Obhájce titulu Ferrer v Acapulku problémy nepřipustil

22. 2. 2011, 13:26
Aktuality 0
ATP ACAPULCO - David Ferrer si v Acapulku připsal první vítězství od úspěšného Australian Open. Světová šestka ze Španělska vykročila za obhájením titulu očekávaným vítězstvím nad Rumunem Ungurem.
Profily hráčů
David Ferrer

David Ferrer zahájil letošní sezonu triumfem v Aucklandu a na Australian Open si po skalpu světové jedničky Nadala zahrál podruhé v grandslamovém semifinále. Po návratu z Austrálie se poprvé představil minulý týden v Rotterdamu, v místní hale prohrál ale hned v prvním kole s Nieminenem.

Nyní obhajuje titul na antuce v mexickm Acapulku, a pokud nepostoupí minimálně do finále, dostane se před něj v žebříčku na šesté místo Tomáš Berdych. Španělský tenista však za zopakováním loňského úspěchu vykročil rázně. S rumunským kvalifikantem Adrianem Ungurem si poradil ze 62 minut 6-1 6-3 a čeká ho druhé kola s domácím outsiderem Santiagem Gonzálezem.

Ferrer si letos připsal 10. výhru v dvanáctém utkání.

Alexander Dolgopolov, jenž minulý týden odchodil zápas prvního kola v Buenos Aires, si vzpomněl na výkony z předchozího podniku v Costa do Sauipe a Chilana Paula Capdevilla porazil hladce 7-5 6-2. Jednadvacetiletý Ukrajinec byl před 14 dny poprvé ve finále turnaje ATP a na Australian Open si senzačně zahrál v semifinále. Nyní 26. hráčem světa.

Finalista z úvodního podniku antukové série Golden Swing Santiago Giraldo v Acapulku otočil souboj se Španělem Ramosem-Vinolasem.

Mezi Ferrerovi hlavní konkurenty patří krajané Fernando Verdasco, letos na jihoamerické antuce ještě neporažený Nicolas Almagro nebo Švýcar Wawrinka.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.100.000 dolarů) -
pondělní výsledky (21. 02. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Ungur (Rum.) 6-1 6-3
Dolgopolov (6-Ukr.) - Capdeville (Chile) 7-5 6-2
S. González (Mex.) - Garza (Mex.) 6-2 7-6(5)
Kubot (Pol.) - Ramírez (Šp.) 7-5 6-0
Volandri (It.) - Gil (Portug.) 6-1 3-6 6-4
Giraldo (Kol.) - Ramos (Šp.) 4-6 7-5 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Fognini (ČR/It.) - Marrero/Verdasco (Šp.) 6-4 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist