O titul z Buenos Aires se utkají poslední šampioni Ruud a Schwartzman

13. 2. 2022, 09:49
Aktuality 8
ATP BUENOS AIRES - Do finále antukového turnaje ATP 250 v Buenos Aires postoupili vítězové posledních dvou ročníků a letos nejvýše nasazení Nor Casper Ruud a domácí Diego Schwartzman. 29letý Argentinec v semifinále udolal po takřka třech hodinách boje 7-5 3-6 6-2 Itala Lorenza Sonegu a postoupil do svého 13. finále, v němž bude usilovat o 5. titul.
Casper Ruud (© AFP)

Osmý hráč světa Casper Ruud v úvodu sezony startoval pouze na ATP Cupu v Sydney. V Melbourne si totiž při jednom z tréninků poranil kotník a přišel o Australian Open.

Po více než měsíci od posledního zápasu se na kurty vrátil v argentinském Buenos Aires, kde svůj poslední start v roce 2020 proměnil ve svůj první titul na okruhu ATP. A zatím v Argentině na své první antukové akci od loňského French Open úspěšně kráčí za zopakováním předloňského triumfu.

23letý Nor ještě neztratil set. Po Španělu Carbállesovi si poradil i s domácími vyzyvateli Federicem Coriou a Federicem Delbonisem, kterého v semifinále porazil 6-3 6-3 a vyhrál třetí vzájemný duel v řadě.

"V každém zápase jsou mé výkony lepší. Jsem rád, že po té neplánované pauze se znovu dostávám do tempa a budu mít možnost zahrát si tady finále," řekl vítěz šesti turnajů ATP, z toho pěti na antuce.



Finále si Ruud zahraje podeváté a čelit v něm bude třetí den po sobě argentinskému sokovi. Druhý nasazený Diego Schwartzman (h2h 2-5), který obhajuje loňský triumf, v sobotu zvládl čtvrtfinálovou dohrávku s Francisem Cerúndolem, kterého v repríze loňského finále udolal ve třech setech, i následné semifinále s Lorenzem Sonegou.

Schwartzman si semifinále pořádně zkomplikoval. Sice vedl 7-5 a 3-0 s dvěma brejky v zádech, jenž pak prohrál šest her v řadě a nakonec zvítězil až po takřka třech hodinách boje 7-5 3-6 6-2.

"On ve druhém setu neměl co ztratit a začala mu vycházet agresivní hra. Já naopak vypadl  z rytmu, ale naštěstí jsem se na třetí set dokázal resetovat a najít cestu k vítězství," řekl Schwartzman po postupu do svého 13. finále, v němž bude usilovat o 5. titul.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 686.700 dolarů
sobotní výsledky (12. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (1-Nor.) - Delbonis (6-Arg.) 6-3 6-3
Schwartzman (2-Arg.) - Sonego (3-It.) 7-5 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
Ruud Schwarzman 1:1 na sety a je to na Eurosport 2.
Reagovat
vojta91
Omlouvám se tady veřejně trenérovi Pálovi za to, ze jsem o něm prohlásil, ze to je nejneschopnejsi trenér v ČR co žije pouze z dalnych úspěchu.
Nyní ho predehnal Rybář.smilesmile
Reagovat
blixa
Nespamuj ... smile
Reagovat
RF46
pekna pitomost kamo...smile
Reagovat
RFanousek
... kdo je Rybář? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jakubsmile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
smazaný uživatel
už se těšímsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist