš," usmál se.

Vedle Wimbledonu a US Open vyhrál rovněž v Cincinnati. "Poslední dva měsíce byly fantastické," rozplýval se Djokovič. "Abych byl upřímný, nemyslel jsem si, že se tak rychle dostanu do formy. Ale jsou za tím tři čtyři měsíce tvrdé práce."

Cestou za vítězstvím ve Flushing Meadows ztratil jen dva sety a předváděl především parádní obranu za základní čarou. K tomu těžil ze skvělého returnu, nejlepšího na okruhu. Ke všemu přidal jednu novinku - trpělivost. "Ta nikdy nebývala mojí výsadou, ale po operaci jsem přišel na to, že přináší ovoce," říkal už dříve.

Ve světovém žebříčku se za dva měsíce posunul z 21. místa na třetí hned za dvojici největších rivalů Švýcara Rogera Federera a Španěla Rafaela Nadala. Jelikož do konce roku neobhajuje žádné body, může teoreticky po dvou letech myslet i na návrat na post jedničky. "Nechci teď přemýšlet, na jakou úroveň se můžu dostat, protože mám dojem, že tohle všechno je nové. Zůstávám nohama na zemi," uvedl.

"Mám v sobě posedlost pro tenis, který pořád miluju. Dokud v sobě tohle zanícení ucítím, tak si myslím, že mám co nabídnout a o co hrát. Znamená to ale další práci zasvěcenou tenisu každý den," řekl Djokovič. A dodal, že do svého programu zařadí další horskou túru. "Jsem si jistý, že na turistiku dojde brzy," přikývl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

171
Přidat komentář
smazaný uživatel
Znáte někdo nějaké anglické/české fórum, kde bych se dozvěděl nějaké zajímavé stats o turnajích, nebo hráčích, popřípadě názory nějakých borců, kteří sází?

Teďka sázím i Challengery a informace na livesportu jsou někdy trošku mimo. Díky za jakékoliv info.
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/t8WNcjDot1c

Od lehunterpro.
Reagovat
Mayo
lehunterpro, to je kto?
Reagovat
Pe3k
Někdo, kdo dělá ty nejlepší videa s tenisovou tématikou. Tento filmek má překrásné záběry těch největších hvězd atp.
Reagovat
Kojinho
Mně se od něj strašně líbí ten hodinovej dokument o Stanovi. Přestože je dlouhý, viděl jsem ho několikrát. Raz Ols má též pěkná videa.
Reagovat
Pe3k
Yop.
Reagovat
janek_da
Berďa by si mohl udělat výšlap na K2
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Marduch
Obavam se, ze s tema jeho zadama tak maximalne na Blaník:)
Reagovat
Kozoroh
https://s22.postimg.cc/bqtx7v50x/Djokovic_Slams.png
Reagovat
Patik
Novak prekoná Rogera v počte grandslamových titulov..nepochybne..podľa mňa vytvorí nový rekord..myslím si že sa vráti tá doba kedy bol neporazitelný..s jeho tenisom to na mladú generáciu stačí a na staršiu vie zahrať..a to si myslím že pôjde jeho úroveň tenisu ešte o čosi vyššie.
Reagovat
janek_da
twl má 31 a doteď uhrál 14 GS
Reagovat
Nola
ziadny problem, buduci rok vyhra 6 GS a dorovna Fedexa :DDDDDDDDD
Reagovat
Patik
Má 31 a dajme tomu že s tenisom skončí o 5 - 7 rokov vo veku trebárs ako Roger..za predpokladu že bude zdravý čo si myslím že bude a bude hrať minimálne tak ako hrá od Wimbledonu (ak nie ešte lepšie)tak ho čaká ešte koľko GS dokonca kariéry 25-30 ? je to také nereálne uhrať z toho 6-7 titulov ? keď si človek vezme že už teraz je dá sa povedať k neporazeniu.
Reagovat
gigin
S takovým stylem tenisu, nevím nevím, jestli tak dlouho vydrží. A začnou kousat mladí. Uhraje tak 2,možná 3 GS.
Reagovat
Patik
2 možno 3 GS ? tipoval by som že 2 GS uhrá len ďalšiu sezónu..mladí budú hrýzť možno tak na turnajoch Masters..na GS nemajú najbližšie roky.
Reagovat
gigin
Ok, tak uvidíme no.
Reagovat
Patik
Môj názor ..no možno sa pekne oklamem.
Reagovat
Marduch
Pripominas mi obdobi pote, co ziskal ten nekalendarni GS. I takovy Davor uz ho videl min. s 20 tituly do nekolika let. A potom 2 roky defakto nic nevyhral. Protoze proste uspech se udela za nejakych specifickych okolnosti, ktere jsou docasne a zaroven i ten uspech se pak stava dalsi okolnosti, kdy to hraci treba stoupne do hlavy nebo naopak dojde k uspokojeni, potkaj te rodinny trable, muzes se potykat se zdrav. problemy, protoze strasne dres a hrajes nejvic zapasu ze vsech bez vetsich pauz atd....
Reagovat
Patik
koho si viem možno predstaviť ešte ako GS víťaza v najbližších rokoch je možno Thiem alebo Čilič..Delpotro.
Reagovat
janek_da
Čilič a Delpo už žádný GS nevyhrají.
Reagovat
janek_da
Teda si myslím.
Reagovat
Patik
Možno nie aj keď bol v dvoch GS finále a zabudol som ešte možno Wawrinka..ale keď už teda ani oni nie..tak kto iný by teda mohol vyhrať grandslam..Zverev,Thiem, Shapovalov, Kchachanov,Anderson, Tsitsipas ?..majú vačšie šance ako Djokovič ?
Reagovat
janek_da
Já věřím Mollekerovi
Reagovat
gigin
Oni postupně začnou dozrávat, Shapo, Kačanov, Cicyp, anebo se zjeví nějaký nový blázen, anebo se zblazní třeba někdo jiný. Je to dost nečitelné, proto obdivuju tvou jistotu.
Reagovat
Patik
Tá konkurencia čo je teraz je podľa mňa dosť biedna..v minulosti to bolo lepšie a aj napriek tomu vačšinu GS vyhrávali práve Djokovič Nadal Federer.
Reagovat
Herbert_Hoover
Koukám, že vůbec nebereš v potaz věk, zajímavé :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, ze Fedexe nikdo neprekona. Ono se to zda, ale 20 GS je brutální číslo. Rafa bude rad, když udělá ještě jednou RG. Má v zádech Noleho a Thiem bude silnější, než loni. Klidně to muže vyhrát. Rafa nemá kde udělat svým stylem a věkem 3 GS to je strasne moc a Nolemu chybí 6, to je šílené číslo. Příští rok muže klidně vyhrát nějaký GS Zverev,Thiem, nebo někdo mladší. Je to otázka času.
Reagovat
Marduch
Souhlas, 20 GS je proste uplne crazy meta. Vetsinou se na GS titul musi vitezovi sejit x veci, teda pokud nevycniva nad ostatnimi tak vyrazne jako Federer 2004-2007 nebo Rafa na antuce.
Reagovat
Patik
Prizerám sa aj na vek Herbert..na jednej strane je asi pre niekoho nereálne dosiahnuť za 5 rokov 6 grandslamov..keď má človek 31...na druhej strane..keby rovnako napíšem pred pár rokmi že Federer dosiahne v 35 až 37 rokoch 3 grandslamy ..úprimne..napísal by si mi že to je reálne ? Marduch čo sa tých x vecí týka..toto je Djokovič..aj keby sa nezišlo kopec okolností v jeho prospech aj tak by ten titul dokázal vyhrať..pretože vie poraziť aj tých najvačších favoritov turnaja..samozrejme beriem na vedomie že má aj život mimo kurtu rodinu a rôzne veci..ale myslel som to tak že ak to bude takto pokračovať a bude predvádzať na kurtoch to čo od Wimbledonu a všetko naokolo rodina a súkromie bude v poriadku..tak má nato vytvoriť rekord v GS..nikomu to nevnucujem ani nebudem nikoho presviedčať ,..je to len môj názor.
Reagovat
Herbert_Hoover
Roger profitoval z vicero veci. Treba z toho, ze Novak s Andym nehrali a nekteri mladi se doposud poradne neprosadili. Taky z toho, jakym stylem celou karieru hraje. A hlavne, ze ve sve hre udelal potrebne zmeny, aby si prodlouzil karieru a hlavne, aby byl stale konkurenceschopny. Pokud by urcite zmeny nepodstoupil, tak ma pravdepodobne o 2 GS mene a o par dalsich titulu. Hlavne proti Rafovi, v podstate jedinemu superelitnimu rivalovi v sezone 2017, mu to pomohlo. A hlavne Roger asi nikdy v kariere nejak vyrazne nrbojoval s motivaci. Ale Djoker je trosku jiny pripad v mnoha ohledech. V roce 2011 vyhral 3 GS, pak za tri sezony pouze 3. Totez se pak opakovalo v bledemodrem v roce 2015..3 GS, dalsi dva 2016 a pak dva roky bez titulu..a ja az tak ohromen z jeho hry nejsem, abych byl tak optimisticky jako ty. V roce 2011 a 2015 jsem byl, ale letos ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Nole má problém sám se sebou celou kariéru. Kdyby hrál na 100% motivace vždy, tak má těch titulů více, ale mývá výpadky. Pokud musí lozit někde na hory, aby si uvědomil, že je profesionální tenista, tak to je složité. Určitě je do konce roku favoritem, ale taky ho to může přestat bavit. Aby udělal 20 GS, tak musí předvést 2-3 roky 100% motivaci hrát, což se mu nepodařilo tak dlouho snad nikdy.
Reagovat
Marduch
mno, nepřijde mi na místě poukazovat na Djokerovo období 2012-2014 (3tituly a dalších 5 finále) za pomocí porovnání s Federerem, který získal celých 12 GS jen v letech 2003-2007, tedy období před nástupem ostatních z BIG4 (resp. než se Rafa adaptoval i mimo antuku)? Kolik po nástupu BIG4 udělal Fedex v průměru ročně titulů v následující čtyřletce 2008-2011 (věkově cca srovnatelné s Djokerem 2012-2014)? Jeden, slovy 1..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale ber, že Federer hrál svou první sezónu na ATP mezi profíky v roce 1999 a v roce 2011 mu bylo 30 let. Srovnáváš jablka s hruškama.

Federer měl totální dominanci nad celým žebříčkem do roku 2007 tj. do cca 26ti let a do roku 2010 tj. do svých 29ti měl na kontě 16 GS.

Tohle se Rafovi podařilo až loni v jeho 31 letech a Djokovič má 31 teď a udělal 14tý GS.

Wimbledon 2012 získal ve 31 letech jako 17tý GS a další 3 udělal po 36tých narozeninách. Tohle je neskutečný výkon a pochybuji, že Djokovič, nebo Nadal předvedou něco podobného.

Takže jo Federer udělal 12GS mimo období BIG4, ale udělal taky 8GS v období BIG4. A nemohl za to, že se BIG4 začala plně prosazovat až někdy po tom, co měl Roger před 30tkou. To nemluvím ani o tom, že soupeře, které musel přehrávat měl silné taky.
Reagovat
Patik
Pozrite je to len môj názor..je možné že neuhrá dokonca kariéry ani jeden grandslam..no do každého GS bude nastupovať ako jeden z najvačších ak nie najvačší favorit..formou je natom lepšie než Federer aj Nadal..Roger má už svoje roky a Rafa skrečuje každý druhý grandslam..tak naozaj neviem kto môže byť vačším adeptom na zisk GS titulov..alebo to bude ako WTA že zakaždým vyhrá GS niekto iný ?
Reagovat
Marduch
teď nevím, jestli se chápeme.. já ohledně Herbertova srovnání s Fedexem poukazoval na to, že Fedex od 2008 vyhrál ročně 1 GS, stejně jako Djokovič mezi 2012-2014 (3tituly+dalších 5 finále), přičemž vy s Herbertem jste tuto 3-letku použili jako doklad o Noleho problémech s motivací.. a tys dokonce použil výraz "po celou kariéru", což je poněkud mimo, sorry:). Jinak samozřejmě uplynulé dvouletí zavdává pochybnosti o stabilitě motivace či formy Djokera do následujících let, to je jasné, byť částečně tam byl i vliv zranění lokte. K tomu bych zmínil ještě experimenty se stravou, resp. s úbytkem váhy.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pozor, nevím, odkud jsi vzal, že jsem motivaci mířil k tomuto období, to rozhodně ne. :) Motivaci jsem zmínil, ale časově ji nezařadil. Samozřejmě jsem tím měl na mysli to druhé období, po roce 2015.
Jak už jsem psal..nesrovnával jsem, kdo dál dočůral před 30. rokem života, jestli Roger nebo Nole..ani jsem nechtěl zpochybňovat, že Novak toho vyhrál málo po r. 2011. Nicméně je třeba zmínit, že se jeho sériová výroba zadrhla, stejně jako po roce 2015, zrovna v momentě, kdy polovina tenisové obce koketovala s myšlenkami, že Novak Rogera překoná. Tak proč by tomu mělo být teď jinak? V tom smyslu jsem poukázal i na rozdílnosti mezi ním a Rogerem, které by zlomení GS rekordu mohly ohrozit. Motivace, pokles výkonnosti po životních sezonách, herní styl atd..to, jestli byl Roger větší frája nebo menší v daném období, je druhá věc, do které se rozhodně nemám touhu pouštět.
Reagovat
Marduch
"A hlavne Roger asi nikdy v kariere nejak vyrazne nebojoval s motivaci. Ale Djoker je trosku jiny pripad v mnoha ohledech. V roce 2011 vyhral 3 GS, pak za tri sezony pouze 3." Prostě, mě 3 GS tituly a 5 finále za 3 roky jako pokles motivace vůbec nepřipadají, byť kontrastní to v porovnání s 2011 je. Toť vše:) Nebo počkej! Nechtěls ty vlastně říct, že 1 titul ročně v 2008-2011 u Federera znamená, že najednou musel nově čelit drsným soupeřům, zatímco Novak v 2012-2014 čelil pouze poklesu motivace a... je tedy... lepším tenistou? ;-))
Reagovat
Herbert_Hoover
"A hlavne Roger asi nikdy v kariere nejak vyrazne nrbojoval s motivaci." viz motivace
"Ale Djoker je trosku jiny pripad v mnoha ohledech."
> v mnoha ohledech
> mnoha
Další téma. Kde máš tu motivaci?
mnoho ohledů právě mělo zahrnovat herní styl a další věci..pak jsem pokračoval zmínkou o období 2011-14..uznávám, že jsem to třeba správně neoddělil, ale tak netušil jsem, že by mohl být problém, ale očividně máš chorobnou nutnost pídit se po tom, kdo je v čem kvalitnější..kdo v čem druhého přečůrá, ale to nebyl topic diskuze, očividně jsi stále nepobral, o čem to celé bylo. :) Ale hlavně, že ty řešíš, kdo byl lepší 2011-14 a my jsme řešili, jestli Novak překoná Rogerův rekord a jestli bude minimálně stejně konkurenceschopný v pozdějším věku, nikoliv před třicítkou :) No, alespoň že ses utvrdil sám v tom, že byl Djoker samozřejmě lepším hráčem mezi lety 27-30..lol :)
Reagovat
Marduch
Ale prdlacka, reagoval jsem jen a pouze na ten udajny pokles motivace po 2011, jako nezlob se, ale ctu ten tvuj prispevek posesty a furt me to smeruje k ty motivaci:) Vsak i Kamilos to tak pochopil, pac na to navazal jednoznacne v tomhle duchu, viz Nole ma problem sam se sebou celou karieru:)). O to, kdo byl lepsi tenista v ty ktery triletce mi fakt neslo, ta posledni veta byl jen stoucho-fór. Nic, otocme uz radsi list.
Reagovat
Herbert_Hoover
"A hlavne Roger asi nikdy v kariere nejak vyrazne nrbojoval s motivaci."

Co to říká? Jen to, že Roger nikdy ve své kariéře neměl tak výrazné problémy s motivací jako Djokovic. Měl problémy s motivací? Měl. Je tu někde zmínka o tom, že by je měl mít v nějakém určitém mezidobí?

"Ale Djoker je trosku jiny pripad v mnoha ohledech."

Tohle asi není třeba pitvat, ale možná jo, jestli v tomto vidíš přímý odkaz na pouhou motivaci, zatímco já tam vidím odkaz na mnoho rozdílností mezi Rogerem a Novakem.

"V roce 2011 vyhral 3 GS, pak za tri sezony pouze 3."

Samostatné téma. Odkaz na to, že je na místě tlumit ten optimismus, že Novak teď bude vyhrávat jako kapela až do svých 37 let a překoná Rogera, když na své životní sezony plynule nikdy nenavázal stejným počtem GS.
Kamilos správně reagoval na motivaci, o té jsem psal. Zasadit ji do období 12-14 z mého vyjádření? Možná se dalo, možná jsem to dost explicitně nevyjádřil. Každopádně je zajímavé, že tvá bezprostřední reakce na onen příspěvek se vůbec motivace netýkala, nýbrž handrkování o to, kdo byl v daném věku života úspěšnější. :)
Reagovat
Herbert_Hoover
*2012-14
Reagovat
Herbert_Hoover
Připadám si jako uvízlý v časové smyčce. Včera diskuze sklouzla od tématu "výrok Noleho směrem k Sereně" k porovnávání, jestli je on nebo Rafa větší fanát na kurtu. Dnes mám ten pocit stejný, že diskuse klouže někam, kde jsem ji neměl v úmyslu katapultovat.
Cílem nebylo porovnat, kdo byl ve svých 27-30 letech větší bombarďák, zdali Roger nebo Novak. Cílem je spíše porovnat, jestli bude Novak stejný řízek přinejmenším jako Roger ve svých 35-37 letech, tedy jaký má potenciál v pozdějším věku honit se za rekordy, které by nemusel do toho věku stihnout překonat. Aneb Patik vycházel z premisy, že nikdo by do Rogera neřekl, že vyhraje počínaje 35. rokem života další tři GS. Z toho se vycházelo. Jakou má Novak naději dosáhnout podobného. Nebylo motivem vrhnout se do minulosti a porovnávat dva borce. To, že jsem zmínil období 2012-14 mělo ten smysl, že i v roce 2011 jako letos se malovaly pestrobarevné obrázky, jak Novak jednou překoná Rogerových (v té době) 16 GS. Chtěl jsem tím ilustrovat, že v tenise se nelze na nic spolehnout, páč v následujících letech se srbská mašina takřka zastavila a sbírala po jednom GS v sezoně. :) Něco podobného se opakovalo v polovině roku 2016. Jestli jsi měl ten dojem, že na základě Rogera zpochybňuji Novakovu výkonnost po r. 2011, není tomu tak. :)
Reagovat
Marduch
viz výše čerstvý příspěvek to doufám upřesňuje.. nebo?:)
Reagovat
Patik
https://tennismash.com/2018/09/12/djokovic-surpass-federer-woodbridge/
Reagovat
Patik
Zdá sa že si to nemyslím len ja..:)
Reagovat
smazaný uživatel
:D Se vší úctou tohle je slušná kravina. Jednak to říká típek, který vyhrál za svou kariéru dva turnaje ve dvouhře, jinak hrál čtyhru, která je diametrálně fyzicky náročná a můžeš vyhrát Wimbledon i po čtyřicítce a druhá věc, která mě fascinuje je, že když Federer snad jako první tenista historie dokáže být ve 37mi letech druhý v žebříčku ATP a vyhrát GS turnaj, tak automaticky budou hrát do 37mi teďka všichni. To jako really? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Baví mě takové ty ódy po každém turnaji.

Woodbridge says
Willander says
Gilbert says
Mcnroe says

Vždy, když někdo vyhraje GS, tak se nejen zde, nebo na jiných portálech najednou zjeví skupina věštců, kteří umí predikovat budoucnost. Ono to funguje i v médiích. To mě baví.
Reagovat
Patik
Aj názor človeka čo vyhral dva turnaje v dvojhre a hrával štvorhru je veľakrát smerodatnejší ako názor človeka čo videl tenis len v televízore ako veľa ľudí tu..ja som nikde nenapísal že to čo si myslím o Djokovičovi sa stane..a ani to čo si myslí chlapík v článku že sa to stane..veď aj..ďaleko vačší odborníci sa veľakrát splietli..alebo sa teda poďme baviť že Zverev s Goffinom a Thiemom budú valcovať budúcu sezónu grandslamy..možno ešte raz uvidíme ako uhrá Roger jeden Wimbledon Nadal jedno FO a Djokovič US Open..inak mladá generácia prevezme kontrolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba brát v potaz, ze to jsou subjektivní názory nějakých lidi. Wilander a Novotná Federera s Nadalem odepsali už tak v roce 2011. Je to pořad dokola totéž.
Reagovat
Patik
Je to všetko subjektívne máš pravdu odpísali ich a predsa dokázali toho ešte veľa..tak isto ako môžu ešte dokázať toho veĺa a netreba ich ešte odpisovať ..uvidíme no ďalšia sezóna a grandslamy nám napovedia viac.
Reagovat
Kozoroh
https://i.imgur.com/0Xk7gd3.jpg
Reagovat
Kozoroh
Před Serbinátorem je ještě hodně stupínků.
Reagovat
a.magerova
Tak ať se to mele dole kolem 18 stupíku.... ;-)
Reagovat
Marduch
Jako byla by prca, kdyby treba za 3, 4 roky vsichni tri skoncili treba na tech 20 a Rafa i ten TM nakonec uklohnil. Nejak si za techto okolnosti nedokazu predstavit podobu zdejsi diskuze na tema goat:)))
Reagovat
Marduch
Ale podle me to je impossible, mozna Rafa kdyby se postestilo, ze bude sila a zdravi drzet.. U Noleho je to v tuto chvili cira utopie.
Reagovat
Mayo
Vidím to podobne. Djokovic zvíťazí v budúcej sezóne na všetkých GS. Akurát nebude neporaziteľný pretože v kolonke prehier neverím v 0. Hlavne ale budú GS a tam postraca len pár setov.
Reagovat
Herbert_Hoover
Na kazdem GS ztrati jen jeden set. :))
Reagovat
gigin
https://twitter.com/TennisTV/status/1039556928215703552?s=19
Reagovat
janek_da
Já věřím Raoničovi :D
Reagovat
gigin
Tak Milošek ví, jas.
Reagovat
Herbert_Hoover
Saša si zase získal pár fandů koukám :D
Reagovat
janek_da
mě se líbil koment

(Thinking) :::Don't say myself. Don't say myself. Don't say myself.:::
"Maybe Sock?"
Reagovat
Herbert_Hoover
Jinak se docela divím, že nikdo neřekl Nicka :)
Reagovat
gigin
Koho byste řekli vy?
Reagovat
janek_da
Hodně silný je Lamine Ouahab. A potom asi Nicka, když se mu chce.
Reagovat
gigin
Jj, já Tomic, případně Simon. Ale vážněji asi Niko Basi asi.
Reagovat
janek_da
jj, Tomic. Ten zmlátí každého. Ten bude dost silný.
Reagovat
Herbert_Hoover
Feňa Gonzalez :))
Reagovat
Mayo
Ako inak, El Matador bývalý kulturista.
Reagovat
steve79
bude vysílat česká televize!
Reagovat
svetova.dvojka
Kvalitní médium, které nepřistoupilo na primitivní a negativní nálady ve společnosti, není rasistická,ani xenofobní dává prostor také Romům, nejen bílým "všeználkům" na Českou televizi můžeme být hrdí, že je otevřená a demokratická.
nedávno ČT také odvysílala sérii romských pohádek pro děti, vyprávěl je romský herec Jan Cína a ještě jedna absolventka romistických studií z majority.
Zajímalo by měl kolik "slušnočechů"..., raději televizi vyhodilo z okna, no vidláci jsou na to dost...
Reagovat
Marduch
CT neni demokraticke medium, kdyz priznalo, ze se snazi podavat zpravodajstvi v linii politickeho smerovani EU.
Reagovat
svetova.dvojka
Je to naše směřovaní je..., tak co. Koneckonců se o tom rozhodlo v Referendu 2003. Už si taky konečně musíte rozmyslet, zda chcete být moderní, demokratickou a vyspělou zemí západního střihu. A nebo zda stále chcete býti východními barbary a vidláky.
Reagovat
Marduch
Vidis to nejak cerno-bile.. nejsi ty rasista?
Reagovat
Kozoroh
https://www.sportstarlive.com/third-party/opta/article24919875.ece/alternates/FREE_550/naomi-osaka-novak-djokovic-croppedoav7dgvef5h81of7n1f98irlvjpg

https://i.imgur.com/mxXC00H.jpg
Reagovat
FulnekUltras
znovu zachráněn od nejhoršího
Reagovat
smazaný uživatel
ATP ranking after 2008 US Open

1. Nadal
2. Federer
3. Djokovic

ATP ranking after 2018 US Open

1. Nadal
2. Federer
3. Djokovic
Reagovat
Marduch
A za posledních 15 let brali 50 GS titulů ze 60.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že příští rok to bude jinak. Už by to možná i chtělo.
Reagovat
Roger_Federer
Urcite?, neni to jeste vic ?
Reagovat
Roger_Federer
Mas pravdu, od ledna 2003, jsi jenom 10 titulu vzali jini hraci nez tito 3..Nechutne.
A to kdyz nebudeme pocitat rok 2003,tak od roku 2004 tak pouze 7 granslemu.
Reagovat
Marduch
Je to od 2004 včetně do 2018 včetně.
Ostatních 10 vítězů: Murray 3x, Wawrinka 3x, Gaudio, Safin, del Potro, Čilič.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_men%27s_singles_champions
Reagovat
Herbert_Hoover
ATP ranking after 2028 US Open

Federer
Zverev
Tsitsipas
Reagovat
Roger_Federer
To by jeblo aj me.
Reagovat
Pe3k
Leo už bude tak vysoko v ranku?
Reagovat
Ma3ek
Rafova uloha uhajit post NO 1 sa zda byt Mission Imposible v Pekingu obhajuje vitazstvo tam je Nole doma shanghai finale tam je Rafa ani nie vitany host :D
a že odohra Peking a Shanghai a za jeho menom bude stát - zdravý je povedzme si narovinu nereálne a potom 1000 Pariz plus je Bazilej turnaj majstrov to nevydrží je toho moc ani minulý rok to nedal a teraz je už zranený po US Open zranený bol až do antuky tento rok...
Turnaj majstrov priorita nie NO 1 lebo na to nemá zdravie aby odohral tolko turnajov snad mu Federer pomože a odstrani Novaka aspon v Shanghaii
Reagovat
smazaný uživatel
No musíme doufat. Roger sundal Noleho už asi 3x při podobné šňůre výher na konci roku. To je asi jediný člověk který ho muže posadit na zem. Jinak to vidím špatně
Reagovat
MarcelPersch
No Roger zatím nevypadá, že by toho byl schopny, ale uvidíme.
Reagovat
annah
Taky se obávám,že Rogera uz budeme vidat v lepším případě v QF, případně když se bude hodně dařit, tak v SF.
Reagovat
turista
No Rogi by měl odehrát pár menších turnajů ať už zkompletuje těch 100 titulů. Tam to bude možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jaká bude forma. Určitě má na to obhájit Šanghaj, nebo vyhrát Basilej. Tam mu sedí celkem podmínky. TM totéž, ale tam bude Djokovič. Snad se rozpinká na Laver Cupu.
Reagovat
turista
Rogera myslím srazila dolů psychicky ta finálová porážka v Indian Wells, blamáž v Miami, prohrané finále v Halle a nezvládnutí oblíbených turnajů.
Reagovat
spaniel
Za tvým jménem taky není pomlcka zdravý...
Reagovat
turista
Rogi nemá důvod Rafovi pomáhat zachránit kymácející se trůn.
Reagovat
giovani
Nole nejde do Pekingu až do Shangaia.
Reagovat
giovani
Nole nejde do Pekingu až do Shanghaia.
Reagovat
Marduch
Reagovat
janek_da
že TAM nemyslel na svůj podélný obouručný bh mě tedy zklamalo
Reagovat
Marduch
s Delpem měl zákaz bh dtl, páč by to bylo do delpova FH.. S Gasquetem a Nishim to byla jiná..
Reagovat
Herbert_Hoover
Než by se Delpo přesunul, tak by Novak stihl postavit z lega Millenium Falcon :))
Reagovat
turista
Přesně tak.
Reagovat
turista
Novak s Gasquetem a s Nišikorim to byla opravdu hezká podívaná. Tam bylo těch Novakových BH DTL dost.
Reagovat
FulnekUltras
Nole to začíná brát za správný horský konec... ;-)
Reagovat
Mayo
Nepoznám tu horu.
Reagovat
Nola
zase blbnu niektori.... vraj moze prekonat Fedexa :D nebolo to na programe v roku 2016? a ako to dopadlo? Fedex sa dotiahol na 20 a Rafa na 17.....

verim, ze nebude blbnut ako Fedex a nebude sa uhanat za postom NO1, nestoji to za to, ustvat sa a odrovnat sa zdravotne.... nech si kludne Rafa kraluje, ma skvelu sezonu, zasluzi si to, je to bojovnik asi najvacsi z celeho tenisoveho pola
Reagovat
Mayo
Rafa o post príde a nahradí ho najlepsi tenista Novak.
Reagovat
steve79
Bohužel nevidím nikoho, kdo by ho mohl ohrozit. Roger a Rafa ho porazí jednou z pěti. Rafa má možná šanci na antuce, ale tuto dokonalou obranu těžko někdo překoná. Možná Zverev by ho mohl ohrozit na masters.
Reagovat
Pe3k
Je těžké najít někoho, kdo by ho porazel, alespoň jednou by to mohli zvládnout tito;
Federer, Zverev, Isner, Tsisipas, Kyrgios, Wawrinka.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger ho porazí při nejhorším každý čtvrtý pokus. 4x v řadě s Nolem nikdy neprohrál. S Rafou to je horší, tam je to z posledních 10ti zápasů 8:2, bez antuky 10:0 a na hardu Rafa porazil Noleho naposledy na USO 2013.
Reagovat
Mayo
A bez hardu a trávy je to koľko?
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je daleko kamaráde a bojím se, ze 2019 už vůbec nebude mít každý turnaj španělsky nádech. Dovolím si tvrdit, ze rok 2018 je ten, kdy měl Fedal poslední GS
Reagovat
smazaný uživatel
Federer urcite...

Rafa vyhráva RG, bez toho, ze by sa zapotil, nikto ho nevie dostat ani do piatich. Nemam pocit, ze by na antuke mal povedal posledné slovo.
Reagovat
Roger_Federer
Ukladam..:)
Reagovat
turista
Možná ne. Ale polovinu antukových titulů mu příští rok asi sebere Novak a možná i tu Paříž. Silnější zase o něco na antuce budou i Thiem a Zverev.
Reagovat
Mayo
Nakoniec myslím, že aj ten "mŕtvy" Nudal by bol vo finále dostojnejsi super ako Juanco bez BH a bez FH kladív.
Reagovat
Nola
videl si ten zapas? DelPo hral velmi dobre, ale nema tak prepracovanu obranu a obratne telo ako Novak, a ako sa vcera vyjadril Mats, Novak dokaze zakoncit vymenu viacerymi sposobmi, vcera chodil dokonca velmi casto na siet a bol tam celkom uspesny....
Reagovat
Mayo
Jasne, že nevidel. Z celého USO som videl 2 a pol zápasu Býka. No a potom vo Wimby 13 a Šanghaji 13 hral DelPo ako?
Reagovat
turista
Delpo se nemůže po operacích do BH opřít tak jak by chtěl. Ale je to o hodně lepší než loni nebo předloni.
Reagovat
letityfanousek
My víme, proč jsi začal vyhrávat. Drž se Vajdy a 20GS titulů bys mohl mít
Reagovat
Marduch
přesně tak, jen Vajda přesně ví, jak připravit hráče na ten který turnaj:DDD
https://www.youtube.com/watch?v=UTn4prSSjts
Reagovat
gigin
Kolik je rekord příspěvků na TP, nevzpomínáš si už? Bylo to pod Rogérem nebo Kvítím? Vím, že to bylo nějak magické číslo a uživatel blbec nám to pokazil pak :D
Reagovat
spaniel
Kolem 2000 myslim
Reagovat
a.magerova
Pod Berďou, kdo by to byl řekl... ale tak furt můžeme jít TAM na magických 2222... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
2143
Reagovat
smazaný uživatel
2144
Reagovat
gigin
To tam dáme těch 2222
Reagovat
gigin
Jj, díky magu :))
Reagovat
smazaný uživatel
magu muzes postnou link na prvni historicky clanek TP?
Reagovat
a.magerova
No... ale né, že mi tam budete psát kraviny... :-P

http://www.tenisportal.cz/zpravy/federer-je-sportovcem-roku-17/#comments
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj,...
ale nejak si to nehlidas, posledni prispevek ti tam dal gigin:)
Reagovat
a.magerova
A tak znáš to... pro gigina mám zcela neopodstatněnou slabost... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Ale stopu jsem tu tam nechal:)
Reagovat
smazaný uživatel
*ti
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Roger_Federer
Ale to tu byla Fandina...a Ige :)
Kde je vubec Fandina??, konecne v zemi ??:)
Reagovat
a.magerova
Si mě zas včera vyhlídla... kdes byl člověče... ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Takze jeste neodesla :)
Reagovat
a.magerova
Naivo... ta to tu bude jednou uzavírat posledním příspěvkem TP... ;-)
Reagovat
a.magerova
10.09.2018 10:54 Od: Krisboy
Fandina hlavně nějak hloupne poslední dobou. Zajímalo by mě, jestli někdy pochopí, o co tady teď šlo.

10.09.2018 12:13 Od: slacker
slo o pripominku ze je fandina stale hadava krava

10.09.2018 15:44 Od: Fandina
Hlavně jsem konečně pochopila, že ty nechápeš nic.
Reagovat
svetova.dvojka
Víte v jaké statistice či rekordu, Djokovič překonal Federera ? To je určitě výzva hlavně pro Kozoroha.
Reagovat
spaniel
Toho bude víc, děláš jak kdyby to byla jedna věc a strašně záhadná.
Reagovat
svetova.dvojka
Tady jde o prachy..., Djokovič vydělal na prize money více než Federer a zrovna tady se to zdálo naprosto nedostižné.
Reagovat
spaniel
Cože? Bylo to jasné jak facka...prize money neustále stoupají...tzn ze i hráč top 10 teď má vydelano mnohem víc než světová jednička před 10-20 lety. Navíc Nole už tak dva roky zpátky nachvili předběhl Rogera.
Reagovat
svetova.dvojka
To je spíše inflací.
takový milión doláčů byl před 30 lety úplný majland , ale dneska za to nekoupíš skoro nic...
Reagovat
spaniel
Na webu jsou prepocty, kde je zahrnuta i inflace...nárůst PM je pořád mnohem vyšší než inflace.
Reagovat
spaniel
Vždyť i Ferrer nebo Berdych jsou v top 10 před legendami...tato statistika je mimo, dokud nedosadis za každý titul konstantu.
Reagovat
spaniel
US Open 1990, Sampras bral 350.000$, po úpravě o inflaci je to 650.000$. Teď to porovnej s 3.800.000$, co bral teď Novak...
Reagovat
Pe3k
Někomu to jasné bylo a někomu zase ne :D
Další stats kde je Nadal až 3.,asi by si měl na tento post zvykat.
Reagovat
turista
No ale Federer a Nadal berou na reklamách víc než Djoko a je to mnohem víc peněz než na prize money. Rafa jen v roce 2016 zinkasoval asi 27 miliónů dolarů na reklamách. Za minulý rok to bylo ještě daleko víc peněz.
Reagovat
Pe3k
Jistě že.
Reagovat
svetova.dvojka
Čerstvý horský vzduch pomáhá, a to ticho. Já také miluji hory, chci si koupit nějakou horskou chatu v Krkonoších, abych tam mohl jezdil na léto, ale zatím na to nemám love.
Reagovat
spaniel
Nekupuj horskou chatu, jsou předražené...kup si raději chatu v horách...
Reagovat
spaniel
Já věděl že ten turista je podezřelý...
Reagovat
a.magerova
Jj... člověk ho měl za naivu bez podložené myšlenky a ejhle... ;-)
Reagovat
spaniel
A co teprv kozoroh...
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDD
Reagovat
George_Renel
mlčeti zlato.
https://pardubice.idnes.cz/bezdomovci-kontejnerove-bydleni-svitavy-f16-/pardubice-zpravy.aspx?c=A180910_426161_pardubice-zpravy_jah
Reagovat
George_Renel
"Trochu" jsem se uklikl
https://sport.idnes.cz/serena-williamsova-finale-us-open-emoce-wta-novak-djokovic-pao-/tenis.aspx?c=A180910_110745_tenis_ten
Reagovat
a.magerova
Prý uklikl... nekecej... chtěl ses tady pochlubit svou novou střechou nad hlavou... :-P
Reagovat
George_Renel
Jj, narazil jsem na to a chtěl jsem to v podobném duchu přeposlat kamarádovi. :-D
Reagovat
a.magerova
V červnu 2016 by mě ani nenapadlo, že Nole nevyhraje Wimbl a USO.... v červnu 2018 by mě ani nenapadlo, že je vyhraje... ale takových nás asi byly milióny... ;-)
Reagovat
turista
Ano, na jaře tady byly mraky komentářů jak bude Rafa s Novakem zametat kurt. A ono nic! Každý chvilku tahá pilku. Djoko se rozjel na plný pecky a Rafův světový trůn se najednou kymácí.
Reagovat
a.magerova
Novaku, Novaku... co mi to děláš?!

Jak se rozkřikne, že horské túry povznášejí (a to všestranně), tak se tomu nevyhnu ani já... a roky mé úmorné práce, že rovina je super přijde vniceč... proto PŠŠŠT... ;-)
Reagovat
annah
Já mu to schvaluju. Rovina je pro mě nepříjemný prostor. Zato v kopcích se cítím jako ryba ve vodě. Velmi inspirativní prostředí...
Reagovat
Marduch
tak v tom případě budu muset Noleho pozvat k nám do Středohoří a Česko-saskýho Švýcarska, jestli mu ta turistika za výhledy takhle prospívá:)
Reagovat
a.magerova
Další takový/á... :-P

Víš co mi dalo práce, ututlat tyto fotky a s tím spojené činnosti:

http://www.xy1.cz/8redx

http://www.xy1.cz/58rx3

http://www.xy1.cz/o66wr

A prosazovat jenom TOTO... :-))

http://www.xy1.cz/k3e13
Reagovat
Marduch
holt očividně měl Rožer raději o svých výšlapech před AO2017 pomlčet.. Nole dobře vytěžil;)
Reagovat
a.magerova
Jj MLČETI ZLATO... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist