Očekáváme všechny testy negativní. Australian Open začne podle plánu, věří ředitel turnaje Tiley

4. 2. 2021, 08:52
Aktuality 9
Ředitel Australian Open si je jistý, že první grandslam sezony začne podle plánu v pondělí. Craig Tiley to řekl médiím v prázdném Melbourne Parku, v kterém jsou dnes přerušeny všechny přípravné turnaje po pozitivním testu na koronavirus u zaměstnance jednoho z hotelů.
Craig Tiley (© AFP)

"Jsme absolutně přesvědčeni, že Australian Open začne podle plánu v pondělí, a nepočítáme se změnou programu," řekl Tiley za organizátory.

Pořadatelé ale museli přeložit losování dvouher Australian Open, které se mělo konat dnes, ale dojde na něj až v pátek.

Dnes totiž zůstal tenisový areál prakticky prázdný, minimálně se trénovalo a nehrála se ani jedna ze šesti přípravných akcí. Přes 500 hráčů a členů realizačních týmů muselo preventivně podstoupit testy na Covid-19 a čekat na výsledky. "Zpátky v karanténě," napsala na sociálních sítích Barbora Krejčíková.

"Očekáváme, že všechny testy budou negativní, pravděpodobnost nákazy je nízká. V plánu je, že se v pátek vrátí do hry," pronesl Tiley.

Turnaje může komplikovat také déšť
V rozehraných turnajích jsou ve hře z českých hráčů vedle Krejčíkové také Jiří Veselý, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová. Zástupci WTA rozhodli, že ženy budou hrát místo třetího setu super tie-break do deseti bodů.

Vedle koronaviru do hry ale vstoupí nejspíše i počasí, protože v pátek má podle předpovědi pršet. Hrát by se mohlo na třech kurtech se zatahovací střechou a dalších devíti v hale. Může dojít i na úpravu systému turnajů. Vyvrcholit by měly v neděli.

Začátek úvodního grandslamu sezony byl z původního termínu v polovině ledna přeložen na 8. února, aby mohlo zhruba 1200 zahraničních účastníků po příletu do země projít čtrnáctidenní karanténou. Většina hráčů mohla během ní na několik hodin denně odejít z hotelu a trénovat, skupina 72 tenistů včetně čtyř Čechů ale měla kvůli nakaženým spolucestujícím izolaci bez možnosti opustit pokoje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
FulnekUltras
bohužel jde zase jenom o bumážky - a to je spolehlivá cesta tam, kam žádný normální odpovědně uvažující člověk nechce

da zdrávstvujet aspoň Sputnik V - ten byl vyvinut jako skutečná lékařská reakce na něco, a ne společně s tím už předem jako záměrný hnůj na kšeft a mengeleovské řešení výdajů na důchody

Švýcaři už vakcinační gateshnůj AstraZeneca jednoznačně odmítli - a to říká hodně - mj. i jimi také vyvíjený Novavax si dává logicky načas, a tudíž by mohl také být určitým přínosem

základ ovšem bude(ou) lék(y) - k účinné léčbě skutečně nemocných lidí - teprve až tato linie dostane zelenou bez ohledu na zisky farmakofirem a mediální diktaturu uměle přiživované věčné apokalypsy, můžeme se z těch gatesovských sraček konečně vyhrabat
Reagovat
safi1313
Vzhledem k chybovosti testů, které určitě nejsou 100% spolehlivé , ale i kdyby byli 99,99% spolehlivé - tak není mozny ze proste byl ten test chybný ?
Reagovat
lvicek
To urcite mohl, ta chybovost bude urcite vetsi, nez desetina promile. Tak snad si s tim nejak poradi...
Reagovat
vasekafe
Ta asi by nedelali halo kvuli tomu, urcite jej pretestovali nebo mel i priznaky
Reagovat
lvicek
No nejspis jo, jen reaguju na to, ze jeden jediny test samozrejme muze byt chybny.
Reagovat
tommr
pozitivní test navíc automaticky neznamená, že by dotyčný byl pro okolí nebezpečný. Obzvlášt to platí pro nějakýho sekuritáka, kterej se k žádnýmu hráči nejspíš ani nepřiblížil natož aby s ním byl v delším blízkým kontaktu. Je to prostě mnoho povyku pro nic. Australanům z toho kovidu hrabe ... smile
Reagovat
Fandina
A kde to tedy chytil, když s nikým nepřišel do styku.
Reagovat
misa
Nějaký hotelový "nosič kufrů" měl pozitivní test a kvůli tomu se zastavily všechny turnaje, kvůli kterým byli všichni tenisté dva týdny v karanténě a někteří dokonce nesměli opustit pokoj :) Čekal bych, že když mají tak tvrdé podmínky na tenisty, tak si pohlídají i "domorodce". Samozřejmě je velká šance, že podobně bude narušeno i Australian Open.
Reagovat
Fandina
On je totiž problém v tom, že vir neví, kdo je tenista a není, on si zjevně nevybírá. A od někoho to ten domorodec chytit musel. Takže se potřebuje zjistit od koho. Je to těžké.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist