O finále v Bělehradu se střetnou místní rodáci Djokovič s Tipsarevičem

30. 4. 2011, 08:59
Aktuality 5
ATP BĚLEHRAD - Bělehrad má jistotu, že v nedělním finále bude o titul bojovat jeden z místních rodáků. V semifinále totiž na sebe narazí světová dvojka Novak Djokovič, který vyhrál i 26. letošní utkání, s krajanem Jankem Tipsarevičem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič na vlastním turnaji pokračuje v letošní neporazitelnosti. Po triumfech na Australian Open, v Dubaji, Indian Wells a Miami je v Bělehradu již v semifinále, když si poradil hladce 6-3 6-2 se Slovincem Blažem Kavčičem a vyhrál i 26. letošní utkání. Včetně Hopman Cupu a loňského Davisova poháru neprohrál už jednatřicetkrát v řadě.

Čtvrtfinálový souboj Djokoviče s Kavčičem byl ve druhém setu za stavu 4-1 přerušen, neboť na kurt spadlo pár kapek a především lajny byly kluzké. Druhý hráč světa dokonce hrozil, že kurt opustí. "Nechci hrát, nechci se zranit," volal na rozhodčího a šel si sednout na židli, než pořadatelé lajny vysušili. 

Třiadvacetiletý Srb startuje na prvním letošním antukovém turnaji, neboť se z Monte Carla odhlásil kvůli bolestem kolena. Lépe než Djokovič zahájili sezonu už jen dva tenisté; John McEnroe v roce 1984 vyhrál 42 zápasů v řadě, Bjorn Borg v sezoně 1980 zvítězil 33krát.

Na cestě za celkově 23. titul čeká třiadvacetiletého Srba krajan Janko Tipsarevič, s nímž má bilanci vzájemných zápasů 2-0. V obou přípradech potřeboval tři sety, naposledy předloni právě v Bělehradě.

Šestadvacetiletý Tipsarevič si v pátek poradil 6-3 3-6 6-4 se Somdevem Devvarmanem, kterému vrátil porážku z letošního 1. kola Davis Cupu. Ind hrál vůbec poprvé ve čtvrtfinále antukového klání.

"Somdev hraje na Tour v poslední době velmi sebevědomě. Když jsem diktoval hru, vyhrával jsem. Ale když jsem zůstal přilepený na čáře, měl jsem problémy," komentoval Tipsarevič. 

Set ještě v Srbsku neztratil Feliciano López. Devětadvacetiletý Španěl si po výhrách nad Monakem a Gonzalezem poradil i se čtvrtým nasazeným krajanem Albertem Monteňesem, jemuž odvrátil všech pět brejkbolů, vyhrál dvakrát 6-4 a postoupil do prvního semifinále od loňského léta.

O finále se utká s Filippem Volandrim, se kterým má aktivní bilanci sedmi výher a jediné porážky. Italský antukář v srbské metropoli postoupil po třech letech do čtvrtfinále, ve němž si poradil se Španělem Marcelem Granollersem. Devětadvacetiletý Volandri, bývalý 25. hráč světa, bude hrát o první finále od roku 2006.

"Z téhle výhry jsem nesmírně šťastný. Je to báječný pocit být po tak dlouhé době zase v semifinále," radoval se Volandri.

- ATP 250 BĚLEHRAD (Srbsko, antuka, 416.650 eur) -
páteční výsledky (29. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Kavčič (Slovin.) 6-3 6-2
F. López (Šp.) - Montaňés (4-Šp.) 6-4 6-4
Tipsarevič (7-Srb.) - Devvarman (Ind.) 6-3 3-6 6-4
Volandri (It.) - Granollers (Šp.) 6-2 6-4

Semifinálové dvojice: Djokovič - Tipsarevič, F. López - Volandri.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole ma zrejme 28. koralek na snurce jisty, ale nejak mi to belehradske "vrazdeni nevinatek" neimponuje.......... pardon, zarputila nefanynka :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Veď je to len tréning pred Masters v Madride a Ríme. Súperi ako Ungur, Kavcić sú maximálne na rozohriatie. Tipsarević je o inom, ale víťazstvo na turnaji je na 99,9% isté (Lopéz/Volandri vo finále) ... Iba ak by Feliciano podal životný výkon :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kavčič nehraje zas tak špatně, akorát by potřeboval lepší servis.
Reagovat
smazaný uživatel
To potrebuje najma Volandri.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist