Nový tenisový král Djokovič ovládl Wimbledon

3. 7. 2011, 17:43
Aktuality 85
Když střídání stráží, tak se vším všudy. Novak Djokovič ve Wimbledonu nesesadil Rafaela Nadala jen z tenisového trůnu, nedovolil mu ani obhájit loňský titul. Nejlepší tenista letošní sezony porazil v dnešním finále dosluhující světovou jedničku 6-4 6-1 1-6 a 6-3.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© wimbledon.org)

Ke svému boji o první wimbledonský titul nastoupil Novak Djokovič už s jedním cílem splněným. Srbskému tenistovi stačilo postoupit do finále, aby vystřídal Rafaela Nadala na postu světové jedničky a poprvé v kariéře se stal světovou jedničkou. S tím se ale Djokovič nespokojil a z Londýna si odváží svůj třetí grandslamový titul.

Mezi ním a wimbledonskou trofejí stál už jen obhájce titulu Rafael Nadal. Se Španělem sice Djokovič prohrál 16 z dosavadních 27 vzájemných duelů, v letošní skvělé sezoně ale porazil dosavadního nejlepšího hráče světa ve všech čtyřech utkáních.

V tom pátém dnes od začátku ukazoval, že z Nadala nemá přílišný respekt. Djokovič si bez problémů držel podání, o svůj servis se ale dlouho nemusel strachovat ani španělský tenista. První dramatický moment tak vyrovnaný zápas přinesl až po téměř 40 minutách, kdy Nadal při svém podání ztratil vedení 30-0, Djokovič měl po třech vítězných výměnách v řadě první brejkbol a zároveň setbol a k obrovské radosti své rodiny a fanoušků v hledišti ho proměnil.

Pro Novaka Djokoviče to byl už sedmý vyhraný set nad Nadalem v řadě. Do dalšího Španěl sice nastoupil s viditelným odhodláním zvrátit nepříznivý vývoj zápasu - stejně jako se mu to povedlo v semifinále proti Andymu Murraymu -, ale na další půlhodinu ovládl dění na kurtu jeho soupeř. Ten si už ve druhé hře vypracoval další brejkbol, při něm předvedl svoji rychlost, prohozem u sítě si zajistil vedení 2-0 a vzápětí při svém podání získal pátou hru v řadě.

"Djokovič hraje skvěle jako celý rok a ukazuje, že z vítězství se rodí zase vítězství," komentoval pro BBC během druhé sady trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker.

Nadal se dál marně snažil získat svůj první brejkbol v zápase, za stavu 4-1 pro Djokoviče naopak sám znovu ztratil podání a pro Srba pak už nebyl problém při svém servisu zvýšit vedení na 2:0 na sety.

Prohraný set Djokoviče nerozhodil
Pokud se Rafael Nadal zajímá o historii Wimbledonu, možná věděl, že obrátit zápas ze stavu 0:2 se ve finále slavného turnaje podařilo naposledy v roce 1927 jednomu ze čtyř slavných francouzských "mušketýrů" Henrimu Cochetovi. Rodák z Mallorky dnes historii nepřepsal, přestože ještě Djokoviče hodně potrápil.

Do té doby téměř bezchybně hrající Srb si totiž v úvodu třetí sady začal vybírat první slabé chvilky. Při svém podání nabídl soupeři za stavu 0-1 první možnost k jeho prolomení, při náběhu na síť zkazil jednoduchý bekhend a rychle prohrával 0-2.

Zaskočený Djokovič pak byl po zbytek setu jen stínem tenisty, který v úvodních dvou sadách v dlouhých výměnách Rafaela Nadala přehrával. Nedařilo se mu na returnu, za stavu 1-4 sice odvrátil další dva brejkboly svého protivníka, jenže nevynucenou chybou mu nabídl další a práci usnadnil Nadalovi dvojchybou. Pro Španěla už potom nebyl problém při vlastním servisu snížit na 1:2 na sety.

A pro Djokoviče mohlo být ještě hůř. Po několika dalších nejistých momentech nabídl hned v úvodu čtvrté sady Nadalovi brejkbol, servis si ale udržel, v dalším gamu si sám vypracoval dva brejkboly a ujal se vedení 2-0. Z něj se ovšem radoval jen krátce: hned v další hře měl totiž Nadal další možnost prorazit Djokovičův servis a 'prasátkem' z returnu snížil na 1-2 ze svého pohledu.

Rozhodující moment utkání přišel za stavu 4-3 pro Djokoviče. Po dvojchybě a nevynucené chybě Rafaela Nadala si skvěle vyběhal další bod, který znamenal tři brejkboly v jeho prospěch. První Nadal vymazal vítězným míčem přesně na zadní čáru, při dalším ale Španěl zahrál nevynucenou chybu, a po necelých dvou a půl hodinách tak měl Djokovič možnost utkání při svém servisu ukončit.

Pro mečbol si srbský tenista neváhal dojít na síť, nabídnutou šanci pak nepustil a po 147 minutách zvítězil 6-4 6-1 1-6 a 6-3.

Djokovič tak vyhrál už druhý letošní grandslam a úctyhodnou bilanci v této sezoně vylepšil na 48 vítězství a jedinou porážku. V pondělí se poprvé v kariéře dostane i do čela světového žebříčku.

Výsledky - Wimbledon - muži:

Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 6:4, 6:1, 1:6, 6:3.

Statistiky:
Úspěšnost 1. podání: 72 % - 78 %
Esa: 7 - 5
Dvojchyby: 1 - 1
Vítězné míče: 27 - 21
Nevynucené chyby: 12 - 15
Brejkboly: 5/6 - 3/6

Komentáře

85
Přidat komentář
Rogers
Velký pozdrav hbitému Djokomitičovi od velkého Rogera. Můj rudý srbský bratr prokázal, že je nejen dobrý bojovník, ale že je také chytrý jako liška. Svým vítěstvím nad čokoládovou tváří ukázal svou sílu a odvahu a tím se stal mladým náčelníkem. Musí však být velmi opatrný, protože čokoládová tvář Rafa-Nadal se jen tak nevzdává a je silný jako medvěd a lstivý jako kojot. Proběhne ještě mnoho bojů, než se podaří čokoládovou tvář úplně přemoci. Proto přeji svému rudému bratrovi, ať jeho údery najdou vždy svůj cíl. Hawk, domluvil jsem
Reagovat
smazaný uživatel
NEEEE Nadal se uz nevrati neeeee uz nedava novaka maximalne kdyby si novak zlomil nekde nohu a nehral by 1 rok tak by so mohl nadal vratit jinak nevim
Reagovat
tito
To je slabé. Je to stejné, jako tvrdit, že teď již musí Nadal s Nolem jen prohrávat. Naopak pravdou je to, že teď již může jen vyhrát. Kdyby hráli rozdílně, jako třeba Agassi vs Sampras, tak v případě rozdílných povrchů neřeknu ale hrajou velmi podobně a rozdíl je jen v momentálním sebevědomí Novaka, které povyšuje jeho dřívější hru o level výše. Jak dlouho mu vydrží? Bude mít tak stabilní psychiku, když v minulosti předvedl tolik kolapsů? Navíc Rafa se stále zlepšuje- jeho hra se mi osobně nelíbila pouze ve 2 setu, kdy odpadl. Ale proti předchozím letošním zápasům hrál zase o dost lépe a z bekhendu mu to začíná pěkně padat. Navíc od teď bude hrát z pozice outsidera. Asi tak.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nevím, mně tedy nepřipadá, že by se Nadal stále zlepšoval. Podle mne hraje v podstatě pořád stejně, možná dokonce o něco hůře než vloni, ale to může být optický klam způsobený tím, že se Djokovič tak zlepšil. Ani mi nepřipadá, že by hráli velmi podobně. Djokovič umí topspinové i přímé údery, Nadal jen to první.
Reagovat
tito
Stane, myslel jsem zlepšení v průběhu dnešního roku a styl hry, s těmi přímými údery máš samozřejmě pravdu :). Nemyslím si, že by Nole byl nepřekonatelný problém. To se zdál být v minulosti spíše USO a AO. A jak to zvládl.
Reagovat
tito
oprava - letošního
Reagovat
smazaný uživatel
klaním se Novakovi, zaslouženě vyhrál a je za tuto sezonu jednička... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
zaslouženě jednička*
Reagovat
smazaný uživatel
OK, tak jsem během noční služby konečně dokončil příspěvek na téma finálového zpasu Kvitové; nemělo samozřejmě smysl tam nějak moc opakovat, co už bylo řečeno jinde, takže tam najdete: 1/ dvě pěkné fotky, dokaz na videonahrávku zápasu + highlights (BBCWimbledon), obecný dojem ze zápasu + podrobnější popis klíčopvých gamů + jako bonus highlights ze zápasu s Azarenkou v SF:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/07/petra-kvitova-vitezkou-ve-wimbledonu.html

Zítra večer snad dokončím junirskou sotěž dívek (když už jsem ji začal). :DDD Tenstokrát to může býti detailnější, páč jsem jeden semifinálový zápas a finále viděl na streamu. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
dik, mas to vecne a prehledne. Ani kafem jsem se nepolila - "Predem varovan, lepe vyzbrojen." :-) A tve srovnani Petry se Samprasem me uz napadlo mockrat ;-) Hlavne si myslim, ze se Petra jeste otrka, je teprve na zacatku, na krasnem zacatku, bude-li zdravi a vule ......
Reagovat
a.magerova
No to je to, že tady začaly dost vášnivé debaty né zcela ve slušném tónu, dost mě totiž šokovalo, jak hodně lidí tady sprostě nadávalo právě na adresu Novaka, což jsem tady do té doby nezažila!
Vždy tu byly vášně kolem R+R a teď se to přeneslo na Rafa+Novak, takže konečně máme my fandové toho " losera" klid :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to je stejne krasny, Nole vyhraje Wimbledon a tady je 60 komentaru a klid. Bejt ve finale Fedex, tak by tu tech komentaru bylo asi tak 300 a hadalo by se to tu do dvou do rana:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nole má tady na tomto portále z nějakého důvodu jen málo fanoušků, z těch, co občas něco napíšou, je to tak 5-6 lidí (včetně mě).

A u mě je navíc možný, že časem přesedlám na Tomice, jehož styl se mi přece jen líbí o něco víc. :-)
Reagovat
a.magerova
Já si zase v minulých dnech všimla, že se tady strhla hádka o to kdo si víc zaslouží vyhrát Wimbledon jestli ten španělskej pííííp nebo ten srbskej pííííp zatímco o tom švýcarským pííííp ani slovo... což bylo pro mě milé překvapení :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Njn o loserech se toho moc nenapíše. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim kdo by si Wimbledon zaslouzil nejvic a ja si myslim, ze ty to vis taky:DDD. Ale je fakt, ze nejsem neprejici clovek a at si tu trofej nad hlavu zvedne taky nekdo jinej, kdyt je to sen vsech tenistu:)
Reagovat
smazaný uživatel
O novej tenisovej ére, či dokonca komplexe z Djokoviča je veľmi predčasné hovoriť..Je to prvé GS finále, ktoré Rafa v tomto zložení prehral, takže no Stress..Navyše Djokovič má životnú formu, nechcem byť zlým prorokom, ale bilanciu 48/1 už bude Novak ťažko opakovať..Takže to najhoršie máme z tohto pohľadu za sebou..
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, Nadal opravdu v tomto zápase v koncovkách vypadal, že má Djokoviče silně ve své hlavě a má z něj vítr. A na hardu či v hale budou ty zápasy pro Nadala asi eště obtížnější. Myslím si, že po tomto finále může Nadal pociťovat docela silnou depku -- uvidíme, jak bude hrát na hardu, ale když s Novakem prohrál dvakrát za sebou na antuce, dost to s ním otřáslo -- viz jeho výkony na RG v prvních kolech.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme..Koniec koncov, v Indian Wells či Miami prehral až po troch setoch, hoci nehral svoje best..To ale hrá, len keď je v maximálnej pohode a to pri zápasoch s Novakom očividne neni..Možno keby vyhrával, tak by bol..Preto dúfam, že nabúdúce začne servisom :)...Každopádne sezóna pokračuje až za 6 týždňov, čo je dosť dlhá doba na to, aby Djoker vypadol z formy..uvidíme..
Reagovat
smazaný uživatel
6 týdnů? První velký turnaj, tedy Rogers Cup, začíná už 8.srpna.
Reagovat
smazaný uživatel
5 týždňov. ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes ještě o Nadalovi píšou jako o dosluhující světové jedničce, od zítřka už bude bývalá světová jednička. Upřímně řečeno, čekal jsem, že bude Nadalova éra trochu delší. Mimochodem, půl roku uplynulo, je na čase zeptat se Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Včera jsem se vrátil z Wimbledonu, splnil jsem si svůj sen. Nádherné prostředí,skvělá atmosféra, potkávání se s tenisovými legendami, celebritami, ohromné tenisové výkony, prostě srdeční záležitost! Vřele všem doporučuji, je to i finančně rel. dostupné.
Reagovat
a.magerova
No tak trochu podrobností sem napiš, prosím, ať víme na co začít šetřit :-))
Jakože které legendy a které celebrity? Dík.
Reagovat
petrulinka
Jo, přidávám se. Napiš podrobnosti, ať víme, kolik to stojí. I když dle oficiálních stránek Wimbledonu nejsou lístky zase až tak šíleně drahé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty legendy a celebrity bylo vidět v televizi a můžeš je běžně potkávat při pohybu mezi kurty.
Legendy - McEnroe, Borg, Ivaniševič, Krajíček, Navrátilová, Novotná atd. atd., jsou vidět i v akci při deblech veteránů.
Celebrity - herci a herečky, zpěváci, aristokracie, můžeš se s nimi dokonce vyfotit, protože jsou velmi příjemní.
Reagovat
smazaný uživatel
Lístek na vstup do areálu po nepříliš dlouhém čekání ve frontě stojí na celý den cca 17 liber, vstup je na všechny kurty (mimo centrálního kurtu a kurtu 1 a 2). Na těchto kurtech jsou ve druhém týdnu zápasy juniorů, téměř všechny debly a zápasy veteránů. Na centru a kurtu 1 a 2 jsou ve druhém týdnu fronty s noclehem a cena cca 100 liber, po odehrání hlavních zápasů (singlů) se tam však dostaneš bez fronty za 10 liber (debly).
Reagovat
a.magerova
Super, dík za info :-))
Reagovat
skott
Trochu nepresne, co pise vilda.Pro me to byl letos muj treti Wimbledon (prvni kompletni uz od prvniho dne az do samotneho vyvrcholeni finalovych zapasu) a rozhodne neplati ¨neprilis dlouhe cekani ve fronte¨.Kazdy den zhruba mezi kolem 7 h. rano pro vstup do arealu ne drive nez v 10.30 (kdy se otviraji brany), ale vetsinou az po 11.
Pokud prijdes zhruba v tento cas, muzes se pripravit na to, ze i tak je pred tebou nejmene 3000 lidi, kteri cekaji casto uz od predchoziho dne odpoledne.
Zadny listek nestoji 100 liber, ja sam byl na centru na zenskem ctvrtfinale za 78, coz je druhy nejdrazsi.Na semi uz se da jedine s listkem z predprodeje.Noclehy jsou prave jen prvni tyden a pondeli/utery druhy tyden, kvuli listkum na hlavni kurty (do ctvrtfinale singlu).
Male kurty ¨grounds¨ za 20 liber kazdy den, vyjimkou jsou az dny, kdy se na nich nehraji singly, za dve tretiny potom vstup po 5. odpoledne.To jsem byl tentokrat jednou, kdyz byla spatna predpoved a i tak byla fronta priblizne na 30 minut, pac kapacita je vetsinou v tu dobu plna a pousti tzv. kus za kus.

Se zbytkem souhlasim, da se to jen doporucit, diky treninkum je moznost videt opravdu kohokoliv a cenove, napr. v porovnani s Queens Clubem tyden predtim velice prijatelne.O atmosfere a celkove arealu nemluve.
Reagovat
smazaný uživatel
Ve středu v 11 hod fronta 45 min, ve čtvtek v poledne žádná.
Reagovat
skott
Logicky, kdyz uz nejsou listky na singly a kdyz nechces ani jednicku tak to staci.V prvni sobotu nebo druhe pondeli ani 7 rano nestihnes zacatek ve 12 na malejch kurtech.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo taky gratuluju nové jedničce. Ale ikdyž bych si v nižších kolech vybral asi jiného favorita, tak dnes jsem mu fandil, aby se na seznamu výtězů ocitlo další jméno. Djokovič Wimbledno vyhrál poprvé a zasloužil si to.
Reagovat
spaniel
ostatní pominu, ale vÝtěz...
Reagovat
a.magerova
to jsme dopadli :-((
Čecha opravuje Španěl :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moc se omlouvám. Rád bych uvedl, že trochu špatně vidím a nějaká ta chyba mi může utéct, obzvláště pokut chci napsta příspěvek rychle jako nyní. Asi se mi to semtam stane i v budoucnu, zacož se předm omluvám.
Reagovat
spaniel
:-)
a
:-)
Reagovat
r176
iveta je vitezkou v mixu!!!velka gratulace!!
Reagovat
a.magerova
Taky se připojuji ke gratulaci !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvěřitelné, 3 tituly v jednom roce. Holky se letos pochlapily.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda rafo...myslel jsem že dneska Noleho dáš ale bohužel byl lepší...i když ho fakt nemusím dneska uznávam že podal fakticky fantastický výkon a vyhral zaslouženě...uvidíme co přinese americký beton, jenom doufám že rafa nebude mít z noleho komplex a že se mu opět podaří vyhrávat nad ním...jo a oceňuji že se novak nebil do hrudi a nedělal teátro jak je u něj zvykem...
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček ATP od pondělí:
1. Novak Djokovič 13285b.
2. Rafael Nadal 11270b.
3. Roger Federer 9230b.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechna čest a gratulace NOVAKOVI, zasloužená tenisová JEDNIČKA!
Pětkrát v řadě přejet Nadala, a to na všech površích, to je úctyhodný výkon.
Je symbolické, že jediným, kdo ho dokázal zastavit, je KRÁL ROGER ...
Reagovat
a.magerova
Moc pěkně napsané !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Také souhlasím, moc hezky napsané.Jen dodám, že Roger KRÁLEM zůstane, i když není světovou jedničkou.Gratulace vítězi!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas!!! A taky gratuluju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratluji, i když Novaka nemám absolutně rád.
No uvidíme jak se to dál bude vyvíjet, rozhodně si myslím že Roger i Rafa na Novaka mají ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že vyhrál ten lepší hráč. Musím smeknout nad Novakem, ačkoliv nejsem jeho fanouškem, tak se mi jeho hra libíla. Nadal měl své šance, ale dneska byl až ten druhý na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Krom třetího setu hrál Djokovič úžasně, Nadal první dva sety pasivní, míče hrál krátké, bez sebedůvěry, kterou ukázal v semifinále. Vypadá to, že z něj začíná mít trošičku komplex, teď začíná pociťovat, jak se cítí proti němu Federer.
Reagovat
spaniel
Kolem třetího? Snad ve druhém.
Reagovat
smazaný uživatel
Za všechno může Berdych! Kdyby něco v SF DC hrál, tak Srbsko nepostoupí do finále DC, nevyhraje to celý, Djokerovi nesotupne sebevědomí a nezačne řádit jak bejk...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, může za to Adolf Hitler, že nepostřílel víc Srbů ...

Logika mrtvý kočky ...
Reagovat
a.magerova
zdravotní sestra, která Novaka nevyměnila v porodnici za nějakého budoucího šachistu :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nene. Může za to Tomič :). V 18 letech sice možná neměl dost zkušeností, aby vyhrál Wimbledon, ale hrál ze všech nejlepší tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Pletete se, může za to samozřejmě ten borec, který se svou kámoškou, na pokyn nějakého cvičeného hada, snědli v zahradě velkému šéfovi jabko. Tam to začlo :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, za všechno může Tsonga kterej vyřadil Rogera po výkonu kterej už v životě nezahraje. Ale Novak dneska dobře, zasloužil si to ikdyž Nadal mu dost pomoh tou koncovkou prvního setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého za všechno muže Feliciano Lopez že je tak strašně sexy... :-))))
Reagovat
VlS
Za všechno můžu já. Jsem už 30 let ženatej a tak jsem zvyklej na to, že za všechno můžu já :-D
Reagovat
a.magerova
Moc pěkný zápas :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A víte co je nejsmutnější? Že když konečně Roger slábne a tím pádem se pro Rafu otevírá šacne vyhrát hodně GS, že zrovna tu samou dobu ho nahradí Djoker...
Reagovat
smazaný uživatel
By mě zajímalo, zda se někdy v historii stalo, že v daném roce hráči, kteří spolu bojují o post světové jedničky, to měli 0:5 na vzájemné zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je zmatečná. Při skóre 5:0, se nemůže o post světové jedničky bojovat :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrál ten lepší - o tom žádná.

Bude docela zajímavý sledovat jak to Ti tři v budoucnu vykombinují (Federer na komplex z Nadal, Nadal má komplex z Djokoviče), takže o vítězi bude vlastně rohodovat los (pokud Djokoviče Nadalovi někdo nesundá, tak si moc neškrtne ...)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, a ještě jsem zapomněl dodat, že Feliciano Lopez je hrozně sexy, ale to už snad všichni víte ....
Reagovat
smazaný uživatel
No a ? AJ tak sa na fakte že Feliciano Lopez je strašne sexy nič nemení...:-)...a tento slizou nech si užije svojich pár mesiacov slávy, aj tak zhasne tak skoro ako vzbĺkol...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. To, že se Djokovič stal světou jedničkou a vyhrál Wimbledon nemá vůbec žádný vliv na to, že Feliano Lopez je hrozně sexy!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to v piči, protože teď to bude Rafa kdo bude mít v SF Fedexe a pak ještě dorážka od Novaka...
Reagovat
smazaný uživatel
nesmysl. není dané, že 2. hraje s 3.
Reagovat
SubOptikT
Perfoš! Co víc si přát! Obě finále vyhráli letos ti nejlepší!
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostej souhlas. S letošním Wimbledonem jsem více než spokojen.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejspíš už se asi nedozvíme, jaký by byl výsledek finále letošního RG, kdyby se v něm střetli Nadal s Djokovičem (na druhou stranu jsem však jako fanda RF rád za finálovou účast Rogera), ale pokud by Novak vyhrál i tenkrát v Paříži, Grand Slam by byl hodně blízko. I tak je ale Novakova sezona skvělá. Dva grandslamy a čtyři Masters a to nás čeká ještě americké betonové léto a halový podzim. Další průběh sezony 2011 bude ještě zajímavý.
Reagovat
Stan_Borowitz
prokázal obrovskou psychickou odolnost. Když Nadal rebrejknul na 2:1 ve čtvrtém setu tím neuvěřitelným prasátkem z returnu a pak čistou hrou srovnal na 2:2, myslel jsem, že se Djokovič sesype. Je fakt aktuálně nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Výhodou bylo že Djoker kromě 3. stu pořád podával jako první. Kdyby dotahoval Djokovič v 1. a 4. setu, tak by Rafa nebyl tak pod tlakem a neporhrál si servis. Škoda hlavně, že jsme neviděli tie-breaky a podobný dramata.
Reagovat
smazaný uživatel
No najsmutnejšie na tom je to, že Rafa si tú možnosť vybral sám...Tradícia je pekná vec, ale pri vyrovnaných zápasoch hrajú detaily veľkú úlohu a práve tento jeden sa dá ovplyvniť..

Druhý faktor bol určite podvedomie Rafu, ktorý mohol niektoré výmeny hru zagresívniť, ale bohužiaľ bol v takom kŕči že to nešlo..Som zvedavý na Djokoviča v ďalšom priebehu kariéry, osobne neverím, že túto formu je možné udržať dlhodobo, hoci možno to je iba zbožné želanie..
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulujem Novakovi, odohral bezchybný zápas a je zaslúženou svetovou jednotkou...Zápas rozhodli koncovky setov, predovšetkým tá prvá ktorá dala tón ďalšiemu priebehu zápasu..Je škoda, že Rafa si pri lose vždy zobere príjem, veď práve tento detail rozhodol tretí krát v rade koncovky setov a koniec koncov aj samotné zápasy..Po prehratom úvodnom sete už Rafa nehral tak aktívne, skôr bojazlivo, pasívne a s pomerne veľkým počtom nevynútených chýb..Teším sa na ďalšie GS, určite to nebol posledný zápas, ktorý ponúkol túto konfrontáciu..Na druhú stranu, Nadal nemôže všetko vyhrávať..Ak by vyhrával, nevážili by sme si triumfy, ktoré prídu v budúcnosti...
Reagovat
smazaný uživatel
To je neco neuveritelnyho, snad poprvi v zivote mi bylo Rafy mozna i lito. Noleho obrana byla temer dokonala. Asi tak se musel citit Roger pri zapasech prave s Rafou. No nic kral je krtev, at zije kral. Velka gratulace Nolemu a hura na americky betony:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebýt letos Federera tak te Srb mhol vyhrál všechny 4 Grandslamy v jedno roce což se naštěstí nestane .... Rafa se musí sebrat a musí věřit že přijde jednou den kdy Djokovic začne mít ty jeho blikance a snad ho porazí má před sebou obrovskou motivaci .....
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj. S tak fyzickým stylem mu velice brzo dojde. Rafa měl v minulosti taky hlušší období, chce se říct stejně jako celou tuhle sezonu, ale s kým vlastně prohrál? s davyděnkem v kataru, zraněný s ferrerem na AO, v queensu, kde šlo o prd s tsongou a pak už jenom s tímhle robotičem :). Kdyby nebylo jeho, tak je to Rafova nejlepší sezona v kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hrál na sebe prd. V koncovkách 1. a 4. setu se zesral jako to umí už jenom Federer.To už i ten Tomič byl lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Přitom drillovič nehrál kromě druhého setu nijak zázračně. Prostě z něj má bločík.
Reagovat
smazaný uživatel
No, je dost legrační trvdit, že jeden z nejlepších tenistů všech dob (RF) je prototypem toho, kdo se ze.ere. Co vy, pane Lakatoš, vy vždy udžíte stoličku při hraní tenisu?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sice jsem to před zápasem přál Rafovi, ale je fakt, že prohrál-li by Novak ze stavu 2:0 na sety, bylo by to až příliš kruté a už jsem to přál právě jemu...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo. V téhle sezoně si asi musim vypít kalich hořkosti až do dna. :-(((((((((
Reagovat
smazaný uživatel
skoda
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí, uvidíš že od ted si už ten srbský pošuk ani neškrtne
Reagovat
smazaný uživatel
blábol žáka prvního stupně základní školy...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist