O titul ve Valencii si zahraje jednička Ferrer a obhájce Almagro

19. 4. 2008, 19:25
Aktuality 0
ATP VALENCIE - Španělský tenista Nicolas Almagro může na turnaji ve Valencii získat třetí titul za sebou. Dnes porazil Rusa Jevgenije Koroljova 6-1 6-4 a v nedělním finále nastoupí proti nejvýše nasazenému krajanovi Davidu Ferrerovi.
Nicolas Almagro

V prvním semifinále potvrdil roli favorita Nicolas Almagro, když porazil Rusa Jevgenije Koroljova 6-1 6-4 a ve Valencii vyhrál už 14. zápas v řadě. Dvaadvacetiletý Almagro bude navíc hrát o svůj již třetí letošní titul, když dokázal triumfovat na turnajích v Costa do Sauipe a Acapulku.

David Ferrer si postup do finále zajistil po výhře 2-6 6-2 6-3 nad krajanem Tommym Robredem. Pátý hráč světa, který ve Valencii žije, si finále na domácí půdě zahraje podruhé v kariéře, před třemi lety v něm podlehl Igoru Andrejevovi. V letošní sezoně se pokusí zíksat první titul.

Nicolas Almagro bude mít obhajobu těžkou. Davida Ferrera ve třech dosavadních vzájemných duelech ještě neporazil. Na rychlém povrchu prohrál 1-2 a 0-3, minulý rok na antuce hladce 1-6 2-6. Ve Valencii se však letos daří více Almagrovi, když ještě neztratil ani set. Naopak o tři roky starší světová pětka Ferrer ve čtvrtfinále i semifinále musel bojovat o postup až v rozhodující třetí sadě.

Slovák polášek deblový titul nezískal
Mladý slovenský deblista Filip Polášek se probojoval poprvé v kariéře do finále turnaje ATP, na titul už ale nedosáhl. S partnerem Travisem Parrottem z USA podlehli ve Valencii argentinskému páru Juan Monaco/Maximo Gonzalez dvakrát 5-7.

ATP Valencie - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (1-Špa) - Robredo (3-Špa) 2-6 6-2 6-3
Almagro (5-Špa) - Koroljov (Rus) 6-1 6-4

Čtyřhra - finále:
Monaco/M. Gonzalez (Arg) - Parrott/Polášek (USA/SR) 7-5 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist