Obhájkyně titulu Strýcová začala vydřeným vítězstvím a čeká ji derby s Plíškovou, Siniaková vypadla

10. 10. 2018, 14:46
Aktuality 13
WTA LINEC - Barbora Strýcová odstartovala obhajobu loňského triumfu v hale v Linci vydřeným vítězstvím nad Kirsten Flipkensovou. Její další soupeřkou bude krajanka Kristýna Plíšková, která se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser. Kateřina Siniaková skončila hned v prvním kole po porážce s ruskou kvalifikantkou Jekatěrinou Alexandrovovou.
Barbora Strýcová

Dvaatřicetiletá Barbora Strýcová loni v Linci vybojovala teprve svůj druhý kariérní titul a letos se pokouší svůj loňský triumf v rakouské hale obhájit. Začala vítězně, když po více než dvouapůlhodinovém boji ve dvou tie-breacích zdolala Kirsten Flipkensovou.

V úvodní sadě přitom prohrávala už 1-5. Chytla však druhý dech a srovnala na 5-5, přestože na cestě ke srovnání skóre musela likvidovat celkem čtyři setboly. Úvodní dějství nakonec zaslouženě získala ve zkrácené hře poměrem 7-4.

Na začátku druhého setu si obě hráčky vyměnily ztracená podání a jelikož Strýcová v desáté hře nevyužila mečbol, opět rozhodoval tie-break. A znovu v něm měla mírně navrch nasazená Češka, která za stavu 6-5 proměnila v pořadí třetí mečbol.

"Jsem unavená a hodně ráda, že jsem vyhrála. Mám tady na Linec krásné vzpomínky, taky hodně kamarádů a rodinu, tak doufám, že dojdu co nejdále," řekla v rozhovoru na kurtu.

Strýcová se ve druhém kole utká s Kristýnou Plíškovou, jež se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser a včera přehrála řeckou kvalifikantku Grammatikopoulouovou. S méně úspěšnou z tenisových dvojčat se zkušenější Strýcová střetne na okruhu WTA podruhé.

Na vítězku českého duelu ve druhém kole čeká Alison Van Uytvancková. Belgičanka dnes přežila tři mečboly proti Slovence Anně Karolině Schmiedlové, která nedokázala zápas celkem třikrát ukončit při svém podání.

Pro Kateřinu Siniakovou, která v posledních dvou týdnech v Číně zažila nejlepší období své kariéry, skončil halový podnik překvapivě už v prvním kole. Dvaadvacetiletá Češka v něm prohrála 5-7 0-6 s ruskou kvalifikantkou Jekatěrinou Alexandrovovou.

Siniaková měla zápas dobře rozehraný, když v devátém gamu servírovala na vedení 1-0 na sety. Šanci ovšem nevyužila, v následující hře neproměnila ani jeden ze čtyř setbolů a ve zbytku utkání neuhrála jediný game. Ve druhé sadě získala pouhých devět fiftýnů (z toho jen čtyři na podání).

Další soupeřkou Alexandrovové bude Johanna Larssonová.

Hned v prvním kole skočnila nasazená jednička Julia Görgesová. Německá tenistka sice vedla proti krajance Andree Petkovicové 6-1 a 4-1, náskok ale neudržela, za stavu 5-4 neproměnila mečbol a nakonec prohrála 6-1 5-7 4-6.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
středeční výsledky (10. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (3-ČR) - Flipkensová (Belg.) 7-6(4) 7-6(5)
Alexandrovová (Rus.) - Siniaková (9-ČR) 7-5 6-0
Petkovicová (Něm.) - Görgesová (1-Něm.) 1-6 7-5 6-4
Bertensová (2-Niz.) - Haasová (Rak.) 6-2 6-1
• Dvouhra - 2. kolo •
Pavljučenkovová (6-Rus.) - Lapková (Běl.) 5-7 7-6(4) 6-3
Van Uytvancková (Belg.) - Schmiedlová (SR) 1-6 7-6(3) 7-6(5)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Začíná hrát zase dobře ... a odnesla to Julie ... taky je ve druhé půlce sezony jalová, podobně jako třeba Petra ... inu, není lehké udržet formu celý rok
Reagovat
tommr
a Bertensový odpadla další těžká soupeřka ... :(
Reagovat
dadaft
Bára po boji, nbebyl to lehký zápas, občas čarovala v obraně, občas pokazila úplně triviální údery.......... ale je to doma.

teď zajímavý zápas Lapko - Pavljučenková

co se v Linci rozhodně nepovedlo je barva podlahy obklopující kurt, jakási podivná světle růžová, proti které se ztrácí míček i v HD
Reagovat
EllNino
Nevim, proč se hnala do Linzu, mohla jet Tianjin a pak direkt Singapur ... zbytecnej turnaj....

Baru chápu, obhajoba titulu, dneska byla skvělá, snad dojde co nejdál
Reagovat
tommr
a to já zase Katku chápu. V Linci si mohla vybojovat nasazení na AO, teoreticky měla i šanci na účast na Elite Trophy a s Bárou se přetahujou o pozici český trojky což může být rozhodující pro nominaci na finále FC ...
Jiná věc je, že už jí ale nejspíš došly síly což je při jejím fyzicky náročným způsobu hry pochopitelný ...
Reagovat
Carter
To si mohla vybojovať aj v Ázii. Toto sú asi naozaj zbytočné presuny cez pol sveta.
Myslím, že zrovna na to EllNino narážal.
Reagovat
Krisboy
Třeba si doma něco zapomněla. Klíče, mobil, cigára, voličský průkaz, léky...co já vím. Takže by se před TM stejně musela doma stavit.
Reagovat
tommr
já to chápu, ale účast v Linci a v Lucemburku měla Katka naplánovanou dlouho dopředu ještě v době kdy asi nikdo netušil, že se jí v Číně bude tak dařit. A pro hráčku jako je Katka není tak jednoduchý na poslední chvíli změnit program a místo turnaje v Evropě hrát v Asii. Katka není hráčka top-10 jako Karolína aby dostala WC kdykoli si vzpomene ...
Reagovat
Dobry-den
Letos už podesáté vypadla v prvním kole, s takovouhle se do dvacítky jen tak nedostane...

Proč radši nezůstala v Číně, kde se jí tolik daří? Letos tam uspěla v Šen-čenu, ve Wu-chanu i v Pekingu, tak si tam mohla střihnout ještě 1 turnaj, ať už Tchien-ťin či Hongkong, když už má potřebu každý týden hrát...
Reagovat
tommr
ve druhým setu sice za stavu 5:4 promarnila mečbol, ale nakonec to urvala v TB. Nevím jak v prvním setu, ale ve druhým byla k vidění spousta krásných výměn. Ten kdo bude dělat sestřih zápasu bude mít k dispozici spoustu kvalitních highlightů ... :)
Hlavní předností Báry byla ale dneska bojovnost. V tom dala lekci o deset let mladší Katce, která se na to dneska po smolně prohraným prvním setu úplně vykvajzla ...
Reagovat
EllNino
Katka bojovala v Číně a jak ... urvala spoustu zapasu hlavne bojovnosti ... už toho ma dost, fyzicky i psychicky bych řekl, není to stroj
Reagovat
Jan
Souhlasím.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist