Obhájkyně titulu Görgesová na úvod podlehla Kontaveitové, Keysová vyřadila Kasatkinovou

31. 10. 2018, 10:27
Aktuality 8
WTA ELITE TROPHY - Julia Görgesová zahájila obhajobu loňského triumfu na WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai porážkou s Anett Kontaveitovou. Madison Keysová ve dvou setech přehrála Darju Kasatkinovou a nasazenou jedničku z turnaje vyřadila. Garbiñe Muguruzaová začala vítězstvím nad domácí divokou kartou Shuai Zhang.
Julia Görgesová

Julia Görgesová na WTA Elite Trophy zatím na čerstvě získaný titul v lucemburské hale nenavazuje. Loňská šampionka "malého Turnaje mistryň" v dnešním utkání Růžové skupiny podlehla 2-6 6-4 4-6 Anett Kontaveitové, která dnešním vítězstvím srovnala vzájemnou bilanci.

Úvodní dějství se Görgesové vůbec nepovedlo. V prvním setu ztratila celkem třikrát servis a uhrála jen dva gamy. Ve druhé sadě už to bylo od Němky podstatně lepší. Görgesová sice set za stavu 5-3 nedopodávala, ale dokázala Kontaveitové znovu sebrat servis a stav utkání srovnala. V rozhodujícím dějství však nepotvrdila brejk, v sedmé hře ztratila podání znovu a manko brejku už se jí smazat nepodařilo.

Kontaveitová i přes dnešní vítězství končí ve skupině. Přímý souboj o postup do semifinále svedou Görgesová a Mertensová. Belgičance stačí k postupu uhrát set.

Madison Keysová svůj úvodní zápas Azalkové skupiny zvládla. Americká tenistka přehrála 6-2 6-4 nasazenou jedničku Darju Kasatkinovou, kterou porazila i počtvrté, a ruskou hráčku vyřadila ze hry o postup do semifinále. O něj se Keysová utká s domácí Qiang Wang, k postupu jí stačí uhrát set.

Keysovou po semifinálové účasti na domácím US Open trápily zdravotní potíže. Ve Wuhanu ve druhém kole vzdala Kerberové a v Pekingu k utkání druhého kola vůbec nenastoupila.

Jediná letošní účastnice z Top 10 Kasatkinová před pár dny slavila zisk druhého kariérního titulu na domácí halové akci v Moskvě. V úvodním zápase v Zhuhai sice ve třech setech zdolala domácí Qiang Wang, jenže dnes set neuhrála a končí už ve skupině.

Poslední dnešní souboj odstartoval Kaméliovou skupinu. Dvojnásobná grandslamová šampionka Garbiñe Muguruzaová ze Španělska zahájila svou premiéru na WTA Elite Trophy vítězstvím 3-6 6-3 6-2 nad domácí divokou kartou Shuai Zhang a dostala se do čela tabulky.

• WTA ELITE TROPHY •
Zhuhai, Čína, tv. povrch / hala, 2,349.363 dolarů
středeční výsledky (31. 10. 2018)
• Dvouhra - Růžová skupina •
Kontaveitová (10-Est.) - Görgesová (5-Něm.) 6-2 4-6 6-4
• Dvouhra - Azalková skupina •
Keysová (6-USA) - Kasatkinová (1-Rus.) 6-2 6-4
• Dvouhra - Kaméliová skupina •
Muguruzaová (7-Šp.) - Shuai Zhang (12-Čína) 3-6 6-3 6-2
Pořadí skupin
• Čtyřhra - Liliová skupina •
Aojamaová/Morozovová (4-Jap./Běl.) - Buzarnescuová/Rosolská (1-Rum./Pol.) 6-3 6-2
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
dadaft
tady mě naopak nepřekvapilo nic - Darja už na to neměla
Reagovat
dadaft
překvapilo mě, jak Anett ve třetím dřela a chtěla ten zápas vyhrát,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
tommr
asi chtěla napravit špatnej dojem ze zápasu s Mertensovou, kterej naprosto nezvládla ...
Reagovat
dadaft
Zhang hraje dobře a zatím vypadá fakt v pohodě.
jsaem zvědav, jestli tenhle level udrží i dál,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
blixa
......... neudržela. ;-)
Reagovat
dadaft
ne.
zato Muguruza se možná chytla, povrch by ji mohl vyhovovat, když to trefuje, tak soupeřka moc šancí nemá.
Reagovat
blixa
No právě, když... a letos to "když" moc časté není ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ta jede Anett Cuntaveit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist