Obhájce titulu Djokovič v Šanghaji prohrál s Tsitsipasem, Federer nestačil na Zvereva

11. 10. 2019, 10:37
Aktuality 361
ATP MASTERS ŠANGHAJ - Novak Djokovič při své deváté účasti na Masters v Šanghaji poprvé končí před branami semifinále a v listopadu přijde o post světové jedničky. Čtyřnásobný šampion a loňský vítěz podlehl Stefanosovi Tsitsipasovi, který se dnes kvalifikoval na Turnaj mistrů, zkompletoval letošní sbírku skalpů hráčů Big 3 a připsal si premiérové vítězství nad světovou jedničkou. Čtvrtfinále nezvládl ani Roger Federer, dvojnásobného vítěze vyřadil Alexander Zverev.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič po skreči v osmifinále US Open odstartoval svou asijskou pouť již v Tokiu, kde si bez ztráty setu došel do pro svůj 76. kariérní titul a zvýšil své šance na ukončení roku na postu světové jedničky.

Dvaatřicetiletý Srb ale neobhájí loňský triumf v Šanghaji a na začátku listopadu o čelo žebříčku přijde, jelikož v pondělí bude mít na Rafaela Nadala náskok pouhých 320 bodů a 4. listopadu se mu odečte 1 600 bodů za finálové účasti na Masters v Paříži a Turnaji mistrů. Nadal může na dalších turnajích body jen získat.

Největší favorit sice bez ztráty podání a setu přehrál Denise Shapovalova a Johna Isnera, ale v dnešním čtvrtfinále neudržel vedení proti Stefanosovi Tsitsipasovi, a po porážce 6-3 5-7 3-6 má dokonce s mladým talentovaným Řekem negativní bilanci.

Djokovič do utkání vlétl jako uragán, hrál agresivně a rychle si vypracoval vedení 3-0. Od té doby byl ovšem na kurtu lepším hráčem Tsitsipas. Srbský favorit sice úvodní sadu dovedl do vítězného konce, ale k dalšímu brejkbolu se za celý zápas nedostal, hrál nedůrazně a dvakrát prišel o vlastní servis.

Rodák z Bělehradu nezvládl koncovku druhého setu, kdy dvojchybou nabídl skvěle hrajícímu Tsitsipasovi brejkbol a vzápětí spáchal další nevynucenou chybu. Tsitsipas měl v rozhodujícím dějství psychicky navrch, ve čtvrtém gamu slavil po chybách světové jedničky další brejk a náskok nepustil.

Djokovič na čínském Masters vůbec poprvé končí před branami semifinále. Při předchozích osmi startech se vždy dostal mezi nejlepší kvarteto a se čtyřmi triumfy je nejúspěšnějším hráčem turnaje. "Jeho výkon měl vysokou kvalitu a po svém servisu hrál výborně. Navíc to podpořil agresivními prvními údery. Nechal jsem mu dost čas, aby diktoval hru. Zasloužil si vyhrát," uvedl Djokovič.

Jednadvacetiletý Tsitsipas si dnes udělal dvojnásobnou radost. Kromě premiérového vítězství nad světovou jedničkou a zkompletování letošní sbírky skalpů hráčů Big 3 (Roger Federer - Australian Open, Madrid - Nadal) se poprvé kvalifikoval na Turnaj mistrů v Londýně.

Tsitsipas dnes zvládl i své čtvrté čtvrtfinále na Masters (v Římě nenastoupil Roger Federer) a bude bojovat o třetí finále. Loni v Montréalu v souboji o titul nestačil na Nadala, letos v Madridu na Djokoviče.

Dalším soupeřem vítěze letošních podniků v Marseille a Estorilu bude Daniil Medveděv. O dva roky starší Rus má fenomenální formu a s Tsitsipasem vyhrál všechny čtyři předchozí souboje. Finalista US Open Medveděv dnes porazil 6-3 7-6(4) Fabia Fogniniho, vyhrál i své 12. letošní čtvrtfinále a může si už na šestém turnaji v řadě zahrát finále.

Po obhájci Novakovi Djokovičovi ve čtvrtfinále v Šanghaji vypadl další z největších favoritů. Dvojnásobný šampion Roger Federer potvrdil své trápení od finálové porážky ve Wimbledonu a i přes pět odvrácených mečbolů (čtyři na returnu) ve druhé sadě nestačil 3-6 7-6(7) 3-6 na Alexandera Zvereva, který se tak ve vzájemné bilanci ujal vedení 4-3.

Federer byl na kurtu po celý zápas horším hráčem, ale ve druhé sadě předvedl, proč stále patří mezi nejužší špičku. Zverev za stavu 6-3 6-5 podával na vítězství a vedl 40-0. Osmatřicetiletý Švýcar však předvedl naprosto famózní otočku, v tie-breaku odvrátil další dva mečboly a vynutil si pokračování. V rozhodujícím setu ale ztratil hned své první podání a manko brejku smazat nedokázal.

Zverev si dnes připsal první letošní skalp hráče Top 10 a přesně po roce si zahraje semifinále na Masters. Dnešním vítězstvím zvýšil své šance na kvalifikaci na Turnaj mistrů, kde by obhajoval loňský triumf.

Dvaadvacetiletý Němec bude o své šesté kariérní finále na Masters bojovat proti Matteovi Berrettinimukterý dnes ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji Masters porazil 7-6 6-4 světovou pětku Dominica Thiema a ve virtuálním žebříčku pro účast na Turnaj mistrů se posunul na osmou příčku za svého příštho soupeře Zvereva.

• ATP MASTERS 1000 ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 8,322.885 dolarů
páteční výsledky (11. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Tsitsipas (6-Řec.) - Djokovič (1-Srb.) 3-6 7-5 6-3
A. Zverev (5-Něm.) - Federer (2-Švýc.) 6-3 6-7(7) 6-3
Medveděv (3-Rus.) - Fognini (10-It.) 6-3 7-6(4)
Berrettini (11-It.) - Thiem (4-Rak.) 7-6(8) 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

361
Přidat komentář
Kozoroh
Neměl jsem čas poslat dřív post, zápas jsem však viděl. Novak měl silný úvod, agresivní a přesná hra, servis vydatně šlapal. Od druhého setu se však Djoker propadal do pasivní defenzivy a Shoepas čím dál víc udával dění na dvorci. Je mrzuté, že druhý set nedotáhl Djoker do TB, ale ikdyby ho urval a postoupil dál, čekal by na něj Medvěd, který umí s Djokerem ve výměnách hrát vyrovnanou partii a s hrou, jakou Novak předváděl od 2. setu, by Medvěda evidentně nepřehrál.

Letos No1e už 4 zápasy prohrál po zisku úvodního setu, což se mu naposledy stalo v sezóně 2007, kdy pronikal do špičky.
Reagovat
sojka1
jsem sice velmi zklamana, ze Roger otocku nedotahl, ale predpokladam, ze si budu muset jednoduse zvykat. Nekdo me zde uz napomenul, jak by bylo pro Rogera urazkou rici, ze prohral, protoze je stary...... kdyz ja si to ale opravdu myslim! Protoze dobre vim, ze nebyt mezi nimi tech zatracenych 16! let rozdilu, tak se Sasou zamete...... ;-)
Reagovat
Ondra979
no cetl jsem po Wimbledonu nekde na cizim foru, ze Roger timto nestastne prohranym zapasem neoficialne ukoncil svou karieru. Trochu se obavam, jestli to nebude pravda, fakt nehraje nic moc. KAzdopadne ma na to pravo, uz tri roky by mohl hrat za veterany..snad se jeste nekde predstavi ve forme, ale v jeho veku uz neni jiste nic. Tak jestli ho to bavi, tak samozrejme at hraje, ale nerad bych videl jak se uz jen trapi..
Reagovat
steve79
Musim souhlasit. Rogera to hodne poznamenalo. Podle me ceka na to, jak se mu bude darit na Australian Open a Wimbledonu a kdyz neziska Grandslam, tak to zabalí. Novak letos mimo Granslany nic mic, ale 2-3 Grandslsmy ziská.
Reagovat
Ondra979
jo asi tak, jestli mel nejaky zapas vyhrat z tech ktere blbeprohral, tak tento. Uviidme jestli se trochu vzpamatuje s novou sezonou, v teto uz od nej nic necekam.
Reagovat
Mr.Pink
Roger rekl, ze urcite bude hrat wimbledon a dal se uvidi. Myslim, ze bude chtit zkusit i OH. Pokud by se mu ale nedarilo, tak pristi sezona bude asi posledni.
Reagovat
ipko
podľa mňa Roger dnes ukázal vôľu a bojovnosť, čo mu možno chýbalo v štvrťfinále USO s Dimitrovom.. herne to nie je optimálne, ale akoby začal predvádzať to najlepšie za zdánlivo beznádejného stavu.. dnes prejavil na jeho pomery veľa negatívnych emócií, ale aj to mi v posledných zápasoch chýbalo napr. práve vo finále W s Djokovičom.. zápal do hry je stále cítiť, ale súhlasím, že herne to išlo od Wimbledonu dolu vodou.. tak počkáme na Bazilej a budeme múdrejší..
Reagovat
FulnekUltras
dole vodou ide všetko... iba naozajstní Majstri ostávajú... Děkujeme, Karle.

https://www.youtube.com/watch?v=wtTtmjddJoY
Reagovat
Nola
videla som dnes prvy zapas - Dom vs Matteo, dlhani valcuju, zaujimave.... ani jeden hrac pod 190 nie je vo finale, donedavna nemali sancu.... tenis sa generacne obmenil, netusim, kto vyhra, pani nad 30 rokov budu mat sancu, jedine ak im niekto pocas turnaja odstupi a zregeneruju, alebo im mladici vypadnu v uvodnych kolach /antuku neriesim, ale aj tam to tento rok bolo celkom divoke/, staci pozriet, kto ako vyhral tento rok M1000....

kada.tom ma prekvapil svojim fandenim Medvedovi :D, Medved je taka kopia Murrayho, ale ma ovela lepsi servis
Reagovat
EllNino
dlouháni válcujou :) ale Šanghaj je nutno brát s rezervou, tam to opravu hodně sviští
Reagovat
Nola
svistat to moze, ale pravdou je, ze najmensim hracom je snad d Artagnan a to ma 193, ostatni su este vyssi, 198, 198, 196.....
Reagovat
Mantra
a kolik do hloubky? máš změřeno?
Reagovat
Mantra
alespoň u sebe
Reagovat
Nola
tvoj prispevok celkom mimo.... ale nevadi, ak nechapes nevadi, chcela som iba naznacit, ze dnes uz vyska nie je prekazkou, tak ako tomu bolo v minulosti... dnes je bezne, ze mladez rastie do vysky.... vedia sa velmi dobre hybat na svoju vysku, nakoniec 2 roky nazad to bol prave Sasha, ktory zacal valcovat, Tomas v minulosti nemal ziadnu sancu, uderovo skvele vybaveny, ale pohybovo.... DelPo, Cilic, ti aspon vyhrali GS, ale pohyb nikdy nemali na urovni Zvereva, d Artagnana, Medveda
Reagovat
Mantra
a stále nevím kolik cm potřebuješ
Reagovat
EllNino
dnešní mládež hlavně roste do šířky ...
Reagovat
Mantra
takže 8 stačí?
Reagovat
EllNino
co?
Reagovat
Nola
:D, pravda, v ruke mobil, notebook pred sebou, pocasie skontroluju v aute, resp. v taxiku, su frustrovani ak v budove nenajdu vytah, doba sa zmenila, bez leteckej dopravy si nevedia predstavit zivot, mladi chalani nemusia absolvovat vojensku sluzbu.... snad ich Greta prevychova.... zijeme v dobe mieru, co je velmi pozitivne, nemam pocit, ze by som im mala nieco vycitat
Reagovat
smazaný uživatel
tvl; to je ako predpoved po 3 sezónach, kedy vyhravaju GS jedine mladíci..
Reagovat
Nola
precitaj, potom hodnot.... nepisem o GS.....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v prvom rade musis niečo o tom napisat, ked chces apelovat, aby som to prečítal.

Píšeš, ze sa tenis obmení, ani zmienka o tom, ze kde sa obmení.

Vraj starší hráči budú odkázaní na vypadnutie mladších. Pises to ako hovotu vec, akoby mladí dominovali dlhodobo. Ja sa pýtam, na zaklade čoho si to myslis, kedze mladsi hraci zatial nevyhrali ani len jeden major. Nič.
Reagovat
Nola
myslela som, ze nepotrebujes vysvetlenie....
ved trochu citaj, ak ti nestaci posledna veta uvodneho useku mojho prispevku, tak ti tazko nieco vysvetlim....

este raz, pisem o M1000, ved si pozri ako tieto turnaje vyzeraju nie prvy rok , predtym to bola domena B4, tento rok ma Rafa 2, Novak 1, Fedex 1, vlani to nebolo lepsie, ale klapky na ociach nevadia, v minulosti valcovali, nikto, nikto nemal sancu, jeden valcoval na antuke, dalsi dvaja, traja na harde, resp, dokazali uhrat aj antuku, Rafa sa zatial dokaze pripravit na tieto turnaje, ale aj on ma vypadky, resp. na harde presne to, o com som hore pisala
Reagovat
smazaný uživatel
No pravda je taká, ze mladí vo finále s Nadalom dostávajú naložené..Zverev, Medvedev, Tsitsipas, jeden po druhom. Tak nerozumiem, prečo zrazu, tie kardinálne súdy, ze sa bude musiet spoliehat na ich vypadnutie. Čo to je za drist?..To, ze vypadne Federer alebo Djokovic, opat, zbytočné dramatizovanie, Novak ma v nohách 7 zápas za 8 dní, Federer je myslou stále v Londýne na centrálnom dvorci, Big3 vyhráva vsetky velké turnaje, ktoré potrebujú, ale naozaj potrebuju vyhrat. Nepanikár.
Reagovat
Ondra979
jakoze ses hater a kopes tu do Rogera kdykoli je sance, tak s timto bohuzel musim asi souhlasi - Federer je mysli jeste v Londyne a neni se co divit. TAhle nestastna porazka muze byt pomyslnou teckou za jeho veleuspesnou karierou a je velka skoda, ze nebyla vitezna, to z hlavy dostat jen tak nejde
Reagovat
kada.tom
Daniila mám rád a Andyho také :-)
mám hodně favoritů, těch, kterým vyloženě nepřeju zas tolik není :-)
Reagovat
kada.tom
slušná sestavička v SF, takhle by se mi to líbilo :-)

finále Daniil X Matteo by se mi tuze zamlouvalo :-)
ale i Stafanose si tam umím představit :-)
Reagovat
annah
Já tipuju finále Rusák vs. Zverev.
Ale Tsitsiho bych tam viděla hodně ráda. I s pohárem v ruce. :-)
Reagovat
EllNino
ten Rusák má jméno ... ostatně Tsitsi i Zverev mají alespoň jednoho rodiče z Ruska
Reagovat
annah
U jména nemají ruskou vlajku. Jeden má řeckou, druhy německou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako málo stačí :)
Reagovat
EllNino
aha ... takže rozhoduje vlajka, jak povrchní :)
Reagovat
turista
Proč zrovna Tsitsipase?
Reagovat
Mantra
jako tátu? to se tak někdy děje
Reagovat
annah
Je mi sympatický jako osoba, svym výrazem, ale hlavně stylem, který předvádí na kurtu.
Reagovat
Jon61
Mládí se dere kupředu, všichni mají do 23 let. Ale zvědavý, který z nich vyhraje Grand Slam, zápas na tři vítězné sety je jiný, to mladíci zatím nezvládají.
Reagovat
tenista08
Je na nich, aby si uvědomili, že právě v delších zápasech by vitalita mládí měla získat navrch nad zkušeností "staříků".
Reagovat
smazaný uživatel
Chcelo by to este triumf na 1000ke po skalpe aspon 2/3 z velkej trojky..

Tu je ten pes zakopaný aj v kontexte GS. ATP1000 velikáni uz vynechávaju podla potreby, velakrat staci vyhrat jeden zápas na dva vitazne a 1000ka je v kapse...Kdezto, na majoroch si daju zalezat a taký Thiem by vedel rozprávat aký je rozdiel vyhrat jeden zápas a nutnost vyhrat dva.
Reagovat
aape
tak naposledy Medveděv padl až po boji ve finále,
Berettini došel do semi, takže toto už úplně neplatí
Reagovat
aape
a Dominik ten GS nemá taky jen díky antukovému
rekordmanovi z Manacoru..
Reagovat
Jon61
Je to tak, pokud někdo vyhrál French Open, když hrál Nadal, tak klobouk dolů. :)
Reagovat
Jon61
Ale pořád ještě Grand Slam mladý tenista nevyhrál, asi současní mladí později mentálně dozrávají, vždyť Becker měl osmnáct, když vyhrál poprvé Wimbledon.
Reagovat
tenista08
Ano, v 18 byl mentálně zralý, aby vyhrál Wimbledon. Po skončení kariéry se ale vrátil zpět do puberty...
Reagovat
annah
:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Dom Thiem to má na svojej rakete, moze sa mu podarit naozaj velky tenisový počin..

Naopak, ak vyhrá Medvedev. Nemám v merku jeho body, ale odhadom, ak by nahodou uspel v Sangaji, vyhral TM a Austráliu, mohlo by to plus minus stacit na jednotku. Jeho hardová suverenita a vysledky posledných 3 mes sú naozaj unikátne. Jeho vacsi minus oproti Stefanosovi su 3r navyše v rodnom liste.
Reagovat
ipko
Thiem to na svojej rakete už príliš nemá, keďže prehráva s Matteom o set a brejk :)
Reagovat
smazaný uživatel
Update. Ano, uz ma vyraznu stratu..

Táto prehra ho moze mrziet, mal jedinečnú šancu uspiet na velkom turnaji, navyse v tesnom závese po Pekingu..
Reagovat
tenista08
Federer, zdá se, mladíky na LC sprchoval živou vodou. Všichni hrají jako vyměnění.
Určitě měli s Nadalem čas, trochu jim promluvit do duše. Vedle krásných zápasů vidím v tomhle největší přínos LC.
Reagovat
Krisboy
Federer = nejlepší trenér :)
Reagovat
annah
Rad dostali během LC od Rogera furu. A vzali si je k srdci. Pro Rogera zrovna dnes bohuzel.
Reagovat
kada.tom
jako bych tu včera večer nepsal, že ve Novak ani Federe turaj nevyhrají, a na má slova došlo :-)

Stefanos potěšil a Zverev taky dobrý, každopádně tedy NextGen se začínají probouzet :-)

poslední QF zajímavá přestřelka, 1. set bere v TB Matteo, ten prostě na ten TM taky chce, no ... :-)

budou hodně zajímavá SF :-))
Reagovat
turista
Tak pro Djokoland je dnešek hořký. Takže nás teda Stefanos nepotěšil a doufám, že zítra bude bukovat letenky do Atén on sám.
Reagovat
acc
Kdyby si mel aspon smysl pro humor, kdyby to bylo aspon trosicku vtipny... je to od tebe naky nulovy. Potrebujes nabrat silu, si vycichly..
Reagovat
acc
- pro Forehanda, melo byt vedle.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, tu už končí všetká sranda, Federer lapajúci po dychu, to musí emočne pohnut aj s neprajníkom. Najblizší by mali podpísať jeho tenisové utratenie. Smutný koniec legendy.
Reagovat
annah
Fandové Rafy a Noleho to ODCHÁZENÍ dříve nebo později taky zažijí. Mají k dobru ještě pár let, protože jejich borci jsou o pět, šest let mladší než Roger. Ale přijde to. V osmatřiceti nepochybně.
Reagovat
Mantra
dnes 02 na sady
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem
Federer
Fognini
Djokovič
Nadal
Medvedev
?

Pokud nevyhraje někdo z BIG3 Paříž, tak letos nebudou mít ani polovinu Masters
Reagovat
Mantra
už je to ko
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovi jsem jeden ubral - má být 2x po sobě.

Teď má BIG3 4 Masters a mohou už bojovat jenom o jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je uz tak slabý, ze uz ani jeho prehry nie sú osviežením, ale skor skalopevnou rutinou. Zranené zviera čakajúce na poslednú injekciu. Svoju výkonnost dokázal stabilizovat na úrovni 2-3. kola, dnes už len béčkový hráč. Po odvrátení hromady MB by si so psychicky zdecimovaným súperom Nadal, ci Djokovic dokázal poradit na Nulu..

No prehrat to dokáze fakt len Federer..Goat :)
Reagovat
ipko
hej no, Zverev bol až tak psychicky zdecimovaný, že triafal esá z 2. podania :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on se na to nedíval, nedívá se na žádný tenis kromě zápasů Nadala, je to takový smutný tenisový komik, rádoby specialista a místní šášo. S franckem a Ferrerem tady tvoří takový teplý boyband a ostrašující případ posedlých fanoušků, kteří nemají v reálném životě žádné přátelé, kromě rybiček v akváriu.
Reagovat
Patik
:DD
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila, legitímne vyoperovaný kastrát, pýcha chirurgov z Bangkoku hovoriaca o gaybande.

Ludia, to tu uz naozaj nikto nic negarantuje?..
Reagovat
smazaný uživatel
Cize vsetky fiftíny uhral cez esá z druhého podania?..

Alebo čo sa mi snazis týmto pseudoargumentom naznačiť?...

Federer este aj v súboji najvacsich nervových uzlíčkov na okruhu dostal naložené.
Reagovat
ipko
pseudoargument? Saša má v druhom podaní veľkú slabinu a v nedávnej minulosti za zápas zahral nehorázne veľa dvojchýb.. keď si dovolí proti Rogerovi zahrať druhý servis rýchlosťou prvého, tak je to asi znak psychickej odolnosti a nie zdecimovanosti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Fed za ty tři zápasy porazil více nasazených soupeřů, než Nadal za tuto sezónu ty klaune. Monfils w/o, Evans, Pella - dobrou noc.
Reagovat
peRFect
:-)))) hochu tak ty jsi dobrý vymázlo. Co ste začali do toho tatranského čaje míchat?
Reagovat
tenista08
Nadala mám rád, až na ty jeho zranění - nezranění. Takhle hloupé a zapšklé fanoušky si opravdu nezaslouží.
Reagovat
Pe3k
Rogerovi jsem na Zoda věřil, ale Zverev ukázal, že jeho forma jde strmě nahoru a zaslouženě vyhrál, gratulace. Titul nyní přeju Tsitsimu.
Reagovat
Krisboy
Tak Saša sice nepatří mezi moje oblíbence, ale je mladej, tak mu to moc přeju. A hlavně to přeju tenisu jako takovému.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska byl dost tak revoluční den, tak to má být. Vesmír je v pořádku.
Reagovat
annah
Tak tak. Nextgen v semifinále.
Reagovat
Patik
o tom vesmíre a nextgen sa ešte porozprávame keď bude Australian Open a všetci vyletia v prvých kolách.
Reagovat
aape
nevyletěli už ani na US Open, tak proč na Ao..
Reagovat
EllNino
protože Patik ... ten Next Gen nemá rád :)
Reagovat
Patik
ako som povedal vám bude tá big4 ešte chýbať..na grandslamoch občas nejaký mládenec zažiari v semifinále..tento rok to bol napríklad aj Pouille v austrálii a kam zmizol ? Tsitsipas semifinále tiež a kde bol na iných grandslamoch ? Zverev ? Fritz Tiafoe Chung ..Možno Medvedev má šance ale to je len jeden hráč..
Reagovat
EllNino
mně teda chybět nebude, protože BIG4 jsem nikdy nesledoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila na prášky, vesmír v pořádku..

Tak to má být :)
Reagovat
Padme
na Nicka a už si nikdy nezahraje :D Škoda, hezká zápletka, Saša bohužel zaslouženě... Ale Roger prohrál po dlouhé době i když se snažil a nebyla to totální bída, což je pozitivní. Od toho Wimbledonu jsem měla pocit, že bojovnost už odešla do důchodu.
Reagovat
annah
Vítězství si Zverev zasloužil. Byl celý zápas lepší.
Potlesku se nakonec moc nedočkal. Většinu diváků dost naštval.:-)
Mě teda taky, ale je prostě na cestě do kopce, kousek pod vrcholem. Už dávno si myslím, že je to budoucí kandidát na No1. Jeden z kandidátů.
Reagovat
smazaný uživatel
No, tenis asi trošku spadne z lopatky. Přece jen finále Federer/Djokovic/Nadal má trošku vyšší sledovanost, než potenciální finále Zverev-Medvedev.

Ale kluci vyhrají pár GS a to si sedne, třeba takový Tsitsipas bude mít pravděpodobně tu fanouškovskou základu asi největší.

Saša si to musí zasloužit a no Medvedevovi bude fandit zlomek lidí, ale jenom tu je jedno. Tsitsipas - Federer, Zverev - Nadal, Djokovic - Medvedev
Reagovat
JCFerrero
Vanous si ostuda tenisovych komentatorov .
Reagovat
smazaný uživatel
2x zbytečná UE z útočné pozice a místo 15:40 to je 40:15 a finiš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, Roger už lepší nebude, ale Sašu by to mohlo boostnout v kariéře, ten jí má před sebou. Dneska hrál výborně.
Reagovat
Mantra
a je po všem, emoce pryč, zápas taky - Alex ok
Reagovat
turista
A to byl Saša Zverev tady nedávno úplně odepisován.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam jde o to, aby hrál pořád stejně. Ne, že vyhraje Šanghaj a pak ho rok nikdo neuvidí.
Reagovat
Patik
Ja by som povedal že v ďalšom kole zase vypadne..Zverev to je novodobý Čilič..rovnaký drevák a Labil..finále vidím na Thiema s Medveďom.
Reagovat
smazaný uživatel
To právě nechci, já bych to Zverevovi i přál po tom, čím si prošel. Bude třeba si zvykat, tyhle upsety budou čím dál častější.

BIG3 si už si regulerně letos hlídala jenom GS, všechny ostatní turnaje jsou otevřené a je otázka, kdy se to přelije taky do GS, Thiem byl ve finále RG, Medvedev na USO.

Příští rok už GS vyhraje Medvedev, Tsitsipas, nebo Thiem.
Reagovat
Ereinion
taky to tak vidím s těmi GS...ta situace už je neudržitelná :D Medvěd k tomu už měl hodně blízko
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že mě tady pár fanatiků možná zhejtuje, ale mě už regulérně někdy nebaví. Djokovič mě nudí neskutečně, Rafa taky, Federer už může jenom překvapit.

Normálně bych mlátil do stolu, ale dneska je mi to jedno, ten zápas byl skvělý na sledování, měl zápletku, drama a to, že vyhrál Zverev a vypadli Federer s Djokovičem je pro tenis jen a jen dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže, a tvojich 2583 prispevkov počas zápasu, jasne dokumentuje tvoj klídeček na duši, Kamila :)
Reagovat
turista
Hořký den pro Djokoland.
Reagovat
turista
Promiň. Ale dřevák mezi nimi na této úrovni není žádný.
Reagovat
Patik
tak nie drevák..ale myslím tak že proste nemá nič navyše len bombardovať súpera kladivami od základnej čiary..delový servis..taký druhý Čilič.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša nemůže ale nic jiného hrát, ber to zase z této stránky. Má 198 cm, musí chodit hodně do kolen, tak mu nezbývá nic jiného, než být servisman a baseliner.
Reagovat
turista
Budiž.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pokud RF dneska někoho nerozkope, tak nevím. Fakt klobouček, já tam stát, tak rozkopu umpira, Zvereva a jdu domů.

Jednak mu dneska nejde vůbec nic a ještě dostane warning a Saša trefí každou p-čovinou lajnu. :D
Reagovat
ipko
suma sumárum bude z toho asi zaslúžené víťazstvo Zvereva, ale aspoň po boji..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to jo, to byl dobrý zápas, dobrý náboj, předtím Tsitsipas, za mě super.

Sašu zachránil servis, na returnu neměl Roger moc šancí a když jo, tak je zlikvidoval esem.

Federer je dneska fakt poloviční a i přes to je těžké ho porazit v tom je BIG3 fakt výjimečná.
Reagovat
annah
A ta otočka ve druhém setu fakt stála za to! :-)
Reagovat
Mantra
být na jeho fleku, tak bych to neudržel a sundal z toho umpiru, on je profi a je kde je (namísto mě) ale sere mě :-D
Reagovat
JCFerrero
Rogerko placka
Reagovat
Ereinion
Fedgios :D ale je to aspoň zajímavější
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já se mu asi nedivím, pokud tohle bylo odpálení míčku do publika, tak jsem asi ocas já. :D

Však to pinknul rámem někde kousek za kurt ke vchodovým dveřím a nasralo ho to, že nedostal ani warning ale rovnou trestný fifteen.
Reagovat
ipko
jeden warning už mal, keď ho Zverev brejkol na 6:5 odpálil loptičku
Reagovat
Ereinion
tak warning už právě jeden měl...ale bylo to hraniční no
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to jsem si nevšiml.

Ale i tak, to nebylo napálení do publika, to si dělá ten umpirový prdel.
Reagovat
spaniel
Ball abuse neni napaleni do publika.
Reagovat
ipko
pekne sa Roger hecol
Reagovat
smazaný uživatel
Musí počkat na to, až bude Saša podávat na zápas, jinak ho nebrejkne.
Reagovat
Denis92
Lol, co sa to tam deje :D Toto som u Rogera nikdy nevidel
Reagovat
Ereinion
Roger byl dřív hodně labil...ale tak v roce 2001 :D ale mě je takhle sympatičtější, neylo to zas nic extra
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ho nasere jenom situace, kdy mu to nejde. A tohle si o to přímo žádalo, 2x 2cm out, 2x se mu zastavil míček na pásce a spadl na jeho polovinu. To je na nervy .
Reagovat
ipko
ach jaj, to už je komédia
Reagovat
JCFerrero
Lebo sa ide proti rogerkovi?
Reagovat
ipko
len aby to ešte nebolo pre Šašu KO :D
Reagovat
JCFerrero
Empire klobuk dole , borec .
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dostal trestný fifteen.

To jsem ještě neviděl :D
Reagovat
ttopi
Za co?
Reagovat
smazaný uživatel
Pinknul míček do publika rychlostí 2 km/h a dle umpira to mohlo někomu ublížit.

To trošku nedal no, ale neznám přesný výklad toho pravidla.
Reagovat
annah
Za co ho dostal?
Reagovat
JCFerrero
Vecny sympatak a elegan Rogerko :D rogerko je najlepsi herec historie
Reagovat
ipko
už nechaj toho hatevania
Reagovat
Pe3k
Nadal fans, co bys chtěl, nic jiného než ubohé hejty neumí...
Reagovat
Denis92
Roger zas uplne mimo a dava vyrazne najavo svoju frustraciu.
Reagovat
JCFerrero
Toto je neskutocny priebeh :D kazdy na cele s Vanousom sa isli postriekat s Rogerka a teraz ho Sasha znici ako nic
Reagovat
ipko
no asi to nepôjde, ale Saša si to za takýto výkon zaslúži..
Reagovat
JCFerrero
Sympatak a elegan Rogerko :D najvacsi mytus na svete.
Reagovat
Mantra
a to je konec
Reagovat
smazaný uživatel
Stupidní náběhy na síť vol 2. pokračují i ve třetím setu.

Úspěšnost se pohybuje stále okolo 3-5%
Reagovat
Patik
a zase..nepoučí sa..
Reagovat
smazaný uživatel
4 z posledních 5ti míčů

Prohoz Zvereva.
Reagovat
smazaný uživatel
On si snad dělá prdel. 2x naběhne na sít, nechá se díky tomu brejknout a nepadne ho nic jiného, než to v další výměně udělat znova.

A světe div se ! Zase prohoz.

Tohle ho bude stát zápas.
Reagovat
Patik
ale toto je už trošku priveľa..veď vie meniť stratégiu počas zápasu eliminovať čo mu nejde ale dnes akoby zamrzol a ide si stále svoje..
Reagovat
ipko
snaží sa meniť rytmus hry, to mu vôbec nevyčítam.. od základnej čiary ho Zverev dosť ničí..
Reagovat
smazaný uživatel
To právě dost tak není pravda. Od BL právě celkem drží krok a v TB byl trpělivý, Zverev se vyházel.

Začal třetí set a najel zase na tu svou komedii s nepřipravenými čopy na saku.

Co si pamatuju, tak z toho byly za zápas 2 vyhrané fifteeny, asi 35 ztracených.
Reagovat
ipko
od stavu 0:40 na MB tie nábehy zahral štyri a všetky voleje v ťažkých pozíciách fantasticky..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo protože hrál uvolněně, teď to hraje zase jako vocas.
Reagovat
Patik
Celá Zverevova hra je len o tom ako uvalí eso alebo ako prehodí Federera na sieti.
Reagovat
ttopi
Chá! To se nemusel snažit :-)
Reagovat
paddy
Jak rozpoznáte tenisového laika mezi diskutujícími?

Myslí si, že podávat na vítězství nebo mít MB znamená konec zápasu.
Reagovat
paddy
https://youtu.be/sk9cnG_Og7U
Reagovat
Pavol
Jeden tenisový komentátor zahlásil že kto vyhrá poslednú loptičku pravdepodobne vyhrá celý zápas.
Reagovat
Pavol
Konečne vidím hľadisko plné. A číňanky vo vytŕžení.
Reagovat
ipko
neskutočne mi to pripomína 5 MB s Mayerom v Šanghaji v 2014, ale dnes to Roger posunul trochu na ešte vyšší level.. či už vyhrá alebo nie, bojovnosť robí šampióna..
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně efektivita dělá šampiona.

Goffin měl 5x SB využil 0%, Roger měl 2, využil 50%
Zverev měl 5x MB využil 0%, Roger měl 1 SB, využil 100%
Reagovat
spaniel
Jeste nema vyhrane. Hraje katastrofalne, zas je jak v 2016, kdy nezahraje dva dobre zapasy po sobe. To ze proti 3MP konecne zahral svuj standard, nemusi znamenat nic, pokud to neudrzi.
Reagovat
smazaný uživatel
Musí spoléhat na to, že se Saša složí.
Reagovat
acc
Hraje spatne, asi prohraje ale bojuje, coz je super.
Reagovat
spaniel
Je slaby jak caj. Neda se na to divat. Navic jeste proti tomu bIbovi.
Reagovat
steve79
Roger od Wimbledonu hraje spatne. V Cincinnati vyhucel ve druhem kole a na Us Open s Dimitrovem. Proste to neni ten Roger od Dubaje.
Reagovat
annah
To se jen projevuje ODCHÁZENÍ Mistra. Má na to ostatně věk.
Reagovat
Mantra
jak ztratil serv na mB a vztekl se, tak jsem ho odepsal a on nic, to nejni možné, chci jeh hlavu
Reagovat
Jon61
Roger se nevzdává, Saša v tie-brejku zahodil mečbol lacinou chybou. Konec druhého setu zahrál Roger skvěle.
Reagovat
annah
Ty jo!!! Tak to bylo teda něco! ze 40:0 za stavu 6:5 prohrát set, to se jen tak nevidí. Třeba to Sashou trochu otřese a vezme mu to tah na branku. Protože jinak hraje líp než Roger, hlavně podání má brilantní. Na rozdíl od Rogera.
Reagovat
Mantra
o není možné
Reagovat
Ereinion
Federerova psychika je podceňovaná...pokud tohle ještě vyhraje, tak to bude druhý zápas v řadě, který dá hlavou
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má brutální psychiku. Nemá ji jenom na Djokoviče.

Pak jsou takové zápasy jako s Rublevem, kdy prostě ví, že nemá šanci vyhrát, tak to ani neřeší. Ale dneska šanci má a on to moc dobře ví.
Reagovat
safi1313
Saša hraje famozne - bohuzel do te doby co cítí ze by zapas mohl vyhrát
Reagovat
ttopi
Jasně, ale stav 6:3, 6:5 a 40:0 prostě musíš dopodávat, ikdyž nemáš hlavu. To je fatální selhání celkem.
Reagovat
Patik
aby to nebolo ako s Mayerom nejaký čas dozadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Shanghai champion?

Tam tech MB bylo kolik? 7?
Reagovat
acc
Tak Fedex taky nedavno podaval na vitezstvi..uz si ani nepamatuju co to bylo..40:15 ehm...nekdy v pulce cervence...:)
Reagovat
ttopi
Však ano, taktéž fatální selhání. Bohužel ve finále W.
Reagovat
steve79
Toto je neuveritelny z ceho se Fedex dostal!!!
Reagovat
steve79
Jednou nohou byl v letadle:D
Reagovat
annah
A diváci na cestě do šatny pro kabáty...Já teda rozhodně... :-)
Reagovat
acc
Ty vole...to sem necekal.
Reagovat
smazaný uživatel
Zvereva trefí šlak teď :D
Reagovat
ttopi
Tak to klobouček dolů. Odvrátit 4 MB Zverevovi při jeho vlastním podání...
Reagovat
Patik
tlak 300 na 200..
Reagovat
ttopi
Ach jo, Rogere, Rogere...
Reagovat
ttopi
V TB rozhodne jediné ztracené podání tipuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Má minibreak a zase stupidní náběh na sako....
Reagovat
smazaný uživatel
Má minibreak a zase stupidní náběh na sako....
Reagovat
Ereinion
wtf, to byly neskutečné míče od Rogera...už hrál úplně uvolněně, tak to vyšlo
Reagovat
smazaný uživatel
Připomíná mi Rockyho Balbou.

Všichni ví, že největší sláva je za ním, ale pořád to všem neskutečně ztěžuje.
Reagovat
acc
JJ je to tak.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak tohle bylo neuvěřitelně otočených 0-40 :-O
Reagovat
ttopi
Pozitivní zpráva - má chuť bojovat. Ikdyž prohraje, je vidět, že není odevzdanej.
Reagovat
steve79
Jeste ted smeju.
Reagovat
annah
To teda jo. To bylo z říše pohádek...:-)
Reagovat
Denis92
Wooow, to co bolo?!
Reagovat
Patik
čo si...
Reagovat
steve79
Ty vado:D
Reagovat
Denis92
Zverev vyborny vykon. Som vcera vravel, ze Rogerovi sa vypomsti ho ako na LC namotivoval :)
Dost podobny zapas ako na TM. Sascha dnes zasluzene zvitazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nevyhrál
Reagovat
Denis92
Lool, Sasa..som to poslal za stavy 40-0 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně pro tyto momenty je tenis sport mého života. :)

Dokud neproměníš matchball, nejsi vítěz.
Reagovat
annah
Tak už je to jasné. Jedeme domů. Osud se naplňuje. 6:5 pro Zvereva a jde podávat.
Reagovat
annah
Ještě to Roger trochu zdramatizoval...
Reagovat
annah
A tie-break.
Reagovat
Patik
Vaňousa to strašne žere..:)
Reagovat
JCFerrero
Big 3 sa rozpada ostane len big1 cize Rafael
Reagovat
Mayo
Ako inak (:
Reagovat
ttopi
A Roger se loučí. Tak alespoň to SF a F bude nové, zajímavé :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si přeju jediné, ať klidně vyhraje next gen

Ale hlavně ať ku-rva ty výkony zopakují !!! Ne, že dneska vyhraje Zverev, pak vyhraje titul a pak bude jeho max. 1st round na AO.
Reagovat
steve79
Rogere, Rogere.
Reagovat
steve79
Zapas bohuzel nemam moznost sledovat. Jak hraje Fedex?
Reagovat
smazaný uživatel
Podprůměr. Servis průměr 168 km/h, náběhy na sít každý druhý míč, úspěšnost mezi 5-8%, 0 es, 4-5 přímých bodů, 9 winnerů, 30 UE
Reagovat
Krisboy
Komm jetzt, Sascha!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně to Zverev teď sehrál, další zasloužený semifinalista. Mládí vpřed !
Reagovat
smazaný uživatel
Svetová jednotka je zamotaná, keby Rafa prejavil interes a urobil nejaké body v Azii, mal by to rozohrate na vybornú, napriek tomu je na tom dobre. Potrebuje nahrat 1000b, to by malo na 90% stacit, jeho vykonnost je vsak otaznikom, vyvŕbit sa to moze rozne. Dorovnat koncoročnú jednotku v počte 5 Djokovica a Federera by som pokladal za kurióznu zalezitost, vzhladom k tomu, kolko sezón sa do tejto disciplíny kvoli zraneniam ani nezapojil.
Reagovat
annah
"4. listopadu se Djokovičovi odečte 1 600 bodů za finálové účasti na Masters v Paříži a Turnaji mistrů. Nadal může na dalších turnajích body jen získat."
Prosím vysvětlete mi někdo ten odstavec z článku! Nechápu to. Jak se může něco odečíst ještě předtím, než to proběhlo? Přece kdyby Novak jel do Paříže a turnaj vyhrál, tak obhájí body z loňského finále a pár bodů se mu přičte, ne?
Reagovat
Ereinion
turnaj mistrů se odečítá už předem
Reagovat
ttopi
Vysvětluje to Denis níže. Jde o to, že z Finals se body odečítají ještě před jeho začátkem.
Reagovat
annah
A co ta Paříž? Ta se taky odečítá předem?
Reagovat
Denis92
Nie, to sa odcita az 4.11 cize po turnaji. Ale aj keby Novak vyhral Pariz a Rafa neziskal ani bod, stale bude Nadal svetova jednotka o cca 300b.
Pretoze po Parizi sa z ATP rebricka a Race rebricka stane jeden a v nom momentalne Djokovic straca na Nadala 1300b.
Reagovat
Patik
tá sa teoreticky odčítať ani nemusí ak ju vyhrá tak sa dokonca aj pripočíta niečo.
Reagovat
Ereinion
Djokovic už prostě nikdy nebude tak dominantní jako v 2011 nebo v 2015...nechápal jsem ten kurz na Tsitsipase, fair bylo tak 3.5
Reagovat
acc
Tak to uz asi ani nikdo neceka, ne?
Reagovat
Ereinion
no nevím, když byl kurz 1.15 na Djokovice a 99% "tipérů" to dávalo na něj, tak jsem si říkal, v jakým jsme to roce...
Reagovat
acc
No kurzy sou nekdy fakt ulet, to mas recht.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně BIG3 končí sranda.

Roky se tady vozili po lost gen typu Dimitrov, Raonič, ale teď jim vyrostli pod nohama kvalitativně úplně jiní hráči, kteří je prostě porážet budou a čím dál více. Se podívej na dnešek, vyhučel Djokovič a vyhučí i Federer, oba na next gen, kteří jsou lepšími hráči.
Reagovat
smazaný uživatel
Beast mode, tohle přesně hrál loni na TM.

Roger 1st serve průměr 168km/h, 59% vyhraných míčů, 0 es.

To není úplně standard.
Reagovat
acc
No...snad ne zada :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ten break Rogera byl ale luxusní.

A ten drop shot po 25ti míčích byla solidní vychcanost.
Reagovat
Mantra
no jsem to trefil, to bude 63 64 ..... leč naopak
Reagovat
annah
Už to tak vypadá. Naznačil už včera tím podivným výkonem proti Goffinovi. Na Zvereva to stačit nebude. Asi jedeme domů...:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Federer a jeho lekce naivních náběhů na sako level 9.
Reagovat
Mayo
Dedulo dostáva riadne facky.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem to zapnul a tak naivně nenabíhám na sako ani já. Zase zkouší kraviny, to projede.
Reagovat
Mantra
neboj
Reagovat
Mantra
jedou pěkně mezi hry, rožé rožer Dotoho
Reagovat
JCFerrero
Ostuda digisportu ze to komentuje Vanous ktory keby mohol tak Federerovi vyfajci. Nemala by byt televizia obejktivna? Vsak tak nekomentuju ani Davis cup.
Reagovat
spaniel
Neplac hovne. Si zaloz TV, kde muzes hulit Nadalovi ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole koupil letenky 1+1 v akci, tak se domluvili, že jednu nechá Rogerovi na dnešek taky.
Reagovat
Patik
Zverev príliš silný ani nie hrou ale fyzicky.. to sú nechytatelné podania a údery.
Reagovat
smazaný uživatel
Saša se zvedl, to je dobře.

V ideální čas, za měsíc obhahuje 1500 bodů, tak potřebuje něco slušnějšího uhrát.
Reagovat
Patik
nevýhodou Alexa je že je labilný skoro ako Čilič..stačí aby ho Roger zlomil v hlave a môže prebrať kontrolu nad zápasom.
Reagovat
smazaný uživatel
To bude pravděpodobně na tři sety. Včera s Rublevem hrál totéž a druhý set ještě skoro projel i s brejkama.
Reagovat
Patik
tak tento break by mohol rozhodnúť o druhom sete..teoreticky
Reagovat
smazaný uživatel
Saša nemůže ten level z prvního setu udržet, to co hrál bylo neskutečné.
Reagovat
Patik
nepotvrdil break..zbytočne..mohol ísť do náskoku 3:0
Reagovat
smazaný uživatel
Na tu jeho hru se nedá dívat, zlatý Tsitsipas.

Udělá Zvereva od BL přes výměny 20+, pak jde potvrzovat break a 3x naběhne na sako do nepřipravené pozice jako nějaký jebnutý junior a nechá se prostřelit.
Reagovat
Patik
to je strašné tie nábehy..hrozne uponáhlaný je..aj rýchlo aby odpodával rýchlo to tam súkal všetko neviem kde sa tak ponáhla.
Reagovat
JCFerrero
Rafa najlepsi hrac vsetkych cias.
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš rozjet diskuzi? :D
Reagovat
Mantra
nebo Ferrero- jsem zmaten
Reagovat
Mantra
na rozpink prvních pár gemmů a pak tradá
Reagovat
Krisboy
Kdo je červenáček?
Reagovat
Mantra
dnes rožér
Reagovat
Denis92
Djokovic not playing Vienna or Basel, so Rafael Nadal will be the new world number one in November 4th.

Nole drops 1600 points in that day, Nadal 0, so even if Nadal doesn't play Paris & Nole wins it, Rafa still back to #1
Reagovat
Denis92
Novak Djokovic cannot participate in the ATP 500 events in Vienna or Basel as he is playing Rafael Nadal in an exhibition in Kazakhstan on October 24
Reagovat
Ondřej.Jirásek
za co je těch 1600 bodů, může mi to někdo vysvětlit? vždyť loni hrál po Šanghaji jen Paříž (finále) a TM začíná až později.
Reagovat
Denis92
Body za TM sa odpocitavaju vzdy uz pred nim. V tomto je to specificky turnaj, pretoze sa tam nedostane kazdy a logicky, kedze je tam len TOP8 tak Entry list a teda aj ATP race ranking sa musi uzavriet este pred nim.
Cize 1000b za finale TM sa mu odpocita 4.11.
Reagovat
Mantra
no vida, z angličtiny do maďarštiny a je to :)
Reagovat
acc
:)))
Reagovat
Ondřej.Jirásek
díky za vysvětlení, článek aktualizován.
Reagovat
Denis92
Neni zac.
Reagovat
ludolf
Pro race je to logicke ale pro klasicky ranking ne - tam mohou vznikat (a vznikaji) zbytecne a nelogicke skoky.
Reagovat
turista
Nole hrál loni finále v Paříži a v Londýně a v obou případech odešel s nepořízenou.
Reagovat
Krisboy
:D
Pan logik přišel.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta věta mi dala kvanta užitečných informací :D
Reagovat
Mayo
Tvoj kamoš najväčší.
Reagovat
Krisboy
Nedělej si legraci a uznej, že tenhle jeho komentář je ten nejhodnotnější z celé diskuse. Víc takových tenisových nadšenců a odborníků.
Reagovat
smazaný uživatel
Měsíc zpátky se tady psalo, že Nole bude N.1 i celou příští sezónu, že jej nemá kdo ohrozil.

A co?

Nič :)
Reagovat
annah
No já zírám a nevěřím vlastním očím! Teprve teď jsem to zjistila, když jsem se podívala na LiveSport, kdy začíná Roger se Zverevem, To jsou věci! Tsitsi překvapil. Anebo hrál Novak poslední set bez výpletu? :-)
Teď ještě aby vyletěl Roger, a Nextgen válcuje TOPku.
Zverev dostal na Laver Cupu od Rogera plno dobrých rad, tak snad si na ně nevzpomene! :-) A má mimořádně hezké tričko... Obávám se, že vyhraje.
Reagovat
woody
Pro mě určitě. Noleho výkony vypadali dobře. Nicméné dnes přišla realita. Tsisi velmi dobrý na podání, Novak kvalitu neudržel. Čekal jsem lepśí výkon, škoda.
Reagovat
turista
Škoda. Začátek byl dobrý. Dvojchyba přišla v nejméně vhodný okamžik. Tak těm kdo si přáli Djokerův nezdar tak si užijte hodně té škodolibé radosti, že se Novakovi nepodařil dnešní zápas a odjede s nepořízenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne příteli.

Nikdo nemá škodolibou radost. Jediné, co tady zmiňujeme je tvá přehnaná posedlost tvým idolem a bláhové řeči o jeho neporazitelnosti.

Teď si spadl do reality. Vítej za zemi.
Reagovat
safi1313
Djokovice překvapilo ze na nějakém turnaji potkal nekoho v TOP 10:D.. body zadarmo, aby horkotezko uhájil trůn, jako třeba tím ze ve finále minuly týden porazil 80.hrace žebříčku, už v Sanghaji nedostal no :))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrat dva turnaje a 10 zápasov za 12-13 dni je a bol vzdy problem. Pre hraca nad 30r. speciálne..

Mozno ak by vypustil Tokio, tak vyhra Šangaj a má o 400b viac ako bude mat v pondelok. Niekedy je menej naozaj viac.
Reagovat
Patik
Na Djokoviča nemôžeš hovoriť že ho prekvapil top hráč..veď on bol vždy ten čo pochovával sny aj tých najlepších hráčov na svete.
Reagovat
ttopi
Dneska vypadne ještě Federer a pak to tady teprve bude zajímavé :-)))))
Reagovat
Mantra
6-3 6-4 max, ten dnes na ohni, aby ukázal kdo je pán
Reagovat
Krisboy
A co teprv, až Nadal vyhraje Paříž-Bercy nebo Finals :D
Reagovat
ttopi
To už Forehanda neuvidíme - dostane infarkt :-)
Reagovat
Krisboy
Já myslim, ze foreskin bude v pohodě. Švihne to s jinejma.
Reagovat
ttopi
Myslíš Kamila? :D

Hele popravdě Djokovič útočí na Rogera v počtu titulů z Finals, takže když už nevyhraje Roger, tak ať si to Nadal jednou užije :D
Reagovat
Krisboy
Bodejť, nemám s tím problém :)
Reagovat
Pe3k
Asi nevíš co je Paris Bercy...
Reagovat
ttopi
Šlo mi spíš o Finals.
Reagovat
turista
Je spíš pravděpodobnější, že mu vyjde v lednu AO, čímž dolepí Federera s 20GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je jediny, kto vyhral aspon dve tisicky v sezóne 2019 a to na 3 nestartoval a z jednej sa odhlasil..

Inak velmi pestré pole vítazov.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď nevím, zda chceš glorifikovat Nadala, nebo konstatovat pestré pole vítězů Masters.
Reagovat
JCFerrero
Pe3ik v inom krci :D je pod vplyvom nejakych drog?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Tsitsipase je kurz už skoro 3...

Trošku mě to láká hlavně s ohledem na fakt, že s Nadalem to měl Štefan 0:3 a pak ho sejmul.

Názory?
Reagovat
Cico93
Tak tomu kurzu nechápem. Čakal som rovinu.
Reagovat
ttopi
Výsledky (ty dlouhodobější), jsou spíš ve prospěch Medveděva. A taky ho favorizuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase Řek může být nahypovaný a Medvedev unavený, asi to vsadím.

Medved má za sebou 74 zápasů v této sezóně, byl 5x za sebou ve finále, teď je zase v SF.

Tsitsipas sejmul Djokoviče, je na TM, ta sebedůvěra bude brutální.
Reagovat
ttopi
A jakou musí mít teprv sebedůvěru Medvěd, když furt hraje finále :-)

Únava je jedna věc, ale tihle mladí kluci to snesou.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím to jenom proto, že Tsitsipas na počtvrté porazil Nadala, tak proč by neporazil Medvedeva.
Reagovat
smazaný uživatel
Štefan z něj má psychický blok.
Reagovat
Patik
ja by som nato nevsadil veru..kvalifikoval sa na Turnaj Majstrov a dnes vyradil svetovú jednotku ten bude spokojný so sebou že zabudne že turnaj ešte pokračuje..navyše Medvedev na neho vie zahrať..povedal by som že Stefanos zajtra neuhrá ani set ak áno tak ho vydrie..ale kto vie v tenise je všetko možné.
Reagovat
Mantra
dostane latu, Naddal to urve, už jen proto aby ukázal djokovičovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nepremozitelný a uz dlho tak dobre hrajúci ako uz davno nie narazil na prvého priemerného hráca top 10 a je vymalované..

Djokovic vs. next gen, debakel do nekonečna.

Ak Nole nieco nespraví s mladou generáciou, nikdy nedosiahne 19 a viac GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic-Zverev: 3:2
Djokovic-Medvedev: 3:2
Djokovic-Tsitsipas: 1:2
Reagovat
ttopi
Djokovič - Khachanov 1:1
Reagovat
smazaný uživatel
Cize so ziadnym nedominuje..+ Kyrgios, Thiem

Logicky, ak chytí 3 v sérii je velmi pravdepodobne ze 3krat nevyhra
Reagovat
smazaný uživatel
To tady píšu od pondělka. Většina djokolendu se mi smála do obličeje.

Shapovalov šel, Isner walkover, Tsitsipas konec. Což více méně podtrhuje statistiku.
Reagovat
turista
Djokiho bilance s next gen není dobrá, ale slovo debakl bych rozhodně nepoužil. Navíc nikdy ze žádného zápasu s next gen hráčem neodešel s debaklem např.2:6,1:6. Ty zápasy byly vyrovnané a Djoki nezvládl big pointy. Porážky ke sportu patří.
Reagovat
turista
Novak problémy s next gen bohužel má. S tím musím souhlasit. Může to pro něj být kámen úrazu, který mu může bohužel znemožnit dosažení těch 20GS.
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D

Ty máš fakt talent hochu. Teď jsi prakticky opsal to, co napsal Forehand.
Reagovat
turista
Tak příště napíšu pouze: Souhlasím.
Reagovat
Krisboy
Prostě Djokovič by vyhrál třeba 50 GS, kdyby nebyli na okruhu hráči, kteří ho porazí. I tak se to dá říct, že?
Reagovat
turista
Myslím, že o potenciálních 50GS se tady na TP píše v souvislosti s jiným hráčem než je Djokovič.
Reagovat
Pe3k
Vůbec jsem nečekal, že by mohl dnes Greek god porazit Srbského větroplacha, o to víc je to vítězství lepší (přílišná předvídatelnost je stinná stránka mužského tenisu). Takže Cip písek už porazil Nadala na antuce, Djokovice v hale na hardu, jen na Federa na trávě nemá žádnou šanci, byť bude Rogerovi 40 (goat no, co k tomu dodat).
Velká gratulace Tsitsipasovi, tohle vítězství mu dodá sebevědomí do budoucích střetnutí a pro tenis je jen dobře, že Djokovic prohrál, neboť jeho dominance je to nejnudnejsi co tenis kdy potkalo. Nyní turnaj nemá výrazného favorita, což je o5 jen a jen dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Federa porazil iba na Grandslame :)

Pe3k kašpárek.
Reagovat
Cico93
Tak Feder bude mať 40, dobre vedieť.
Reagovat
smazaný uživatel
To se v goat debatě neřeší.

Když má jeden auto r.2019 a druhý 2010, tak mají stejné podmínky v závodě na 5 tisíc kilometrů.
Reagovat
Cico93
Nejde mi o to. Mňa len baví Pe3k ako sa silou mocou presviedča, že je Roger jasný GOAT, akoby tomu už ani sám neveril...
Reagovat
smazaný uživatel
V Austrálii mal 37..To sú 3r.

To Potom Nadal bude mat 36.
Reagovat
Stopball
Novak Djokovič opravdu vynalezl nejnudnější tenis, ale až Murray ho dovedl k dokonalosti
Reagovat
Patik
najnudnejší ale neprekonatelný.
Reagovat
Krisboy
Djokovič nikdy neprohrál?
Reagovat
Patik
keď hrá Djokovič svoj top tak potiahne polovicu sezóny bez porážky..ale zase aj on je len človek ide čisto len o tenis a hru ak mu dáš baterky a hlavu zameníš za procesor..tak jeho štýl hry obrana údery všetko je to nastavené tak že nájdeš minimálne medzierky v hre.
Reagovat
Krisboy
To je zas argument. Jak od turisty. Kdyby hrál Federer jenom svůj top, neprohraje třeba tři roky. Nebo pět let. Nebo patnáct.

Kdyby hrála Kvitová jenom svůj top, neprohraje celou kariéru.
Reagovat
Patik
Pozor bavíme sa čisto o hre štýlu hry úderoch a tenise..nie o tenistovy.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, tento argument je postavený na hlavu, halo.
Reagovat
Krisboy
Teď ti nerozumím.
Reagovat
spaniel
To asi nikdo.
Reagovat
Cico93
Podľa mňa chce len Patik napísať, že má Novak najvyššii top level hry.
Reagovat
Pe3k
Mezi Srbama nejvyšší.
Reagovat
dappe
Což těžko může někdo vědět. Podle mě proti top výkonu Federera by neměl příliš šancí na opravdu rychlém povrchu a na antuce proti top výkonu Nadala to samé. Obecně se to říci nedá, protože záleží hodně na povrchu.
Reagovat
Krisboy
Tak nějak.
Reagovat
Krisboy
Tak proč to nenapíše?
Reagovat
Cico93
A ja Ti viem.
Reagovat
Patik
bolo napísané že hrá najnudnejší tenis..najnudnejší ale aj najúčinnejší..a okrem toho sedí na každý povrch..na všetko má svoje mechanizmy v jeho hre nenájdeš slabý úder..možno tak hru na sieti ale pokiaľ hrá od základnej čiary tak je takmer nepriestrelný.
Reagovat
turista
Nemyslím si, že by se na Novákův tenis špatně koukalo. Hraje podobný herní systém jako zbožňovaný Nadal. Pouze holt nemá ten unikátní Nadalův topspinový styl.
Reagovat
Madrileno
Karma Noleho dostihla :-) To ma za tu komedii se zranenim na US Open, pry operace, bude mimo do konce sezony. Ted jeste podobny prubeh na Masters v Parizi a turnaji mistru a bude od nej pokoj, saska. Vamos Rafa a Roger.
Reagovat
Krisboy
Vamos Stefanos, Dominic, Matteo a Saša!
:)
Reagovat
Pe3k
S tím Sašou nesouhlasím, ale jinak mladí v před!
Reagovat
Patik
veď vám bude tá éra big4 ešte chýbať.
Reagovat
ttopi
Budou další a chytne to zas jinej náboj. Když se loučil Agassi v zápase s Kickerem, taky jsem brečel, že bez něj to nebude ono. A po něm přišlo něco úžasného :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas Thiem Zverev Medvedev

Tam můžou být krásné rivality, ještě vyroste Hurkacz a bude to super. Zapas Stefan Hurkacz byl perfektni all court tennis
Reagovat
smazaný uživatel
Mě baví era Fedal, Djokovic s Murraym to dojebali nudnym tenisem
Reagovat
ttopi
Tak o tom není sportu. Pro mě existuje jen Big 3. A největší rivalita Federer x Nadal. Djokovič je sice fantastickej, ale nemá to s ním až takovej náboj, jako v případě Fedalu.
Reagovat
turista
No jo ti dva jsou holt zbožňovaní po celém světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič: 9.545
Nadal: 9.225
Federer: 6.950

Ve hře je Paříž, Londýn, celkem 2.500 bodů, Federer bude hrát Basilej a ještě je v Šanghaji.

Teoreticky se o n.1 může rozhodnout až na TM a mohou jí být všichni tři. Federer pokud chce být ve hře, tak musí jednoznačně vyhrát Šanghaj a Basilej. Záleží teď, jestli bude Nadal něco hrát, nebo kvůli zápěstí a svatby vypustí sezónu celou.
Reagovat
Mantra
před 15ti roky noproblemo, dnes to vidím na
70% pro Rožéra
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila, ze tebe nie su jasné rebríčky a bodovania?..

Rebricek entry je koncom sezóny irelevantný.

Ries radsej Race, nech posobis serioznejsie.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic to nemění na tom, že je to otevřené.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer straca 4000b na Nadala :)

Otvorené máš akurat v nervovej sustave, riadny prievan.
Reagovat
smazaný uživatel
Řeším tady hráče, kteří hrají tenis na podzim. Tam Nadal nepatří.

Sám si říkal, že Šanghaj je pro plebs, tak co tu pořád strašíš? Btw. Nadal tady hrál 8x, ale to nebudeme řešit že ne :)

Plebs :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, riesis svetovu jednotku.

Tak som ťa usmernil a naučil ta bodovanie, kde mam dakujem?
Reagovat
smazaný uživatel
Pošlu ti dopis.
Reagovat
dappe
Lol, před nějakými dvěma roky ses tady přesně na tohle téma ztrapnoval a vůbec si o tom nic netušil. Teď tady ostatní ironicky poucujes.
Reagovat
Pe3k
Dle mého je Roger bez šance, nebo tedy jeho šance je jen teoretická.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že je.

Mě je n.1 na konci roku úplně u prdele, jde o tituly. Byl bych rád za Šanghaj, pak Basilej a dorovnat Connorse v příštím roce, jeden GS a čus konec.

Pak se budu soustředit na Tsitsipase.
Reagovat
Krisboy
Teď ještě, aby se trochu pochlapil Saša.
Reagovat
Mayo
Elegoši cítia šancu.
Reagovat
smazaný uživatel
To ani ne, elegoši mají na rozdíl od Djokolandu trošku pokory.

Zverev, Thiem, to je psycho kombo na hardu a Federer není bůhví jak ve formě.
Reagovat
EllNino
Kde jsi? :) další ostuda jak brno

Tsitsi super :)
Reagovat
Mayo
Veľmi pekne dopadol tento zápas, Stefanos je veľký tenista.
Reagovat
Vorel
Ještě, že jel do toho Tokia, jinak by už jedničkou nebyl.
Reagovat
Krisboy
Těžko říct, svou roli mohla sehrát i únava. Takže kdyby nehrál Tokio, tak by třeba vyhrát tady. Ale to už je moc kdyby, by, třeba, možná...:)
Reagovat
Patik
Mladý Will Turner to dal..v ďalšom kole mám pocit že čaká ešte horší súper..takéto výkony by mal predvádzať konzistentne..nie len príležitostne..
Reagovat
EllNino
Je mu 21 nebo kolik, dej mu cas
Reagovat
smazaný uživatel
Příští kolo pro něj je další obrovská výzva.

Ber, že poprvé porazil FAA s H2H 0:6, pak Djokoviče a teďka ho čeká Medvedev H2H zase 0:4.
Reagovat
Pe3k
Jenže FAA je herně v krizi, kdežto Medvěd naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Těch 1.6 na Medvěda je solidní.
Reagovat
Krisboy
Ještě jednou velká gratulace Stefanosovi! Hraje tenis přesně podle mého gusta - agresivní, útočný, často na síti, jednoručák...po letech djokomuráren balzám pro tenisového fajnšmekra. Mám radost a o to víc se těším dnes na kurty :D
Reagovat
smazaný uživatel
Medvěd bohužel může Djokiho jízdu ukončit. Tsitsipas ne.

Djokovič je tady horký favorit na titul takže dá jakékoliv kombo. Šanci na něj má pouze Medveděv. Jednoručáci ji nemají.
Reagovat
ttopi
Tak s čím přijdou fanatičtí serbinátoři?
Reagovat
smazaný uživatel
To mají za ty blbé kecy.

Když to člověk zmíní, tak z něj dělají hejtra Djokoviče. Neskuteční fanatici.
Reagovat
Kozoroh
Hovoří bláhový sázkař s komplexem 40-15 :)
Reagovat
kada.tom
Dneska se Stefanovi bude asi hodně dobře spát - letenka do Londýna, SF na Masters, porazil světovou jedničku :-)
Gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist