O titul z Florianópolisu si zahrají Babosová a Beguová

5. 8. 2016, 07:54
Aktuality 10
WTA FLORIANÓPOLIS - Finále ve Florianópolisu si den před startem olympijského turnaje zahrají Maďarka Timea Babosová a Rumunka Irina Beguová. Obě zvládly vyhrát své semifinálové duely ve dvou setech.
Timea Babosová (© Brasil Tennis Cup)

Timea Babosová si v semifinále zahrála potřetí v sezoně. Ale zatímco v čínském Shenzhenu a marockém Rabatu neuspěla, v brazilském Florianópolisu už své třetí finále na okruhu WTA vydřela.

V boji o něj si třiadvacetiletá Maďarka poradila s Rumunkou Anou Bogdanovou. S přemožitelkou nejvýše nasazené Srbky Jankovičové to však neměla vůbec snadné. V prvním setu totiž ztratila vedení 5-2 a prohrávala 5-6 a 0-40 při podání soupeřky. Ovšem postupně odvrátila celkem sedm setbolů, v tie-breaku smazala manko 0-5 a po hodině a čtvrt se ujala vedení. Ve druhé sadě si Bogdanová nedokázala udržet ani jeden servis a Babosová tak nakonec vyhrála po dvou hodinách hry 7-6 6-3.

"Byl to bláznivý zápas. První set jsem diktovala hru, ale pak jsem nad vývojem ztratila kontrolu. Bylo to hlavně o mých emocích. Byl to neuvěřitelný první set," komentovala divoký průběh Babosová, jež bude na olympiádě v Riu první soupeřkou Petry Kvitové.

Ještě předtím si však v Brazílii zahraje o svůj druhý titul, přičemž ten první získala už před čtyřmi lety v mexickém Monterrey. 

Její poslední soupeřkou bude další Rumunka - druhá nasazená Irina Beguová, s níž jediný vzájemný duel prohrála. Pětadvacetiletá rumunská tenistka měla se svou semifinálovou soupeřkou méně práce, když Portoričanku Monicu Puigovou porazila dvakrát 6-3.

"Byl to těžký zápas, protože ona hraje hodně agresivně a má velmi razantní údery. Bylo to obtížné, ale mě v důležitých gamech podržel servis a celkově jsem to zvládla dobře," řekla Beguová, jež postoupila do finále turnaje WTA pošesté v kariéře. Tituly má z Taškentu 2012 a Soulu 2015.

Deblová trofej pro sestry Kičenokovy
Babosová si ve Florianópolisu už jedno finále zahrála, ve čtyřhře s krajankou Rekou-Lucou Jainovou však na triumf nedosáhla. Titul v generálce na olympiádu slavily ukrajinská dvojčata Ljudmila a Nadja Kičenokovy, které plnily roli nasazených jedniček.

"Tenhle turnaj byl skvělou přípravou na olympiádu. Už se na ni obě moc těšíme, obzvlášť po vítězství tady ve Florianópolisu," řekla čtyřiadvacetiletá Ljudmila po životním týdnu. V Brazílii si totiž zahrála také své premiérové čtvrtfinále ve dvouhře, když startovala jako lucky loser a vyřadila domácí obhájkyni titulu Telianu Pereiraovou a jedinou Češku v soutěži Terezu Martincovou.

• WTA INTERNATIONAL FLORIANÓPOLIS •
Brazílie, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (04. 08. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Beguová (2-Rum.) - Puigová (3-Portor.) 6-3 6-3
Babosová (6-Maď.) - Bogdanová (Rum.) 7-6(8) 6-3
• Čtyřhra - finále •
L. Kičenoková/N. Kičenoková (1-Ukr.) - Babosová/Janiová (3-Maď.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Frick
Řekl bych, že adekvátní finálové obsazení pro INT turnaj. Nic natřískaného, ale ani úlet.
Reagovat
Frick
Lépe řečeno - vítězka bude muset zdolat hráčku TOP 50
Reagovat
Krisboy
Babos by mohla bejt pro Petru stopka. Záleží, jestli bude v laufu nebo unavená (Timea).
Reagovat
turista
To asi ne. Petra je o třídu lepší než Babos. Pouze zápasí se zdravotními problémy a v Riu tvrdí, že se cítí dobře.
Reagovat
Krisboy
Jako bys nevěděl, že kvalita soupeřky u Petry nehraje vůbec žádnou roli. A jak říká, že se cítí, nevypovídá taky o ničem.
Reagovat
tommr
jj snad se ten náročnej program na Babosový projeví, protože jinak by mohla Petra tvrdě narazit už v prvním kole ...
Reagovat
turista
Myslím, že Petru podceňuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Neviděl jsem ani jeden zápas, ale na finále bych se podíval...
Reagovat
janek_da
"Byl to bláznivý zápas."
Přípravu na zápas s Petrou má celkem kvalitní.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kvalitni priprava je zaklad.

Ale bude to stacit...?
https://www.youtube.com/watch?v=gX_DH0wOjP0
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist